icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

matova
31. júl 2010

no teda, tak ja tu pisem 5 minut a daco som stlacila a je to v keli 😒

matova
31. júl 2010

Ahojte, dnes moj maly behal aj s navstevou, boli sme na ture, od 14 jak sa zobudil frcal do 21h vonku- a to poslednu hodinu vlacil mojho otca po dvore a okolitych uliciach- som si vravela ze ked hned nezaspi tak fakt uz neviem- otec je telocvikar a drzal sa statocne 😀 , a maly zaspal o 21:50 😕 .
Inak to hnackovanie uz sa mi nepaci, lebo kondicka uz sa malemu vratila (hoci takmer nic neje), odmieta ist spat a nechyta sa uz teraz za zub, ale za brusko, dviha tricko, tisne sa k studenym predmetom 😔 , mam problem do neho dostat Hylak, neznasa kysle chute, caj nechce pit a do mlieka sa to davat nema, davam akurat smectu...ale jak bol unaveny vecer a pobehoval tak sa pokadil (otec to nezaregistroval) a neskor sme zbadali ze si tam pchal ruky a si to rozmazal po bruchu, tricku, nohavkach a stihol aj ochutnat 😔 ☹

sanym: som sa nasmiala z tych plienok pre inkontinenciu 😀 😀 😀, ale vcelku je to 😔, zato tvoj synator je na fotke stelesnena energia 😀. Som zvedava ako dopadne tvoj vyjazd 😉

mobilo: Ach chudatko, hadam to cim skor prejdeAni mne nevydrzi bez obedneho spanku, odkvecol by asi okolo 15 h a dokedy by potom frcal? 😒 Ked ti tak place a vies ze ma bolesti tak uz mu daj nejaky ten sirup, vsak raz za cas to hadam neuskodi. Mne sa nedavno stalo take ze tiez bol hotovy z bolesti, tak som dala Panadol baby sirup- okolo10:30, do pol hodiny dostal maly chut na jedlo tak sa aj naobedoval ale potom...bol zas neuspatelny, lebo bolest odznela a on nabral novy dych a nechcel ist zasa spat 🙄 ...Je to tazke, zapasenie, a teraz aj ke mi zaspava vecer cca okolo +- 21:30, rano spi do cca 6:30, sa mi to zda dost kratko 😕 .Tiez uz ficim na magnezii 😀

bonaguaba: moj maly "v malej kocke"- tiez odmalicka neposednik, vkuse sa vrti, treba sa mu venovat nonstop, ma rad aj knizky a obkecavanie a potom sa rad skusa ze kde je co na obrazku....Navonok je tichy a dost vazne posbi, do roka sa takmer ani neusmieval, ani neblabotal ako ine deti, pri foteni je velky pozer...Ako oci otvori uz sa hrabe vonku, vsetko ma len na dve minutky, chce robit veci ako dospelak, majstrovat s naradiami, no neznasa hlasne stroje, vysavac, mixer, v kuchyni je nerad, tiez neznasa ked sa rozpravam s niekym a on je mimo toho, na dohlad musim byt inak zachvat, uspavanie a kupanie len so mnou...Problemy so zaspavanim- vsetko ho vyrusuje, zbada cosi a uz je po spani, musime vsetko povypinat, pozhasinat, zatiahnut, a ked je vystaveney tak ako asi ziadne tu dieta nezaspi ani nahodou na koberci, u nas este velka unava= velka neschopnost potom zaspat...Inak velmi vnimavy, citlivy, vseko pozoruje, nacuva, nasava, ma velmi dobru pamat.

No, a takto pekne som si ho opísala, a mozem ist spokojne spat, zajtra je manzel doma tak dufam daco navarime aj cez den lebo dnes som sa na to vecer uz fakt necitila, vsetkym dobru nocku 😎

sanym
1. aug 2010

Dobré ránko. Neskôr vás dočítam. Len sa chcem pochváliť, že sme to včera večer všetci prežili v zdraví. Prišla som okolo 1.00 v noci a skoro som odpadla - môj mm aj s Marošom spokojne spia. Večer ho uspal na rukách a potom ho položil do manželskej postele, ľahol si vedľa neho, Maroško naňho pozrel, otočil sa mu chrbtom a spal. 😅 😅 Ešte ma mm sfúkol, že čo som prišla tak skoro. No to keby som tušila, že budú spať tak ostanem do rána. Ale som taká rada, že sa to podarilo a prvýkrát bol večer bezo mňa. Asi začnem chodiť častejšie. 😀
Ale aby to nebolo až tak radostné, len čo sme sa s mm vymenili a ľahla som si k Maroškovi, okamžite otvoril oči:"mamka cicka mňam" a už to bolo - ale spal lepšie ako obvykle. Ja už začínam mať pocit, či on v noci necíti zo mňa mliečko a preto nespí. Mm navrhuje, aby sme vyskúšali celú noc spať opačne - on s Maroškom a ja s Matúškom, že čo by sa dialo do rána.
Inak stretnutie dopadlo super, my sme boli na gympli strašne dobrý kolektív a nič sa na tom za tie roky nezmenilo. Takže som zrelaxovala a hor sa do všedných dní. ☹
Inak Maroško od včera teplotuje, ale nič iné mu nie je, tak snáď je to len z tých našich nešťastných zubov. A tri dni už skoro nič nejedol. Ale to je uňho viac-menej normálne.
Idem si dať kafčo, aby som sa trochu prebrala - večer nás čaká grilovačka s kamošmi tak snáď tam nezaspím.
Pekný zvyšok víkendu. 😉

denduska
1. aug 2010

ahojte, ja tu mam svokru na navsteve, Emma ju statocne nici, no ale ona je nezmar, robi na internatnej skole pre deti s poruchami spravania, cize nejaky vreskot ju absolutne ne.erie 😀 muzik cely vikend robi ale normalne ma od zajtra tyzden dovolenky asi odpadnem!
mobilo, to s tym bravom mas uplnu pravdu, mne staci ked niekedy vidim "dnesnu mladez" 😀 sa len sa desim co bude o 10 rokov, ked uz teraz je to take strasne. Ale na druhej strane, v brave vzdy boli take meno 13, meno 14, aj za mojich cias a predsa som nepodlahla 😀 😅 a ani som nemala pocit ze by som mala uz mat nieco take za sebou. prave minule sme sa s mm smiali na tom ze Laska-sex-neznosti, to tam este funguje normalne? 😅 😀

sanym, vidis super, musis ist castejsie, u nas to tiez tak bolo, ze moj muz sa aj bal ju uspavat, prvykrat to skusil ked mala rok a pol, lebo ja som isla na dva dni prec a v pohode..teraz ju vacsinou uspava on, ked je doma.

matova, chuda s tymi hnackami, no snad uz sa mate lepsie.

bonaguaba, vitaj 😉

suzik77
1. aug 2010

@denduska ja som asi staromodna, ale hovorim, ze moje dieta sa flakat do 18stky nebude! A ak ano, tak si moze hladat vybanie... A tie debilne bulvarne platky pre pubescentov, no normalne by som to zakazala! Ja som tiez do 18 nikam nechodila, s nikym "nebola" a nic, ale vobec nic mi neuslo 🙄

mobilo
1. aug 2010

ahojte po 3 hodinách uspávania som si bez ujmy na zdraví zohriala obed 😅 a to od 10 vyzeral total unavený lebo v noci bol každých 30 minút hore s plačom takže sme rozbitý obaja 🙂
včera spal poobede len v aute a to len polhodku takže tak aj vyzerala noc.
sanym tak super 😉 u nás to tak tiež bolo kým som kojila bol hore stále ..ale pritom hladný byť nemohol a keď sme prestali s kojením fakt sú noci oproti tomu prechádzka v ružovej záhrade 😉
podľa mňa keby prestaneš uvidíš, že by vám bolo lepšie...nám asi po 2 týždňoch sa zlepšilo spanie ...
denduska to som si nevšimla láska, sex, nežnosti ale manžel si to pozeral a hovoril mi, že čo som sa ja v brave dočítal od puberťačky..a ja že čo? že sex vo vode je vraj super 😕 😕 😕 😕 😅 😅 😅 😅 😅
a ja že aha...
suzik čím viac budeš dieťatu zakazovať tým viac bude robiť poza tvoj chrbát,..,,podľa mňa keď má dieťa základy slušného správania nerobí také veci..ale moj názor uvidíme ako bude v praxi 😉

mobilo
1. aug 2010

@bonaquaba ja tiež verím, že bábo prinesie do našej rodiny niečo iné 😉
inak moj syn v kolektíve je veľmi komunikatívny najskor sa osmelý asi tak minutku a potom stále rozpráva niečo deťom minule jednémudievčatku toľko rozprával až odišlo 😅 😅 😅 on je strašne citlivý nechápe, keď sa deti biijú a behá za nimi...až luto mi ho je, lbo tie vačšie sa s ním ešte nehrajú a on uteká a uteká...on je strašne zlatíčko čo sa týka voľného času..pokiaľ sa mu venujeme na 200 percent ale čo sa týka povinnosti ako papanie, umývanie, uspávanie to by on najradšej vynechal asi..a aj ja keby to išlo lebo to mi moje nervy riadne cvičí 😠
inak sa mu na riťke urobili také ako zapareninky len nechápem prečo kým mal plienku nemal to a teraz sme bez plienok a ja včera pozerám, že to čo..dala som mu krém a uvidíme ale nerozumiem 😕

mobilo
1. aug 2010

ahojte moje dieťa už buva a ja idem za ním...
dnešný deň sa niesol v znamení: niieeeee, nesssccceeem, a kriku, plaču a množstva iných jeho výmyslov...asi zase vzdorujeme 😝 to tak prichádza vždy raz za čas...a stupňuje sa to...normálne sa zobudil poobede reku pojdeme von a on že nie...ja pozerám, či teplotu nemá...že on chce pozerať na počítači tatry auta 😅 tak sme pozerali potom som ho nejako odpútala išli sme von a boli asi 2 hodiny a bolo super,,,hadzal si kamienky do vody zase prišiel domov ako z nejakej osady 😀 ale spokojný a večer celkom fajn zaspal...idem lebo sa po dnešnej noci potrebujem vyspať...zajtra zase doktori sa mi nesce 😅 😅 😅 už som to od neho chytila 😠 no dobrú nocku a nech tie deťurence naše buvajú...

renika80
1. aug 2010

Ahojte,
sanym, mobilo- ja neviem, ten moj syn, uz ho nekojim rok a on sa v noci este vzdy zobudi na mlieko, za noc mi vypije 600 ml mlieka a pritom cez den normalne vsetko papa, pritom uz tahame na 20-ty mesiac, ale vtedy sme radi, ked sa v noci zobudi 3 krat na mlieko, to je uz dobra noc, u nas nezabrali ziadne finty s cajom ani kolisanim, kym nedostal svoju davku mlieka, tak bola vojna 😝
sanym- to je super, ze si sa bavila, treba chodit castejsie, je to dobre na psychohygienu, my sme tiez boli vcera u kamaratov, teraz cakaju kazdu chvilu babatko, boli sme tam do noci do pol tretej, Martin bol u nasich, tak si ho uzivali
suzik77- aj ja sa bojim tej puberty, ale nemozeme svoje deti zatvarat do 18-ky, niekto to znesie, iny nie, ani ja som do 18-ky nechodila v podstate nikam, bola som dobre vychovane dievca, posluchala som, moja sestra, no na tu to uz neplatilo, darmo sa rodicia snazili zakazovat, ona usla uprostred noci, ked mala 14 rokov von s kamaratmi, ked jej zakazovali, tak to s nou bolo horsie, kazdy je iny, potom sama na to prisla, ze to nie je spravne a je z nej slusna osoba

renika80
1. aug 2010
mobilo
1. aug 2010

renika ja som proste prestala tak rázne...jednoducho som mu nedala nič 😒 proste celú noc na fitlopte a fakt sa to zlepšilo,,,on sa budí aj teraz ale to akoby mal nejaké zle sny on spí a plače...ale to stačí pohladkať a objať zo sna mi povie, že ma ľúbi a je to..a spíme ďalej neviem teraz tie noci pripisujem tým zúbkom...on má pripravenú vodičku keby chce v noci ale asi len dvakrát v noci pil odkedy nekojím...ja som sa tiež bála, že ak ho prestanem kojiť, či sa nebude budiť aj tak ...keby bol taký že si cucne a spí možno by som uvažovala ale on si cucol a aj tak som musela znovu uspávať takže mne to bolo jedno....
ale sanym som čítala aj že keď žena spí v inej izbe tak vraj to bábo tiež to mlieko necíti a tiež sa nebudí 🤐 to som ja neskúšala iba počula..ale viem, že my sme boli v Rakúsku, keď mal pol roka a on sa zobudil raz za noc a inak prespal my sme s mužom nechápali, že či tam cítil inú voňu alebo čo..a aj na ceste v aute sa zobudil len raz na jedenie....
zložité to je s deťmi na každé platí niečo iné ja tiež skúšam hocičo na toto zaspávanie a raz je lepšie raz úplne na prd,,,no čo už..do 18 sa to snáď upraví 😀 😀 😀 😀 stále som tu jaj zle so mnou fakt vypínam a ide,---

mobilo
1. aug 2010

renika krásny chlapček 😉 😉 😉 😉

sanym
2. aug 2010

Ahojte.
mobilo: ja by som s tým kojením prestala aj okamžite, jediné čoho sa bojím je, že by mi prestal spávať poobede, keďže vtedy bez cici nezaspí. A to neviem čo by som robila, lebo teraz dám poobede cici a do minútky spí.
renika: zlatúšik je ten tvoj malý 😉 Mužík mi povedal, že môžem chodiť večer častejšie teraz keď sme si odskúšali, že chvíľu vydrží aj s ním. Ale veľmi rada by som už niekam išla večer aj s mm, ale to nehrozí, lebo nikto iný s malým večer nebude. Takže raz idem ja, raz mm, ale nikdy nie spolu. ☹
Aj ja sa bojím čo bude v puberte - mám viaceré kamošky, ktoré učia na ZŠ a keď mi rozprávajú čo všetko tie decká vystrájajú tak mi niekedy behá mráz po chrbte. Nejaká je teraz zvláštna táto doba. Ale zasa mne rodičia nikdy nič nezakazovali, chodila som od 15-tich rokoch na chaty, na diskotéky a nikdy som to nezneužila - a už aj za našich mladých čias boli rôzne nástrahy, takže asi je to naozaj individuálne. Ja mám taký pocit, že s tou mojou úzkostlivosťou mojich chalanov vypustím z domu až po tridsiatke. 😀
Ešte by som potrebovala poradiť. Maroško od štvrtku teplotuje - teploty nie sú vysoké (okolo 37,5). Žiadne iné príznaky choroby nemá, len je ešte mrzutejší ako inokedy. Tipujem zuby, aj keď ešte nikdy nemal zo zubov teplotu dlhšie než 2 dni, lenže teraz mu idú posledné stoličky. Čo je zvláštne, nevyzerá ani, že by ho tie zuby boleli - nestrká si tam pršteky, ani nič nekúše, keď sa ho spýtam či ho niečo bolí povie že nie. A keďže v stredu by sme mali cestovať na východ ku svokrovcom, neviem čo mám robiť - či mám zavolať lekárovi či sa na to vykašľať. Mali ste niektorá takéto skúsenosti so zúbkami?
Idem zapnúť pračku a oddychovať - mm má druhý týždeň dovolenku tak to ešte musím využiť, keďže tento rok je to jeho prvá a zároveň posledná dovolenka.

denduska
2. aug 2010

ahojte tak ja mam muza v detskom skautskom tabore - tuna blizko pri MT, je tam ako dr, chodi tam uz 100 rokov, lebo to organizuje jeho ujo, tak zobral aj Emmku...potom mi cely zufaly volal ze ona chodi len do potoka ktory ma 8 stupnov 😅 no ale je tam kopa deti, aj nejake drobce s rodicmi, tak dufam ze sa jej bude pacit...ja som pratala, teraz som chvilu sadla a hladala oblecko pre drobca, lebo uz ma 68 cm a nezmesti sa do nicoho, ideme na dovolenku tak jej musim nieco nakupit..po starsej nema nic, ta bola v tom veku ( a dlzke) prave na vianoce... 😝

no a ta puberta, mne tiez rodicia nikdy nic nezakazovali ani nic, ale viem ze este na gympli som o 21.00 bola furt doma, ked som chcela dlhsie ostat tak som volala z automatu 😀 hehehe 😀 😀 to mi az teraz doslo ze vtedy mobily neboli ale nikdy som nebola dlhsie nez do desiatej a prvy alkohol som vypila po maturite a bol to poldecak griotky 😀 ale mala som kamosky v podobnom duchu, strasne zalezi na tom do akej partie sa dostane clovek, niekedy ani nevie ako tam spadne...moj otec ma kolegu, ktory ma dceru asi 20 rocnu, vzdy bola slusnacka maximalna, a nasla si nejakeho frajera a je ze nej fetacka...otec je z nej hotovy (a to je policajt prosim pekne)a vobec nevedia co maju robit, decko pride nad ranom, lahne a spi do vecera a vecer odide...neda sa jej byt stale v patach..uz sa asi len odstahovat 😒

sanym my tiez s mm nikam spolu nechodime ale vobec, proste sa to neda, tuna sme sami, nema kto strazit a v KE ked sme u nasich tak to tiez nijak nevyjde....ale vcera ma prekvapil strasne - kupil Monopoly aby sme aspon daco spolu robili po veceroch tak sme hrali...v zivote som to nehrala...a vyhrala som 😀

suzik77
2. aug 2010

ahojte, ani sa tu nemam cas zjavovat 😀 moje podarene decko vstalo dnes o cca 07.15 a az teraz!!!!!!!!!!!!!!!!!! poriadne zaspala.... medzitym spala asi 2x po 20 minut, cely den nervozna, uplakana, no neviem, ci zase z tych horucav alebo co... pritom vcera aj predvcerom bola celkom v pohode, zlata, no dnes voslo do nej 100 certov asi...

vcera sme boli v prirode na vylete 😉

matova
2. aug 2010

Som dnes vdacna malemu ze v tej dnesnej horucave akotak vydrzal u nas na pozemku- a hoci sme ho prebrazdili x krat- netahal ma na turistiku po dedine 🙂. Hnacky myslim ze uz lepsie, nasadila som odvcera probiotika- tie aspon do mlieka mozu ist 🙂
Puberta- tiez sa desim a tiez mam take nazory ze nikde sa mi flakat nebude- no uz to vidim. len co oci rozlepi uz chce von 😀, ale ja som bola tiez taka, a nasi mi zakazovali aj vychovu mam prisnu ale vtedy som to mala na haku, hoci navonok som hrala formu, chodila som kade tade, skor po vonku ako moj maly, na disco nie, ale vonku skusky alkoholu, fajcenie... 🙄 (do 21h aj na SŠ som bola už doma)...Az raz ma konecne osvietilo a uvedomila som si co vsetko sa mi mohlo stat 😔, takze vdaka Bohu som to burlive obdobie stastne prezila 🙂

mobilo: to uspavanie je des- je to marne- asi len vyrast z toho musia- ako tak pozorujem aj u nas- bolesti zubov- uspavanie dlhe, vycerpany- detto, nevybehany- detto 🙄 😉
sanym: super, to by ste sa fakt mohli s muzikom vymenit a spat naopak, ja som na svojom malom videla ze jemu vadilo vzdy ked som sa osprchovala alebo aj zmenila iny sprchovaci sampon, fort tak divne kukal...a ked som zas isla vecer uspavat este neosprchovana tak len privoniaval ku mne vkuse 😀. A tvoj manzel super ked ti ponukol ze mozes ist aj castejsie, ja si to zatial ani predstavit- a vlastne tu ani neviem kam by som isla- iba ak do lesa 😀.
sanym, renika: nam sa noci po odstaveni viditelne zlepsili, hoci mlieko musi mat aj vnoci- tiez cirkus ked nechcem urobit (uz to ani neskusam ze neurobim...), on inak nevie zaspat- musi byt flasa s mliekom a ked ho daco boli tak sa budi castejsie no hladenie nezaberie, len to mlieko, ale aj tak lepsie uz o 100%. Akurat uz som prestala verit predstave ze ked sa male narodi, tak simonko uz bude bez nocneho mlieka, bez plienky a bez cumla 😀
renika: aky krasny okaty chlapcek s cumlikom v puse- tak ako moj 😀
suzik: tá tvoja už je iná kočka v 5 mesiacoch 😅, moze kludne byt ze je hotova z tych horucav...

mobilo
3. aug 2010

sanym ja som sa bála, že keď prestanem syna hojdať, že nebude spinkávať poobede...večer som sa nebála to je tma ale poobedného som sa bála...ale zaspí síce to trvá dlhšie ako keď som ho uhojdala za 10 minút ale zaspí..
nestíham čítať idem uspávať tak keď bude viac času
inak som bola u dokt. som jej povedala o tvrdnutí dala mi magnezium 2 krát denne oddychovať, nenaťahovať sa a o 2 týždne na kontrólu aj som ľutovala, že som niečo povedala lebo podľa mňa bude všetko ok..ale veď uvidíme...

jaja868
3. aug 2010

Ahojte maminky, ja som tu nova, ale ako tak citam Vase clanky, tym viac v nich spoznavam mojho synceka... Mala som dost tazky porod, 16,5 hod na sale, a koniec ma nastrihli, pouzili zvon aj klieste, kedze malemu uz pomalsie bilo srdiecko a ja som uz mala velmi vysoky tlak. Od narodenia si vyzaduje moju nonstop pozornost, vsetko si vsima, za vsetkym sa natahuje, je placlivy, nezaspi nikomu inemu, len mne a mojej mame /skoda ze nie sme na slovensku pri nej :( pomohla by mi/, uspavam ho na rukach na fitlopte, malokedy mi zaspi v postely, proste stale je nervozny, krici, krci a krici....a este k tomu od narodenia mame reflux a co nam zistili asi pred 2 tyzdnami, alergiu na bielkovinu kravskeho mleka... maly mal cca od 2 mesiacov ekzem a ine tazkosti, ale super lekari v IRL reagovali na moje obavy s usmevom... do troch mesiacov spal da sa povedat ze pekne, niekedy mi prespal celu noc, potom prislo obdobie, ze sa 1-2x za noc zobudil, ale posledne dva-tri tyzdne sme viac hore ako spime... stale place, kruti sa, vidiet na nom, ze ma nervy... vysiel nam aj prvy zubok, asi 3 dni dozadu, myslela som si,ze to bude aj tym, ale ak tak citam tieto clanky, veru neviem neviem... vsimla som si,ze niektore pisete, ze dieta Vam neposedi v kociku, tak to ani mne... vela krat sa mi stalo, ze som ho z mesta tahala na rukach, stale sa kruti, krici, vsetci na mna kukaju, asi ze co mu robim, no uz som z toho nestastna, tak radsej vacsinu casu sedime doma a hrame sa...zabavam ho ako viem... dnes sme vstavali o 5:30 a v noci som bola min 7x hore aj to bol taky spanok.... kazdu chvilu, dudka, caj, mlieko, pestovat.... vsade naokolo pocuvam, ake maju kludne deti, co vsetko si pri nich porobia atd, ja neviem co robim zle... myslite, ze je to ozaj tymi zubkami, alebo ta celkova nespokojnost koli tazkemu porodu??? citala som tu aj o osteopatoch myslim...ak ma niekto kontakt na nejakeho dobreho na SK, poslite mi prosim kontakt.... mamicky, vela sily a pevne nervy, musime to zvladnut!!! 🙂

suzik77
3. aug 2010

@matova dik

@jaja868 ahoj, vitaj medzi nami. aj moja ma (alebo mala?) reflux a tiez vela plakavala, krutila sa a zvijala, krcila a vypinala.... Co mu davas na ten reflux? Mne zabralo az umele hustejsie mliecko nutrilon AR, kym bola kojena, mala velmi silne bolesti (ci pazeraka, ci zaludka, neviem), viem len, ze velakrat jedla uplne ohnuta do obluka, akoby robila mostik, uplne neprirodzene... skusate nejake mliecko na to? 😒

mobilo
3. aug 2010

jaja ahoj vitaj v klube 😉 myslím, že v anglicku sú osteopati dosť populárny neviem ako v Írsku...
neboj čím bude vačší bude to stále o kúsok lepšie

mobilo
3. aug 2010

dnes moje dieťa zaspalo veľmi rýchlo uvidíme ako bude večer

jaja868
3. aug 2010

@suzik77 no mali sme nutrilon AR, ale ked mu zistili alergiu na bliekovinu kravskeho mlieka, musime mat nutrilon allergy care, takze vrackame a vrackame....a lepsie ako ked bol cely vyhadzany... a tvoja uz lepsie? tiez sa tak budi v noci?

jaja868
3. aug 2010

@mobilo no tu je to tusim vsetko pozadu... dnes sme stavali o pol siestej rano, ale po 2 hod mi spal 2 hod.15 min a po dalsich dvoch hod dalsie 2 hod. 15 min tiez som zvedava, co bude vecer...

sanym
3. aug 2010

Ahojte. Vôbec nič nestíham - čítať ani písať. Chcem vás len pozdraviť a rozlúčiť sa - zajtra odchádzame na východ ku svokrovcom a budem bez internetu. Držte palce nech to naše tornádo zvládne - budeme prvý krát preč z domu na noc. Sama som zvedavá ako tam budeme spať a hlavne ako zvládneme cestu - je to asi 2,5 hod. autom, ale Maroš má problém sedieť v aute aj 20 min. tak uvidíme. Tak sa všetci majte - mamičky a detičky - hlavne bez chorôb a plaču. 😉

suzik77
3. aug 2010

@jaja868 ahoj, moja teraz vracka minimalne a v noci sa budi aj zo 3x ale preto, ze chce papat. nastastie 🙂

matova
3. aug 2010

jaja868: verím že to súvisí- ťažký pôrod a náročnosť tvojho synčeka do toho 😔
Mne sa od narodenia budieval vnoci každé tri hodky, a čím bol starší tak tým viac, lebo ku zvyku pravidelnosti kojenia sa pridali zúbky, takže boli noci že sa budil veľmi veľakrát. V čase okolo polroku do 1roku zaspával po večerných procedúrach okolo 21 (to aj predtým), ale budieval sa o 5-5:30, dokonca niekoľko týždňov už o 4:30 🙄....vnoci bol k protom samozrejmä ešte kojený....Všetci mi hovorili že sa budí, lebo je hladný a on pritom na večeru aj tanier kaše pojedol. Teraz jedáva niekedy aj o štvrtinu menej 😕a zobudí sa priemerne len 1-2x.
Nič si hlavne nevyčítaj, že by si niečo robila zle, práveže preto sa dožaduje tvoj syn nosenia že mu je najlepšie a najistejšie práve pri tebe 😵. Je to veľmi náročné, tiež mám okolo seba deti ktoré sa v pohode aj samy pohrajú, pri ktorých sa dá aj vyžehliť prádlo, navariť, upratať a ešte aj výjsť na prechádzku do parku a prečítať si časopis (ja som si často pripadala ako neschopná, ľudia si myslia že ma len využíva a cvičí so mnou a ja mu neustále vyhovujem vo všetkom- no ale akosi inak to s ním neviem- nedokážem počúvať plač či pozerať na to ako sa nudí alebo vyzerá sklamaný, nešťastný- potrebuje akciu, nápady.......dúfam že raz sa tá námaha prejaví na našich drobcoch, hlavne nech sú zdraví 😉

jaja868
4. aug 2010

@matova presne tak, aj ja si to myslim... posledne tyzdne sa mi budi okolo pol jednej...mrnci,trepe sa, ale vacsinou, ked mu dam mliecko, prejde to... ale potom je zase ale o dve hodiny hore, dame trosku cajiku, pohra sa dudlikom a zase ho uspim... inak je strasne zlaty, vysmiaty, vsimavy, kazdy mi vravi, ze je to rozumny chlapcek. len chce moju pozornost a k tomu tie problemy s refluxom a alergiou a teraz este aj zubky... ja stale dufam, ze potom to uz prejde... odkedy si davala drobcekovi na noc kasicky? ja davam vzdy mliecko, mozno je ozaj hladny...

denduska
4. aug 2010

ahojte ja vas tiez nestiham...Emmka je chora, vcera jej nabehli znicoho nic 40-ky, a kedze nema absolutne ziaden sopel ani nekasle, vzala som jej moc a bol pozitivny, ach joj, takmer rok vydrzala a sa jej to zopakovalo, to asi ten studeny potok, aj ked tazko teraz vymyslat... vcera bola este vecer s mm na nakup a potom vravel ze ked stala pri syrikoch vravela ze jej je strasna zima 😖 😖 ☹ 😢
v pondelok bolo zas mne priserne zle, strasne ma boleli svaly aj kosti, celu noc som nespala, hruza... esteze ma muzik dovolenku, moze sa starat o lazaret 🙄

jaja vitaj 😉

mobilo
4. aug 2010

ahojte ja tiež teraz času pomenej 😒 ale tak čo narobím..teraz zaspal po 2 hodinách bez plaču som si povedala, že ho nebudem nútiť nech si robí čo chce ale v posteli...tak sa hral, pil, bláznil som sa robila, že spím a potom začal nervózny biť lebo mu nešlo zaspať som ho hladkala a potom ho zlomilo...
včera večer sme zaspali bolo 23,30 a o 1,30 už bol hore s plačom som myslela, že ma odvezú ☹ ale potom som ho objala a zaspal až do 8 rána ....
denduska chudiatko malička
jaja podľa mňa nieje hladný....ja som začala dávať kašičky a bolo to to isté

mobilo
4. aug 2010

sanym hádam to dopadne ok a možno začne v inom prostedí lepšie buvať....som si dala včera tie magneziové tabletky a bolo to o niečo lepšie...
inak mi včera mráz po chrbte prešiel som si tak uvedomila, že za dva mesiace 😠 ale teším sa strašne len tých dní sa bojím čo budem v nemocnici...
denduska tebe bola malá s kým kým si bola v nemocnici?? a v pohode?