icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

mobilo
20. júl 2010

@veva1 u nás tiež zaberá protirečiť aby si myslel, že robí naschvál 😅 😅 😅 😅 😅 takže vždy položím otázku alebo požiadavku aby to vyhovovalo mne aj jemu 😅 😅
už buva 😵 dnes to bolo celkom fajn..na začiatku chcel síce kakať tak kakal potom povedal, že už dosť a aj dosť kakal jasne že: spláchnuť spláchol...a zrazu, že ešte kakať ja že si vymyšla ale zase kakal, a zase splácnuť proste si rozdelil kakanie na 4 časti aby mohol spláchovať nechápem, kde sa to v jeho hlavičke berie ...no a keď už nebolo čo tak si rozložil cikanie ale po kvapkách tak som mu to ukončila, že nemožeme toľko spláchovať- záchvat plaču nenormálny mostíky, hádzanie, potom sa ukľudnil objali sme sa a zaspal..ale fakt rýchlo sa mi zdá

mobilo
20. júl 2010

inak nám to tiež pretiahli na nefrológií, lebo vždy keď mu brali moč hovorili, že v tej predkožke sa držia baktérie a oni mu tam vždy brali moč kvoli obličke a pretiahli mu to až ho mal fialového krv tiekla a ešte mu to tam dezinfikovali ☹ no strašne 😒 😒 my sme s mužom skoro plakali, chudáčik náš..a tie bábatka sa ani brániť nemožu proste ich chytia a je to...aj krv keď mu brali mňa poslali preč a ten plač, proste ho nasilu držali a on mal strašne veľa sily hádzal sa a ledva ho udržali a keď ma zavolali bol až fialový z plaču slzičky nenormálne pozeral sa na mňa že prečo som to dovolila no zle mi vždy bolo ☹ ☹ ☹ a to bol bábatko

mobilo
20. júl 2010

no idem ja niečo spratať a do postieľky je super vzduch bude sa dobre buvať 😉 teda ak nebude mať synátor mory a budiť sa každých 5 minút s plačom ☹ ale aj to prežijeme...tak brú nocku ani nie som moc unavená hádam niečo stihnem porobiť 😉

suzik77
20. júl 2010

fuuuuuuuha, este ze mam dievcatko 😅

suzik77
20. júl 2010

i ked dnes to nase dievcatko bolo opat dost problemove. cely den umrncana, urevana, zlata bola, ked spala 🙂 a ticho bola, ked papala 🙂
ale teraz spinka, tipujem, ze opat v noci bude tak min.2x papat 😒

renika80
20. júl 2010

dakujem babenky, no aj ja si myslim, ze je to take pritiahnute za vlasy, ani v prirode ziadnemu zvieratu nikto nepretahuje predkozku, tak hadam, len clovek chce pre dieta to najlepsie, spolahne sa na lekara a potom si to vycita 😒
zaspal chudacik o pol desiatej, dneska som ho okupala v repikovom kupeli, dost dlho sme macali pipika, potom sme dali masticku, ale tak sa brani chudacik, ledva mu to vieme namazat, aj u toho doktora, tak plakal, ze mal spotene aj vlasy, inac mu nic nerobil, len sa pozrel, nebola tam nasa doktorka, zastupoval tento doktor, asi bol aj citlivejsi, kedze je muz a ma syna presne v takom veku ako je moj 😉
od kedy som mu dala tie kvapky, ani nezakaslal, aspon nieco ho nerusi v "spanku" 😔

matova
20. júl 2010

joj, az zle mi je ked citam ako to robia detickam nasilu 😔
tiez som o tom citala uz skor v teme stahovanie predkozky...kopu nazorov tam bolo a pisala tam jedna mamina, ktorej manzel je urolog, ze ono sa to ma vyriesit samo. Ja len trpnem aby nas dr. nikam neposlala.
renika: na vas sa tie choroby a nespanie hrozne lepi, mna keby poslali tak tiez idem na uro...a potom by som si to vycitala ako mobilo. Inak my raz za cas chodime na urologiu- koli zuzenej oblickovej panvicke, ale dr. nic nespominal a ja som radsej bola ticho a nepripominala, najblizsiu kontrolu mame tusim v decembri, tak dufam ze nic sa diat nebude...
suzika: a ako je to s prebalovanim dievcatka? ja mam podvedomy strach ze bude trpiet zapalmi...
mobilo: aj moj chce splachovat ale kedze sa cikanie ci kako u nas podari do nocnika len "raz za uhorsky rok", tak on splachuje hned po splachnuti zas a zas..., a ja hadzem hrach na stenu ze uz "to" davno odislo 😀

moj maly zaspal horko tazko 21:30, este som isla navarit na zajtra lebo sa v tieto dni fakt s nim neda nic ine len behat po vonku.

ollski
20. júl 2010

@mobilo ja som mala nocnu moru z toho ako sme, tych par dni lezkali so simi v nemocke, ako sa jej snazili napichnut zilku v hlave, a to bola uz celkom velka mala rok a pol, drzali sme ju 5 a 6-ta pichal. trvalo to straaaaaaasne dlho, chudatko nejdem to ani opisovat, bo este teraz mam z toho hrcu v krku, ked si spomeniem.... 😔 😔 😔 strasne, nakoniec infuzka vytiekla na vankusik, nepodarilo sa im to , pak napichli rucku, kde to mala 4 dni....moa mama ma cakala s kubikom v naruci na chodbe a ked som vysla tak jej slzy tiekli z toho co pocula...mne inak pohlad na krv vobec nevadi, ak je to v normalnom mnozstve...ja sa dokonca musim divat ked mi beru krv...ani u deticiek mojich mi to nevadi, aspon viem co im robia....

vsetkym co najpokojnsiu noc!! a pekne sny 😉 😉

matova
20. júl 2010

olski: to my s mm si stale vravime ze nasmu malemu sa nesmi nic stat lebo by to psychicky nezvladol 😔 .
Ja tiez pozeram ked mi beru krv, ale ked je to na drobcoch tak mam dost. stci mi len spomienka na infuzku v zilke na hlave a ruckach pri zltacke- a jak vrieskal srdcervuco a snazil sa dat dole z osiek ten kryt proti svetlu...slzy sa mi liali, v hrdle kamen... No radsej asi fakt nemysliet... a kolko si toho chore deticky vytrpia 😔
idem ja uz tiez,
vsetkym pokojnu nocku

matova
20. júl 2010

olski: ach, desim sa tychto situacii...my s mm si stale vravime ze nasmu malemu sa nesmie nic stat lebo by to psychicky nezvladol 😔 .
Ja tiez pozeram ked mi beru krv, ale ked je to na drobcoch tak mam dost. staci mi len spomienka na infuzku v zilke na hlave a ruckach pri zltacke- a jak vrieskal srdcervuco a snazil sa dat dole z ociek ten kryt proti svetlu...slzy sa mi liali, v hrdle kamen... No radsej asi fakt nemysliet... a kolko si toho chore deticky vytrpia 😔
idem ja uz tiez,
vsetkym pokojnu nocku

ollski
20. júl 2010

@matova este som zabudla napisat! ze nas kubi zacal rozpravat skoro presne ako dvojrocny, z nicoho nic v priebehu asi dvoch tyzdnov 😉 takze este mas chvilu casu 🙂 odplienkovavame sa a teaz a pomalicky, bo jeho casto prehana aj teraz tak nie len ze utieram mlacky, ale neustale tepujem koberce,,,ale on za to nemoze. uz sa aj obcas vypyta, tak sa z toho tesim 😅 simca uz bola daaaaaaaavno bez plienok, ale kazdy je iny...
mne sa dievcatko prebalovalo lepsie...no zapalme mali vtedy ked sme boli v tej nemocke...mala pyeloneritidu...zapal moc ciest, motom este zapal moc mechura a ten zapal mocoviek sa niekolkokrat vratil...no klop klop klop uz dlhsie mame klud...je sledovana ne nefrologii aj koli tomu ideme ku moru...bazeny nam moc neodporucali. ja som bola tiez ako mala ci skor mlada na to nachylna tiez mamina...teraz je davam preventine brusnicovu stavicku a sumaky brusnicova, ked sa stazuje ze ju pali pri cikani, tak skontrolujeme mocik hexaphan papierikni a vieme na com sme 😉
a este ku tomu svetlu 😀 😀 😀 sa mi akosi nece ist robit tak vypisujem 😀 ...kym boli cetstve babenka tak som tak jemne svietila, simci to bolo dlho fuk, no az teraz zacala vymyslat ze sa boji tmy a ine blbinky...prve dva tyzdne om bola s Kubikom izolovana, pretoze ju svoji jakotom budil, pak si zvykla...na moznost nebola, bo manzelovi skoncila dovca a ostala som s nimi sama...vtedy chodit na tyzdnoky,,,,teraz ide zas 😒

suzik77
21. júl 2010

@matova ahoj, normalne. zatial nemala nic zapalene a to ju kupem raz za den, ked su horucavy, tak 2-3x za den, podla potreby, ale aj to len kvoli tomu nasmu vyhriatemu bytu 🙂
aj ked sa vykaka, tak ma okakanu celu cipku, ale normalne vyutieram obruskami a tam dole jej to prstami tak "rozhrniem" a utriem pokial sa da 🙂
zatial chvalabohu bez problemov. ked mala hnacky, tak raz ju mala trosku zacervenanu, ale preslo to bez nejakych komplikacii. nemusis sa obavat, myslim, ze je s tym menej starosti a problemov, ako s vasimi "predkozkami" 🙂 🙂

suzik77
21. júl 2010

frcim, lebo upratujeme novy byt, teraz sme odskocili len na obed to mojho bytu este a ideme pokracovat dalej.... 😉

ollski
21. júl 2010

@suzik77 my sme mali tie zapaly, az ked mala rok a pol...bolo to skor z vody na kupalisku alebo prechladnutia...?? alebo kombinacia...tazko povedat...inak dovtedy ani chora nebola...ani teraz nebyva, klooooooooop kloooooooooooooop, ovela menej ako Kubko
...to nase nemocnicovanie bola jej prva choroba...dufam, ze aj posledna na dlhu dobu, nebola sice skoro vobec kojena, sa nam nedarilo, ale naozaj oproti Kubinkovi bezproblemove dieta 😎 akurat sa zase lomia...takze nik nie je dokonaly 😀

ollski
21. júl 2010

akurat som ich dnes vazila---bo sa mi zdalo, ze Kubino schudol...no a nezdalo sa mi to 🙄 ma len 11kg a to mal pred vyse mesiacom cez 12...ja uz neviem co s nim, zajtra idem ku dr...uz 4 den ho opat prehana, minuly rok takto v lete to mal tiez...vyse troch mesiacov...robili mu testy. ci nema alergiu na bielk kravskeho mlieka, morili bez mliecka kazdy druhy tyzden 😔 boze chlapcek moj malicky, som zvedava co mu zase je ☹

denduska
21. júl 2010

ahojte,
@matova co sa tyka tych zapalov u dievcatiek, tak Emca nemala nikdy problem, az po roku mala tiez zapal mocovych ciest...vtedy ked jej brali krv, tak to bolo "v pohode" ak sa to tak da napisat lebo mala 40stupnov horucku a bola uplne malatna, na prvy sup odpichli a bolo.....ale teraz niekedy v maji, ani neviem ci som to tu pisala, tak sa nam na prechadzke strasne pokakala, ja som ju aj vyutierala ale voda je voda a na druhy den krv v plienke....a isli sme na gyndu a normalne jej robili vyter aj cytologiu na koze 😢 moje male dievcatko...nastastie jak prislo tak odislo. Takze treba stale len dobre vyutierat, vyumyvat, a ak sa to dostane medzi pysky, mne sa najlepsie osvedcil stvorcek namoceny v olivovom oleji a s tym to krasne vsetko vyjde.
Ale ked jej brali krv na imunologiu teraz v zime, tak to bola katastrofa, na 4.krat!!! a to sme poprosili dokinu z novorodencov co teda s tym nema problem...este v aute zo spanku kaslala kym sme dosli domov 30 km. Mali sme to opakovat, lebo vysledky neboli idealne, ale som povedala ze ani za svet toto este raz podstupovat nebude. chora nie je klop klop klop, to by bola ina vec.

Nezavidim vam tie predkozky ☹

ale inak mam hlavu v smutku, Emmka je uz minimalne mesiac priserne uvrestana, ja si myslim ze to je kvoli malinkej, tu lubi ale na mna je nahnevana a smutna ze sa jej nevenujem...ide do druhej izby sama a stamad krici Mamiii mamiii....a ked nejdem alebo nemozem tak vresti a place 😖 no ale aspon so susedkou kamoskou sa hravali, lenze uz aj na tu vrestala bezdovodne, tak dneska som si "vypocula" za plotom, ako mala volala ze chce ist k Emme ze uz ju nepustia lebo ze Emma na nu len krici 😢 tak mala jednu kamosku a uz nema ziadnu a prislo mi strasne smutno, vzala som Emmku dnu, vravim ze Nelinku uz k nam nepustia lebo Eminka na nu krici a ona si sadla do kresielka a asi 20 minut sa hojdala bez slova...az ma mrazilo, vyzerala ako..ani nechcem napisat 😖 a pritom ona nie je zla a je velmi sikovna a ma aj dobre srdiecko, stale ked jej nieco dam, kolacik, tak polovicu odlozi Nelinke, normalne revem ked to pisem teraz. 😢 😢 😢 😢

ale mobilo, dobre som sa pobavila na tom splachovani 😀 mas strasneho vymyselnika 🙂

mobilo
21. júl 2010

denduska keď vymýšla nepríde mi to smiešne ale keď to hovorím mužovi metáme sa na tom...
dnes mi pomáhal strúhať syr 😀 😀 aj nastrúhal normálne to vedel len kým som sa stihla pozrieť stihol ho aj zjesť 😅 😅 😅 😅 😅 ešteže sme mali viac.. 😉

sanym
21. júl 2010

denduska: hlavu hore, to správanie ako píšeš u Emmky je úplne normálne - každé dieťa reaguje na príchod súrodenca inak. Môj mal 3 roky keď sa Maroš narodil a tiež to bolo všelijaké a Emmka je ešte malinká - eše si to tak nevie v hlavičke usporiadať a jasné, že nie je zlá. Veď počkaj, bude aj horšie 😀 😀 Moji sa teraz v kuse hádajú a bijú - o hračky, o jedlo, o mňa.

veva1
21. júl 2010

@denduska tak rodicia nelinky nie su ok,nie tvoja zabka 😉 . Mame tiez susedovcov s chlapcekom,ktoreho tomo velmi lubi a vkuse za nim beha
tvoja zabka je uplne v pohodke,musi byt zlata a velmi rada by som ju spoznala. Bude to asi maly general ,vodca ked sa snazi deti viest. Bud rada ze len krici,moj tomo bije a strka.

denduska
21. júl 2010

@veva1 no jej rodicia su v pohode, lenze byvaju so svokrovcami a aj ti su mili ludia no ale im vadi ten hluk 😒 tak su uz starsi, no, co narobim, im vadi aj to ked im mala buchoce nad hlavou ked beha. v podstate je to podobne ako u vas.
Mna dnes prave napadlo, ze keby sme spravili raz take "narocne stretko" 😀 co by po tych nasich detoch ostalo 😀

Ale teraz to tak vyzera, ze obe stoja za plotom a jacia Emaaaaa! Nejaaaaa! takze ticho nie je aj tak 😅

veva1
21. júl 2010

@denduska si zlata ze sa ich zastavas,ale podla mna ked niekomu vadi krik dietata a ma vlastne vnuca ci dieta tak nie je celkom ok.
no a nad stretkom ,ako by to asi vyzeralo tak uz som rozmyslala aj ja. By sme pobavili 😀

suzik77
21. júl 2010

caute, nestiham citat, balim do vriec hahaha 🙂
moja mala bola dnes ukazkova, ale asi preto, ze sa jej venoval moj synovec, teda jej bratranec. no a ja so sestrou sme pucovali byt. teda baby, my sme ho dnes kompletne doumyvali. Ale schudla som dufam aspon o kilo 😝

no a teraz balim vrecia, zajtra zaciname stahovat. tak len som tu skocila na chvilinku.

a teda.....moju malu na koze si predstavit neviem a ani nechcem 😖

matova
21. júl 2010

Ahojte, dakujem vam vsetkym za info o prebalovani dievcatiek a uspavani 2 deticiek... 😉, nemusim hladat ine temy...
U nas bola dnes svagrina s rodinkou tak mal drobcek podstatne viac osobnych otrokov a mna na pobehovanie netahal 😀. Vecer bol neskuocne uz unaveny a padal z noh, zakyval im a sa odobral ku dveram,c ale tedanez zaspal to bola morda, aj z postele usiel, zrazu sa este kupat chcel, ku hrackam chcel- bol ako v tranze 😒. A zas nekludne spi, uz aj plakal, aj cez obed to bolo nic moc- bud zubami alebo teplom, alebo kombinaciou...

olski: a uz ma vsetky zubky? mojho prehana ked sa mu prerezavaju. Stojime na vahe uz ani neviem kolko tyzdnov, ale on malo papa, aj tie tepla asi za to mozu...Ma 11,1 obleceny s plienkou, asi aj tak viac ako vy vzhladom k veku. Drzim palceky nech to nieje nic vaznejsie 😉
stretko aj ja som si uz predstavovala, co by ti nasi drobci asi tak vyrobili 😀
denduska: presne toho sa bojim co mas teraz so starsou dcerkou doma, lebo moj ma tiez chce kazdu minutu kym tu nieje nikto iny a si neviem predsatvit napr. kojenie...ja som zatial len raz ho nechala doobedu sameho s mm ked som sla k lekarovi a on jak ma zas zbadal tak sa potesil najprv a v zapati dal najavo ze je tazko urazeny, nechcel komunikovat...A to bolo len na par hodiniek 😒
suzik: uspesne stahovanie sa 😉

mobilo
21. júl 2010

ach jo no stretko...samy generáli 😀 😀 😀 😀 by to dopadlo by sa čudovali, že aj iný sú ako oni 😵
denduska chudiatko maličke jaj...no mne deti nikdy nevadili chodia na prázdniny a od 6 už vystrájali ráno buchoty atď ale v poho..mne skor vadí , keď pubertáčka pod nami robí hluk party, jej mamina robí v zahraničí a keď sme sa boli sťažovať tak povedala, že keď ju pekne poprosíme tak si to rozmyslí 😠 chápete? tak jej muž povedal, že po 22 hod bude volať policajtov ..tak to slečinka urobila tak, že do 21.59 počúvala a ešte nám zakričala, že ešte minútu...čo by ste jej povedali? ale odkedy máme syna už to tak nerobí lebo mm chodil klopať stále asi ju to omrzelo..tak ja som sa snažila ako krava syna nosiť celé noci aby sa vyspala do školy a ona nás rušila no čo povedať puberta..ale každého všetko dobehne 😝 niežeby som to priala ale je to tak
inak my máme od roka stále rovnakú vahu okolo 15 + - ako kedy

mobilo
21. júl 2010

idem dať sprchu a šup do postele posledné dni vstáva stále s plačom teda plače zo sna ☹
ja som čítala, že najviac dieťa žiarli na mladšieho súrodenca od 2 do 3 rokov...lebo vraj do 2 rokov si ešte neuvedomuje seba samého a v 3 rokoch už ide do školky a má svoje záujmy kamarátov a tak 😉 takže a od tých 2 rokov do troch je vraj najviac závisle na rodičoch a preto žiarli lebo chce byť stredobod budeje si svoje ja a tak...takže uvidíme..ale ja sa ho snažím pripravovať na to, hladká dáva papať, pusinkuje každý deň hovorí: teším na oktobej bábatko pjide jon...budem kočíkovať....takže tak uvidíme veď potom napíšem ak bude čas... 😵
ozi kúpili sme nový gauč po mesiaci sa nám zlomil dali podali sme reklamáciu...po troch týždňoch ju prišli vybaviť 😖 a viete ako? že ujo opravár odišiel manžel si tam sadol a je to tak ako pred opravou 😝 😝 😝 😝 takže zase zlomené...sme úplne sklamaný fakt človek dá za to prachy a keby tam aspoň drobec skákal ale to sa len tak zlomilo proste si sadol mm a prask...a ujec nám povedal, že takéto reklamácie a zlomeniny vznikajú zo sexu 😀 😀 😀 😀 😀 ale zlatý bol len možme zase reklamovať ma šibne ..som zvedavá kedy zase prídu

renika80
21. júl 2010

Ahojte baby, no to stretko, to by bola sranda, manzel mi povedal, ze by tam vsetci nasi manzelia dostali infarkt 😀
denduska, nic si z toho nerob, je velmi temperamentna, nestrati sa, taketo situacie ju len posilnia
suzik-uspesne stahovanie
mobilo, aj my mame takeho suseda pod nami, ja som bola cele tehotenstvo doma, mala som mat klud, a ten idiot pod nami pocuval tu istu pesnicku na plne gule asi 15 krat za sebou, par krat sme museli volat na neho aj policajtov, pravidelne mlatil svoju matku, cirkusy na dennom poriadku, inac mlady zasran 19 rocny, vlani nabuchal nejaku dievcinu, teraz maju pol rocneho syna, kym bola tehotna, tak sa furt hadali a bili, od kedy porodila, tak je konecne ticho, ani matku uz nemlati, musi chlapec zarabat na plienky, na agresivitu uz nema akosi energiu 😖

renika80
21. júl 2010
ollski
22. júl 2010

@renika80 maly je chutnutcky 😉

tak baby sa som od vcera v depke, ja viem ze na depkanie su ine veci...no ja som sa bola dat vcera ostrihat a od vtedy slzim 😝 😠 mam to kratke a cierne a este to aj stalo strasne vela, tak mi je na grc so seba, ze naco som ja trubka vymyslala, radsej som sa mohla ostihat sama...ach jo
idem sa akurat chystat s Kubim k tek dokine, simi dam mame do roboty, uz vyse 3 tyzdne sa snazim zohnat pre nu zubara, zatial bezuspesne, zase pojdeme na pohotovost asi, lebo len tam su povinny osetrit dieta...otras!!!!

mobilo
22. júl 2010

@ollski viem o čom hovoríš...s tými vlasmi ja tiež vždy dlhé a raz som chcela podstrihnúť iba tak konce do postupna a ona chytila takú žiletku, či čo to bolo a všetko mi tou strihala do postupna...z mojích krásnych- vtedy dlhých vlasov zostalo kadžý iný do postupna ostrihaný vlas 😔 😔 😔 😔 skoro som okoktavela a prídem domov a mamina mi povedala: no ty vyzeráš 😨 😨 😨 som plakala ako sprostá a ráno som sa zobudila a hneď si ich chytila že či to nebol sen 🤐 a nebol---no ale dorastú neboj...
ja sa smejem len na jednom v telke: treba chodiť na preventívne raz ročne, treba s deťmi od roka chodiť k zubárovi, treba chodiť na kadečo....mňa to tak rozčuluje ako to tam tí doktori hovoria, akoby tam ľudia ani nechceli ísť 😒 a realila človek tak aj chce ísť ale objednajú ho za 2 roky, zavolám k zubárovi ten mi povie, že dieťa tam aj tak neobsedí a oni nestíhajú dosleplých nie deti 😠 aa tak podobne...najlepšie je nebyť chodý..
ocino potreboval ísť na bicykel po infarkte a panie doktorka mu povedala, že ona to robiť nebude lebo jej poisťovňa dá za to iba 200 sk našťastie mám kamošku a jej muž je internista inak by to doteraz nemal 😝 smutné ale je to tak 😒

mobilo
22. júl 2010

renika zlatučky je malý 😵
my sme pred chvíľou zaspali náladu mám pred plačom spotená, tečie zo mňa ale čo už...a v noci sa stále budil s plačom...potrebujem jednú dobrú noc aspoň jednu na začiatok..alebo ma už asi pripravuje na malé 😅