icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

matova
17. aug 2010

Malému idú nakoniec postupne všetky posledné stoličky-päťky a je to teda sila- cez deň- ja už som sa zmierila s tým že jednoducho nič cez deň neupracem, varím po nociach aj to len také rýchlovky a ani mu nechutí nič, takmer neje, vážila som ho aj s plienkou oblečeného po obede- 11,2- tak už asi 3/4 roku kolíše okolo 11kg, no, aspoň viem že je to zo zubov a nakoniec aspoň nemusím zdvíhať vyššiu váhu 😅 😉

matova
17. aug 2010

mobilo: si ešte tu? či fotíš tie body? ja tu vediem monológy 😀 , všimla som si že dnes sa nám vácne zhodujú týždne tehu 😅

matova
17. aug 2010

tak dobrú noc 😀 😉

bonaquaba
18. aug 2010

@mobilo moj maly si tiez vsetko pamata co mu poviem a potom sa len cudujem ked mi nieco povie a aj slovnu zasobu si vybera, ALe neboj druhe babo bude uz kludnejsie, mne ked sa isla narodit Nelka tak som si stale hovorila, ze druhe uz nemoze byt take iste ako Andrej a je to pravda ona je uplne ina, kludna vie sa hrat sama a je uplne super, to ANdrej zo mna vycerpa energiu za 10 deti a potom niekedy je mi luto Nelky lebo jej sa tak nevenujem ako ANdrejovi, ale dufam, ze to bude uz len lepsie,

bonaquaba
18. aug 2010

@andika10 mne tiez maly stale robi mladsej zle, len do nej vsetko hadze a ona ked sa zacne s niecimhrat tak jej to hned berie a Nelka potom vresti ako pavian a to je ok ked sme doma, ale ked ideme von a Nelka zacne vrestat pre nieco co jej urobi Andrej tak sa blbo citim, ze co som za mat, ked ostatne deti ticho sa hraju a moje len vrestia no katastrofa, ale uz bude len lepsie

matova
18. aug 2010

bonaquaba: a ako ti syn reagoval na príchod ďalšieho člena rodiny???útočil na malú alebo sa snažil odvádzať tvoju pozornosť na seba? mne zatiaľ nerobí násilnosti ale keď sa mu hneď nevenujem ako on chce už začína pišťať...

teraz má také obdoboe že vezme moju ruku, dá mi do nej hračku a mám s ňou akože dačo vymýšľať, alebo vezme mi ruku, mám sa ho pýtať čo kde je- v knihe a on mi ruku drží a ňou mi ukazuje- proste nie svojim ukazovákom ale mojím 😀

matova
18. aug 2010

na prvej strane hodila tuším denduška dobrý link na stránku o náročných deťoch, len keby sm vedela aspoň schopnejšie po anglicky...

suzik77
19. aug 2010

ahojte, nuz, dufam, ze nezakriknem, ale dnes mam s malou po dlllllllllllllllllhom dlllllllllllllllhom case trosku lepsi den 😉
doobeda sme boli 2 hodinky vonku, troska aj pospala a teraz spinka uz 40 minut!!! 😀
tak trosku odpocivam pri nete, lebo som po vyse mesiaci uz vygumovana, nemam chut ani pratat, ani varit, ani nic, som rada, ze spinka, ze mam trosku kludu...

a ako sa dari vam? co mate nove?

suzik77
19. aug 2010

zakrikla som... len co som odoslala spravu, certica sa s krikom zobudila a veselo vrieskala 30 minut. nic nezaberalo..... ale uz je nastastie pokojnejsia... no ja neviem, co tomu decku je, ale uz niekedy absolutne nevladzem 😝 😝 😝
vecerne zaspavania detto, hodina maximalneho venovania sa jej (a to obaja - aj ja, aj partner), no a potom po kazdom nocnom jedle nespim min. hodinu, co sa mala prehadzuje, poplakava, no som v koncoch. potrebovala by som tyzdennu dovolenku. ale nie "matersku dovolenku", ale nematersku. taku bez nej, aby som sa konecne vyspala 😀 😀
potom by som sa k nej vratila hahaha..... 🙂 🙂

si mozno niektore pomyslite, ze mi uplne sibe, ale uz sa tesim, ze vyrastie, ze bude samostatna, ze nebude kazdu chvilu revat a ja neviem preco reve a tak..... ☹

renika80
19. aug 2010

suzik-len vydrz bude aj horsie 😉 my uz nematersku dovolenku nebudeme mat nikdy, vzdy budeme myslou pri dietati, to je uz osud matky, dneska som dakde citala, ze pan Boh nemoze byt vzdy vsade, preto stvoril matky, ja ho mavam na jednu noc cez tyzden u matky, aby sme sa s muzom vyspali, ale aj ked som niekedy uz neskutocne vycerpana aj tak mi strasne v noci chyba aj ked skoro kazdu noc vstava kazdu hodinu, kazde tri hodiny mu robim mliecko a medzitym pije cajicek,ale uz som si zvykla, teraz, ked zacina rozravat, aj vie nas vybozkavat a vyobjimat tak som schopna vydrzat vsetko na svete, len nech je stastny 🙂
ale podla mna vam urcite idu zubky, to vtedy aj my mame peklo na zemi, vtedy sa u nas nespi celu noc a tie zuby idu furt v takych fazach, byvaju aj dobre noci, jedna dve a potom zase vrestime celu noc a cely den 😝

renika80
19. aug 2010

s tatinom

mobilo
19. aug 2010

ahojte ja teraz s odstupom času viem, že to nosenie, uspávanie na lopte , maznanie a neustále na mne mi stálo za to...fakt teraz je ako anjelik a dala by som mu aj omnoho viac 😉 teraz dobre buva je citlivý, vnímavy, keď ma bolia kríže tak si ma vie poľúbiť ako nikto iný 😵 je to moje všetko a dnes som si tak uvedomila aký je už veľký a za chvíľku už nebude ľúbiť mňa ale nejakú inú kočku...tak si vážme tie chvíľky kým sú malý aj keď sú v našom prípade strašne ťažke a keď je človek unavený, nevyspatý , hladný ťažko sa mu tak rozmýšla ale aj tak je to ten najvačší dar na svete..
a ja sa nesmierne teším na druhého anjela 🙂

matova
19. aug 2010

mobilo: jej, tak si tu, už som sa aj bála...
a veru, dnes sa pridávam k tebe, malému sa trošku uľavilo, asi pauzuje v zúbkoch a dnes poobede bol úplne vymenený- radostný, pobehoval bez cumlíka celé poo äčo je u neho zázrak), a snažil sa veci nazvať ich menom, hoci to bola žvatlanina ale už nie na všetko "hakm", komunikoval, no proste úplná zmena voči týždňom dozadu...viem že sa to ešte vráti nazad, ale som veľmi rada že to spochybňovanie okolia že ho rozmaznám alebo príliš mu vyhovujem, že to nieje tak, a že vážne mu tie zúbky robia hrozné problémy, hoci sa to mnohým nezdá že to môže byť až do takej miery.
Stále sa mi ešte budieva, aj predchvíľou som letela za ním, už tam plakal a sedel a asi sa bál že tam niedsom či čo, lebo sa potom ukľudnil...ale naozaj všetko to úsilie stojí za námahu a verím tomu, že tá opatera v takom maličkom veku sa zúročí 😉

bonaquaba
20. aug 2010

@matova ahoj, no maly trpel zo zaciatku, ked sa Nelka narodila, ale ja som na to prisla az s odstupom casu. Lebo ja som malu krmila a chcela som, aby bol klud vizbe tak som ho vzdy poslala vedla do izby a aon chudacik za dverami ticho sedel alebo si tam rozpraval a ja som bola taka blba, ze som aj jeho nemala pri sebe. On prave okol Nelky chodil a pomahal mi, bo sa tesil, ze je to male babatko, ale ja som nevedela ako mam sklbit zrazu dve deti, pretoze som bola na vvsetko sama, manzel bol v zahranici, tak som bola aj velmi nervozna a maly Andrej si to vsetko odniesol chudacik. DNes uz by som reagovala inac, ale clovek sa uci aj na svojcih chybach. A jasne ze sa snazil aj na seba uputat pozornost, ale ja som si to akosi nevsimala, lebo som sa Nelke stale venovala a asi to bola chyba, lebo on si potom zacal robit co chcel a mna odvtedy ani nepocuva. A nasilnosti NELke nerobil, iba ju vzdy ohladkal, to len teraz jej robi stale zle

matova
20. aug 2010

bonaquaba: joj, to ma mrzí, tiež sa toho bojím, aké bude napr. kojenie popri malom...tak uvidíme, vraj niektorým bbätkám ani nevadí keď matka pri kojení rozpráva, mne sa malý chytil ajž veľmi neskoro, takže mu vadilo úplne všetko, nesmela som sa ani pohnúť...
Tvoj chlapček o cvhvíľu už bude vo veku že všetko pochopí, aj že nemá ubližovať, aj ťa isto bude ešte počúvať, nevzdávaj to, spozná že mama je jediná jedna, ktorá ľúbi svoje deti najviac na svete 😉

matova
20. aug 2010

to čo som včera spomínala, už sa aj nazad malého stav vrátil, zas cumeľ v puse, nervózny, vykrikuje....no, tak som sa aspoň trochu potešila, bola to taká malá prémiovka po pár týždňoch 😅

mobilo
20. aug 2010

ahojte
matova som ok teda vrámci možnosti...nejako nestíham cez deň keď buva sa snažím niečo porobiť a večer zaspáva tak neskoro, že vačšinou už nemám síl vstať ani ja.
Včera mal soplíky a jemu to za deň prejde 😵 to som rada, že je taký odolný tak sa zabával s tým ako si odsával nos zlatíčko 😵 viete ako ho to baví? keď si predstavím, čo robil, keď bol malý 😒 ale už je to za nami..akurát som to dostala od neho bolí ma hrdlo, mám upchatý nos a mne to určite tak rýchlo neprejde...
no idem dovariť, urobiť čajík a čaká ma kopec žehlenia 😝 ale teším sa na to...
pekný dník nejako to tu mrzne..baby majú asi veľa práce ale aspoň to vždy prečítam aj ked mám času veľmi málo..
Inak moj syn je taký zlatý dnes vyberal hrýzatka a hovorí mi: Pje bačeka keď ho budú zúbky bolieť...bude hjyzkať..zjedla by som ho strašne zlato moje 😉

sanym
20. aug 2010

Ahojte. Vôbec nestíham. Chcem vás len pozdraviť a ohlásiť sa, že žijeme. 😉 Chalani mi dávajú zabrať, keď sa nevenujem jednému, venujem sa druhému, ale najčastejšie obom naraz. u nás všetko po starom, spánok stále hrozný a dni tiež dosť náročné. Držte sa.

matova
20. aug 2010

moblo: to je teda zlatučký a rozumný 😵 . Ja chodím po hodine malého spánku cez obed ľahnúť k nemu a pospí si potom dlhšie, zato večer nechce ísť potom spať, ale chcem aby cez obed dlhšie spal lebo potrebujem si ľahnúť, nevládala by som do večera, a tiež sa mi vidí že ráno vstáva skoro na to že zaspáva neskoro...............uspávanie stále dlhé 😝
sanym: 😲 , aj ty sa drž 😉 , mám pocit že v jeseni a zime to bude hrozné, on sa mi dnu asi zblázni, vkuse chce len von a von a nechce ísť večer ani nazad domov 😒

suzik77
20. aug 2010

@renika80 ahoj, to mas pravdu. minule som bola u kadernicky, len 2 hodiny z domu a uz mi chybala 🙂
ja viem, ze teraz by som si od nej najradsej oddychla, ale keby doslo k tomu, tak by som to urcite nechcela a ani nedokazala 😀
a je dobre vediet, ze tie zuby idu takto blbo.. lebo presne ako uvadzas. jedna noc je dobra, potom idu tri blbe, zase chvilku dobre a dokola. tak som nevedela, ze co to?

suzik77
20. aug 2010

@mobilo
@matova vam sa to teda krati 🙂 sa tesim na fotky novych babatiek 😉

suzik77
20. aug 2010

a inak baby, neviete, nepoculi ste, nemate skusenosti s takouto vecou?

je mozne, ze ked idu zubky, ze namiesto hnacky dieta zapecie? lebo moja je sice na nutrilone, ale je na nom uz 4 mesiace a vzdy v pohode kakala, nikdy ju nezapekalo. teraz uz 4.den poriadne nekakala. len ked jej pomozem teplomerom, masazou apod. aj to vykaka len taky sulocek malinky tvrdy ako kamen, no ja neviem, co mam robit. mozno aj preto je ovela nervoznejsia, nez pred tyzdnom.. uz som jej aj caj natlacila do hlavy, aj vcera, aj dnes, aj biogaiu papa - uz 4 mesiace pravidelne, no a zrazu taka zapekanka... moze to byt tiez znak, ze idu zuby? lebo som o tom este nepocula...

sanym
21. aug 2010

suzik: a dávate už nejaký príkrm? Lebo môjho začalo zapekať práve po zavedení príkrmov. Brali sme pár mesiacov Duphalac (bez toho sa nevedel vykakať) a potom to prešlo.

mobilo
21. aug 2010

ahojte @matova ja keby idem poobede spať so synom tak by som bola do večera inak nabrúšená 😀 ja neviem mne je to horšie i keď som aj nad tým premýšlala, aby som si trošku oddýchla ...ale pár krát som to skúsila a bola som do večera úplne mimo..lebo on otvorí oči a vstane ale ja taká unavená som, že by som ešte potrebovala aspoň polhodinku na prebratie 😀 😀 😀 😀
ale zase moj už buva večer super aj cez deň a cez deň je zlatý ..už aj prehltam to jeho obdobie vzdoru ...na všetko, všecučko nieeee, nescem ,, ale tak prežijjeme..
moj teraz buva poobede ako kedy ale hodinu a pol minimálne a niekedy ťahá aj 3 hodiny..
no a večer zaspáva okolo 22- 23 hod a vstáva okolo 7- 8 hodiny takže super.. 😉 uspávanie nekonečné ale akurát včera sme s mm spomínali, že kedysi sme ho dve hodiny uspávali potom položili a za 10 minút bol hore 🙄 to bolo ťažké...ale teraz už viem, že aj keď ťažko zaspáva ale keď zaspí tak spinká 😉 hneď je človeku lepšie...
inak aj my sme mali obdobie, že keď som si ľahla s ním spinkal dlhšie ale to vtedy keď spinkával veľmi málo...proste sa prebral ja som ho objala a ešte buvkal...tiež sme si prešli všeličím ale uvidíte, že za chvíľku aj vaše budú také..
@suzik77 my sme s kakaním mali problém od narodenia.. 😲 tiež rektálna rúrka bez nej by sa koľko krát ani nevykakal ☹ mne tvrdili, že kojené deti nemusia kakať aj týždeň ale ja som videla ako sa trápil, tak som mu vždy pomohla...inak sme brali espumisan to vraj niektorím deťom zaberá a tak isto nejaké probiotiká ....
no idem variť pekný dník a víkendík 😵 😵 😵

mobilo
21. aug 2010

ahojte dnes mi zabuval za 10 minút 😕 😕 😕 😕 😕 😕 som to musela napísať asi vidí ako mi je..
celú noc som nespala bolí ma hrdlo nos upchatý nemožem dýchať 😔 😔 😔 😔 ale bude lepšie..
idem čajík urobit 😉

suzik77
21. aug 2010

@sanym ahoj, uz mesiac papa zeleninu, avsak bez problemov. jediny problem s tym spojeny moze byt brokolica, "skusali" sme ju cca 2-4 dni pred prvym zapecenim 😒

@mobilo ahoj, a ten nos, nebude to tehotenstvom? lebo ja som sa sla v tehotenstve udusit, co som stale mala upchaty nos. som bola cele dni na nasivine....

bonaquaba
21. aug 2010

@matova ahoj, mojj maly je uz teraz v takom veku, ze chape ked robi Nelke zle, ale on je to robi naschaval, vsak vies ako surodenci, ked si robia zle, ale urcite bude uz len lepsie len Andrejovi musim venovat vacsiu pozornost.A kedy cakate male viete co tobude

matova
21. aug 2010

suzik: ja chodim casto na temu o zubkoch a najdu sa tam veru vynimky ktore maju pri zubkoch zapchu- je to vsak ojedinele, myslim ze dve dievcatka tam to tak maju ze ich vtedy zapecie, kakaju bobky, maminy pomahaju rurkou, dokonca aj miniklystyr uz tam bol 😕. Inak zo zeleniny by ju zapekat nemalo, praveze naopak, ani brokolica nema zastavujuci ucinok. Ale netvrdim ze to su urcite zuby.
mobilo: no bodaj by ti zaspaval takto vzdy, a mne tiez 😅 🙂 😉
bonaquaba: je to napísané pri fotke 😉

suzik77
21. aug 2010

@matova hmmm, ved uvidime, co sa z toho vykluje 😖

mobilo
22. aug 2010

ahojte tak dnes zase zaspinkal za 10 minút 😵 😵 😵 😵
suzik ten nos moj syn to dostal od kamaráta ale on má takú dobrú imunitu, že on je za deň z toho von a je fit..ja to vždy od neho dostanem a neviem sa z toho vylízať ale aspoň anjelik je ok..to nielen nos ale ma bolí aj hrdlo a už mám aj kašel a dnes som dokonca aj hlas stratila ☹ do toho tie moje vychírené kríže, tvrdnutie bruška, a začali ma aj obidve kolená bolieť 😕 😕 😕 keď sa darí tak sa darí..tehu so starším synom som si tak vychutnávala to bolo úplne bez problémov teraz mám všetko čo len mať možem a ešte aj choroba do toho príde..
ale už to mám za pár 😉