icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

suzik77
12. okt 2010

@domcek no to ano, ak mas starsie dieta, to musis 😉 moja praveze papa. nie nejak extra moc, ale tych 130-150ml spapa. ovocia zje plny tanier, ratam, ze aj 200ml - postruhane. papa zeleninu, niekedy jej kupim hotove, malokedy vsak, kasu zje bez problemov cca 170ml, akurat sa to snazim rozumne striedat, nenadzgavam ju kasou kazdy den. kazdy den ma zeleninu s maskom a snazim sa aj ovocie, prip.ovocnu vyzivu jej dat. kasu cca kazdy 2-3 den, je to tazke na zaludok, tak aby sa jej neprejedla. ale co mi v poslednom case odmieta, je mlieko. v noci ho pije pomaly na hektolitre 😀 ale cez den veeeeelmi malo. davam UM to som uz spominala... cajiku tiez len trosicku, ale kym ma nacikane plienky, tak nejak sa neznepokojujem.. ale papat papa, zjedla by aj kona, keby som jej ho namixovala 😀 😀

zuzkat1
12. okt 2010

@suzik77 kamoska nekojila vobec a jej syn sa budil a v noci kazde 2 hodiny🙂 takze ani to nie je uplne bezne ze sa budi len 2x🙂 asi mas stastie🙂 a moja ani nevedela ze jej idu zuby (ma ich uz 6)..to mam zase stastie ja🙂

zuzkat1
12. okt 2010

@suzik77 este k papaniu🙂 moja zje max 40ml a to uz ze huuu ako vela zjedla😀 a v stolicke vacsinou vstava..takze ledna lyzicka do pusy a posadit malu druha lyzicka do pusy a posadit malu...a tak dokola🙂

suzik77
12. okt 2010

@zuzkat1 haha, moja sa este na nozky nedviha, takze zatial obsedi, ale to tiez musim do nej jedlo doslova nahadzat do takych 6-7 minut, inak sa vykruca, pisti, chce von 😀 velakrat este dokrmujem aj tak, ze ju mam na kolenach. ale uz som sa naucila rychlo ju krmit, vyspevujem pri tom arie, robim opicky, len aby som ju udrzala v stolicke. lebo ked sa nic nedeje a je nuda - ona je schopna z nej vyskocit, hoci sa este na nozky nedava.no a tie vase zubky - to ozaj mas stastie! tak dufajme, ze nam to takto ostane, i ked tomu moc neverim. bojim sa toho, ze horne zubky budu u nas otras.... este stale po nich ani chyru, ani slychu, a mala zuri s malymi prestavkami uz zo 2 tyzdne. upokoji sa jedine vonku na prechadzke ☹

zuzkat1
12. okt 2010

@suzik77 no my mame taku stolicku drevenu ktora sa da rozlozit potom na stolik a stolicku a teda name bezpecnostne pasy,ale teraz vidim ze by boli fajn... aj my dokrmujeme na kolenach..ale moja papa viac ako 15 minut a zje 40ml... takze asi tak... a prechadzka? ja ani neviem co je to pokojna prechadzka ona uz nechce sediet a teda sa vonku buri... vydrzi ked idem okolo rusnych ciest (asi nechce cerstvy vzduch 😖 ) lebo tam sa nieco deje...pritom pri dome mame kanal aj jazero aj lesik ale tam je nuda 🙄

suzik77
12. okt 2010

@zuzkat1 😀 😀 ja s nou beham popri hlavnom tahu v ZA, ked chcem, aby zaspala. cim vacsi ramus, tym skor zaspi. aj vcera nam tu pri dome volaco bagrovali a bol dost hluk, tak mi na rukach zaspala za 5 minut doma 😀 😀
bezpecnostne pasy ma nasa stolicka, ale neupinam ju, ona mi v tom nechce byt, vresti, este viac sa vrti, neznasa ich. takisto v kociari ju nemam priputanu, dala som si ju preto tvarou k sebe a striehnem na nu na prechadzke, jednoducho jej vadia tie popruhy. este stastie, ze ich znasa dobre v autosedacke, lebo to neviem, co by sme robili potom na cestach 😎

zuzkat1
12. okt 2010

@suzik77 mojej pasy nevadia,ale neznesie byt tvarou ku mne... branim jej vo vyhlade... 🙂 moja vonku nezaspi ani keby co bolo...

suzik77
12. okt 2010

@zuzkat1 moja zatial neprotestuje, tu tasku, co sa vesia na kociar nemam upnutu, len zavesenu, co znamena, ze je az pod urovnou jej noh, vobec ju nevidi a nezavadzia jej. lebo ked som mala tasku upnutu hned po ruckou kociara, tak mala bola nervozna, lebo jej to vadilo, ja jej nastastie nevadim, uvidime dokedy 🙂

suzik77
12. okt 2010

no nic, idem jej dat papkat a pojdeme asi von pomalicky, ahoj!

zuzkat1
12. okt 2010

@suzik77 ahoj...aj my uz mame podobny program🙂 tak papa... inak esteze mame ten panelak🙂 vsak🙂 na odreagovanie🙂 tusim som ta tam videla v tej teme🙂 no ale ahoj🙂 peknu prechadzku zelam🙂

zuzkat1
15. okt 2010

jaj baby...tie noci 🙄 moja mala si skombinovala dva typy nocnych budeni sa🙂 najprv vstavala 6x za noc cucla si a spala dalej...potom asi tyzden len 1-2x ale raz bola hore vyse hodiny... a teraz vstava 6-7x a z toho minimalne raz je hore aj hodinu... neplace ale chce sa hrat...jasne ze sa s nou nehram ale ona potom mrnci a otravuje taha za tricko aj manzela a budi ho... a trva aj hodinu kym je ochotna zaspat... takze tento novy rezim je dost o hubu 😅

raa2
15. okt 2010

@zuzkat1 to sme mali aj my, trvalo to 2 mesiace v kuse, teraz je to uz lepsie,vecer nechce zaspat, nechavam ho vynervacit, tak do pol hodky spi. v noci ked sa zobudi, tak zacne mrnkat, ale nereagujem, keby to trvalo dlhsie ako 7 minut tak mu dam cajik alebo cumlik, vacsinou ale do 2 minut spinka. treba vydrzat,my sme sa budili aj 12 krat za noc, cele dni som chodila ako mechom otrieskana...keby nezabral cajik, cumlik, znova nechavam pomrncat, uz neurobim chybu, ze ho vyberiem z postielky...

zuzkat1
15. okt 2010

@raa2 no ja ju nevyberam hned az ked uz place... to ona vydrzi hned po zobudeni sa hrat chvilu aj sama,ale vacsinou potom padne a obucha si hlavu o tie mreze a potom uz place... ja cumel ani caj nedavam...ja len kojim...takze ju vybrat musim aj tak🙂no snad ju to prejde rychlo... dakujem🙂

zuzkat1
15. okt 2010

@raa2 este dodam ze vecer zaspi v pohode...zaspava na prsniku...len tie noci hroza...cez den spi asi 3x po pol hodine ale odkedy sa v noci hrava tak cez den potiahne aj dlhsie... 😅

raa2
15. okt 2010

@zuzkat1 my sme mali tiez 3 pol hodky, ale ako v noci buntosil tak dokazal potom aj cez dve hodky v kuse spat, teraz sa to vracia do starych kolaji cez den, 3 krat po nejakych 45 minutach, ale noc je dobra, tak nech mu to tak ostane. inak aj nas sa jeduje vecer tiez ho kadejako nachadzam, ked prichadzam po cca 7 minutach, vecer tiez dobre zaspi, ale zobudi sa po pol hodke a zacina cirkus. raz som ho vybrala dokonca z postielky a to bol des, som ho hodinu v manduce nosila, potom uz mu ledva ocka klipkali, tak som ho uspala na fitlopte a ako som ho polozila do postielky tak znova. nam iba to vynervacenie zabera. o tretej v noci sa pravidelne budil a chcel sa hrat ...

zuzkat1
15. okt 2010

@raa2 moja sa budi okolo 1nej pol 2hej na taku hodinu a potom este okolo 4tej pol 5tej... a medzitym asi 2-3x len si cucnut... zaspi oklo pol 8mej a spi do takej 11tej vkuse.... ona inak sa nejeduje ani ked vstane v noci ,len lozi medzi nami a budi nas...a jeduje sa uz az ked chce spat ..to si musim potom sadnut a tak ju kojit a to trva aj pol hodinu kym zaspi..je dobrucka a tichucka ale neodlepi sa odo mna

ketkous
17. okt 2010

@zuzkat1 ja len narychlo...precitala som si len tuto stranu,ale musim reagovat...moja mala je presna kopia Tvojej Hanky...nocna nespavost,odpor ku kociku ale zato uz sa aspon pekne sama pohraje 😀 😀 😀 dokonca aj sedacku na dokrmovanie mame rovnaku 🙂)))

zuzkat1
18. okt 2010

@ketkous a vidim ze su aj rovnako stare🙂 no moja sa pohra tak 20minut uz teraz...ale to sme zacinala s velkym placom na 2 minutach...ale viac ako 20 nevydrzi sama ani teraz a to musi byt uplne vyspinkana napapana a spokojna aby tych 20 tahala🙂 ale u mna velky pokrok🙂

itus03
19. okt 2010

ja som ani nevedela ze take nieco existuje moje dieta je ties narocne pohlty mi vsetok cas .Stale dokola plac ked nema to co chce tak su to nervy a plac od malicka place stale na rukach nechodime vobec na navstevi lebo to je katastrofa nevidrzime tam viac ako pol hodinu . Hrat sa sam to ani nevieme ako to vizera .Treba nejako zvlast pristupovat porate co na taketo deti zabera budem vdacna . Lebo okrem nasho Matejka mam dve dalsie ktore potrebuju ties svoju mamu. Mame 15 mesiacov. Dakujem

janka
19. okt 2010

@itus03 tiez mame 15 mesiacov, a ano je to narocne a skutocne tieto deti potrebuju specialny pristup, odpovede na vsetky Tvoje otazky najdes vo "Fussy baby book" od Dr. Searsa. Zial v slovencine zatial nevyslo. 😒

susik77
19. okt 2010

Ahojte, skusali ste uz terapiu pevnym objatim? Ja asi zacnem...

janka
19. okt 2010

@susik77 v podstate jej zakazujem niektore veci "pevnym objatim" a odnesiem ju prec 😉 Citala si tu knizku? Myslis ze to stoji za to?

janka
20. okt 2010

Ahojte vsetky, pre anglicky hovoriace som nasla super stranku, kde su info o vacsich narocnych detoch ako su babatka. Je to podobne ako od Searsa http://www.thefussybabysite.com/causes/fussy-to...

brisalek
21. okt 2010

Ahoj holky, dekuji jance, ze me sem nasmerovala. Mam 15 mesicni holcicku se kterou to bylo od zacatku tezke. Hooodne plakala, hluboky kocarek nehrozil, ze by v nem vydrzela, kdyz se nenosila plakala, spala tak 1,5 za den od 2 mesicu az tak do tech 7m. Od 3,5 mesice misto 2x zacala vstavat 5-9x za noc(mozna i vic pak uz to clovek nepocita) a to trvalo do 12 mesicu. Chtela byt porad u prsa, kazdou hodinu, vecer usinala u prsa i dve hodiny presto mezi tim tak pul hodiny proplakala....no myslim, ze to znate🙂. Zlepsilo se to kdyz zacala sedet, pak kdyz chodila za ruku tak to byl zase silene a od roku kdy chodi sama jako drak je to lepsi...ale zase se zacina vztekat a samo porad vyzaduje skoro neustalou pozornost. Chce videt co delam,tak ji musim drzet v naruci pri vareni..... No a stim jidlem jak tady pisete to byl od 6m do 12m take des, skoro jnejedla, chtela jen prso. Kdyz jsme prestali kojit pres den od te doby papa vse a krasne. Ted ale zase chce jist jen sama lzickou🙂.

No a aby to nebylo jednoduche tak jsem vcera zjistila, ze jsem neplanovane tehotna a ted nevim co s tim??Je tady nekdo, kdo mel druhe, kdyz prvnimu byly 2 a ak jste to zvladali s vasima narocnyma detickama???

gabii83
21. okt 2010

ahojte, poradte aj mne, prosim. moja Leika posledne 3 tyzdne z tych 13 hodin co je hore 10 prereve, mrnci, premaminkuje, ale iba ak je so mnou, akonahle uvidi susedine deti alebo je s mojou mamou, s tatikom je ako medik. aj som uz uplne hotova z nej, nedam jej na rit, fakt mozno raz za den, ale poslem resp. vezmem ju do izby aa vie ze pokial place treba tam zostat, vyplacka sa a vyjde, tak sa jej pytam, ci uz nebude plakat a povie ze nie a je to aj tak. ale vsetko chce u mna iba u mna dosiahnut s revom, rozpravku ak chce, jedlo, gulicky nesqiukove, vsetko, jest pit, je netrpezliva. doma je klud, pokoj, ziadne hadky pred malou. nic setrime ju ako sa len da od nasich problemov. a ona sa sprava ako mala psychopatka - sorry za vyraz - je to s tym vzdorovym obdobim, ma niekto skusenosti? ja uz neviem co s nou, preco mi to robi? bola par dni u mojej mamy, tam tiez bola dobrucka. ale doma ak je so mnou a nic nepomoze, neviem ju zaujat natolko a tolkokrat. ziadne mojkanie ignoracia nic nepomohlo. dupoce, hysáči..... a ja som uplne uplne psychicky vycerpana. pomooooooc, dakujem za rady.

zuzkat1
23. okt 2010

@susik77
@janka my tu metodu pouzivame v skole...aspon ja som to robila, ked nejake dieta malo fakt ze hysak, tak som drzala ako valibuk (aj ked tie deti maju vtedy snad 100nasobnu silu) ale zabera to

zuzkat1
23. okt 2010

@gabii83 no ja mam malinke babo v porovnani s tebou a ani nemam taku skusenost...len mi napadlo ze ci nahodou to nie je tym ze si zvykla ze dostane vsetko po tom placi... ze proste vie ze ked place tak si svihnes aby uz prestala..ale to je len taky napad... nezabralo by napriklad ked pre nieco place, ze by si to ignorovala a s usmevom jej ponukla nieco ine - odviest pozornost... moja zvykne plakat len ked nieco chce a nesmie (ovladac, telefon) ja ju vzdy odignorujem a dam jej nieco ine...ak nezaberie tak presne ako pises dam ju do postielky (ty do izby) a pridem po chvilke (ona sice este place,ale uz preto ze je sama...) a ked jej ponuknem nieco ine tak uz to prijme a je klud... ja viem ze to je asi o inom, len taky napad...

susik77
23. okt 2010

@brisalek: my mame rozdiel presne 2 roky a 2 tyzdne medzi dcerami.starsia je ta narocna.
pred porodom som mala fakt depky, ze to nezvladnem, som dost plakala, po porode to bolo doma a hlavne vonku narocne. starsia mala stavy, ze vonku behala ako zmyslov zbavena, nechcela sa drzat za ruku, nepozerala na cestu. tak za mesiac sme kupili skejt ku kociku, zapacil sa jej a som ju mala pod kontrolou 😉
ked som kojila, tak verca po mne skakala, aj po malej, no, dost casto to skoncilo tak, ze sdostala po zadku, poslala som ju do izby al. pozerat rozpravku.
neskor uz v poho-dostala cajik, nejaku dobru papu 🙂 , rozpravku na dvd a ja som v pohode kojila 🙂

sana15
24. okt 2010

@gabii83 ahoj, my sa tak trosku nepriamo pozname z temy ZV porodnica,rodila si nejaky tyzden predomnou. Co opisujes,to mam doma rovnako,len v chlapcenskom prevedeni, s tym rozdielom,ze nas ani nespi (cez den) a poriadne uz ani neje (polovica maleho Pribinacika je u nas jedlo na pol dna 😖 ). Takmer rovnako na mna reaguje. ked je so mnou,idem sa zblaznit kym manzel vecer pride a stihnem sa aspon napit. Prec ho nedavam, ale bolo zopar krat,ked som musela byt v skole a vtedy ho mala moja mama a manzel. Vtedy je vraj pokojny,mama mu ani na rozum nepride. Vymysla,vystraja a beha aj tak,ale aspon sa nedozaduje bezpodmienecnej pozornosti a nedovybija si vsetko placom. Teda u nas to uz posledne 2 mesiace ani placom nemozem nazvat. je to priam amok, drhne sa, nedycha a ak ho necham takto maximalne minutu,tak sa z toho pozvracia. Ano,robim chybu,ale pri tomto polavim 😢 jednoducho mi srdce puka a je mi do revu ked vidim,ze aj ta polka pribinacika a 5 lyziciek obeda je z neho von. Posledne 2 mesiace boli pre mna uz doslova utrpenim, uz mi z toho vsetkeho zacali vypadavat aj vlasy ☹ Koncila som teraz dalsiu skolu,takze som potrebovala pisat pracu a teraz sa ucit na statnice. Nastastie som to v sobotu zvladla a som strasne stastna,ze mi odpadlo jedno velike bremeno. Maly chodi spavat najskor o 22.30 hod!!! 😲 aj to dve hodiny s nim musim doslova bojovat a chodit po celom dome (to znaci tri poschodia) co vymysla. V tom "najlepsom" obdobi ked som sa mala ucit,tak sa zobudil o nejakej 3-tej a fungoval az do 5-tej, potom si do 7-8 zdriemol a cely den zase na nohach do noci 😝 😝 😝 Nikomu neprajem,to co som si ja teraz odzila. Som uz zrela na psychiatriu. Cez den sa napriek unave snazim byt vyrovnana a fungovat. Malemu sa venujem,chodime casto von,nestresujem,nekricim na neho,proste uz som sa naucila ze domacnost a vsetko ostatne je na druhom mieste. lenze takto odsuvam aj manzela a tiez seba samu 😔 😢 Zvazujeme navstevu nejakej detskej psychologicky,lebo taketo dieta v reali ani nepoznam. a ked sa mi ostatne mamicky postazuju,ze ake je ich dieta hyperaktivne (2x 2 hodiny cez den spia, vedia sa zahrat same,alebo sa zahraju s hrackou co i len 10 minut, a o 19-tej zaspavaju...) len sa cez zuby usmejem 😅

sana15
24. okt 2010

PS: objatie u nas nefunguje 😒 Jednak mam co robit,vychrchnuta kostra (pri nom by schudol kazdy), skoncim okopana plna modrin, nezabera, hoci je maly uz od revu spoteny az mokry, vlasy uplne mokre ako ked mu vylejete vedro vody na hlavu, cervene flaky po tvari... a konecny dosledok je aj tak to ze sa zacne dusit,alebo zvracat ☹ ☹ ☹ Ponuknutie inej aktivity,alebo cinnosti,alebo nejak inak zaujat - vooobec nezabera 🙄 Dnes sme to uz aj natocili s fotakom,lebo mne to nikto ani neveri, tak ak sa dostaneme raz k nejakej odbornej pomoci,tak aby sme vedeli "prezentovat" ako to u nas vyzera. Dnes to bolo kvoli tomu,ze sme ho nepustili (resp.odmietla som ist s nim) do kotolne! dobre citate - do kotolne! kde doteraz nemal pristup,az raz videl manzela ze tam ide a uz bol ohen na streche. teraz kvoli kotolni uz vystraja tri dni 😝