Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
presne, presne kašlať na vlasy naším drobcom sa budeme páčiť aj dohola 😵 😵 😵 😵 😵 😵
a manželom hádam tiež no nie?
pekný večer dieťa ešte pozerá telku ja som sa ten potajme utiahla ale už vypínam a ideme spolu buvkať....
ollski, mobilo, veva-dakujem, snazili sme sa pri jeho vyrobe 😉
z vlasov si ollski nerob starosti, aj tak je leto, treba ich nosit vypnute, do jesene ti narastu 😉
Dakujem babulky 🙂) ste zlate 😉 to mam len taky sok prvotny...mala som ich dlllllllhe a pomerne svetle...no a teraz ledvom mini copicek upackam...ja viem, ze casom sa to spravi a zvyknem si postupne, no je s tym viac roboty ako s tymi skoro pas vlasiskami 😝 a ja ze si usetrim cas 😠 no nic uz
mne dnes cez den nespali, len sa rehotali a vytacali ma...po dvoch hodkach som to vzdala....Simi pak zacal bolkat ten zubok...chcela som ist opat na pohotovost, no tam su len do 19...dala som jej nurofen a o pol 10 uz spinkala, zato kubi zalomil len pred chvilkou, hlavne je ze uz vsetci spa, pracka konecne perie...tak mozem ist zehlit....huraaaaa
az na VUC sa mi konecne podarilo zistit ku akej zubarke patrime...tak snad zajtra daco vytelefonujem a spravia jej to, inak idemem na tu pohotovost, no tam jej daju zase len vlozku...slak ma z tohto systemu triafa!!!
Kubinkovi dali zase len dietu...bez mliecka do pondelka 🙄 , ryza, zemiaciky, banan jablko...chuda moje, este schudne :(...a ze ak neprestane hnackovat tak pak urobia testy...
idem pracovat, aj ked spinkala by som hned 😔 dobru nocku a pekne sny 😉
...ani my sme tuto noc nespali moc dobre 😝 mesiac svietil ako blaznivy, teplo strasne, mna matali vlasy 😅 drobci sa tiez budili...takze snad tato bude lepsia!!!!!!
Ahojte, tak ja som navaria na zajtra, dočítavam vás a čakám kým vychladne a dám to do chladničky...žehlenie si fakt nechám až na ochladenie 😝
olski: pripajam sa, ani sa nenazdas a dorastu, moja podmienka ked som isla raz za rok na skratenie (bola som u kadernicky 4x v zivote 😀)- bolo, ze sa musi dat spravit cop 🙂. Sparv copik a daj celenku nejaku, ked ti to vyskakuje...Ma napadlo ze v puberte som sa tak zostrihala napostupno sama- vsetci mi nadavali ze co som to porobila a ja som bola stastna ze vyzeram ako Axel Rose 😀
renika: zlatý je tvoj synček, tuším je pri fotení tiež pozér ako môj?? 😅 , akurát dnes ma prekvapil- vytiahla som na neho foťák a hrozne sa rozplakal, to sa ešte nestalo 😒
olski: a ty mas teda Kubika riadneho nezmara- na tokolko ma teda vydrz neskutocna 😕
mobilo: tiez to isiel maly neskoro po obede spat- u nas teraz okolo 13h, nicia ho zuby a horucavy, tak neprotestuje velmi, len dlho zaspava 😒
a uz padam bo uz ma hladal asi - sedel a plakal, ale zaspal nastastie hned...
ahojte, musim sa trochu postazovat, ja uz nevladzem, cely tyzden v noci nespim, malymi uz od pondelka vyvreskuje kazdu pol hodinu, ide ma uz porazit, ani sa nepamatam, kedy som uz spala 2 hodiny v kuse, on pritom spi, len vresti ako keby sa mu snivalo, ci co, este ma rano dorazil aj manzel, kenecne ticho , maly spi a dojde mi tam vypravat o klientoch, on je prosim pekne vyspaty, lebo spi celu noc v obyvacke, tam mu nie je az tak teplo ako v spalni a potom sa este urazi, ze som nevrla, nemam silu ani ruku dvihnut, ledva pisem tieto riadky, ale do vecera sa snad nejako pozbieram, musim aj varit 😢
matova-mas pravdu, je presne taky pozer ako tvoj maly, uvidi fotak a uz sa nastavuje 😀
@renika80 mas to velmi narocne...mnohi ludia si to ani nevedia predstavit ake je to fungovat bez poriadneho spanku...priznam sa, ze ja na to uz tiez zabudam, a nebolo to az take kriticke ako u vas...uvar len daco rychle a lahke, co zjete obaja...drzim palce vsetky!!! nech ti zaspinka a ty si tiez s nim oddychni!!!
my sme sa uspesne vratili od zubarky!! 🙂 konecne jedna co bola ochotna jej ten zubok osetrit...mala to chuda zapalene, tak jej to vyvrtala , vyplachla peroxidom a dala nejaku liecivu vaticku...tod vse...trvalo to asi aj 7 minut!! mliecne zubky sa zevraj neblombuju...v sept sa ma prist ukazat aj so mnou, ked pojdem na kontrolu...tak snad ju to uz nebude bolkat...
nas Kubi sa akosi za posledne yzdne rozmaminkoval, furt na mne visi, cgce sa nosit, vcera mu moja mama chcela podat piskotu, na to spustil revy, ze MAMA mi da!! nemohla ho ani obut, lebo mama...ked videl ze sme na odchode, tak sa úpekne rozlucil, zakyval, dal pusu a s usmevom od ucha k uchu nastupil do vytahu 🙄
dnes kym som bola u tej Dr zo simi, tak ho strazila sestra, tu od seba vyhnal do druhej izby, ked chcela byt pri nom, tak reval...ja neviem co sa to s nim zase deje ☹ za vsetko place, keby place reve a vresti, vadi mu ked lezim...ked tu sedim za pc 😀 😝 ked pijem kavu, ked jem...ked chce spinkat tak mu vadi prezmenu ze nelezim...jaj chlap jeden maly ...idem ich vyvetrat a snad dnes zaspia, lebo tiez musim daco vykuzlit na obed, kubimu daku dietku...stale place ze chce mlieko a puding ☹
...zase citam az dodatocne, sorry za preklepy a chyby 😝 polepsim sa 😉
renika: úplne ťa chápem, u nás to isté - celé noci mrnčí, kričí - nespala som už hádam 72 hodín vôbec. ☹ Manžel plný sily (spí so starším synom) a ešte včera sa vybral na kúpalisko hrať nohejbal rovno z práce do večera, mne už druhý deň treští hlava až mám pocit, že sa zbláznim a aj starší je ako z divých vajec, čo uňho nebýva - asi sa už doma začína nudiť. Ale od pondelka má mm dovolenku, tak dúfam, že ma aspoň trochu poľutuje a nechá ma oddychovať. Preto už ani veľmi neprispievam - vôbec nemám kedy 😢
@ollski skus mu povedat ked krici,ze ano spravim to co chces,ale nesmies vrieskat ale pekne ako chlap povedat,ze ty na vrieskanie reagovat nebudes. A ked nic ine kavu si nedopijes aj tak tak sa vrieskat odnauci. Aj tomo je taky,ale nie s mamou vsetko robit,ale s tym kto si ho prave ziskal,len strasne zriedka je to s otcom,to by sa mi hodilo najviac,kedze toho mame najcastejsie poruke.
@sanym kokso ty chlapi,jakapohodicka ze nohejbal. Keby si to dokazala a sla ty niekde na cely den prec,ten by pozeral. Ako urcite maju narok trochu sa odventilovat,stretnut so kamosmi,ale niekedy by mohli brat trochu ohlad
tak neviem, čím to je ale prežívame to isté...stále budenie zo sna , plač zo sna...plač za všetko snáď...som sa ráno sprchovala a plakal pri mne..potom som išla niečo robiť plakal potom som mu povedala, že je veľký chalan a nech mi povie, čo chce lebo ja mu nerozumiem, keď plače tak ma objal boli sme v objatí odvtedy prestal a bol zlatučky až kým nezaspal...uvidíme dokedy pospinká
@renika80 uvidíš prídu aj lepšie dni a noci 😵
ja som tiež teraz nevyspatá i keď dnes to bolo lepšie -.aj tak sa stále prehadzuje, plače, strháva sa zo sna a zaspáva 🙄 no strašne už by som ho aj uhojdala ale ani to nechce..
minule zo sna plakal, že chce ísť von a ja že je noc pojdeme zajtra a on plakal, že nie teraz jon otvojiť dveje 😲 som nechápala on by snáď vonku aj spal v nejakom stane 😀 😀 😀
baby je strasne teplo a aj spln,asi to ma vplyv. My sme tu v takej doline kde je vecer 15stupnov tak sa nam spi fajn. A tomo teraz pije 3x viac ako bezne,v noci stiahne 3dcl vody a to zaspava s mlieko a nad ranom pije mlieko
sanym- je to strasne s muzmi, oni si automaticky narokuju na oddych a zabavu a my si musime pockat, kym sa trosku zlutuju nad nami a pomozu 😒
Ja som to dneska uz nevydrzala, volal mi a som sa mu vyrevala do telefonu, ze uz nevladzem, som vycerpana, doniesol obed z restiky, nech nevarim, aspon ze tak
veva- asi fakt to bude tym pocasim a splnom, ked aj mobilo, ollski aj sany pisu, ze su tie deti mrzute, no dnes v noci ma dosjt nejaky front, tak hadam to zmeni, mna strasne hlava boli, tak asi aj bude prsat, zvykla som to vycitit
asi to bude tým alebo neviem..dnes mi celkom rýchlo zaspal...chcel len škrapkať jemne 😅 😅 😅 to neviem, kde počul som skoro odpadla a zaspal za hodinu ale bez vymýšľania...teda pokiaľ nerátam 3 krát cikanie 😵
moj mi to tiež hovoril potom s nami zostal pár dni doma a povedal mi, ako som to mohla vydržať toľko sama bez spánku ☹ a ja že vidíš...odvtedy mi pomáha fakt veľmi vo všetkom a so všetkým-....
dúfam dnes bude dobre buvať idem do sprchy a buvať...
brú nocku všetkým 😉
ahojte,aj u nás sa plače pre každú blbovinku a visí na mne, aj chce byť s inými ľuďmi ale musím tam byť aj ja vkuse, inak zas plač...Ale ja to pripisujem zubom- v podstate som úplne na tento stav zvyknutá, má to takmert vkuse akurát raz som zažila úplnú zmenu a tá bolakeď mu vyšli očné zuby a asi 2-3 týždne bol ako vymenený, snáď by ma vtedy aj predal 😀 . Teraz sa derú tie posledné päťky a je to zas na pár mesiacov, by som potrebovala byť tehotná asi 10-11 mesaiacov tipujem- kým vylezú a bude sa sním dať niečo...mm ani priblížiť sa nemôže, pomoc žiadna, od rána do večera len ja aj to kúpanie, proste všetko, no, aspoňže vybaví väčšie nákupy 😉.
olsiki: moj drobec sa presne tak prejavuje jak píšeš, naj horšie- vkuse mama, všetko mama, ke´d von s nikekým iným tak hej ale aj mama, k lekárovi- to už je nočná mora, hrozne plače keď odchádzam čo len za dvere... 😒
renika, sanym: držím pakce nech aspoň vnoci vám už lepšie búvajú, to je fakt hrozné keď sa už nespí vôbec.
mobilo: tí naši dvaja možno pôjdu spolu v 3 rokoch na nejakú stanovačku do lesa 😀 😀 😀 . Dne ráno už ani tio kakavko, ako sme míňali východové dvere cestou do kuchyne, zvrtol sa hneď tam, a potom sa hádzať išiel že chce von, .....nakoniec sa podarilo že aspoň dačo vypil...
Dobré ránko. Aj ja tie Maroškove stavy pripisujem zubom, ale že by mu od narodenia v kuse išli nejaké zuby? Veď to by ich mal už aspoň 100. 😀
matova: dúfam, že na tú stanovačku vezmú aj môjho - on je tiež najspokojnejší v záhrade a keď ho chcem dostať dnu počuje ho celá ulica. Najnovšie už vonku aj večeriame - tak aspoň trochu zje.
A aby som môjmu mužíčkovi nekrivdila, on je inak super - fakt mi so všekým pomáha a len čo príde z práce, venuje sa deckám na 100%. Ale niektoré veci proste chlapi nepochopia. U nás sú najväčším problémom tie naše nešťastné noci - ja by som sa už po dvoch rokoch strašne potrebovala vyspať, ale malý proste v noci s nikým iným nebude. A tým, že som potom unavená, horšie potom znášam aj dni a vytočia ma aj veci, ktoré by som si inak ani nevšímala. Ale budúcu sobotu máme stretnutie z gympla po 15 rokoch (hrozné číslo 😀 ) a to som povedala, že nebudem letieť domov ani keby čo bolo a zabavím sa - tak som zvedavá čo si s Marošom mm počne.
U nás v noci hrozná búrka - musela som pozatvárať okná a to sa už vôbec nedalo dýchať - 29 stupňov v spálni. Vždy som milovala leto a horúčavy, ale teraz sa už neviem dočkať ochladenia.
Tak si užite víkend a oddýchnite si.
😀 😀 😀 😀 😀 hej možme urobiť stanovačku s našími deťmi to by bolo keby aj v noci možu byť vonku 😵 😵 😵
sanym aj moj voda, voda, voda , kamienky, a také hračky máme najradšej 😉
no idem pracovať pekný víkend 😵
ahojte, my sme u nasich v KE, mame dnes krstiny ale to bude rychlovka, je tu neskutocne horuco tak ich mame o 7.vecer a rovno do hajan potom....inak u nas je to iste plac rev vreskot za vsetko ☹
@mobilo nabuduce ked bude potrebovat tvoj ocino bicyklove ekg, tak mi napis, moj muz mu urobi, ved do MT dojde raz dva 😉
@ollski tie vlasy...ach jaj presne viem ako sa citis...ale dorastu neboj ☹ ozaj s tou zubarkou, presne vcera isla moja kamoska s malym trojrocnym k mojej mame, ona je zubarka, az na to ze robi v kosiciach...lebo ze v ziline nikoho nezohnala a svojho zubara sa aj sama boji. dobra som, nie, kazdemu dohadzujem pacientov 😀
boze ja som tiez taka nevyspata, najhorsie je ze aj moj muz, bo furt sluzi, lebo su dovolenky tak ked aj on chce mat tak musi brat sluzby a len sa hadame kvoli debilinam maximalnym..ani nepisem radsej..pozitivna sprava je ze asi pojdeme na dovolenku 😎
@matova ze axel rose 😀 😀 to je super 😀 😀
denduska: prosím ťa a dobrého detského gastroenterológa v Ke náhodou nepoznáte? Veľmi by sme potrebovali.
sanym spytam sa kamosky, ona robi na detskom, myslim ze bude vediet 🙂 to kvoli celiakii, dobre si pamatam? 😕
denduska: vďaka. Áno, kvôli celiakii - chodíme k jednej nemenovanej lekárke do DFN, ale vedela by som si predstaviť aj lepšiu a skúšať ďalej len tak naslepo sa mi už nechce.
Baby, predstavte si zaľahli sme s Maroškom o 13.00 a okamžite zaspal a ja s ním (bola som straaašne unavená). A pred chvíľou otvorím oči, pozerám na hodinky a vidím 15.45 - som sa pozrela ešte raz, reku zle vidím... a naozaj - tak toľko snáď nespal ani ako novorodenec 😀
ahojte, tak u nás bola hrozná noc po dlhom čase- (aj deň so samým revom...) ale keď si tak predstavím koľké sa tu nevyspíte každú noc... 😢
sanym: 😀-to je prave blbe, ze mojmu ked idu zuby tak trpi nielen par dni pri samotnom prerezavani ale aj tie tyzdne co dasna napuchaju...a tak to ide hrozne dlho aj ta jeho nechut do jedenia. Ako realizuete veceru vonku? 😀. A sice az o tyzden, ale uzi si to stretko, vsak si uz zasluzis po takom case dlhom 😉. Prave som dnes so svagrinou telefonovala, odviazala sa po 5 rokoch materskej a celu noc gracala 😀 😝, ze tak jej dobre bolo konecne az to neodhadla 😉.
denduska: skoda ze tvoja mamina nepracuje v PO, my y sme potrebovali nejakeho zubara premaleho, co by sa ho nezlakol 😀 (vlastne jeden druheho 😀 )
konecne som sa pustila do zehlenia dnes- asi po 3 tyzdnoch 🙄
Dobré ránko. U nás od večera prší a v noci už bolo konečne trochu chladnejšie, ale Maroškovi je zrejme teplota v spálni ukradnutá - nespal rovnako ako v horúčave. Ráno okolo šiestej som to už nevydržala keď pýtal už aspoň 30-ty krát cici a okríkla som ho, že cici mu už nedám a aby sa okamžite otočil a spal. A on sa otočil a spal do 7.45 - asi sa ma zľakol chúďa.
matova: U nás s tými zubami je to presne rovnako. A čo sa týka toho stretka dúfam, že nedopadnem ako švagriná 😀 Ja som už nepila ani nepamätám, takže mňa hádam odrovná už prípitok 😀 A o žehlení mi ani nehovor - kopí sa mi to tam už hádam mesiac. 🙄 A večeru realizujeme takto(viď. foto). Stolček je zo starej pneumatiky a dosky (nemáme kedy kúpiť normálny)
😀
ahojte konečne sa trošku ochladilo 😠 sa teším a užívam si aj ten dážď 😵
inak zaspávanie ako u každej asi hroza..tak si trošku pomáham a aspoň pred obedným spánkom ho hojdám a spí do 10 minút...večer sa hojdať nechce dať tak chodíme spať všetci traja okolo 22 hod a kým syn zaspí je aj 23 hod 😕 no ale čo už ...aspoň poobedie je lepšie 😉
pojdem upratovať...doobeda mi bolo tak zle ☹ som myslela, že budem zvracať...sme boli vonku ledva som domov prišla oblievala ma horúčava, tažko sa mi stálo, a drobec mi utekal, nechcel ísť domov...nakoniec som ho nejako nalákala 😠 napapal sa a potom mi zostalo tak brutal, že som si ľahla do jeho izby, že mi jje zle si musím trošku oddýchnuť..a on zlatíčko prišiel za mnou objal ma a povedal, že ľúbi mamičku a že mám oddychovať a on sa sám hral s autíčkami 😵 bože on je taký citlivý fakt zlatíčko moje krásne teraz buvinka ja idem niečo robiť a snáď už bude lepšie som si na obed len cestoviny dala a asi si len taký uvarený zemiak dám...jaj toto tehu ma inak vyčerpáva a býva mi zle a všetko snáď dietko bude ok...i keď už niekedy nechápem ako jedno dieťa v brušku dokaže robiť také tance..ja nechápem ma to až bolí keď tu nohu vykopne a celé dni to robí aj noci 😀 😀 😀 šintro ďalší bude a kope do tej istej strany ako syn tak už rozmýšlam, či ďalší chalanisko nebude 😅 😅 no uvidíme..keď mi kámošky hovoria, že oni deti ani necítili iba tak trošku na večer a tak a tieto moje...
sanym maličky je zlatý...
mobilo: juj, dúfam, že už ti je lepšie - dávaj na seba pozor. Inak obdivujem vás, že popri náročných deťoch zvládate tehotenstvo. Ja kebyže je Maroško moje prvé dieťa, som si istá, že by ostal jedináčikom. Inak druhé tehotenstvo som mala aj ja oveľa horšie ako prvé - od 15. týždňa som musela ležať v nemocnici a potom doma (no ale viete si predstaviť ako sa dalo ležať pri 2,5-ročnom dieťati) - nakoniec som porodila v 36. týždni, ale našťastie to dobre dopadlo. 😉
matova, mobilo: tým som vás samozrejme nechcela vystrašiť, jasné, že vy to potiahnete pekne až do konca, držte sa. 😉
sanym-krasny je malicky
mobilo-dufam,ze si uz ok, setri sa, ale to tvoje zlaticko je strasne mudre, on da na maminku pozor 😉
u nas nic nove, idu nam dolne ocnaky, takze klasika, nespime, vcera sme boli u nasich, skoro cely den som spala, aspon takto si doplnim deficit spanku cez tyzden, tak hor sa do noveho tyzdna 😝

mamule kaslite na vlasy sak dorastu. Viem ze to iste mrzi,ale co uz teraz s tym nic nenarobite ,tak treba zobrat gumicku zopnut a kaslat na to. Ani ja nemam rada tieto ziletkove strapcove strihy a tiez ma tak cvakaju vsetky kadernicky,no zatial tie vlasy vzdy dorastli 😉