icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

mobilo
25. aug 2010

ja si myslím, že dieťa ktoré sa nechá vyplakať a kým je maličke necíti to, že je mamina pri ňom je v živote také ustrachané a má problémy s určitými vecami ...raz keď som bola v nemocnici jedna matka tam nechala dve deti a odišla...jeden chlapček asi 4 roky a dievčatko možno polroka...A to dievčatko stále plakalo a ten jej brat bol s ňou na izbe a dával jej hračky a bol taký ustráchaný veď ich tam mama len tak nechala...A to dievčatko nechcelo ani papať z fľaše a len plakalo a plakalo...normálne aj mne bolo z toho do plaču sestrička za ňou ani nebola doniesla jej každé 3 hodiny jesť a keď nechcela tak ju nechala tak. Keby som nemusela mať syna na rukách zobrala by som si ju a utíšila uhojdala ...no a po pár dňoch si ich mater pre ne prišla volali aj sociálku ale veď čo je ich mama no nie?

matova
25. aug 2010

mobilo: ja ti neviem či je to vzdor, aj u nas, no proste ho musim odchytiť a spraviť to čo sa má, aj keď nechce, to už keby vonku v pyžame behal tak už fakt na tu ľudia upália 😀
suzik: 😀 😀 😀.
ved prave, zacina sa ti tak chovat 😅. Ja uz beriem plienky aj na dvor, bo vynast hore po schodoch placuceho- to radsej pred domom prebalim hoci tazko, horsie to je v dazdi a zime 😀
neporadim...to som prave nepochopia ako sa moze niekomu podarit prestat kojit vnoci 😕

suzik77
25. aug 2010

@mobilo ale ona mi cez den nechce moc papat, tak ja uz neviem. spapa aj zeleninu, aj ovocie, ale mliecka pyta malo. zato v noci si to vynahradza...

mobilo
25. aug 2010

hej pozeraj mojho syna najviac bavia: palačinky, sníh, nakupovaní a čikútka 😅 😅 😅 😅 😅 😅
no fakt vypínam pa

suzik77
25. aug 2010

@matova ty kokos, v sobotu som sa s nou bola prejst po hlbokej. pre vysvetlenie: hlboka je nazov takej cesty, ktora vedie cez jedno obrovske sidlisko az do centra mesta, no skratka velmi dlha cesticka na prechadzku a auta tam nechodia, len cyklisti a chodci, sem-tam korculiari. no a kym sa pred nou co-to dialo, tak cusala, v pohodke. potom odrazu pred nami nebolo nikoho, okamzite orchester spustila 😀 😀 proste ona musi vidiet dianie. akekolvek dianie, len sa musi nieco hybat, kyvat, hucat.... inak je nervna...

suzik77
25. aug 2010

@mobilo papa, pozriem pepinu inokedy, nech nezobudim malu. mozno pozriem s nou ked bude na nevydrzanie 😀 😀 😀

matova
25. aug 2010

mobilo: ulozim si link a ked bude vonku lejak tak skusime kuknut 😉 . A ten pribeh v nemocnici 😢

suzik:To je to, ze musí sa daco diat a cím dalej tým viac a staré nestací, musí sa diat aj nieco nové, nepoznané...U nás stáíle zostáva problém hluk- ze vrtacka ide to nevadi ale ked ja chcem zapnut mixer ci vysavac- konec- velky placprve prikrmy som cezsitko pasirovala- par lyziciek za par sekund...aj tak plac...a aj tak nechcel papat...,
Jaj a to ma nenapadlo ze tolko deti dakedy ludia mali 😀. Mne je luto toho ze starsi ludia- ako som sa tu tak nahodou so zopar zenami rozpravala a co oni spominali...tie co mali take deti tak sa aj pomusmiali ze to tazke bolo veru, kym nalozila do pece dieta uz vyspane bolo...nic nezabealo len vymyslat- no proste tiez uznali. Ale tie co take cosi nepoznaju bzdy ohodnotili take deti slovami: ved hej ja si pamatam ze aj hentá...XY....mala také ZLÉ decko, co ked ho nebavila tak len revalo...normálne to oznacujú ze zlé dei, lebo inak plakali...a ja len ze moj malý vobec nieje zlý, on je len nespokojný ked s ním nieco nové nerobím a tak- tak narazím na nechápavý pohlad a je klud 😀

ollski
25. aug 2010

tak my este nespinkame, uz sme 100x lezkali, akurat som vypla dovarene masko, mm uz spi, Kubik mi pri vsem asistuje...spolu sme vyvesali, umyli si zubky, riadu som len polovicu umyla, sak neujde do rana, ale idem bo uz je vaźne vela hodin, no kym pri nom nie som on nespinka, a ja stale odskakuje, raz to raz to...takze krasne pokojnu nocku vsetkym ;)

ollski
25. aug 2010

@mobilo to prasiatko je super!!! pacilo sa 🙂) pytal si aj dalsie, tak som mu slubila ze zajtra 😀 dikes za typa!!!! 🙂))

suzik77
26. aug 2010

dnes mame mat navstevu, reku - urobim oblozene chlebiky aspon... malu som dotiahla aj na matraci do kuchyne, nech nepisti sama v izbe a zacala som natierat chleby maslom. samozrejme, vydrzala asi 3 minuty. tak som zapla notebook, nasla pepinku a dala som jej to na matrac 🙂 celkom ju to zaujalo.... na dalsie 3 minuty! 😀 😀 😀 tak potom som jej nasla tom a jerry, tiez pozerala chvilu, potom vsak uz bola na nevydrzanie, tak som sa jej venovala. po chvili zaspala na flaske, tak som jej prehodila namiesto flasky dudel a spala mi v kuchyni na zemi. tak som dorobila chlebicky 😀

drahy sa casto smeje, ze ona je ako nabijacie baterky... ide ide ide do mrtva a potom zo sekundy na sekundu zalomi 😀 tak bolo aj dnes v kuchyni. no a potom sa v spanku "nabije" a frci dalej 😀 😀
teraz stale lezi v kuchyni, volaco mi hovori, ja vsak neviem co, a konecne obedujem 😉

ale sa mi zda, ze tu nejake prispevky vecerne znova vymizli alebo sa mi to len zda, ze som vecer este volaco pisala?

lebo som chcela este napisat
@matova ze mala tu tiez spi, ked je vonku nejaky rachot a ked rachot stichne, tak ona sa zobudi 😀

suzik77
26. aug 2010

aha, aka je moja neposedna... toto robi vzdy, ked je uz zo 2-3 minuty vo vajicku. doma. ked ideme von alebo do auta, ci na nakup, tak vtedy obsedi dlhsie 🙂 a niekedy obsedi dlhsie aj ked papa, lebo zatial ju krmim zeleninou v tomto vajicku, kedze este sama neobsedi uplne bezpecne, tak ju zatial do stolicky nedavam...

sandy80
26. aug 2010

Ahojte, pridávam sa k téme - ako vidím trocha neskoro, nestíham prečítať všetko, aj keď ma zaujíma ako ste to zvládali s náročnými deťmi z mesiaca na mesiac - samozrejme pri mojom nezbedníkovi sa tiež nedá čítať. Články v Mame a ja som všetky prečítala, akoby písali o mojom princovi. Samuel bol od začiatku strašne plačlivé bábo, vlastne stále plakal keď nespal, a spal veľmi málo (rodila som cisárskym, kojiť sa mi nepodarilo). V noci ešte ako tak sa aj dalo, spinkal pekne ale sa budil skoro ráno, ale to sa ešte dalo, bol hore 2 - 3 x. Zistili mi laktózovú intoleranciu (nemal ani 2 týždne), predpísali mu bezlaktózové UM, nechcel mi vôbec papať. 9 mesiacov som sa trápila, aby som do neho aspoň volačo dostala, čas jedol iba počas spánku, čas som to do neho silou tlačila... nič nepomáhalo. V 9 mesiacoch mal prvykrat horúčku a nádchu, vtedy týždeň vôbec nejedol (prikrmovať som začala v 4. mesiaci, ale ani to mu nechutilo, bol to neustaly boj) a zrazu začal piť UM a pomaly začal pekne jesť. Samozrejme aj dodnes potrebuje divadlo okolo toho, ale aspoň je. Keď mal rok, zistili, že už nemá intoleranciu, tak som mu začala dávať mlieko normálne rajo z obchodu, tak mi denne vypije pol litra, aj viac keď mu dám. Máme 10 zúbkov, tak nespokojnosť v spaní pripisujem tomu, ale houby, nespí, lebo sa furt vrtí, vymýšľa jednoducho sa neunaví. Už je celá rodina KO, on ešte stále behá. V kuse ho musím baviť, stále pri ňom byť, je na mňa strašne naviazaný, okrem mňa ho nik neuspí. Už teraz menej plače, ale keď nie je všetko tak, ako si on želá, tak vie cirkusovať akoby išlo o život. Ale je nesmierne šikovný, v 4. už behal v pavúku, v 6. m. liezol a v 9 mesiacoch už sám chodil, má 14 mesiacov a začína rozprávať, všetko po nás opakuje, všetky dopravné prostriedky mi z knižky vymenuje - aj keď po svojom, učíme sa na nočník, kreslí... Je to náš poklad - aj keď je to s ním veľmi ťažké. Ale stojí za všetku námahu.

suzik77
26. aug 2010

@sandy80 vitaj 🙂

matova
26. aug 2010

sandy- vitaj 🙂 , mňa by špeciálne zaujímalo ako sa učíte na nočník- mne sa nedarí ho tam dostať, najprv chcel- kôli knižkám a čítaniu ale už ma prekukol 😅 😒
A to čo píšeš- že keď nieje niečo ako si on predstavuje- no preeeeesne aj ten môj- on je hrozne puntičkársky na dodržiavanie svojich zvyklostí alebo keď má čosi v hlave proste to musí....

Inak u nás- zas sa ukázalo že nikde nechce zaspať aj keby odpadával- od rána sme boli v meste, nevyšlo nám vrátiť sa včas aby spal u nás doma, (presviedčali ma zas raz že on predsalen zaspí u rodičov...). No jasne- už chodil so zatvárajúcimi sa očami a nič. Taký bol šťastný keď som si s ním tam ľahla, že od samej radosti sa začal smiať a nakoniec vymýšľať, až zdrhol z postele a bolo....a nakoniec zalomil v aute cestou nazad ale keďže mu ten spánok nestačil a po návrate domov bolo okolo 17h, bolo to veľké trápenie dotiahnuť, stále plakal...dvakrát stiahol mlieko...toľko sa prevaľoval v tej posteli...hrať sa nechcel len plakal, tak som ho ukľudňovala teplým kúpeľom vo vani- trochu sa tam pohral, zas chcel do postele, nakoniec zaspal po hodine a pol vrtenia sa v posteli 🙄. A ja som bola úplne už unavená ale som to tým pádom akosi prekonala a tak sa mi už zasa nechce spať 😲
Keby vydržal nespať tak ok, ale on jdnoducho už nevládze a nevie zaspať- takže stále to isté ako od narodenia---

suzik77
26. aug 2010

@matova Lucia je taka ista... sa smejem, ze ma oci ako korejec, ale spat nebude, ani keby na papulku padala 😅 cez den - ci uveris, ci nie, uspavam na rukach... ked ju chcem uspat poleziacky, place, nervaci, nepomaha ani ked si s nou lahnem, uz ani kocik ani digestor ani nic.....
vecer zaspava zasadne v posteli - nasej a bud som s nou ja, drahy, alebo v lepsom pripade obaja. tiez sa vrti, mrnci, alebo sa smeje a ako som uz spominala, ide ide ide a odrazu baaaaaaaaac a spi... 😀
dnes zaspavala snad hodinu tiez... a dnes s placom.. su aj lepsie dni, ze zaspava pokojne, ale musime pri nej byt, inak je zle.
a papala prvy krat kasu vecer, no potom som jej este urobila slabsie mliecko, lebo mala smad. tak som jej urobila s polovicnou davkou UM vodu, aby smadik uhasila. kasa jej chutila, az som sa jej bala dat celu davku, co tak schuti jedla, zeby sa neprejedla 😀 ale zajtra jej uz mozem smelo dat plnu davku myslim si....

suzik77
26. aug 2010

@matova jo a nocnik.... to nie je trosku neskoro? myslim vek tvojho chlapceka... ja teda neviem, ale uz som malu par krat podrzala na serbli, len tak zo srandy, co ja viem... zo 3-4x ?? prvy raz - to som chytala do vycisteneho nocnika moc - ten, co do 6-tich mesiacov treba, to sa perfekte vycikala, akoby vedela, ze je to potrebne. no a potom tusim este 3x sedela dalsie dni a raz sa vycikala haha... 😀
ale to ju len tak zo srandy davam... kakat ju nemozem dat na nocnik, lebo hoci viem, kedy chce tlacit, neda sa. ona tlaci zasadne vtedy, ked papa 🙂
no ale k tvojej otazke: ja osobne chcem ucit na nocnicek aktivne hned vtedy, ked bude sama pevne a bez problemov sediet. uvidim, co z toho "ucenia" vznikne 😀

matova
26. aug 2010

suzik: ahoj 🙂 mne nezasapal na rukách nikdy, ani hladkať som nemohla, vyrušovalo ho to asi 😀, zaberalo len byť ticho popri divokej jazde s kočíkom 😀 do roka a mesiaca. Potom sa po pár dňoch "naučil" na posteli- v postieľke mal ihneď záchvat tak asi radšej sa rýchlo naučil pri mne- len keby to kratšie trvalo...ale to už sa opakujem, už som to písala tu..
tak tak, len uč keď sa posadí😉 aj toto som písala- nám začal sedieť až v 11mesiaci- zarovno s lozením a vyťahovaním do stoja a to však ale neposedel- on proste chytí hrozný záchvat, nebude tam sedieť a just. Ja už mame neviem ako to vysvetliť bo už ma týmto žerie že som ho mala skôr posadzovať- a to sme mali z rehabilitačky zákaz posadzovania kým si sám nedokáže sadnúť.....Kŕmila som vo vajíčku- tiež mal záchvat ako tam sadol ale som ho pripútala, dala do rúk nejakú knižočku a už bol spokojnejší...papať nechcel len čítať- takto doteraz- papá len keď sa baví a vlastne o tom ani nevie 😲 ....
Všetkým páááááááá

ollski
26. aug 2010

Ahojte
@matova my sa tiez ucime na nocnik a to sme starsi, teda uz ani nie na nocnik, chodime cikat na zachodik...Simi v kubinovom veku bola daaaavno bez plienok, ale chlapcek ma tooolko inej roboty, ze vycikat zabuda...to aby som ho tam kazdu chvilku davala na WC, a ked naaaahodou pozabudnem, pride mi oznamit, ze "kakala",,,pak sprckovanie a odhhovienkovavanie...pranie spodarov 😅 sak poznate a tie, co nie tak spoznate 😀.... u nas sa to skompliovala tymi hnackami, lebo cikanie sme ako zacali trenovat a pak son to stopla, bo som neutieral len cikanicky, ale drhla koberce od kakanicky, kazde babo sa to raz nauci ;) jedno skor ine neskor...ja uz to nejak neriesim a netrapim sa koli tomu. zelam hodne vzdaruuuuuu 🙂 a pevne nervy

renika80
26. aug 2010

Ahojte. no dneska bol u nas des, histericke zachvaty od rana do vecera, ani noc nebola najlepsia, od jedenastej do tretej cirkus, prisla k nam moja kamoska s dcerou, rovnako starou, ta len pozerala ako na divadlo, ze co mu je, aj ta mala, potom doniesol topanky kamoske a povedal jej, ze pa-pa, tak sme isli s nimi von, ale tam tiez plac, rev, hadzanie sa o zem, ale vecer uz bol trosku spokojnejsi, spievala som mu riekanky a dookola, ze este, este 😀 , rehotal sa ako babika na baterky, vtedy aj zabudne clovek na tazky den 😉
mobilo-kukali sme pepinu, strasne podarene 😀
idem sa venovat manzelovi a zmyjem si masku, strasne vyzeram 😅
sandy80-vitaj, mas sikovneho chlapceka

suzik77
26. aug 2010

@matova vidis, priputat ju kvoli papaniu, to ma nenapadlo. musim vyskusat. lebo sa mi tak vrti, div z neho nevypadne 😅

matova
26. aug 2010

olski: ja tiez neriesim, len ma stve ze to ini riesia 😀 . Odplienkovanie nam tiez naburali hnacky- zacali zas liezt tie zuby a akurat sme behali po vonku holi- v horucavach, to sa vtedy pekne dalo- ale ze by mu to vadilo- akurat sa na par sekund vtedy zastavil a potom akoby nic 😀

renika: chudatka vy ste, mate to hrozne brutalne kedze este vzdy aj vnoci 😔

matova
26. aug 2010

olski: ja tiez neriesim, len ma stve ze to ini riesia 😝 . Odplienkovanie nam tiez naburali hnacky- zacali zas liezt tie zuby a akurat sme behali po vonku holy- v horucavach, to sa vtedy pekne dalo- ale ze by mu to vadilo- akurat sa na par sekund vtedy zastavil a potom akoby nic 😀 . Inak mame aj nocnik aj korekciu na wc-ale ako pises- proste nema cas 😀

renika: chudatka vy ste, mate to hrozne brutalne kedze este vzdy aj vnoci 😔

dobru nocku vsetkym 😉

suzik77
26. aug 2010

@renika80 uff, narocne, ozaj. tak ti prajem, nech je zajtrajsok o dost lepsi! 😵

sanym
27. aug 2010

Dobré ránko.
matova: tie plienky nech ťa absolútne netrápia. Už som to tu asi aj písala, môj starší syn sa zbavil plienok v troch rokoch tesne pred nástupom do škôlky a odvtedy sa ani raz nepocikal - ani doma, ani v škôlke. Mám pár známych, ktoré sa chválili, že ich pármesačné deti cikajú do nočníka, a niektoré sa ešte v piatich rokoch pocikávali. Samozrejme, sú aj deti, ktoré sú na to pripravené skôr a nemajú plienky už ročné, ale väčšinou to tak nie je (hlavne u chlapcov). Maroško bude mať už 26 mesiacov a na nočník sa nechce ani len posadiť - pritom má príklad v Matúškovi. Ja to absolútne neriešim. Dieťa na to proste musí dozrieť fyzicky aj psychicky a to je individuálne - niekto je pripravený ročný, niekto štvorročný. A Šimonko ešte má čas. A reči "múdrych tetiek" čo majú recept na všetko ignorujem. Ja som priam alergická na reči typu "A môj Paľko už nemá plienky od roka a ten tvoj by už tiež dávno nemal mať, a moja Zuzka už pozná všetky písmenká a tvoj prečo ešte ani nerozpráva"....... Ja ani svojich dvoch synov nikdy neporovnávam - veď každému, aj dospelému ide niečo lepšie, niečo horšie. Takže toľko môj román na tému plienky. 😀
matova: krásne meno ste vybrali - Julinka 😉 Náš Maroš mal byť Maruška 🙂
renika: súcitím s tebou, u nás je to veľmi podobné. ☹

zuzkat1
27. aug 2010

ahojte🙂 moja ma len 7 mesiacov a moja mama ju vola maly terorista😀 na spanie cez den sa uz nestazujem.. ked bola mensia 2-4 mesiace ...tak vobec cez den nespala len plakala...ale teraz - pospi si doobeda aj poobede,ale ked je hore tak neexistuje nechat ju samu lebo hned place... no spociatku place a potom uz vrieska🙂 takze vtedy sa jej treba na 100% venovat.. zabavat ju a hrat sa s nou... vecer ked uz je unavena tak ju treba nosit na rukach... zaspava len na prsniku (kojim) comu som nesmierne rada,lebo v noci je 5-6x hore a pri predstave ze by som mala zarabat mlieko je mi zle... a obcas sa stane ze o 4tej uz mame rano🙂 musime sa hrat.. dufam ze toto ju prejde v zime ked bude o 4tej este uplne tma... inak uz sedi aj lozi a stavie sa na nohy.. okolo obvodu postielky uz robi krociky a cestou rozvazuje snury od hniezda🙂 s pomocou uz urobila 3 kroky aj na zemi🙂 zubky zatial 2 a dalsie 2 idu,ale to si ona ani nevsimla🙂 nijaky nepokoj kvoli zubom chvalabohu nie je🙂 ja som si uz na jej tempo zvykla ale ked sme u nasich tak obaja sa regeneruju este tyzden😀
vonku je celkom dobra az na nase zaciatky v sportaku...od 4 mesiacov plakala v hlbokom (nudila sa) vychadzky boli des a hroza a potom sportak zase plac,lebo jej bol velky a stracala sa v nom.. (ako 5 mesacna) tak sme chodili von len v satke a teraz sme kupili golfac a to sa jej konecne paci🙂

kuspitka
27. aug 2010

ahojte.davno som sem nepisala.nemam ani cas pisat.mala je velmi narocna,mam toho uz dost.
tak nasa mala nevie zabuvat len na fit lopte inak nezabuva.cez den buva tak 4h a v noci to nieje slava tiez dnes sme uz od piatej hore hroza...
ma inak 6 zúbkov....
tak nasa uz aj stoji ,stale spekulujem chodi za bezkov ,ako blazon,tak placeme dost vela,lebo stale padne,ale to skor zlakne ako keby sa udrela.

zuzkat1
27. aug 2010

este pridam foto🙂

zuzkat1
27. aug 2010

@kuspitka to poznam🙂 aj moja pada ako hnila hruska ato spusti plac ako keby ju z koze drali... vtedy pomoze u nas len prsnik🙂

kuspitka
27. aug 2010

@zuzkat1 ja uz obcas som bezradna.aj ju necham plakat inak je to hroza.
ked ju mam na rukách tak ma odstrkuje a ked ju polozim zas reve .ja uz neviem co mam snov robit.
moj muz povie,ze je rozmaznana.....

zuzkat1
27. aug 2010

@kuspitka mne muz nie..ale rodicia a stari rodicia mi to vravia🙂 ja neviem ci nazvem odstrkovanim co robi moja..ona tak sice odstrkuje,ale viem ze nechce aby som ju polozila,len sa vseliako vytaca na vsetky strany..ale ked place tak naisto viem ze prsnik pomoze... no neviem co by som robila keby nepomohol... ked bola mensia tak nepomohlo nic a vtedy som ju do omrzenia nosila na rukach..