icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

denduska
10. apr 2010

no tak moja strasne reve ked sa udrie - ale len ked sme sami dve...popri inych detoch tiez nemukne...ale ked je so mnou, tak sa naucila ze ja pofukam, tak si hocikedy hlada na sebe bibi a ukazuje mi ze tu ma bibi aj tu, nech bozkam, hladkam fukam 😅 vypocitavec maly... ale minule tu mala kamosku, a tak sa tresla do gebule ze som az nadskocila a ona nic..

ale inak tiez nerobi zle, to skor ta jej kamoska ju furt strka, neviem co to je za napad, pride k nej a strci a sa rehli, aj ked ju mama napomina alebo hocico robi, vidim ze to nepomaha..no ale vonku sa obcas uz bojim, mame tu same obrubniky a minule si aj cielko roztala pri tej prilezitosti ako ju sotila....a Emmka to nevrati, ona len dvihne ukazovak a vyhraza sa - No no!! ale musim ju naucit ze takto v zivote daleko nezajde 😅 😀

mobilo
10. apr 2010

denduska moj zase, keď som nahnevaná alebo tak zahrá divadlo...Mami bobo -akože na ruke nájde nejakú mesačnú chrastu...mami a ukáže,že mu mám pofúkať..no herec je to..

ollski
10. apr 2010

🙂 mobilo 🙂 nasi chlapcekovia su fakt dosti podobni 😀
Kubik sa pred 5 tyz. netusim ako porezal na manzelovej ziletke...nebolo tom moc, no velamu tiekla krvicka, dlho plakal, ho to asi dost stipalo....na prsteku uz niet ani stopy, doteraz to musim fukat 🙂 a kazducky vecer mi pripomenie, ze mal bo...teda mama sa na par sekund otocila zadkom a on sa zatial zranil 🙄

matova
10. apr 2010

Ahojte,
dočítala som si vás a veru pri príspevkoch maminusky mi až zle prišlo. 😢
my sa tiež často hádame, ale to už je dobre lebo najprv sme sa ani to nevládali 😀 . Najhoršie je že môj muž nemôže malého ani nakŕmiť ani vonku vziať- len asi výnimočne keď náhodou je šimonko v nejakom výnimočnom stave, ani okúpať, ani prebaliť...Najprv to ešte mohol, ale odkedy som malého začala kojiť (od 5 mesiacov), to sa všetko zmenilo amalý sa neskutočne na mňa nafixoval, teraz má také obdobie že keď ho muž len na ruky vezme hneď má záchvat 😒 .
renika80- s kojením som si tiež užila svoje, nemať mlieko je hrozné a mať ho nadbytok keď malý nieje schopný sa prisať, to je tiež peklo (mala som tiež 3 zápaly). Ja som odstriekavala pravidelne každé 3hodky aj vnoci, tiež som mala neskutočne ,veľa mlieka a pár mesiacov mi trvalalo odstriekavanie hodinu (prvé 2 mes. 1h a pol), pomedzi to prebaľovanie, manžel mi pomáhal kŕmiť z fľaše kým ja som odstriekavala s veľkým revom. Takže som bola ako chodiaca mŕtvola, jedno šťastie my máme že náš malý nespadal do kategórie večne plačúcich. Už teraz sa desím toho kojenia zas, už by som toto nerobila a dala umelé mlieko, ale chcela som pre drobca to najlepšie, ja som alergička.....

posedávanie na lavičke alebo v kaviarničke s malým- to je tiež u nás scifi 😀
olski: nie, moj syn toto nerobí 😕 , poplače aj keď sa buchne...
mobolo: šimonko zas keď vidí deti napr. v TV tak sa teší ale keď sa stretne s nejakými vonku tak si ich vôbec nevšíma a ide si skrátka po svojom. hlavne že ide 😉

matova
10. apr 2010

a také stavy že háďže predmety od zlosti to zatiaľ nemáme, on je inak veľmi zlatučký , len vyžaduje neustálu pozornosť. Príliš sa nehrá, všetko by chcel už robiť naozaj a keď to kôli bezpečnosti nemôže alebo to nedokáže tak normálne vidím že je sklamaný, smutný.
mobilo: malý ešte nerozpráva, len pár slovíčok, niekedy mám pocit že mu vyhovuje že aj tak uhádnem na čo vlastne myslí...alebo proste nevysloví keď to ešte nevie povedať poriadne? Chodiť začal až keď mal rok a štyri mesiace.

mobilo
10. apr 2010

matova my sme začali chodiť v 13 mesiaci..on ani poriadne nelozil on chodil ako pavúk 😀 riťka hore a ruky nohy dole..
No moj rozpráva jemu sa ústa nezastavia 🙂 už úplne všetko.. dnes sme boli u babky a zbadal škrečka ktorý buval.. tak začal: Škečko vstávaj, klop klop, poď sem, kukuk som skoro od smiechu umrela, keby ste ho videli 😅 a on ešte taký hlučný hlas ma...
ollski no sú podobní ...nášho zase sekol sestrin pes, lebo na neho žiarli ani nie do krvi asi sa viac zľakol ako to bolelo..a odvtedy mi ukazuje: Matin havo boo..a začne fukať a pritom tam nič nemá 😅 😅
no a teraz ho baví sledovať šrobašiky 😅 - chrobáčiky..a včera zobral paličku a hovorí mi: mami šrobašiky škrabkám a ja pozerám a chrobáčik mrtvy- ho pripučil..som mu vysvetlila, že to može škrabkať iba lístkom zo stromu 😉
ale to je normálne , že deti v tomto veku sa spolu nevedia hrať..sú spolu ale každý sa hrá sám aj náš to robí..ale vraj je doležité aby s tými deťmi boli

mobilo
10. apr 2010

a inak sa musím pochváliť už nehojdám na fitke zaspáva sám..musím si s ním ľahnúť a on hodinu rozpráva v kuse niečo a potom ho zalomí takže zase nejaký úspech... veď som ho hojdávala prvé 3 mesiace tehu 😝 dúfam to baby v brušku si nenavyklo 😅 😅

renika80
10. apr 2010

Čaute baby, no tento tyždeň je hotová katastrofa, idú nám naraz 2 stoličky, chúďa moje ☹ , celé noci plače a pomaly už aj my, je to strašne ťažké, celý deň sme bez nálady, ani na ihrisku sa mu nepáči, dúfam, že tie zuby skoro vylezú, ináč je to také šťastné , usmievavé dieťa, niekedy už prichádzam o nervy, hlavne v noci, keď v kuse 1,5 hodinu plače potom krátka prestávka a zase. Dneska mu dodal náladu náš psík, máme ho doma len cez víkendy, keď je manžel celý deň doma, ináč by som to neustrážila. Malý sa zobudil ráno s obrovským revom, nevedeli sme ho ukľudniť, prišla Jennyka, oblízala mu nôžky a hneď sa rehotal, liečivé psíky 🙂 . Keď bol ešte Martinko maličký, tak ho strážila, keď došli cudzí ľudia, nechcela ich k malému pustiť, aj keď tak neskutočne vrešťával, tak pri ňom vňukala a behala medzi nami dvoma, aby sme s ním niečo robili.
Ináč ani náš ešte veľmi nerozpráva, rozumie všetkému, čo mu povieme, rozpráva svojim jazykom, čo sa snažíme pochopiť, chodiť začal ako 11 mesačný, ale začal byť taký jedináčkovský na ihrisku, keď mu zoberú loptu, tak spustí strašný rev, chcem ho naučiť, aby sa vedel podeliť o hračky, aby pritom nerobil cirkus, neviete poradiť?

renika80
10. apr 2010

Takto strážila naša Jennyka náš pokladík

mobilo
10. apr 2010

renika my sme nášho učili od úplneho malička, vždy keď papal tak som sme dávali aj všetkym hračkám, plyšákom a pod a jemu sa to páčilo..s delením sme problém nemali . on aj keď ma sladkosť, alebo hračky krásne sa podelí..to som taká hrdá, a vždy keď náhodou nechce požičať tak mu vysvetlím, že aj on si predsa požičiava od iných deti a ukážem mu zatiaľ nejakú inú hračku a je to v pohode 😉

mobilo
10. apr 2010

krásny havko renika...zúbky sme si aj mi užili každý jeden..koľko krát som ho celé noci hojdala na fitlopte jedine to ho ukľudnilo 😔 som si vtedy priala, že keby má ta fitka operadlo aké by to bolo super 😅 😅

matova
11. apr 2010

susik 77: aj moj bol hypotonik, ale v jednom kuse bol v pohybe a stale je. On neposedi nikde a pri nicom, stale s nim skube, vravim mu ze ma v ritke vrtulku, zacina uz opakovat ritka 😀

matova
11. apr 2010

renika: zúbky to je fakt hrôza, pri prvých 4 stoličkách to bolo zatiaľ úplne najhoršie, teraz nás čakajú očné...ja len dúfam že tie zubáky vylezú kým porodím 😉
keď vyšli stoličky a prestala som kojiť, oveľa lepšie spí, veľmi som rada.
mobilo: tak to ti krásne malý rozpráva, úplná paráda, a hlavne aj ten význam slov 😀 😉

renika80
11. apr 2010

Dakujem baby za psychicku podporu, no aj dnes je to strasné, viac place ako neplace, uz nam zvoni v usiach 😝 , teraz konecne spi.
matova: zelam ti, nech tie zubky stihnu do porodu vykuknut 🙂

fanfan
11. apr 2010

Ahojte,

uz som sem dlho nepisala... nebolo kedy. Nasej malej asi idu zuby, lebo je este nepokojnejsia ako obvykle...teraz uz spi, ale celkovo to nie je velka slava.
Pokusila som sa prestat s nocnym kojenim, lebo intervaly 1,5 hodiny kazdu noc uz nejak nezvladam...bohuzial, bez uuuspechu...mala odmietla vodu, dudel, umele mlieko... revala vkuse asi hodinu a nezaberalo ani spievanie, hladkanie, ani hupanie na fitlopte, ani mojkanie...bola agresivna, nestastna a iste nechapala, co sa to deje...no des, po hodke som to uz nezvladla a vytiahla prso...potom sa ukludnila a zas na chvilu zaspala... hm...ziadna slava...
mobilo, dufam, ze aj u nas sa to "zlomi" a mala niekedy prespi aj dlhsie ako 1,5 hodky. no stale si vravim, ze napr. maminuska to mala teda fakt o dost horsie..tak si mozem este gratulovat

matova
11. apr 2010

fanfan: uplne ta v tomto chapem, ani moj maly nechcel vobec nic pit, ziadne um, a z caju mozno len 30 ml naraz cez den ale v noci ani nahodou, to len fakt materske ml. A pri tych stolickach ja uz som myslela ze zosaliem z toho lebo sa vkuse budil a ako pises, jednoducho nezaspal kym som mu nedala cicu , cumlik tiez musel mat (stale musi) a normalne si raz odo mna cucol, nasadil cumlik, vybral ho a zas odo mna cucol- no inak velky rev a nic nepomahalo len ho nechat. Hrozne. Nastastie asi-
som otehotnela a aj chcel cucat ale jak sa napil okamzite plakal...nevedela som preco ....nakoniec som ponukla vnoci um a vypil ho (dovtedy fakt vobec nechcel). Tak sa asi zmenila chut mojho mlieka, a maly to vedel skor nez ja ze som tehotna 😅.
takze som ti nepomohla ale velmi drzim palce aby si mala od takehoto niecoho cim skor odvykla 😲

matova
11. apr 2010

renika: dík za zelanie a tiez ti zelám nech tie zúbky vylezú cím skor 😉

fanfan
12. apr 2010

matova: dakujem 🙂, si zlata... hm, ze by sme si spravili babo? 😀 .... ha ha ha ha haaaaaaaaaaaaaaa.... no, neviem, neviem, asi budem radsej verit a dufat, ze mala sa nejak umudri a budem sa moct vyspat ako clovek...
inak, ked spinka, je ako taky anjelik krasny 🙂...aha...

ollski
12. apr 2010

🙂 fanfan prekrasny 🙂 !!!!!!
aj Kubinko sa v spanku zmeni z certika na anjelika 😀 vtedy ho najradsej fotim 🙂 neuteka, nevrti sa...

matova
12. apr 2010

fanfan, olski: kraaasne sú tie vaše detičky 😵 . Koľkokrát si tiež tak hovorím keď spinká to moje že je ako anjelik 😵 . A toto je zas ukážka ako sa ten môj predvádza keď ho fotím- normálne vtedy pózuje 😀.

renika80
13. apr 2010

Caute baby, mate krasne deticky! My uz ideme zosaliet, uz vyse tyzdna mame teploty, vcera sme uz isli k doktorke, okrem teploty nic nenasla, tak mu zobrala krv aj moc, dneska sme boli na kontrole, vsetko v absolutnom poriadku, poslala nas na orl, lebo si uz nevedela poradit, tam na pre istotu zobrali stery z usiek a z hrdla, ale tiez tam na pohlad pani doktorka nic nevidela, v piatok mame vysledky, dnesna noc, bola podla mojho manzela najhorsia v nasej historii, tak vrestal hodiny v kuse, ze sme si uz mysleli, ze k nam zazvonia policajti, ale nastastie susedia nereklamovali, muz uz spal so stuplami v usiach. Pani doktorka nam povedala, ze je to od zubov, ine vysvetlenie nema, uz tyzden berieme panadol a nurofen na striedacku, inac ma teploty okol 39.

fanfan
13. apr 2010

ollski: ja mam dceru..inak, dnes ma presne rok 🙂 , ale ten tvoj Kubik vyzera ako kraaasne dievcatko... asi sa spytam mojho draheho, ci nema nahodo este nejake dalsie bejby ...ha ha ha.....
matova: tvoj maly sa teda vien poriadne nastavit... kotuha to musi byt riadna
renika: nezavidim... pocuj, a tie teptoty ma aj po panadole a nurofene?chuda male, musi sa riadne trapit... hm, a nejake homeopatika ste neskusali? Ja malej davam chamomilla vulgaris C15.... je to na ukludnenie a pri bolesti zubkov...

matova
13. apr 2010

renika: no to je naozaj hrozné, chúďatko malé (a vy tiež) ☹ ☹. Nedávno tiež do témy o zúbkoch písala jedna mamina o svojom dieťati, oni majú pri zúbkoch 40-tky 😒, chodia vkuse po vyšetreniach a stále nič nenašli...

fanfan: on je taká malá podšívka, inak vyzerá dosť vážny až sa ľudia čudujú čo mu je 😀

ollski
13. apr 2010

fanfan, sorry 😀 oprava: kraaasna!! sa mi podobala na Kubina, tak som automaticky myslela, ze je to tiez chlapcek 😉 , no o tom nasom si vsetci myslia, ze je to dievcatko...o dcerke naopak 🙂
a veeeeelika gratulacia k narodkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!! Kubik ma presne o 2 tyzdne 2 roky...to bude tym blaznivym aprilom, ze su to take trdielka 😕

renika, drzim palce nech uz ste fit, musi to byt ozaj hroza ☹ unaveny, uplackany....ach jaj...ja som im natierala dasienka tym kremikom bylinkovym...kubko tiez frcal na nurofene 😝...drzkajte sa!!!

matova, teda ty mas manekyna 🙂, parada, ze sa necha fotit, paradny je!! 🙂 mne obaja utekaju, teda najnovie sa je kubko ochotny fotit pri kresleni a simi pri papani 🙂

no idem ich skusit ulozit hajat, nechapem, ako mozu fungovat, ked ja som KO....papa

renika80
13. apr 2010

ahojte, no konecne trochu spi nas maly vrestan
fanfan: homeopatika sme este neskusali, ale dakujem za radu, zajtra poslem manzela do lekarne, po nurofene mu klesne teplota, ale akonahle vyprcha ucinok asi po 7 hodinach, tak mu zase stupne
ollski, matova: dakujem za povzbudenie, snazime sa vydrzat, dneska nam pani doktorka povedala, aby sme si dali nejake ukludnovace, aby sme to vydrzali pri hlasovom fonde nasho Martina 😀

fanfan
14. apr 2010

Ollski: v pohode, ja som si aj myslela, ze ked mas take podobne babo doma, tak sa ti to nejak pomiesalo 🙂 he he he 😀 a dakujeme za gratulacie.... asi fakt tie aprilove deti su hyper super bohovskeeeeeeeeeeeeee
Renika: este mi napadlo, ze malej sem tam davam aj gelik na zuby/dasienka- dentinox... a vraj je ich zopar dalsich.. a kamoska dava malej zase viburcol (aspon myslim, ze sa to tak pise)... inak uz neviem poradit.. kazdopadne, drzim palce, nech to coskoro prejde a vsetci si oddychnete

Inak, mna dnes ide z malej porazit...uz je standard, ze o 6 sa zobudi( aj skor) po nie zrovna plnohodnotnom nocnom spanku a potom fici ako na klucik (fakt nechapem, ako je to mozne, lebo aj ja ako ollski som uuplne vyflusana)..no zvykla sa po nejakych 3 hodinach unavit a nechat sa uspat...dnes ani za nic... ziadne ranajky, nic nejedla, na mne zalepena ako taky sliz stale, ani pohnut sa na wc... a zyvala a utierala si oci, ale spat ani za nic.... 4krat som sa ju snazila uhupat, 2 krat jej dat nieco jest...proste nic... vyskakovala ako na gumicke furt, takze aj tie 2 lyzicky jogurtu, co som do nej dostala, vygrcala, cela sa pooblievala vodou, lebo ved ona musi pit sama, ugebrila sa aj z toho nic, co jedla...no proste parada... 3krat prebalit, 2krat umyt a popri tom si spievat, aby mala aspon zvukovu stimulaciu., kedze jej nechcem dat krem do ruk, lebo ho otvori a bude jest.... paraaaaaaaaada
konecne kde tu o 10 som ju konecne uslapa...uz som myslela, ze jej ublizim..tak ma vytacala.... uz som fakt unavena a vycerpana, lebo za normalnych okolnosti som dost tolerantny clovek... no jo..a to nas dnes caka este ockovanie...jupiiiiii.... uz sa tesim

matova
14. apr 2010

fanfan: ja som sice emocionalne zalozeny clovek ale vzdy som mala rada klud a snazila sa taka byt, no pri malom sato tak otocilo, to je daco hrozne...mam uplne narusene nervy, ale pravda je ze, cim je maly vacsi, tym je to lepsie a jeho vrtulka v ritke sa spomalije 😉 a ozaj zacina lepsie spat. Ked mal rok a 1 mesiac, zacala som ho davat uz len raz, lebo to boli tiez caviky nez som ho uspala - niekdy 45min uspavania a pospal 30minut....tak som s tym sekla...Ale bol potom aj tak des, lebo do vecera bol velky problem s nim vydrzat. Ked som ho poobede vozila v kociku tak vydrzal do vecera lepsie, nevystavil sa tak ale tuto po dedine nebolo ani velmi kde s nim chodit....On ked je unaveny by totiz velmi chcel spat, ale nevie zaspat kym je vonku vidno, moze byt neviem jak na padrt 😝. A to je najhorsie, lebo uz pri nicom ani za mak nespolupracuje.....

fanfan
14. apr 2010

matova: no, ja som bola vzdy akcny typ, ale toto moje dieta mi dava zabrat brutalne...vzdy si vydychnem, ked aspon na chvilu "zalomi" a da mi pokoj. Co sa tyka spania, aj ja uz koncim s tym, ze denne 3krat uhupavat... jednak som znicena naozaj dost a mala aj tak nema zaujem zaspat, hoci je unavena na umretie, a tiez sa mi zda, ze potom aspon trochu rychlejsie zaspi vecer...takze teraz spava 1krat cez den (1,5-2 hodky, za co som vdacna straaaaaaaaasne) a vecer ju uhupem okolo 7-8.... blbe ale, ze vnoci je 6krat hore a sem tam mava 1-3 hodinove prestavky, kedy je hore a neda sa uspat...pobehuje po posteli, vala sa do perin, plieska ma, pripadne skriabe a onuchava a kuse
hrozne je aj to, ze ked nespi poobede, je unavena a celu dobu na mne zavesena a strasne uvrieskana, ked sa nestane podla nej ... a este horsie papa.... dnes teda este fakt nic nezjedla ..zato kakala uz 4krat
no, teraz tlaci do seba kusok nektarinky a ja sa desim, ze sa mi pogrca na bledy vlneny koberec....

mobilo
15. apr 2010

fanfan no my sme teda mali s tým kojení štastie 😉
ja som to robila tak , že jednu noc kojila, druhú celú hojdala na fitlopte ..potom každú tretiu som mu dala mliečko a potom som sekla a on v pohode odvtedy v noci nepije nič..ani čaj, ani vodu, ani UM a dudlík nemáme od narodenia ...keď sa preberie s plačom tak ho pohladkám inak on pri zaspávaní a keď sa v noci preberie potrebuje chytiť moje didiky...normálne večer si lahne a dididi tak si tam dá ruku to ho ukľudni a buva 😉
a inak faganisko sa rozhodol, že chce spinkať bez hojdania ---takže mi večer povie: mami maa- akože mami tma a buva
lahneme si a on hodinu v kuse rozpráva a rozpráva a potom ho zalomí..sranda sa to naučil úplne sám.
zúbky sme si aj my vytrpeli každý jeden 🤐 presne aj hodine plakania v noci a to je koľko krát na prášky---keď človek hojdá, spievá a neviem čo a drobec plač, plač , plač..ale to pochodpí len ten čo to zažije..
matova ako sa máte? hm?

renika80
15. apr 2010

Caute baby, no predstavte si , dodnes nam trvaju tie teploty aj cirkus k tomu gratis, ale uz je to o stupen lepsie, vcera sme sa mu kukli s muzom do pusinky a zistili sme, ze mu za tyzden vysli 3 stolicky a este sa mu tlaci aj dolna trojka 😀 , chuda dieta, inac, ked citam tvoje riadky fanfan, tak to su presne nase scenare spanku Martina, aj s tym jedenim, teraz, ked mu brali krv, tak som aj ocakavala, ze bude asi chudokrvny skrz toho jeho jedenia, ale ma prikladne vysledky krvneho obrazu, ked mu vychadzali prve zubky bolo aj take, ze cely den nic nejedol, ani mlieko nepil, v noci pil kazde tri hodiny po 2 dcl mlieka a to mu stacilo, bola som zufala ☹ , teraz je to o stupen lepsie, sice tento tyzden jedol ako vtacik, ale kakanie ako zvycajne 😉