Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
@mobilo nam robia pod oknom chodniky - tiez buchot, rachot, tak som malej vcera nechala otvorene okno, kym spala.. potom vypli zbijacku a mala sa zobudila 😀 ale bola by sa asi aj tak cochvila, lebo spala uz 25 minut. Dnes opat klasika 2x po 30 minut a dost...
a rano nam porozpravala o 5.00 a potom este kecala mne okolo 8.00, ale co, ani neviem, lebo som bola taka unavena, ze som len vnimala, ze debatuje... Ona je zvlastna v tom, ze rano ma super naladu, kolo obeda uz je problem, no a poobede som fakt rada, ze sme dvaja na nu, lebo je priam neznesitelna... tak sa to u nej nejak stupnuje. ale to len poslednych par dni. predtym to bolo na preskacku. raz tak, raz onak... sranda
a vlastne som chcela pozdravit dendusku 😵 a vobec vsetky maminky!
my sme dovolenkovali trosku zvlastne...Simonka nam hned prvy den ochorela, skoro som skolabovala, ked som jej kukla mocik, o pol dna sa to dramaticky zhorsila, tak sme lietali po chorvatskych pohotovostiach...ale sa mi zda, ze sme to celkom rychlo podchytili aj ATB fajn zabrali, v piatok mame mat vysledky z kultivacie, tak drzim vsetky palce, nech nas nesupnu do nemocky, no duuufam, ze je to oki, Simi sa totiz citi fajn...posldene dva dni sa aj trosku okupkala, mali sme kraaaasne pocasie, aj kamosku si babuka nasla presne rovnako staru, Hvar je peknyyy!!!
kubinko to zvladol uplne vyborne, som domov stale vyvolavala 😀 ale on bol uplne uzasny, naucil sa ze maminka s tatinko su v chorvatsku na vylete a on je vylete u babky, tiez sa boli kupkat, venovali sa mu, sa mi zda ze vela veci novych sa naucil, samoska dalsie znacky aut. 🙂
@suzik77 😀 😀 😀 😀 anoooo aj ja som hrozna matka 😉 , nonstop zapnuty comp, ale akosi nestiham, cikat nie to pisat 😀 😀 docitavat to tu ani nejdem, bo by som sa fakt asi rozculila a zbytocne 😝
mobilo, uz je lepsie?? este mate kopu casu s matovou 😉 este si musite vydrzat chvilku 2v1 a tie krize sa pak zlepsili, ci???
@ollski no všetko sa dá to máš pravdu aj ísť na wc s dieťaťom v manduce 😵 aj papať jednou rukou ak je šťastie, že sa ti podarí niečo navariť čo u mňa nebolo 😒 alebo ísť do obchodu 😨 jednoducho v kočíku nie tak som išla vpredu s ním a vzadu s vakom plným nákupu a dúfala, aby nezačal plakať 😕
keby mám aj internet v mobile tak by som ešte ani teraz nemohla byť na nete, pretože kým bol malý som musela behať, aby bol kľud to nieže si sadnúť pokiaľ buval sme obišli mesto aj 4 krát za deň...no a keď bol vačší zase potreboval aby sme sa rozprávali, čítali, hrali, ukazovali, vymýšľali takže tiež by ani ten internet v mobile nehrozil..a na pc tak isto nemožem pokiaľ je hore pretože pokiaľ sa nerozprávame, nehráme a pod tak by bol mrzutý. Čiže u mňa internet nehrozil absolutne 😉 ale tak nechýbal mi aspoň ma nič nedokázala rozčúliť 🙂 ale tak ani teraz v pohode to beriem ...Plakať som ho nenechala ani by som to nedokázala proste bol stále na mne ...aspoň si teraz vážim také maličkosti a samozrejmosti, že napr . dieťa spinká a tak podobné..
jaj ešte som chcela, že u nás neexistovalo, že ísť von až večer keď nieje hic 😝 proste celé dni chodili sme do prírody, do lesa, do mesta..alebo žeby sme si povedali, že mrzne pojdeme naobed keď bude teplejšie...Jednoducho vonku mínus desať a my o 6 ráno sme už trádovali mestom v kočíku aspoň cez zimu tam ako tak bol..večer som si pripravila sváču a išlo sa 😉 alebo neexistovalo, že prší nejdeme nikam jednoducho dáždník a išlo sa ..užili sme si svoje preto ma mrzí keď niekto napíše , že náročné dieťa je mať moderné..Neviem ...No... živých detí je veľa to je pravda ale živé dieťa si behá, robí stále niečo vymýšla ..ale náročné potrebuje stále niekoho okolo aby bolo všetko ok 😉 ale tak ja som tu pre neho 😵
aj dnes prechádzka a on vkuse rozpráva pýta sa ...Maminka toto je čo? neviem? zlatúšik moj
inak dnes zase zaspával super, vždy si večer zopakujeme čo sme zažili, otvoríme okno počúvame svrčky a on mi zaspí v náručí- krásny pocit 😵 😵 😵
ach kríže nezlepšili...už bolí aj rebro 😅 😅 😅 😅 pravé ..už aby bol porod 🙂 🙂 🙂 a najlepšie aby som už bola doma z nemocky 🙂
ollski kopu času?
veď to máme za pár 😵 😵 😵 😵
a ďalší Valibuk je na svete 😉 strašne sa na neho teším som zvedavá ako bude vyzerať, aký bude a strašne sa teším ako už toho mojho futbalistu objímem ..a ako bude spolu všetci štyria si užívať to, že sa máme 😵 😵 😵
@mobilo joj verim, zachvilu uz budete pokope vsetci 😉 mne sa to zda este daleko, neviem preco, asi lebo vam nevidim bruska?? ja by som Kubicka aj dva roky nosila, citila som sa fajn a bala som sa ako zvladnem dve babatka 😅
kamoska akurat za par dni rodi, tiez druhe babo a uz par sa mesiacov nevie dockat, kedy sa zbavi "batoha" a bude si ho moct uzivat naplno 😉
ujde to vsetko ako voda, ja uz ani neverim ze nasa slecna bola kedysi tiez malicka....uz je z nej male dievcatko
@ollski no ja toto tehu samé problémy ale tak našťastie len také nezávažne asle strpčujú život..inak matova aké máš bruško? lebo ja som s anjelom mala také dohora videla som si pupok..a teraz mám pupok úplne dole a celkovo aj brucho mám tak dole..hádam to neznamená, že sa blíži porod 😕
som si to dnes všimla pri krémovaní ...
no veď uvdíme ale ako manžel hovorí ja určite pojdem na vyvolávačku 😅 😅 😅 😅 😅 a ja mu stále tvrdím, že nie ja cítim, že to bude skor....ale zase aj s anjelom som to cítila a tiež som bola na vyvolávačke...
No idem ja niečo porobiť a do hajan 😉 nejaká únava dnes na mňa ale som od 6 hore lebo drobca prebralo kakanie a potom on už nezaspí 😀 😀 😀 😀 ale tak zase možem byť rada, že to na neho neprišlo o 4 no nie? a potrebujem aj trošku rozcvičku na malého Valibuka aby som nedostala facku ale kráčala pekné v tempe 😵
aj ja bezim, mne tu Kubi este beha, Simi je u nasich, mm na pivku poslednom s byvalymi kolegami, bo uz v pondelok odchadza do toho polska...a mne sa tak nechce :( kubi je cerstvy ako rybka, no uz mal spinkat davno... 🙄 hrozna som 😨 som si sem pred hodkou sadla a sediiiim a sediiiim a neviem vstat ...ale idem! dobruuu
ollski to ti závidím, že ti malý len tak behá moj keby je hore už mám vypnutý pc 😀 😀 😀 😀 alebo by mi tu kričal pusti pepinu...zaujala ho jedna rozprávka - zázrak prasiatko pepina 😅 asi preto, že trvá 4- 5 minút 😀 😀 😀 😀 ale tak to žere...sa smejem na tej rozprávke ale je pekne urobená tak rozumne náučno..
inak Ollski nič si z toho nerob ja som sa tiež asi prilepila..a to m ešte rebro bolí keď dlho sedím
olski: presne aj ja som na toto alergická že ako si si ho naučila...blá.....Určite sa mi chcelo 2-3x dennne v mrazoch s bábätkom po vonku behať aby vôbec spal
mobilo: Presne- my stále beháme vonku, včera som písala- bol von aj doobedu aj poobede, išli sme dnu lebo začalo pršať- vydržal 2h a už pri dverách, domáhal ssa prechádzka napriek dažďu....Zato sa bojím.- čo v zime a mrazoch...tajne dúfam že vydrží aj doma 😅 Bruško- také dopredu ako ponorka a pupok už si ani nevidím lebo už sa úplne zas roztiahol- no čisto ako pri malom, a na bokoch priehlbiny, aspoň nosím malého na boku 😀
A presne si to vystihla - môj malý je taký- nieje hyperaktívny, vkuse síce behá a nesadne si ale hľadá podnety, zíbavu a potrebuije stále niekoho k tomu, sám sa úplne nudí, začne vyvádzať...
denduška: myslím na teba ako si raz písala že si nosila malú až do pôrodu na rukách, aj ja nosím 😅 nehovorím že vkuse ale keď to potrebuje tak vezmem.
suzik: u nás ráno ako oči otvorí už má úsmev na perách, ťahá a z postele- ak nejdem plače, proste akcia, ide sa 😀
A chcela som tu napísať že mám nenáročného syna- ráno vôbec nepotrebuje jesť, ani sa poobliekať, ani plienku vymeniť ani prezliecť, ale rovno do terénu 😀
olski: presne aj ja som na toto alergická že ako si si ho naučila...blá.....Určite sa mi chcelo 2-3x dennne v mrazoch s bábätkom po vonku behať aby vôbec spal
mobilo: Presne- my stále beháme vonku, včera som písala- bol von aj doobedu aj poobede, išli sme dnu lebo začalo pršať- vydržal 2h a už pri dverách, domáhal ssa prechádzka napriek dažďu....Zato sa bojím.- čo v zime a mrazoch...tajne dúfam že vydrží aj doma 😅 Bruško- také dopredu ako ponorka a pupok už si ani nevidím lebo už sa úplne zas roztiahol- no čisto ako pri malom, a na bokoch priehlbiny, aspoň nosím malého na boku 😀
A presne si to vystihla - môj malý je taký- nieje hyperaktívny, vkuse síce behá a nesadne si ale hľadá podnety, zíbavu a potrebuije stále niekoho k tomu, sám sa úplne nudí, začne vyvádzať...
denduška: myslím na teba ako si raz písala že si nosila malú až do pôrodu na rukách, aj ja nosím 😅 nehovorím že vkuse ale keď to potrebuje tak vezmem.
suzik: u nás tiež - ráno ako oči otvorí už má úsmev na perách, ťahá ma z postele- ak okamžite nejdem plače, proste akcia, ide sa 😀. Okolo obedu stále behá ale už vidím že je to zotrvačnosť, musím ho brať dnu, kým nezaspí tak plač, poo spaní zas úsmev, ide sa a šlape až do večera a zas detto až kým nezaspí...
A chcela som tu napísať že mám nenáročného syna- ráno vôbec nepotrebuje jesť, ani sa poobliekať, ani plienku vymeniť ani prezliecť, len vonku behať 😀
aha, tak sorry, dvakrát to poslalo, druhý krát je tam zmena akurát pre suzik 😉
A som sa vás aj spýtať chcela, čo si myslíte- viackrát som už rozmýšľala aké to bolo kedysi...určite sa také detičky tiež rodili ale keď tie žienky napr. mali viac detí a hrdlačili niekde na poliach, iste nemali toľko času na ne a deti plakali a plakali- podľa mňa si ani nezvykli na nezáujem...však samé vieme že nechať plakať bolo u nás nemožné. Pravda, vtedy existovali tiež baby - vaky- také plátené noše a hajde na pole ale čo tam? celý deň na chrbte???
mňa len jedno napadlo, že to asi na takých deťoch zanechalo psychické stpopy, možno mohli byť veľmi šikovné a možno nakoniec zostali zanedbané, otupené 😔 či? No, asi fakt nemám čo robiť keď si vymýšľam fikcie-výlety do minulosti 😀
@matova 😅 😅 😅 😅 😅 aj moj...vstane odostre žalúzie povie: mamička jano je slniečko svietí...keď vidí, že sa mi nechce tak : mamička cikať 😅 😅 😅 tak vstanem dám cikať , potom robím raňajky a on: mamička jaňajky nie hjať...tak mu vysvetlím, že aj papať musíme...Potom ho idem obliecť: mamička obliecť nie som oblečený a ukáže mi pyžamko 😅 😅 😅 😅 potom ho ako tak oblečiem v priebehu hry 😵 potom ideme von: mamička nie obuť bosy von 😀 😀 😀 obúvam a rozprávam niečo čím odpútavam jeho pozornosť aby nezačal plakať 😀 😀 😀 😀 😀
potom obed: nescem polievku djuhé...dám druhé: nescem hrášok..ideme umyť zúbky : nescem umyť zúbky chcem ísť iba spinkať, umyjem za pochodu ideme spinkať: nescem spinkať, hovorím mu: nejdeme spinkať predsa ideme sa do postele rozprávať. Mamička nie do postele rozprávať ..potom zaspí...Zobudí sa: hovorím poď ideme von idem ťa obliecť: nie obliecť iba jon 😅 😅 😅 ale musíš sa obliecť vonku je zima ..nejako ho oblečiem zase problém s obúvaním...potom problém keď ideme domov, ďalší pri večeri a ďalší pri kúpaní a proste taký obyčajný deň 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅
ale tak toto je asi ten náš vzdor
matova ja poznám také deti čo nechali plakať...proste sú teraz zákerne robia zle, pretože chcú na seba upútať pozornosť ....babka mi vždy hovorí, že jej kolegyna mala takého syna a potom už nemali druhé 😕
je tam viac dielov baby pozrite si ak budete mať čas mi sme sa nasmiali s mužom tá rodinka sa stále smeje 😀 😀 😀 😀
@matova no tak to mas skvele draha! 😀 vies ake narocne je menit plienku, krmit, prezliekat, upratat perinky... a k tomu vsetkemu este behat s kocikom s revajucim dietatom po vonku? toto dokaz, moja a potom bud hrda na seba 😀 😀 😀
ale pozeram, ze to mas podobne, ako ja. tiez to zacina usmevom, potom sa to stupnuje a zaspavanie hroza.... u nas to iste... akurat posledne dni velmi casto papava v noci a kazde rano je docurana az hriech, niekedy aj napriek tomu, ze ju v noci prebalujem 😖 naopak cez den si teraz zvykla papavat pomenej.
co mozem pre to urobit, aby sa to zmenilo? neviete?
idem už naozaj...
zajtra nás zase čaká krásny dník 😵 plný zábavy a dobrodružstva 😉 😉 😉 😉 kríže moje tešte sa 😅 😅 😅
@matova ja ti na to odpoviem zo skusenosti mojej mamy.... bolo ich 10 surodencov a vzdy tie starsie sa venovali tym malickym, kym dospeli pracovali. jednoducha odpoved. alebo samozrejme, aj si poplakali... mozno to zanechalo aj nejake stopy na nich a mozno ani vobec. napokon.... bola ina doba, iny vzduch, ina vychova, ine konicky pre deti ako dnes... to sa neda asi porovnavat. tie deti boli mozno opustene kvoli zaneprazdnenosti rodicov, avsak boli urcite milovane a zrejme to aj vycitili...
suzik my sme tiež sa precikávali pomohli mi inak plienky happy tie neprecikal..
skús jej dávať cez deň viac a v noci jej daj menej a snáď sa to upraví...i keď náročné deti sú také, že jeden deň niečo platí a na druhý adios vymýšľaj niečo nové...no aspoň som kreatívna 😀
@mobilo to bude mozno uz aj trosku vzdoru 😉 to nas caka vsetky, to je jasne. ale s cim sa ja musim pochvalit, tak to je to, ze lucinka od malicka bez problemov strpi prezliekanie, obliekanie a pod. ona vobec neprotestuje, sem tam pomrnci, ale to je v pohode oproti tomu, ako som pocula, ako ine deti placu, ked sa obliekaju von napriklad. ona v pohodke... i ked, je pravda, ze ja som schopna ju obliect a vypadnut prisambohu za 3 minuty 😀

@ketkous ahoj, vitaj 😉
este som chcela napisat, ze tiez si nemyslim, zeby bolo moje dieta rozmaznane, ja neznasam vyroky typu: ako si si naucila tak mas! maminkin maznacik a maminkin cicik 😝 , to som priam agresivna potom, pretoze co ine ma matka robit, ked sa dieta nevie ukludnit, ako ho nosit a nakojit, spievat a pod???a ked este nechce cumel? a ked ho nik iny okrem mna nechcel...vzdy sa mi do polminuty vratil spat, NA!! fuuu som si na o obdobie spomenula...nas chlapcek vela a dlho plakaval, ale nie preto zeby som ho nechala sameho, obcas aj osvedcene metody zlyhali, a on mi plakal cele hodiny v naruci, a to vzdy tielki slzy aj mne...len to som chcela, lebo nie vzdy sa da dietako strcit vo vajicka, ci lehatka, ci nosica...ten nas tam vydrzal minutku a to som nestihla ani zapnut vodu, nieto zacat umyvat riad, na WC mi sedaval na kolene, pohodicka na hovado 😖 🙂 ale vsetko sa da, ze? 😉 aj struhat syr s dietatom zavesenym na prsniku 😀 teraz sa mi smeje, no vztedy mi do smiechu moc nebolo...
ani sa mi nezda moderne mat narocne dieta, lebo zase az tak vela nas tu nie je a ..a tak