icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

zuzkat1
5. jan 2011

@susik77 magneticka rezonancia? to uz je trosicku prehnane nie? ked myslis neurolog neublizi aj ked moja kamoska nepochodila lebo jej trojrocny maly nespolupracoval, k tym vysetreniam mal pekne sediet a neprotestovat a kedze to on nedokazal takze nic mu vlastne ani nerobili...

susik77
5. jan 2011

@zuzkat1 - zuzi, oni jej to mali robit v CA, preto som to odmietla...teraz zacinam byt ale uz zufala z toho jej chovania, stale rozmyslam, ci tam nemoze byt problem v jej mozgu...napr. kvoli tomu komplik. porodu

janka
5. jan 2011

@susik77 z vlastnej skusenosti viem, ze pobyt v nemocnici je velmi narocny, ale urcite to stoji za to. Asi sama vies, ze magneticka rezonancia je nebolestiva, len dietatko musi v klude lezat. Preto CA. Po nej bude prispata, a po odozneni sedativneho ucinku mozno trochu nekludna, ale hlavne si samotnu rezonanciu ani nebude pamatat. V Motole su odbornici a bud rada, ze Ta poslali priamo na toto specialne vysetrenie. Inde by si mozno cakala aj mesiace...a mozno by Ta tam ani neposlali.... A na druhej strane, .. by si si to mohla vycitat, ze si neurobila viac....
Chod znovu k tomu dr, co ste boli, popytaj sa ho co najviac na tu rezonanciu, mozno to bude len jednodnova zalezitost, co by mohla mala zvladnut s ocinkom. Ja som mala z Motola pocit, ze chcu dietatko poslat VZDY co najskor domov. Aby ho nestresovali zbytocne, a aj ze maju stale malo miesta 😉 Inak na pohotovosti som mala skusenost s jednou velmi ludskou neurologickou, ale neviem meno, musela by som sa spytat mojej doktorky, ma to v sprave.
Este ma napada, ze ak sa nic nezisti na neurologii, asi by stalo za to zajst za detskym psychologom.... ale chcelo by to fakt nejakeho dobreho.. co je asi problem... 😒
Co sa tyka uzkostlivosti, aj moja Miska je teraz straaasne, ale dufam, ze to je prechodne obdobie. Psychologicky mi potvrdily ze to byva u deti pridusenych pocas porodu a u nas k tomu prispeli aj neustale bolesti bruska a aj pobyt v nemocnici, nechala som malu samu v ambulancii, aby jej pichli kanylu. Odvtedy je aj ako prisavka. ☹ Este ma upozornili ze to byva u tychto deti dlhsie, tak preto problemy so skolkou... preto som sa vas pytala.
Drazdivost - som zistila, ze u nas bola sposobena multiproteinovou alergiou, ktora sa prejavovala "len" bolestami bruska. Ked sme postupne prisli na to, co jej vadi, zrazu sa vyrazne ukludnila... Ale narocna ostala 😉 A velmi mi pomohol RABR sposob vychovy (Respektovat a byt respektovan).
@zuzkat1 ved aj ja tak rozmyslam, ze dalsie babo, aby sme mohly s malou ostat spolu doma 🙂 a budem dufat, ze druhe dietatko bude kludnejsie 😀 Uz si precitala RABR?
@denisse to je skoda, ze sme kazda na opacnom konci mesta 🙂 Ja som z Vokovic. V lete si mozeme dat zraz napr. v Zoo 😉

zuzkat1
5. jan 2011

@susik77 no tak skus toho neurologa ... mozno aj dvoch a potom podla toho co ti povedia, ale asi by pockala aj na nazor psychologa

zuzkat1
5. jan 2011

@janka este nie... v PC sa mi nechce, kedze treba kazdu stranu zvlast otvorit a moj drahy mi to este nevytlacil, v robote ze nema cas 🙄 doma nemame tlaciaren
aj ja dufam ze bude kludnejsie a ked nie tak co uz🙂 ale snad sa aspon spolu trosku pohraju...dufam🙂 a nechcem ju dat do skolky lebo pri jej povahe (niekedy mam pocit ze ziarli aj na psa ked ho manzel vezme na ruky - hned sa pyta aj ona) by to nedopadlo dobre - citila by sa odstrcena a to urcite nechcem

susik77
7. jan 2011

Ahojte, dnes sme boli s babami na cviceni-bolo to pre mensie deti-do 2 rokov, teda pre Terezku, Vercu som mala ako doprovod, kedze je doma. A bavilo to viac Vercu, myslim, ze si to super uzila 🙂 Hupali sme sa na lopte, vozili sme decka na podlozke, skakali po kockach, preliezali cez tunel 🙂 sme si hovorili basnicky, spievali, bolo to super. Akurat by sa mi zisli dvoje ruky, zvladat ich obidve. Pomahala mi pani co viedla cvicenie, ale decka po chvili protestovali, tak si hadam casom zvyknu 🙂 Ale je to super po dlhom obdobi ako sme boli len doma kvoli pocasiu-uz to bola ponorka 😎
V pondelok nam zacina aj hudobna skolicka-to ma s Vercou a Terka sa tiez zapaja 🙂 Este idem prvykrat buduci tyzden skusit Pilates 🙂

janka
8. jan 2011

@susik77 teda vy ste si to super uzili 😉 Keby ste si chceli s deckami uzit viac, uplne super je Babylon v LIberci. V cene ubytovania v hoteli je na 2 dni vstup do aqua-, iq- a lunaparku a vsetko je pod jednou strechou. My sme si to fakt uzili vsetci. A najviac sa nam pacil iqpark.
Ja sa radsej ani nesnazim hladat nejake kurzy pre deti, lebo nikdy neviem, aky budeme mat den, ci tyzden... koli eliminacnej a expozicnej diete. Zas sme zistili, dalsiu potravinu, na ktoru je alergicka, takze ju boli brusko a este to bude trvat tyzden nez sa zas ukludni. ☹
@zuzkat1 uplne chapem, ze nemas cas 😉 Ja som to citala v nemocnici, ked mala vela spala v horuckach... Ale musim sa pochvalit: kupila som manzelovi kurz RABR, lebo on necita knizky 😀 ... A teraz som nasla moju maminu ako je tiez zacitana do nej... Teraz som u mamy v Ba, takze mam cas aj konikovat 🙂, ale zajtra ideme spat do Prahy.

susik77
8. jan 2011

@janka Jani, diky za tip 🙂 Baby, ja chytam depky z Verci, vsetko na mna spadlo, ako ze sa bojim, ze bude autistka, este k tomu, neviem, ci nema aj nieco vaznejsie-strasne rychlo rastie, v 3,5 roku kupujem oblec. na 5-6 rokov, strasne vela pije-je na hornej hranici-skoro za hranicou, tak ma napadlo, ci nema nahodou centralny diabetes insipidus. Jani, ty si Dr., co si o tom myslis?To pitie pozorujem uz skoro od kojen. obdobia...Ako sa da rozoznat, ci nema prehnany rast? Ona je na 90.perc. A este strasne pribera. Uz ma 21 kg. ked obmedzime jedenie, zase zacne pit hrozne vela. Pije ovoc. caj bez cukru

zuzkat1
8. jan 2011

@janka no ja zvyknem citat vecer ked je mala uz v posteli... teda najskor o takomto case... cez den sice spinka lepsie ako kedysi ale to len nakuknem na net,a rychlo porobim v byte co treba🙂 a o takomto case sa mi uz nechce v compe citat 😝 to uz radsej hore nohy a sediet na gauci🙂 😀

zuzkat1
8. jan 2011

@susik77 no k ja sive nie som dr a ani sa ma nepytas🙂 ale len k tej velkosti a pitiu to akoby si opisovala moju neter... teda manzelovu🙂 pije nonstop a je velka asi ako prvacka a ma len 4 roky ale inak v dnesnej dobe su deti nejake velke

zuzkat1
8. jan 2011

@janka este k tej nemocnici... bola chora? to mi nejak uslo ze si pisala...alebo som zabudla? dufam ze je uz OK🙂

susik77
8. jan 2011

@zuzkat1 -zuzi, a nic jej nezistili? ja uz neviem, ci pije len kvoli flaske-ze sa ukludnuje, alebo je smadna. Dnes je den D, zobrali sme jej konecne kojenecku flasku 😵 Mala par depiek dnes ale teraz je celkom v poho, asi sa este par tyzdnov bude spamatavat 😖
Kupila som jej flasku od MAM od 36 mesiacov, taku peknu s vilou-hovori, ze tam ma anjelika 🙂 Este dnes dostala nove pastelky a pekne nohavicky nove, tak aspon trochu radosti 😎

zuzkat1
8. jan 2011

@susik77 no oni este len uvazuju ze by ju mali dat vysetrit kvoli cukrovke ale este neboli nikde a jej velkost neriesia...🙂
moja vobec nevie pit z flase, len z lyzicky a u nas je dost problem dostat do nej nieco ine ako mm ..len par dni je tomu co je ochotna vypit zo 10 lyziciek caju... no a super uspech u vas🙂 gratulujem a ani to nebolelo🙂 a ani netrvalo dlho kym to prijala🙂 pekne🙂 no a tych par tyzdnov - mozno,ale pekne to prijala ved si zvykne na hrncek bude pit ako velka slecna🙂

susik77
8. jan 2011

@zuzkat1 -jj, celkom dobre to vzala. teraz ju mm uspava, tak som zvedava ci zaspi bez flasky.
inak, terezka nechcela okrem mm pit nic hadam do roka aj nieco...

denisse
9. jan 2011

ahojte baby .. idem sa sem poradit ...
barunka je od narodenia narocna, ale casom sme si nasli nejaky system ... od malicka mi velmi zle spi, ale pred vianocami (odkedy som mala odvahu jej dvihnut operadlo v kociari tak, aby videla), tak sa nam celkom darilo ist na prechadzku, ona chvilu kukala na svet a pomalicky jej zacali klipkat oci a zaspala, ja som sklopila operadlo a prechadzali sme sa ... z toho som mala veeeelku radost, lebo to bolo jedine uspavanie, ktore som pracne neabsolvovala hojdanim v naruci a chodenim po byte ...
ALE .. cez sviatky sme boli u mm rodicov ... tam barunka doslova preplakala 4 dni a 4 noci ... vkuse som ju mala na rukach az na tu poobednajsiu prechadzku v kociari, to mi spala aj dve, dve a pol hodky ... myslela som si, ze je to z toho, ze jej idu zuby a mala k tomu aj kasel a sople ... tak sme po 4 vycerpavajucich dnoch (vobec sme nespali, len nad ranom tak dve hodky) nechali nelu tam a a s barou sa vratili na par dni domov ... doma spala ovela lepsie aj v noci aj cez den ... ustupil jej kasel, zuby sa prerezali, tak sme sa vratili k svokrovcom ... tam sa to cele zase zhorsilo, aj ked nie az tak ze by sme vobec nespali ... ALE ... prestala spat v kociari ... len co som ju tam polozila, spustila hystericky rev ... to sa opakovalo asi tri dni, potom sme isli domov a rovnako hystericky plakala v autosedacke, nesla utisit, o spanku nemohla byt ani rec ... nakoniec sme dvakrat museli zastavit, aby som ju na rukach utisila a po pol hodine vytrvaleho placu vycerpanim zaspala ... doma pokracuje odmietanie kociara ... mam aj nosic, ale v tom tiez velmi nechce byt ... takze s nou prakticky nikam nemozem ist .. kazdy den sa snazim aspon an chvilu na vzduch, striedam kociar (reve v nom ako blazon, tak ju beriem na ruky, ale uz nevladzem) alebo nosic, ale je to pre obe nepohodlne, ked sme k tomu naobliekane ...
vsetky spanky ju uspavam na rukach a obcas sa mi vynimocne podari ju spiacu polozit do postielky, vacsinou s nou spiacou sedim v kresle a spi mi v naruci ... som zavreta doma, vycerpana ... a frustrovana ☹
myslite, ze sme ju nejak podrazdili tou zmenou prostredia (ze sme boli u tych svokrovcov)? ... naozaj to tam velmi zle znasala ... ja uz neviem ... nechce kociar, nechce autosedacku, nechce nosic ... len volne v naruci, to hej ...

susik77
9. jan 2011

@denisse - napadlo ma,ze bud ju este stale trapia zubky, alebo jej uz zacalo obdobie separacnej uzkosti alebo chce byt s tebou.aj my sme to mali.ja som aj s terkou varila...ked sme boli u nasich v lete-mala rok, tak som ju mala stale na rukach-este nechodila, ani na zachod som nemohla. tvoja je este malinka, tak by som toto pokladala za uplne normalne 😉

susik77
9. jan 2011

este ma napadlo-skus jej dat homeopatikum chammomilla vulgaris ch 15, 1x denne 5 granuliek rozpustit v kojen. vode-v striekacke. malo by ju to ukludnit 😉

susik77
9. jan 2011

baby, my tento vikend same pokroky 🙂 dnes verca prvykrat isla so mnou v kostole na omsi dole-do jednej miestnosti, kde byva cast omse detska-sme s detmi v jednej miestnosti a rozpravame sa tam a spievame-predtym, ked som ju tam chcela zobrat, vzdy spustila hystericky rev, dnes isla v poho a bola dobra 😵 a noc bola v pohode, na novu flasku si uz zvykla 🙂
ze by sa blyskalo na lepsie casy?

susik77
9. jan 2011

Ahojte, boli sme dnes poobede v materskom centre-kamaradky tam robili oslavy narodenin svojich deti. Bolo super, obidve decka sa vysantili, Verca sa normalne hrala aj s detmi 🙂 Asi sa uz socializuje 🙂
Terezka sa ukazuje ze bude dobry zivel 😎 Za chvilu ju budeme nahanat po vonku 😀

zuzkat1
10. jan 2011

@susik77 no ved aj dr mi povedala ze je t OK, ze je lepsie 200ml mlieka ako 200ml caju, ze ma z toho vacsi osoh🙂 a ja ju rovno uz na pohar chcem naucit takze zatial davam lyzickou... super ze ti ju mm vie uspat🙂 moju malu uspim len ja🙂 aj to uz skusal... boli zavreti vyse hodiny a potom vysiel s nou na rukach ,mala vyskerena od ucha k uchu a manzel mi hovori,ze no chod mamicka uspi ju😀

zuzkat1
10. jan 2011

@susik77 no ved kazde dieta ma svoje obdobia... asi len potrebuje viac casu a castejsie navstevy spolocenskych udalosti🙂

susik77
10. jan 2011

@zuzkat1 - ahojte, dnes poobede sme boli s babami na hudobnej skolicke-asi 3.krat, Verca uz bola v pohosde, suverenka, uz spievala, tancovala, pekne sa zapajala 🙂 Dnes som nasla nej. psycholog. clanok na nete a objavila som u nej 3 hlavne vlastnosti-problematicke-excitabilita-drobne veci ju rychle rozrusia , emocna labilita a impulzivita. Inak je ok.
To bol clanok prave o detskej mozgovej obrne-tak mozno mal pravdu ten neurolog, co mi tvrdil, ze verca ma pravdepodobne DMO. Nam s mm sa to zdalo nepravdepodobne.

zuzkat1
11. jan 2011

@susik77 no vies ono lekar nemusi mat vzdy pravdu ale iste je dobre to vylucit ak ma nejake podozrenie... predsa ked sa to vcas zisti je to podla mna vzdy lepsie

zuzkat1
11. jan 2011

@susik77 ale je to pekne ked je uz taka suverenna, vidis postupne sa nauci aj medzi detmi byt... ja pre istotu nosim moju uz teraz obcas do herne🙂

susik77
11. jan 2011

@zuzkat1 - jj. inak aj terezka je super aktivna na tych kruzkoch 🙂

bonaquaba
12. jan 2011

@denisse mzslim si, ye asi jej tam nieco nevzhovovalo vu svokrovcov a asi si to zapamaala a priniesla si to aj domov, ja som mala tiey maleho takeho, ked bol malz stale reval ani v postielke ani nikde nexel bzt a len reval tak sme menili aj nabytok ale nic nepomohlo, jednoducho sa potreboval vyrevat a potom od toho revu vydz yaspal, ale stokrat vnoci bol hore, tiey sombola velmi vycerpana,a le casom ako rastol tak sa to lepsilo a teraay je uy vsetko ok, k malej treba citlivo pristupovat, ja mam teraz tretie babo ale ona je taka kludna aje to aj tym ze ja somkludna lebo starsie detisu v skolke a ja mam cas na malu tak sa jej venujem a vychutnavam si to nikdy som si to nestihla vychutnat tak aspon teraz A mala je fantasticka aj ked je pravda ye nie je taka temperamentna ako Andrej, ale teraz to vsetko vidm inak, mne sa zda ze clovek bz mal velmi citlivo pristupovat k detom aj ked si neviem predstavit, ked ti stale place aj vkociari aj vsade, skus sa stale na nu usmievat a pust jej doma nejaku peknu detsku pesnicku a mat ju v naruci a tancovat s nou, mozno sa jej ot zapaci, alebo jej nejake opicky urob, ale velmi ti v tomto neporadim, to asi kayda matka sama musi najst system pri tychto narocnych detoch, drzim ti teda palce, aby si to zvladla aneboj uz bude iba lepsie lebo mala rastie a bude len lepsia a zrucnejsia a samostatnejsia, tak teda vela sil

marorlinko
13. jan 2011

moj maly bol tiez narocneaktivne dieta, stale len za mamou a cato anisam nevedel co chce neposedel,neplakal v mojej blizkosti,ale ked som sa vzdialila to bolo kroku, zmenilo sa to,ked sa zacal hrat s detmi viacej,mal 2 a pol roka ked som mohla ist niekde s muzom sami dvaja a niekto z rodiny ho strazil, ked natupil do skolky uplne sa zmenil k ucitelke sa sprava tak milo,objime ju sam od seba, ked odchadza pobozka ju,aj detom posle pusu,doma je jak anjelikvsetko potrebuje cas, deti potrebuju stale nejaku zabavucasto nevydrzia pri jednej ani 10min, casom sa vsetko zmeni a dieta bude samostatnejsie a nie take upate k jednej osobe,
lebo co ja som mala doma,sak ten sa nezastavil nikdy,maval nervy,hadzal veci atd, bol aj kludny,dakedy, teraz ma 4roky a je uplne iny, sikovny a uprimny est eaj v tom,ked nieco spravi,tak pride povedat,to sa mi paci,

janka
21. jan 2011

Ahojte, som "doma" v Prahe a fakt nestiham, tak pisem az teraz 🙂
@susik77 diabetes insipidus sa vylucuje v nemocnici adiuretinovym testom. Ale: Pit moze napr. koli tomu, ze ako narocne dieta ma vyraznejsiu potrebu sania (niektore deti prso, niektore cumlik, ci flasu). Mozno aj to odmietanie potravy je pre nu stres, a reaguje nanho cucanim. Dobre pises ze to je nesladene... vacsinou byva psychogenne podmienene pitie ked pije sladke napoje. To sa prave zisti tym testom.
Ze je vysoka... a Vy dvaja ste tiez vyssi? A co prarodicia? 90 percentil je stale norma...len to znamena, ze tam je 10% populacie (aj my sme tam 😉 ) Dolezitejsie je, na kolkatom percentile sa pohybuje od narodenia. Treba tomu venovat pozornost vtedy, ak nahle preskoci 2 tie krivky na grafe. Ak mas pocit, ze pribera viac nez je zdrave, tak jej neobmedzuj jedlo, ale zmen skladbu. Pritom nech papa tolko, kolko chce a hlavne nehladuje. Skus vyradit hlavne sladene mliecne vyrobky ako sladke mliecne kase, sladene smotanove dezerty (typu Pribinacik) a nahradit to bielym jogurtom s normalnym mnozstvom tuku a cerstve ovocie. Uz mozes davat aj celozrnne pecivo ci cestoviny, tie viac zasytia a na dlhsie... ku kazdemu jedlu trosku zeleninky (nie moc) a pod... ale to asi vies 😉
uz je moja narocna potvorka zas hore... tak zas napisem ked bude trosku casu

andrema
23. feb 2011

Ahojte, chcem sa vas spytat,ci ste niektora skusali aplikovat na naucenie spania nerocneho dietata knizku Kazde dieta vie spat...Ja to skusam, na par dni to pomoze a potom sme zasa kde sme boli - spanok len v kociku, a v noci budicek a plac a poskakovanie do 3tej...skusala som aplikovat tuto knihu,posunula som jej spanok, 3 noci spala dobre a dalsiu sa zasa vratila k povodnemu bdeniu...uz neviem ako jej mam zmenit rezim,aby sa to zmenilo,ked skusam nieco nove,tak to zaberie vzdy na par dni a potom je to zasa zle....mate s tymto skusenosti?
Prosim o radu...

janka
23. feb 2011

Ahoj, knizku som citala... ale som to neskusala. Sears (autor "Narocneho dietata") tieto metody u narocnych deti ani neodporuca. U tychto deti dochadza k neskorsiemu vyzrievaniu mozgu a s tym suvisi aj spankovy rezim. Z tohoto hladiska je lepsie sa koli tomu nestresovat a sledovat dietatko a dat ho spat ked je unavene. Ano, je dobre mat nejake ritualy a aby sa nakoniec tesilo, ze pride spanok. Okrem toho, Tvoja mala je este prilis malicka na to, aby zvladala zaspavat bez maminky. Ano, ked ju nechas (aj ked kontrolovane) ale vlastne vyplakat, nakoniec rezignuje a bude tak zaspavat, ... na niekolko dni. U nej to moze vyvolat nasledne vacsie uzkosti, strata dovery k rodicovi alebo v seba sameho a ine. Ak to je u Vas bez placu, tak neber vysiie popisane osobne. A bud rada 😉
Takze ak mozem poradit: Neries to! 😉 A ked spi, tak odpocivaj tiez.. Je to u tychto deti normalne. Ona z toho casom vyrastie. Si dobra matka a Ty najlepsie poznas svoje dieta, takze ju sleduj co jej robi dobre a co nie a nenechaj sa okolim dotlacit k niecomu, co mozno ani sama nechces 😉