Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
@kaja73 no neviem mozno to bude zubok, ale kedze poznam jej povahu tak si skor myslim ze je to praobycajny truc a vzdor... ona vzdy plakavala ked nieco nebolo ako ona chce a cim je starsia tak tym viac to dava najavo... ale budem jej sledovat pusu ci tam nevyjde zubok a este sa v duchu modlit nech je to len zmenenou chutou mliecka pocas ms...
no ale musim off lebo uz ju pocujem rozpravat - zobudila sa🙂
@zuzkat1 V tomto veku ešte tažko hovori o tom,že pozname ich povahu,možno sa trochu orientujeme v ich spravani.Zmeny su časte,prave rychlym vyvojom a spravanie sa može zo dna na den menit . Ono,ked babo nič netrapi,tak aj ked je to nervoznejši a akčnejši typ babatka,tak nebude nervačit počas celeho dna.To ma určite daky problem,len je tažko zistit aky.Moj napr aj ked mu nejdu zuby, tak vie nervačit,ked nie je podla neho,ale prejde to do par min. a je dobre.A hlavne nerozčuluje ho uplne všetko.Ked ma bolesti,tak sa jeduje za všetko a stale.Nevie sa ukludnit ani o par min. po frustracii.Vtedy dam chamomilu a vačšinou je do 10 min.klud.Niekedy ho musim plus dat do nosiča a až potom je klud.Zavisi od toho ako velmi ho to boli,alebo či len svrbi.To si škriabe tvar.Aj očkovania naše deti menia a ani nevieme posudit do akej miery ,pretože nevieme aky by boli bez nich. ☹ Faktom je, že ked babo problem nema,tak nema dovod dlhodobo nervačit.Obdobie vzdoru je už o inom,ale to prichadza až neskor.
moj syn bol taky isty, velmi narocny a k tomu aktivny a maval nervy, dakedy som uz nevlasdala,ale casom sa to da do poriadku vidim to na nom,bude mat 4roky a meni sa,viacej pocuva a je iny ako predtym. nelutujem nic,ani tu energiu,aspon viem ake to je a verim,ze vsetko je na nieco dobre.
@susik77 uz je pokojnejsia...asi to boli hormony vo mne kvoli menstruacii... trvalo to 2 dni pred a este prve dva dni co trva... teraz je 4ty den a uz dnes aj vcera to s nou bolo OK... ona ma sice 11 mesiacov ale koji sa skoro kazdu hodinu tak asi jej nieco nesedelo na tom mliecku🙂
@kaja73 no ako som uz pisala vysie pre susik 77 tak to bolo asi kvoli ms lebo uz vcera bola ovela pokojnesia... a dnes je tiez v "norme"😀 som citala ze ked mas ms tak moze byt menej mlieka a moze mat aj inu chut tak asi jej tam nieco vadilo... dufam, ved uvidim, zatial je vsetko po starom tak snad sa to uz nezmeni... a ak sa to zopakuje zas pri najblizsej ms tak je to jasne...
odvtedy sa znizila frekvencia uplne.ale neva, lebo ona uz jedava vsetko. uz aj pije trochu. tiez som dostala 1.krat ms asi ked mala 10-11 mes.
ahojte vsetky maminky narocnych deti...nechcem sa vam velmi miesat do rozbehnutych diskusii,ale asi mam tiez narocne dieta...uz 9 mesiacov sa ju snazim davat spat v rovnakom case s rovnakym ritualom a stale sa nenaucila v postielke zaspavat a so 6teho mesiaca vrestala aj v kociku strasne...resp. a teraz cez den spi len v kociku a vecer s nou vedietm v postielke aj hodinove boje,aby vobec zaspala. Kazdu noc sa budi v iny cas, netusim nikdy kedy je hladna, je stale ako na strunach, zvedava, vsetko chce vidiet, ked nie je po jej,tak vresti, ked ju obliekam,tak stale tiez vresti...a ine... 😀 nic pri nej nestiham...
Som strasne rada,ze nie som sama matkou narocneho dietata, strasne malu lubime,aj ked je taka aka je,ale je to velmi narocne...a vsetkym mamickam tu vyjadrujem obdiv...
Nemate nejaky tip na uspavanie?
dakujem za rady
@andrema ja mam tiez doma banditu 😀 mne pomaha ked ho dam lezat este ked nie je velmi unaveny a kludne my zaspi bud tak ze som s nim a on sa gula a vala a santi na velkej posteli a o hodku sam upadne do spanku alebo mu urobim total tmu a zapnem farebne svetielko ,hocijaka farba a on sa na to so zaujmom dlho pozera a potom zaklipne ocka ale to my vyjde tak kazdy druhy den inak sa trapime, ako inak...
mam otazku...nemate niekto doma vsetky vydania mama a ja kde sa pise o narocnych detoch? ja na SK bohuzial nebyvam a tak som prepasla cisla, okrem posledneho - chcela by som vas poprosit, ci by mi to niekto nenascanoval a poslal emailom. a existuje nejaka kniha od Dr Searsa? alebo prirucka? dakujem
@juju no u nej sa tazko da vystihnut,ze kedy je unavena,lebo ani cez dne nespi pravidelne a teraz niekedy spi len raz,niekedy 2x..takze tazko povedat ☹ skusala som kolotoc nad postielku, kadejaku hudbu a nic...teraz spi v cestovnej postielke,aby si tam mohla aj poskakat,ale chvilu skace a potom zacne strasne jacat...jeden vecer na nu zabralo vozenie v tejto postielke,ale na druhy den uz nic ☹ je to asi len stale o tom skusani,ze kazdy den nieco ine..len keby sme vedeli,ze co tie deti akurat v ten den chcu...ona vobec nechce byt s nami v posteli...keby aspon to,tak ju zoberiem kludne k nam, aj vsetko jej dovolim 😀 len tak vediet co chce...
nejake cisla mama a ja mam doma,teda tohto rocne,ale tam nebolo tusim vela clankov o narocnych detoch..tusim len 3 a tie mi velmi nepomohli...
@andrema ahoj som cakala kedy sa pridas s babulkou tvojou do klubu 😅 ono to vsetko prejde, aj ked su chvile kedy by som najradsej vyskocila z okna 🤐 u nas pomahalo pri zaspavani spievanie, samozrejme, ze nie vzdy....boli to tiez hodinove uspavania, ale to som mala aj pri Simci, tak som bola zvyknuta....drzim palce, nech to Klaudinku coskoro prejde a zacnes si to naplno uzivat 😉 mne konecne zacal sedavat v kociku, ked mal cca 10-11m, aj to nie moc dlho, ale aj za tu hodinku, co tam vydrzal, dokonca zaspal, som bola vdacna 😀
....tie clanky zacali tusim v marci alebo vo febr??? v kazdom cisle je jeden...
papa a stastny novy rok, plny radosti z deticiek!!!
@ollski ahoj,ona je inak zlata,len uz vecer niekedy fakt padam od unavy...ja mam tu vyhodu,ze mam doma mamu a pomoze mi ju aj zabavit cez den nejako..takze ked sa s nou zabavame (striedame sa) tak sa stale rehoce a je v pohode...ale ked sa nudi,tak je zle....ale sak ty to asi poznas...🙂 no snad druhe babo,ak bude,tak bude normalnejsie...a nie taketo pojasene,ci ako by som nazvala 😀
Aj vam stastny Novy rok a nech deturence posluchaju....
Je tu niekto kto ma prve dieta narocne a druhe nenarocne? 🙂 Aku mam sancu kebyze chcem druhe dieta,ze nebude ako to prve? 🙂
@andrema - ahoj, napriklad ja 🙂 su medzi nimi 2 roky, verca je uz viac zvladnutelna a terezka zase pri verce sa viac osmeluje 😎 pri verce som odmalicka riesila kazdu malickost a teraz pri terezke nic neriesim, ide to vsetko uplne spontanne 🙂 ked sa terezka narodila, som normalne mala depky ze ich nezvladnem a teraz si myslim, ze to bolo super, ze sme isli do druheho 🙂 prospieva im to obidvom 🙂
@andrema ja si myslim, ze tie prve nie su narocne. Je to v tom, ze oni nevidia ziadny pohyb. Nas tiez ked sa nudi, tak je mrzuty, ale mame tu teraz svagrinku 8 rocnu a ta predtym stale pobehuje, alebo sa hra sama a on sa proste pridava k nej, ani nevieme o nom ze je. Deticky potrebuju vidiet pohyb a hlavne deti. Tak sa neboj s druhym to bude uz super, lebo malinka ho sama zabavi ani nebudes vediet ako.
dakujem baby za povzbudenie
ahojte zíenky ...
tak tato tema je ako balzam pre moju unavenu dusu a vycerpane telo ... tak predsa len nie som blazon ani zla matka ... proste mam narocne dieta ... uz druhe v poradi .. som sa bala, ze je to nejak sposobene mojim pristupom, ze niekde opakovane robim chybu, ale to co tu pisete, sedi vo velkej vacsine na obe moje deti ... ked budem mat chvilku tak sa s vami urcite podelim o detaily, teraz je to narocne, mam doma aj starsiu, nechodi do skolky, tak sa idem zblaznit ... navyse zijem v prahe uplne odrezana od rodiny a znamych, takze nemam absolutne ziadnu pomoc ... buduci tyzden mi pride na pomoc moja mama, tak sa neviem dockat ...
Cafte "narocne Pazacky" 🙂 Chcem sa Vas spytat: skolku ste nedostali koli tomu, ze nemate trvaly pobyt v Prahe, alebo koli miestu? Na druhej strane, nie je pre Vase narocne dieta lepsie ist neskor do skolky? Mne sa zda, ze ta moja urcite nebude v 3 rokoch pripravena a nechcem ju tam davat nasilu. A vlastne aj Sears popisoval podobnu skusenost...
@denisse ked Ta to potesi... Sears tiez pise, ze citlive matky, ktore maju blizsi vztah k detom a citia ze ich dieta viac potrebuje, castejsie prepadavaju pocitu, ze su neschopne. Takze NIE SI ZLA MATKA!. Len si vycerpana z deti a z absencie normalnej pomoci. (Ja tiez 😉 )
prepacte za preklepy, pisem jednou rukou postojacky, v druhej mam dieta 😀
@andrema
ja ta asi nepotesim ... na druhe dieta som sa odhodlala, lebo som dufala, ze bude pokojne, zlate a ze si matersku uzijem ... opak je bohuzial pravdou ... je to asi este horsie ako s prvou dcerkou ... a tak namiesto, aby som si matersku uzivala, tak len dufam, ze v zdravi prezijem (hlavne moj chrbat) 😒
@janka -my kvoli miestu, pretoze pred par rokmi bola nasa stvrt taka dedinka a teraz je tu obrovska vystavba, kopec deti. dopocula som sa, ze len na nasom "sidlisku" sa hlasilo do skolky s nami asi 50 deti. zobrali z toho 2 ☹ Pretoze skoro vsetci tu isli na dalsiu rodicovsku.
inak, baby, chodite tu niekto al. chodili ste k neurologovi? My sme chodili kvoli nozickam-mala vtaca spicky, potom sme prestali, nebola som s nim spokojna. Bol nekomunikativny, absolutne nic nam nepovedal, ani na dotazy. Chcela som najst niekoho lepsieho. Po znamosti som nasla v Motole, ten nam doporucil magn. rezonanciu. Nechceli sme vtedy malu zatazovat nemocnicou a nezdalo sa mi to vtedy take vazne este k tomu bola terezka malinka-asi 4 mesiace a kojila som...Lenze teraz je Verca hrozne uzkostliva, vsetkeho sa boji, obdobie vzdoru ma asi za sebou ale rto spravanie hrozne-ma dost nizky prah podrazdenia-vsetko-kazda malickost ju vytoci. Mam obavy, ci nema nej. problem s hlavickou-mozno sme mali tu magn. rzon. absolvovat. Nepoznate nej. dobreho neurologa, kt. by mal aj ludsy pristup-hlavne k detom?
ahojte vidim ze skolku riesite🙂 my to mame este daleko ale ja by som chcela druhe mimi a ak sa zadari tak si obe necham doma🙂

@zuzkat1 Prave som si sem sadla a vidim,že si tu 🙂 No u mojho maleho,ale aj pri prvom synovi som si všimla,že aj ked ešte nič nebolo vidno,tak už ich zubky trapili.Ono totiž je niekedy najbolestivejšie prave prve pohnutie zubku, ešte vysoko v dasne,čo navonok ešte nevidno.Aj mne ked sa pohla osmička-to som mala už 30 rokov,tak to začalo boliet davno predtym ako som tam citila niečo na dotyk.