icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

njonja
24. aug 2010

@mobilo nemam pocit, ze by som bola niekoho urazala..a uz vobec nesuhlasim s nazorom a nerozumiem, co so suvisi s temou narocnych deti, ze ked matky pozeraju do inych tem, nemaju co robit...Je to bohapuste pausalizovanie a co sa tyka kludnych deti a kludnych matiek, ak si si vsimla, som citovala radu jednej skusenej pani, nepovedala som, ze je to zakon, ktory plati na 100%. Ja si len myslim, ze je strasne vela, co sa da ovplyvnit pristupom a laskou. A ak to nepomaha, casto je za tym fyzicky problem. Moj lekar tvrdi, ze tzv.placuce deti maju casto poporodnu depresiu alebo dokonca pricviknute nervy, ci stavce z porodu. Ze placu, lebo maju bolesti. Deti inac nevedia vyjadrit svoje myslienky, ale to vieme vsetky. Mne pomohla kniha, co mi darovlaa moja mama - detska lekarka - Rodicovstvo je veda, kde sa na zaklade vedeckych vysvetleni toho, co prebieha chemicka v mozgu dietata vysvetluju mnohe potiaze, ktore mozu byt s malymi. Tiez som mala malo casu na citanie, ale hodila som maleho do nosica a citala som, kym som jeho nosila... tak isto, ako som predvcerom kosila zahradu, okopavala avytrhavala burinu s malym na rukach... Som 90% casu bez muza, tu, kde zijem, nemam ziadnych znamych ani rodinu, ani dokonca rodinu od mojho muza...takze tiez viem, o com hovoris...

zucana
24. aug 2010

@sanym nevyhanaj nas ved nic zle nerobime a tu poslednu vetu som myslela normalne a ako tak citam prispevok od suzik77 ake ma dieta a tym pdon je narocne tak aj ja patrim do tejto skupiny 😉 ale idem teda do nasej 😅

ollski
24. aug 2010

ahojte 🙂 tak hlasim navrat dom!!!! prisli sme uz vcera ranko, no akosi az teraz konecne som si na sekundu sadla k pc...ale uz zase bezim, kukam, ze tu riesite vselico...este so kukla len par prispevkov...dufam, ze ste vsetci zdravucki a v poriadku, vecer isto coto precitam, krasny dnik ;)

renika80
24. aug 2010

ollski-vitaj, citaj len sa velmi nerozculuj 😀 , vcera to tu bolo horuce, nastastie admin zauradoval
aj my ideme s Martinom buduci tyzden do Tatier, uz sa tesime, dufam, ze prezijeme cestu, bude to narocne, musim nieco vymysliet na zabavu Martina do auta, doteraz sme cestovali tak max po polhodine, to este zvladame, ale toto bude dlhsie, dajte baby nejake rady na cestovanie v aute ako zabit cas 😉

sanym
24. aug 2010

ollski: vitaj späť 😉
renika: čo sa týka toho cestovania, neporadím, môj ešte donedávna prevrieskal celú cestu v aute, ale od tohto leta sa stal zázrak a on len čo auto naštartuje okamžite zaspí. 🙂 Ale jediné čo predtým zaberalo, boli chrumky - kukuričné a čo najväčšie balenie. 😀
U nás leje, ach jaj, tak sme dozáhradovali. 😠
Idem im vymyslieť nejaký vnútorný program.

sanym
Odpoveď bola odstránená
olifcek
24. aug 2010

@sanym po narocnych mesiacoch mi oliv haja x;o) aj sa hra, a ako som pisala, som tu i z mobilu x;o)) to sa v pohode zvlada pocas hrania sa...vonku chodime, ked nie je hic, cize vecer, ked je takto hnusne xo)

je to o zariadeni si casu x;o))) najdi mi, kde sa Ti pisalo, ze nevies, co je to narocne dieta? 😅

olifcek
24. aug 2010

no dobre, pobavila som sa, nema zmysel tu prispievat veru... 😉 kazdy si vsetko robi po svojom a ako najlepsie ne/zvlada 😀

tak uz budem pasivna ako predtym....citat budem, nech viem 🙂 ked ktosi cosi, kludne na IP 😵 😵

suzik77
24. aug 2010

@sanym tak tak....
a kludne sa postazuj... ja som rada, ze tie noci mam pokojne oproti tebe... zato dnesny den bol opat "uzasny" 😢
ani som von nesla, lebo vcera som prebehla s malou len do lidlu a nazad, co je dokopy cca 1,5 km, ale mala mi prerevala cestu tam i spat, tak dnes som to neriskovala, lebo bola znova cely den placliva. Ale znova len vtedy, ked som s nou co i len chvilku nebola. inak bola v pohodke, len sme vymyslali spolu milion hier. Ked sa s nou hram (1 hra max. 5 min., potom ju to uz nebavi), tak je zlatucka, v pohodke... Ty brdo, ale ci som sa sla napit, najest, ci kavu zaliat, okamzite bol koncert....
🙂
Podvecer sme sice vybehli von (drahy do metra, ja do maxu), avsak po 20 minutach som utekala za drahym k metru, ze nech frcime domov, lebo zase mrncala.. Pocasie nam tu dnes moc neprialo, az neskoro popoludni sa trosku vycasilo, takze mozno aj z toho bola ta nalada akasi horsia....

zucana
Odpoveď bola odstránená
latvia
24. aug 2010

baby, nehadajte sa , zbytocne dotahovacky si rieste cez IP. kazda ma inac narocne dieta a kazda sme ina,niektora nezvlada ani zakladne veci, niektore zvladne vychovat sama futbalove druzstvo....prispievat sem moze ktokolvek, kto sa bude drzat temy. a poprosim vsetky aby nepisali ani nepriame ironicke prispevky,zbytocne sa potom zacinaju hadky.vdaka

matova
24. aug 2010

Ahojte,
ja som na koníka začala chodiťiť nie preto že bolo zrazu veľa času, ale že už som bola v koncoch 😀 . Počet príspevkov? to je blbosť, sú aj 1 vetné-v priamej diskusii to narastie raz dva, alebo 1 príspevok môže byť román-asi ako teraz 😀. A že teraz nemám prácu? žehlenie stojí, podlahy a kopec iných vecí umývať treba, ale aj vypnúť po celom dni a či blbej noci človek musí, zvlášť keď je sám po celý deň doma...
No skrátka, dúfam že hádky tu už nebudú, buďme radi že si môžeme navzájom poradiť či sa zdôveriť.
olski: vitaj späť 😉
renika: ďakujeme, veru dúfam že to vydržíme až do konca, len nech je ten koniec vtedy keď má byť 😀 😉. My sme zatiaľ necestovali dlhšie než 50 min, zaberá neustále ukazovanie a obkecávanie- kde je most, bager, semafor.....huba ma bolí z toho celého, nosím aj taký obrázkový slovník a prípadne mu tam dovysvetľujem na obrázkoch (je tam asi všetko 😀), iné knižočky obrázkové, magnetická tabuľka- kreslenie, alebo blbosti- čiapku natiahnem na ruku a robím s ňou zvvieratká a riekankujem a tak 😲. A keď je najhoršie vytiahnem hroznový cukor- v cukríkovej podobe, čo má inak zakázané, len to má tak na 5 min 😅
sanym: ja neviem fakt čo v zime ale u nás tiež večer pršalo a aj tak chcel a chcel vonku, hoci sme boli aj doo aj poo raz, ale dnu sa nechcel hrať, vôbec nespolupracoval pri hre...tak s ním išiel manžel nakoniec ešte- aj s dáždnikom 😀
suzik: milióny hier- ved to, kde na nich stále chodiť? raz som videla knihu neviem koľko hier pre batoľatá...no, nekúpila som, to by mal na 1 deň 😀 .

renika80
24. aug 2010

sanym-diky, chrumky urcite zoberiem 😉 len dufam, ze dovtedy bude ok, par dni zase teplotujeme a s tym suvisiace veci, tie dolne ocne zuby, no hotova katastrofa, ten pravy sa mu nevie prerezat uz tri tyzdne,strasne sa trapi, chudacik moj 😢 , furt kasleme, minule s me boli aj u doktora, dal mu sirup aerius, ze asi to bude alergia, ale nejak nezabral, teraz mu davam druhy tyzden Kalobu, tak dufam, ze sa mu polepsi, ak nie buduci tyzden ho budem musiet zobrat k doktorovi, inac aj mna ide porazit, nos mi tecie 24 hodin denne a oci mam cervene ako angorak, neviem, co to kvitne 🙄
suzik-je to velmi tazke, ja viem, kolkokrat aj ja som s nim prefrcala cez mesto bleskovou rychlostou, lebo reval ako keby ho za to platili, kym sme dosli domov, uz aj ja som plakala ☹

renika80
24. aug 2010

matova-dakujem, vyskusame vsetko, aj ja si hubu nezatvorim, ked niekam cestujeme, minule chcel furt svetla zapinat v aute, co su na citanie, len manzel nam to zakazal, lebo sa furt zapinal alarm, ked sme ich zabudli vypnut, tyzden bol rev, ale potom zistil, ze nic sa neda robit, na svetla musime zabudnut, ale knizky ma nastastie rad, len uz ich musim ist kupovat sama, lebo ked idem s nim tak furt chce tie zvukove trubiace knizky, uz nestihame kupovat baterky 😀

ollski
24. aug 2010

tak som precitala kusocek...celkom ma to mrzi ako sa to tu zvrtlo, lebo si myslim, ze sme sa tu celkom nasli, vedeli sme si poradit a hlavne sme sa chapali...ja sem tiez chodim preto, lebo inde som pochopenie nenasla, okrem par zainteresovanych ludi si vsetci ostatni mysleli, ze si asi vymyslam, ale je mi to jedno, Kubinko je nas pokladik, rovnako ako Simonka, ake to bolo za tych prvych najkritickejsich cca 15m po jeho narodeni som tu pisala niekolkokrat....kedze sanym ma tiez uz jedno starsie dietko, taktiez vie porovnat, aj ked sa to nema, ale verte mi, ze ked vam pred ocami v jednej izbe rastu dve diametralne odlisne osobky asi to ani nejde 😉 nas chlapcek je poriadne donoseny, narodil sa klasickym, nie drastickym porodom, okrem zltacky a par drobnosti ako uplne zdrave dietatko...ale tie co sme tu od zaciatku, sme si o sebe napisali uz dost.
mobilo a matova, pekne sa vam tie tyzdne pripocitavaju 🙂 dufam, ze sa citili v ramci moznosti co najsamfajn 😉
ja som z tych mamiciek co su niekedy uz s nervami v koncoch...takze som velmi rada, ked si precitam daco pozitivne od mamiciek, co maju podobne starosti a radosti a naozaj su tu mnohe mamy s velkym a este vacsim "M" a velakrat si poviem, ze ked to zvladaju oni s kludom a prehladom, zvladnem aj ja 😅
kazde dieta je ine, ja som pred rokom nevedela, ze existuje pojem "narocne dieta"...az s odstupom casu a po precitani definicii som si povedala, ze to je cely nas Kubik i ked teraz je neporovnatelne iny.

ollski
24. aug 2010

@renika80 u nas tiez zaberalo papanie, nieco uuplne nove, kupene len koli danej ceste, taktiez spievanie a ako pisala matova ukazovanie vsetkeho, co sa mihlo za oknom 😉 dufam, ze sa raz-dva uzdravite a uzijete si pekne tatry 😵
nas drobec ale do vyse roka ignoroval svoju autosedacku, ked sme ho supli do Siminej bol klud!!! odkedy ma novu tak sa to da vydrzat, no teraz sa naucil z nej vyliest, aj ked je pripnuty total nafest a stoji zadkom, kuka do zadneho okna a vykrikuje ake prave vidi auto 🙄 takze cestovanie zase o hubu, no zvladame aj vyse dvojhodinove cesty...ak sa da skuste ist ked bude unaveny, teda ak v tedy dokaze zaspat v aute...u nas to nastastie funguje, chodime v case obedneho spanku

renika80
24. aug 2010

ollski-no asi aj tak pojdeme v case obedneho spanku, aby sme si to trocha zjednodusili, hlavne, aby sme boli zdravi, ale ten vzduch nas tam urcite da do poriadku, Boze, ja som uz nebola v Tatrach ani nepamatam, dufam, ze nas medvede obidu 😝
ten nas este nestastie nezacal rozopinat sedacku, urcite to pride, ale je super ta sedacka, viacej sa mu v nej paci ako ked bol vo vajicku, teraz vidi cestu aj auta, len musi daco ist po ceste, lebo inac, koniec sveta 😀

suzik77
24. aug 2010

@ollski
@renika80 ja by som sa bala davat papat dietatu v aute pocas jazdy.... vselico sa moze stat a jedlom si moze ublizit, ci?
ja ked cestujeme, tak bud ideme v case, ked viem, ze mozno zaspi, alebo ju unavim do nepricetna a potom vyrazame na cestu 😀 napr. vstane o 7 rano, tak buntosime naplno a vyrazame o 9 hod. vtedy mam viac-menej istotu, ze aspon na chvilu zaspi...
no a u nas funguju opicky, spievanie "operety", kadejake zvuky robene ustami apod. a samozrejme, mam vzdy poruke zo 2-3 hracky, ktore ma rada, tie ju vedia tiez na 10 minut rozptylit 🙂
a to my cestujeme vacsinou 1,5 hod! 😅

suzik77
24. aug 2010

@renika80 a kam idete? ja odtial pochadzam 😉

matova
24. aug 2010

veru sa to nemá- papať počas cesty a my to porušujeme keď už neviem kam z konopí😔 . Väčšinou zdrháme keď už je veľmi unavený od rodičov a on je taký tradicionalita, že u nich nič nezje už na večeru či obed pred spaním a potom v aute začne vymýšľať a trhá mi kabelku, plače... a na otázku či je hladný či smädný vehementne prikyvuje 🙄 , minule sa ho pýtam prečo sa nenajedol u babičky, však mu večeru nachystala, či si on myslí že ja mám v kabelke varené zemiaky- a on prikyvoval že áno 😀 😀 😀

renika: Príjemný pobyt v Tatrách 😉 očné zuby boli u nás zatiaľ najväčším masakrom- v chovaní malého cez deň- to bolo niečo neuveriteľné...ale neskutočné bolo že vnoci spal ako zabitý a prespal pár svojich prvých nocí v živote 😕 . Pri prvých 4 stoličkách sa zas vkuse budieval vnoci....tak držím prsty nech sú čím skôr vonku 😉 . Pri prvých 4 stoličkách sa zas vkuse budieval vnoci....A teraz mu idú všetky päťky, ale nie úplne naraz, takže to celkom ide...keď je vonku, dnu sa s ním akosi nedá, nespolupracuje v ničom...

matova
24. aug 2010

Všetkým dobrú, pokojnú noc 😎 ,
a sanym zvlášť, nech jej malý "anjelický upírik" dá vnoci konečne trošku pohov 😀 😉

matova
24. aug 2010

ešte som zabudla, pre osvieženie- ako malý nechce rozprávať- tak na sprostosti by ho bolo- počul povedať dzindzík, tak sa mu páčilo a hovorí "dindin" 😀

sanym
25. aug 2010

Dobré ránko.
matova: že upírik 😀 😀 😀 My ho doma voláme cickoš. A samozrejme nedal pokoj, ale ja už som si na to nespanie celkom zvykla - pospím si s ním trochu poobede a to mi aj stačí. nejak sa stále neviem odhodlať na výmenu s manželom - ja na noc k Matúškovi a on k Maroškovi - mne je strašne ľúto keď ho počujem plakať.
A aj náš malý je najšťastnejší v záhrade - len ho musím nechať robiť to čo chce on - trhať ovocie, listy, psa za uši a tak. 😀
Maroško sa nám pomaly už rozrozpráva - včera sa ho pýtam : "Maroško, kakal si?" A on že "Nie, pudou."
Pekný dník, ideme sa obliecť a vyrazíme - zatiaľ u nás pekne slniečkovo 🙂

renika80
25. aug 2010

suzik- veruze by sa nemalo papat pocas jazdy 😔 , ale co uz, vtedy im chuti najviac, presne ako matova hovori, on normalne vyciti, ze sa niekam pojde a od vzrusenia ani jest predtym nechce a samozrejme v aute by zjedol aj klince a vypil aj liter vody, ale aspon sedi vtedy kludne v sedacke, kamaratkinu dceru sa neda posadit do autosedacky, preto ani nikam necestuju
ideme do Zuberca, nejaka dedinka, okres Tvrdosin 🙂
matova-ani nehovor, teraz sme boli hore od jednej noci az do piatej, horel horuckou, prevracal sa v posteli ako krokodil, aj mi chudak nabural do nocneho stolika, ked som mu isla po nurofen, bezpecnostne prvky nezabrali, teraz ma celkom dobru naladu, ideme aj my trosku von
sanym-podareny je maly 😀

denduska
25. aug 2010

ahojte, my sme vcera prisli z dovolenky, z Rhodosu...bolo fajn, ale zdaleka sa to neda nazvat dovolenkou..ved vam potom napisem viac. a u nas boli zaplavy, nejakym zazrakom to obislo nas dom...lebo sme kus na kopci, mali sme vodu len v chodbe, ale susedia nas ratovali..ale tych chudakov pod nami totalne vyplavilo...esteze dokoncili pristavbu prave 😖

Akurat som posmutnela ked som si tu precitala ake boje sa tu viedli. 😒 k tomu asi len tolko - po prve - ja som mala prve tehu krasne kludne, doslova som sedela s vylozenymi nozkami a chodila s mm na vylety...a prva dcera je nazaj terminator. Time managment - presne tieto slova mi stale vravel mm..ze si to neviem casovo rozlozit (a to ja som inak maniak na triedenie veci aj na casovu presnost aj dochvilnost, vzdy som si vsetko casovo planovala, az to bolo chore 😝 )- nuz teraz si to vyskusal 11 dni v kuse, ked sme pocuvali len rev a dve vety - Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik! Idem na ruuukyyyyyy!!! 😀 😀 😀 a nemohol sa ani najest (a to v 4 hviezdickovom hoteli je fakt blbe 😀)
Druhe tehu som mala nevyspate, nervozne, este som kojila starsiu, kazde dva mesiace som bola chora, mala som kadejake ine problemy - druha dcera je uplne kludna. A to som aj ja popri nej nervozna jak delo stale...jej to nevadi..praveze ukludni ona mna, ked sa na mna usmeje a potom sa s kludom venujem aj starsej.

Ja milerada kazdej osobke ktora "poucuje" (tym nemyslim tu na MK, ale vsetky babky, tetky...) poziciam svoju starsiu dceru, ona nema problem s cudzimi ludmi. Je sebavedoma, sikovna, rozprava v suvetiach, ano je ukricana a zabudnite na to ze sa bude hrat hodinu s jednou hrackou, ked ona zisti co to vsetko robi za 5 minut. a potom hajde na dalsi program. Takych uz bolo co mi chceli "ukazat" ako sa to robi 😀 😀 😀 vitazne z toho vysiel stale ten isty 😀

denduska
25. aug 2010

inac bohovske vety tu citam co potia drobci 😀 Ja inak tiez casto pocuvam Deniskaaaa! Deniskaaaa, kde siiii?

mobilo
25. aug 2010

ahojte my tiež papáme za jazdy teraz menej ako kedysi ...od dvoch rokov čo má akoby sa urobila nejaká čiara a ja mám doma fakt anjela 😉 aj v aute pozoruje, komentuje všetko a všade spieva si ...zaspáva stále za 10 minút už 😵 bez plaču...ach proste poklad,
denduska, ollski vitajte z dovolenky 🙂
denduska aj my sme mali povodne a brutálne ale naše sídlisko vytopilo len tak do vchodu sa nedostalo..zatepľujú nám dom tak tu behajú chlapci po lešení ach už aby to bolo...dúfam nezobudia drobca ale nejako si zvykol buvkať aj pri buchote 😀 😀 😀 koľko krát spinká lepšie ako keď je úplne ticho..
No už mi je trošku lepšie dnes 😎 hlas už pomaly nabieha tak idem dohnať zameškané pretože keď mi bolo zle bola som rada, že dýcham..
Pekný dník všetkým možno večer stihnem 😉

mobilo
25. aug 2010

inak ja moc nie som rada, keď malý spinká v aute...ja normálne sa bojím aby si vazy nedolámal 😒 keď vidím ako mu tá hlava lieta z jednej strany na druhú mám vačšie nervy ako keď ho musím nonstop zabávať..a v aute nespí dlhšie ako polhodku ..kým bol vo vajíčku tak sa dalo dokonca niekedy sme sa vozili hlavne aby neplakal a zaspal 😀

ketkous
25. aug 2010

Ahojte babenky,ja tu sice nechodim, ale prave teraz som si precitala par stran...mam konecne chvilku,pri mojej vuvuzelke 😀 mala som potrebu prispiet,lebo
@denduska uplne vystizne opisala charakteristiku mojej dcerky/je to sice moje prve dieta,ale ked som ju cakala,tak som taktiez chodila po vyletoch,nohy vylozene a absolutna pohodicka...no a len co sa moje dite prihlasilo na svet,odvtedy mam denno denny aerobik... 😀 ale!!! musim ju pochvalit aspon v jednej veci,bez problemov zaspava a cez den aj co to vyspinka...
hhmmmm len tolko som chcela...trosku sa vykecat 😀
pekny vecer

suzik77
25. aug 2010

@renika80 ahoj, jaj, tak to je trochu dalej. ja pochadzam od PP 🙂 zuberec je medzi tvrdosinom a LM