Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
@matova neboj už to máme za pár 😉
moj je už teraz zlatíčko fakt ja nechápem ..zaspí za chvíľku asi 10 minút tak sa z toho teším a strašne sa teší na bračeka . Keď sme sami tak mu vysvetlím aby mi neutekal a on ide pri mne ako poklad, anjel a všetko dokopy... inak nemám celý deň hlas ale v pohode to sa nesťažujem 😅 😅 😅 😅 😅 aspoň je u nás troška tichšie i keď ja som tá najtichšia osobka doma 😵
@mobilo samozrejme, ze kazda robime co vieme x;o) nedovolila by som si ale napisat, ze je niekto hlupy, lebo cosi robi inak ako ja x;o) cosi bolo velmi zle pochopene, nevyhoda pismenok, no x;o) ja sama mam len jedno babo, a vela s aucim od bab v nasej teme, pripadne v inych, ked je cas, co uz moc nie, kedze Oliv sa uz viac pohybuje x;o)
@matova jojo, ja som bola v tehotenstve taka uzkostliva, lebo moja certica mala dni, ked sa ani nehla. no a to vies. lekar hovoril, ze ked sa cely den nehybe, treba letiet do nemocky a tak... no samozrejme, blbost ako traky, dnes sa na tom smejem, ale vtedy som bola vystrasena. tak asi ako ty, ked citas zle veci...
alebo ako nasi rodicia hovoria. kedysi nebolo ultrazvuku, monitor a podobne vymozenosti a tehotne zeny boli pokojnejsie. teraz ma zena x informacii a potom ma o to viac obavy, ze co bude s dietatkom.... ta technika tiez nie je bohvieco pre nas, ze? 😀
@olifcek jooooooo a podstatne som zabudla! ze preco je moja narocna? no asi preto, ze sa od nej nemozem pohnut ani na krok. nie preto, zeby som kojila - nekojim, ale preto, ze jednoducho vyzaduje moju (alebo aj cudziu) pozornost. tej cudzej sa jej dostava velmi malo, lebo sme s partnerom na nu uplne sami. a ta pozornost vyzera asi tak, ze ked som s nou, rozpravame sa, hrame, papame, alebo len tak pri nej lezim, tak je v pohodke.. akonahle vytiahnem paty z izby, zacne ziapat, ale to tak, ze ju potom 10 minut musim ukludnovat.
a nie, nie je rozmaznana, lebo nema problem ostat s kymkolvek - aj s cudzim clovekom osamote, nepotrebuje vylucne mna, ale kedze som cele dni s nou sama, tak je pochopitelne, ze sa jej musim naplno venovat.
kedysi som si ju bravala aj na wc, co tak ziapala, az sa dusila (ma reflux, ale o tom si uz asi informovana nebola), takze sa jej zvratky vratili a ako plakala, tak ich vdychla a dusila sa. takze som si ju nosila aj na wc, len aby sa mi dieta nezadusilo.
dnes som si aj navarila
baby dobre citate, navarila, no ale boli to galeje. lahke jedlo - vyprazany karfiol, aj to mi 3 ruzicky prihoreli, lebo lucinka ked videla, ze sa venujem sporaku a nie jej..... tak to si viete predstavit, co vystrajala. kazdu chvilku som odbiehala k nej robit opicky, tisit ju, spievat jej a ja neviem co este, tak mi prihorelo. ale ostalo aj do zaludka 🙂
a ako uvadza aj
@mobilo napriek vsetkemu som samozrejme stastna, ze ju mam, a som stasta, ze jej venujem vela casu, i ked to je niekedy sakramentsky unavne frcat v jednom kuse 12 ba aj 18 hodin uz bolo v minulosti. ale venujem sa cez den radsej jej, nez internetu a "kamaratkam", ktore ti napokon napluju do tvare...
tu si odskocim fakt len vtedy ked mala prispinka na chvilu a aj to je sporadicke ako som uz spominala...
dobru nocku vam, idem uz naozaj spat. caute 🙂
@oficek ja neviem o akej téme hovoríte lebo fakt nečítam ani nepíšem do iných..jednak ma to nebaví a jednak si vychovávam a robím všetko podľa seba...ja keď bol anjelik maličky a stále bol na mne zavesený tak som s ním na rukách zbehla po radu a vždy sa to vyvŕbilo tak, že sa začali hádať, urážať a pod...a teraz sa na tom smejem nechodím nikam len sem pretože jedine to ako tak stíham...
preto mi je zvláštne keď sem prídete a začnete písať o nekľudných matkách a pod..ja som o vás nič zle nenapísala opakujem, že som to písala o maminách profesionálkach, ktoré len hodnotia aby poukázali, že oni sú tie najlepšie...a neviem aký problém máte so suzik my sme mali tiež iné názory na vec ale povedali sme si svoje názory a tým to haslo
@olifcek nuz, ako citavas, tak potom pekne blbo citavas. ano, uvadzala som, ze ju nechavam vyplakat, bolo to pred 2 mesiacmi + - tyzden a nechala som ju max. 5-10 minut a sla som k nej. potom zaspala rychlejsie. ale uz dobre dva mesiace to nerobim, kedze tieto zienky, ktore tu pisu a maju skusenosti s takymito detmi mi dali par dobrych rad a ja som si ich vzala k srdcu a odvtedy si malu vzdycky radsej pomojkam alebo pritulim a tak ju odvediem od placu k smiechu alebo spanku....
no idem ja za anjelom...brú nocku a hlavne mier 😵
@suzik77 cize soms a nemylila, plakavat si ju nechavala...vies, ja s mojou i na wc idem, a musim byt stale pri Olivke, ci s nou, alebo vedla nej...vyzaduje si mna...az poslednyc par dni vydrzi i s tatkom vecer po 18tej, ked pride z pracicky, inak som na nu tiez sama, ale nestazujem si, je to uzasna faza zivota, ved az bude starsia, uz sa ku mne tak tulit isto nebude x;o)))
ja sa venujem komu chcem a je to super, ze sa to da na nete, i osobne
@olifcek jeezisi, plakavat dieta nechavas vtedy, ked ho nechas plakat 3 hodiny preboha a nie 5 minut! to potom mozem povedat o kazdej matke, ktora si napr. len ide zavesit na balkon pradlo a dieta sa zobudi a place 5 minut, kym ona pribehne k nemu, lebo ho mozno nepocuje a mozno to pradlo vesia uz dva dni, tak si povie: tak si poplac, uz to konecne dorobim, lebo to uz robim dva dni a nedajboze skoncit.... tak asi tak to u nas vyzeralo. ze poplakat som ju nechala vtedy, ked uz som fakt potrebovala nieco urobit - hoci aj sebe jedlo (to som mala od hladu zomriet alebo co, ked som nejedla aj 10 hodin poniektore dni?)
@suzik77 to porekadlo sa mi hdilo k tomu, co som pisala a inspiroval ama @njonja podobnym x;o))
...nie, ja som Olivku nenechala plakat ani 5 minut...ked som si chcela urobit jest, nachystala som si ho vecer, ked bol mm doma...jeden cas mi nosil obedik v obedari, aby som si ho zohriala len s Olivkou v naruci...pradlo som vesala jednou rukou, v druhej bola Olivka, ak mala naladu, divala sa na mna z vajicka...velakrat som robila sasa, aby sa bavila a chvilku vydrzala...ked chcem umyt riad, dam jej chrumku, ta ju zabavi, ak nie, nevadi, skusim riad neskor...
jasne, ze deticky niesu premaznane...su na to este moc male...len nas potrebuju...
ako jedna baba poznamenala...,,ako kedysi bolo modne hovorit na kazde, co len troska zivsie dieta, ze je hyperaktivne, tak dnes je velka moda povedat, ze mame narocne dieta, ked si vyzaduje nasu pritomnost... ach jaj... a co ine ma to dieta cchiet? ved predsa my sme jeho cely svet!,,
dobru nocku
Ahojte. az teraz stiham trosku, kym spi Martin,
matova, mobilo, drzte sa, drzim palce, ste silne zienky, nebojte sa dotiahnete to do uspesneho konca 😉
ja sa ani nebudem stazovat, lebo je tu silna kritika nazorov, ja neviem baby, ale ja som do pol roka vobec nemala cas internetovat, kazde dve hodiny som kojila a medzitym mi Martin reval v kuse sme ho museli zabavat, on sa uz nudil ako novorodenec a spavat nechcel viac ako hodinu v kuse, nefungovalo nic dva dni po sebe, furt sme museli vymyslat nove finty, ja by som nemohla kojit tak, ze by som pritom chatovala, pretoze akonahle som len trosku zmenila polohu, alebo si len poskriabala nos , tak maly prestal tahat a plakal, denne som si kazde 4 hodiny musela odsavat mlieko, dva krat som prekonala mastitidu, skoro mi rezali prsia, to sa stalo vtedy, ked som nevedela odsat mlieko, pretoze sa Martin nedal polozit ani na chvilocku, vdaka mojej mame, ktora k nam chodila, ked vedela, pracuje v trojsmennej prevadzke 50 km od nas, som mala mastitidu len dvakrat, mam narocne dieta a vobec to nelutujem, lebo fakt som si ho uzila aj k sebe mame blizsie, poznam maminy, co maju velmi spokojne deticky, spia im cely den a pozeraju sa na plafon, ale to su vacsinou take povahy, co by vychovu narocneho dietata nezvladli, taketo deti sa rodia len najflexibilnejsim matkam 😉
Dobré ránko. Baby, neurazte sa, ale vráťte sa do vašej témy - celé ste nám to tu rozhodili, ja už nemám chuť ani čítať, ani reagovať.
@renika80 pravdu mas renika. cim viac ma mamicka casu na internet, citanie knih, ci inej zaluby, bud ma tym pokojnejsie dietatko, alebo sa mu menej venuje... to je moj nazor a myslim si, ze dost objektivny. tiez som tu teraz vybehla len preto, lebo mala teraz sedka vo vajicku a zatial sa hra. je vsak uz nervozna, tak pojdem k nej opat 😉
@sanym dobre ranko, aka bola noc?
suzik: noc nič moc, ale už sa bojím sťažovať, že ma niekto zvozí 😀

@njonja my necharakterizujeme náročné dieťa 😉 charakterizoval ho za nás jeden psychológ musím nejako stiahnúť ten článok ak vieš anglicky na začiatku je po anglicky link skús pozrieť 😉
o téme kľudná matka má kľudné dieťa som už tiež písala svoje 😉 keby sa narodí také báby matke labilnej zle by dopadlo takže náročné baby sa musí narodiť matke kľudnej 😉
moj syn na to aký bol uplakaný plakal strašne málo pretože som ho nosila celé dni aj noci. V kočíku byť nechcel iba na mne spinká s nami doteraz a mne to ale vobec nevadí...
a vidím na ňom čas ktorý som mu dala takže ja mám úplne čisté svedomie...Moje dieťa je usmievavé, sebavedomé, šikovné ako určite aj vaše ...je moje a milujem ho nadovšetko urobila by som to znovu pre neho 😉 ja nehovorím , že vy máte toho menej ani nič podobné...Každý svoj voľný čas trávy ako chce..Mne len vadí, keď niekto niekoho uráža bez toho aby ho poznal ...a najviac mi vadia maminy, ktoré proste čítajú každú tému, lebo nemajú čo robiť...a potom hodnotia a urážajú...Podľa mňa aj keď má niekto iný názor na vec dokáže diskutovať na úrovni podľa vás nie?
@olifcek a kto sa tu ľutuje? ja sa chválim mojím šťastíčkom a píšem sem aj preto aby som dala maminám náročných detí nádej , že všetko odíde a budú mať toľko radosti, že až...v manduce sme aj my chodili takže viem, čo to je a myslím že v tejto téme to poznajú aj ostatné maminy 😉 😉 😉 ale díky za vysvetlenie 😉
Každá matka chce pre svoje dieťa len a len to naj..aj mu to dáva..A preto by som si nikdy nedovolila písať niekomu, že je hlúpy pretože robí niečo inak ako ja...Nikde nieje napísané, že to čo robím ja je to správne..Snažím sa robiť maximum ako viem a viem, že určite aj vy...Veď tie úsmevy a spoločne strávené dni predsa za to stoja 😉 😉