icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

zuzkat1
31. aug 2010

ale musim teraz off lebo sa mi zobudila🙂 ahojte zatial🙂

sandy80
1. sep 2010

matova: to s tým učením sa na nočník to u nás tiež nevyzerá ružovo - ale snažíme sa a teším sa každému pokroku. Keď sa zobudí alebo ide spať, vždy ho posadím, skoro vždy aj ciká, ale plienka je tiež plná, a nenaznačí, že treba cikať - to nie žiaľbohu. A keď ide kakať, to zbadám z jeho výrazu. Myslím si, že on vie kedy kakačka príde, lebo sa pôjde schovať aby som ho nevidela, klakne si a tak tlačí, ale skoro vždy to zbadám a keď ho včas posadím, vykaká sa do nočníka. takže žiadna sláva - ale snažíme sa.
zuzkat1: tiež si myslím, že je dobré, ak človek má súrodenca, ja mám sestru, stýkam sa s ňou denne, a mám ju strašne rada, aj ona môjho nezbedníka, hocikedy sa na ňu môžem spoľahnúť a aj ona na mňa. Moja mamina a jej sestra stratili rodičov keď mala mama 18 a sestra 14, kebyže niet mojej mamy, skončila by v detskom domove. Dodnes sa dennodenne stýkajú a majú sa radi, aj my so sesternicami, sme veľká rodina. Čo sa týka veku, tiež nie som najmladšia, mám 30 a druhé dieťa by sme chceli do 2 - 3 rokov. A tiež som učiteľka, od skončenia VS učím na strednej škole.

zuzkat1
1. sep 2010

@sandy80 ahoj🙂 pani tak to asi ucitelia maju tu vysadu mat narocnejsie babetka😀 no to mala tvoja mamina tazke,ale je to pekne ze to tak dopadlo ze ostali spolu... veru toto su tie situacie kedy je surodenec tvoja jedina sanca..tak dufam,ale ze u nas to nebude taketo, lebo je to smutny pribeh☹ ale fakt je ze nechcem aby ostala sama..ale zas ked sa nepodari druhe mimi tak nic sa nedeje...
a u chlapcov sa cikanie mimo plienky berie pohododovo aj do troch rokov...takze ber to sportovo ze sa este nedari...ono to pojde🙂 ja moju planujem zacat oducat ked bude mat tolko co tvoj teraz lebo ja to nechavam na buducu jar🙂 aby mi mohla behat po byte len nohavickach🙂
inak to co je ze nie si najmladsia? 😉 to akoze co?? sranda ma byt? ved ja mam 28 a nemyslim ze tie 2 roky rozdiel su tak vela..to potom uz aj ja som stara🙂 to ti teda pekne dakujem 😔

suzik77
2. sep 2010

@sandy80 no hej, to mala tazke a vtedy sa ten surodenec naozaj zide 😉
a ja som ovela starsia hahaha

zuzkat1
2. sep 2010

@suzik77 no hej "ovela"🙂 myslim ze by sme ti tu uz mali vykat 😉

suzik77
2. sep 2010

@zuzkat1 vidis to, dobry napad! 🙂 tak odteraz mi mozete vykat 😀

zuzkat1
2. sep 2010

@suzik77 v poriadku🙂 tak a ako vas mame volat? moze byt teta sue?😀

suzik77
2. sep 2010

@zuzkat1 ano moja, to je nadherne meno! 😀

zuzkat1
2. sep 2010

@suzik77 som rada ze sa vam paci teta sue🙂 a co bambulka spinka?

suzik77
2. sep 2010

@zuzkat1 teraz som ju na rukach uspala 🙂 doteraz lezala so mnou na posteli a hrala sa so snurkami na mojej mikine, bola pokojna, priam unavena, ale zaspat nechce, kym ju neponosim 😉 a este ma napadlo oslovenie: vasa ctihodnost, ale nie som fararka ani sudkyna 😀 😀

zuzkat1
2. sep 2010

@suzik77 no moja bambulka sa prave zobudila vasa ctihodnost (eminencia?🙂 ) takze musim ist... ale snurky ma aj moja rada 😉

suzik77
2. sep 2010

@zuzkat1 ok, ja idem jest trosku. caf!

sandy80
2. sep 2010

@zuzkat1 jaj nemyslela som to tak, že som stará teraz, ale že budem, keď počkám ešte 5-6 rokov so súrodencom, ani sa to nemusí hneď podariť...My sme ešte všetky mladé mamičky 😉
To druhe dieťa by som chcela ešte pred nástupom do práce aj preto, lebo som pri prvom do posledných týždňov robila, ešte som "maturovala" s mojimi štvrtákmi v 9. mesiaci - veľa bolo stresu...aj preto som mala podľa mňa tehotenskú cukrovku, a neprospelo to ani bábätku - ten stres myslím - a možno aj preto je taký "náročný".

zuzkat1
2. sep 2010

@sandy80 ja som v strese bola stale, take vnutorne napatie..mala som aj rychly tep a lekari hladali dovod az zistili ze psychika oni ze ak sa neukludnim tak mi daju sedativa☹ no jasne ze som nebrala, ved naco?... mala je asi preto taka.. no co uz🙂 ona je v podstate spokojna len stale aby bol niekto s nou.. vcera asi hodinu vkuse vyskala od radosti..to ju mm nosil na rukach🙂 ku koncu uz len chapcala, nemala uz hlas😀

sandy80
2. sep 2010

aj Samuel si neustále vyžaduje 100 %-nú pozornosť, stále aby sa mu niekto venoval, a je strašne bláznivý, furt sa produkuje pred každým, vymýšľa, skáče, behá, až sa mu nakoniec vždy niečo stane. akurát som ho uložila spať, aj predtým sa ale stihol udrieť, krvácalo mu z úst, myslela som si, že máme po zuboch, ale našťastie ich máme na mieste, tak som zvedavá koľko bude spať, veľa asi nie, zvykne hodinku, niekedy dve, a potom už do večera nič.

cikyta
2. sep 2010

Ahojte! 🙂
@zuzkat1 Mna v tehotenstve napadol 3 x vlčiak a zažila som tiež pekný stres,lebo som musela vždy vyhladať veterinára,kedže mi ten vlčiak rozhrýzol aj mojho psíka a bolo mi aj dosť blbo,lebo som pri poslednom utoku použila kaser (slz.plyn)ktorý na toho vlčiaka neučinkoval vôbec,zato na mna uplne 😝 )Pri prvom utoku som bola asi 1 mes.tehotná,potom niekde v polke a napokon s bruchom ako svet som zažila tretí výstup a to som už použila spomínaný sprej 😠
Tiež premýšlam,či to malo nejaký vpliv na tu moju bambulku 😒 v brušku 😒
( 😅 )

sandy80
2. sep 2010

@cikyta tak to si mala dobrodružné tehotenstvo, nemôžeš sa sťažovať, že bolo nezáživné 😅

suzik77
2. sep 2010

@cikyta a to bol ten isty vlciak, alebo "vonias" volajakym masom? 😀

zuzkat1
2. sep 2010

@cikyta no veru... nenudila si sa.. a to bol ten isty? mna by to tiez zaujimalo.. co si mu ukradla veceru, ze si mu nedala spavat?🙂 hrozne.. a chudak tvoj psik..

cikyta
2. sep 2010

To bol ten istý 😀 Nevonal mu môj hafík 😠

cikyta
2. sep 2010

A si viete predstaviť ten šok (mohla som byť už v takom 39tt),ked mi jedneho večera okolo 20:00 hod.niekto zvoní...muž išiel otvoriť dvere a prišiel ma zavolať do obývačky s tým že:
-Hladajú ťa policajti.Chod tam,chcu sa s tebou rozprávať 😀
(Na ten mužov pohlad nezabudnem do konca života 😀 😀 😀)
Tí policajti sa chceli somnou porozprávať o tom majitelovi toho vlčiaka,lebo ho hladali,bol neznámy a ja som ho udala na polícii 😅
Teraz sa už na tom smejem,no vtedy to bolo o inom 😒
A ešte ked som bola v 20tt,tak mi večer volala kamaratka,nech jej ide môj muž pomôcť hladať jej muža do hory a ked tam prišli spolu so záchranármi,tak ho hladali.....a napokon ho našiel moj muž,ktoremu zomrel v náručí.Bol celý dolámaný-padol zo skaly.Takže potom som strávila celý večer,celu noc až do rána u kamošky,ktoru som musela psych.držať 😔

zuzkat1
3. sep 2010

@cikyta no s tym psom sa ti vobec necudujem ze si ho udala..ja psikov milujem ale tu evidentne mal chudak blbeho majitela,lebo toto si pes nesmie dovolit a nemalo by k tomu ani prist ak ma normalneho pana,ktory si ho ustrazi...
a co sa kamosky tyka, tak hroza☹ to by som nikdy nechcela zazit... chudatko 😢

cikyta
3. sep 2010

Práve som sa dopočula názor jednej päťdesiatničky,že náročným deťom sa volakedy hovorilo "rozmaznané".A priklonil sa k nej jeden 30-nik,ktorý vidí svoje dieťa každý den už len večer spať,ktorý ho nebol v živote voziť na prechádzke v kočíku,ktoreho nezaujíma kolko čo stojí,len nech skusi matka jeho dieťaťa čarovať,ked nieje schopný zarobiť peniaze....že to sa má podchytiť uplne na začiatku a tiež na náročné deti neverí................
Teraz to tu rozdýchavam,lebo fakt neviem,ako je možne novonarodeniatko rozmaznať a ked sa narodí takéto dieťa ako druhe,či tretie,tak jak je možné,že to prve a druhe boli ok a dobručké....kedže je to výchovou 😠 poprípade poznám dvojičky,ktore bolo jedno ako med a druhe totálny náročný čertík!!!!Ani tam to nemohlo byť výchovou..... 😠

suzik77
3. sep 2010

@cikyta ahoj ciky, ja to uz ani neriesim, uz som mala obuchane o hlavu nazory dokonca mladych ludi, ktori ta vedia len vysmiat a absolutne nie pochopit. ktori nevedia, ake to je, nosit dieta aj 3-4 hod denne na rukach (denne mam na mysli od 7 do 16 hod), pretoze jedine tak sa dokaze ukludnit, venovat sa mu sustavne a vydychnut si fakt uz len ked spinka. nevedia, ake je to mat dieta, ktore bavi jedna cinnost minutu-dve, nanajvys 5. vymyslat stale nieco nove, v jednom kuse, az ta z toho hlava boli. ja uz kaslem na vsetko doma, a ked mala konecne zaspi cez den (uspavam na rukach aj 20 minut), tak si odskocim na net na chvilku, alebo vylustim krizovku, skratka vypnem, lebo nevladzem... hlavne na ruky mam zaberak, no ved neva, aspon budu pekne tvarovane svaly, ze jo? 😉
takze tak ti poviem. kasli na takych ludi. ja im neprajem nic zle, len jednu vec... ak su este mladi, tak mat v zivote jedno dieta, ktore ja povazujem za "narocne" a mozno konecne zavru pusu 😀

cikyta
3. sep 2010

@suzik77 máš pravdu.Ale mna to vie strašne nas..ť 😠 Niekto,kto rozpráva o niečom,čo nemá ani šajnu. 😠

Ako napr.mám zdedené po predkoch v krvy 2 genet.mutácie krvy heterozygot,homozygot laiden.Je to po lopate povedané 10 nások zvýšenia zrážania krvy.Ked mi na to prišli,predvolali aj celu moju rodinu k dr.na odbery krvy a bezplatne(inak sa vela platí)im chceli urýchlene zobrať krv,lebo je to neskutočne závažne.No moja rodina sa zasmiala a segra si neodpustila poznámku...to máš preto,že si fajčila a brala antikoncepciu.(je mladšia.Nevie ako dlho som brala antikoncepciu,ani kolko som fajčila,lebo je sopliak...)Ale mudrosti bude rozdávať.....Nechápe,že tá "choroba"nieje získaná z toho,ako žiješ,ako napr.chrípka,ale je to geneticky získané,čiže zdedené,či som zdravo žila,či nie!!!
No a ešte k tej antikoncepcii...Nemusela som ju brať,lebo som neplodná.Aj moj muž.Dieťa máme po IVF,no to,že ona má dieťa,ktore obesila matke na krk a druhe si dala vziať...............tak škoda že ONA nepoznala tu ANTIKONCEPCIU 😠 len sa starala,či ju beru ludia okolo nej.

Dalšie vrrrrr.... 😠 ( 😀 )

suzik77
3. sep 2010

@cikyta hmm, tak to je zle, ze este aj vztahy v rodine su na prd ☹

cikyta
3. sep 2010

No ja mám sestru hroznu,ale brat je fajn. 🙂
Preto je dobre nemať asi nikoho,ako takého... ☹

suzik77
3. sep 2010

@cikyta presne tak. skoda len, ze rodic netusi, co z tych deti vyrastie, ze? 🙂

cikyta
3. sep 2010

@suzik77 Asi 60% je od výchovy.To je len moj názor.Možno sa mýlim.Zbytok je vpliv okolia a nejaké tie geny 😉

cikyta
3. sep 2010

A co robí Lucka? Moja spinká....zatial 🙂