Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
@andrema a ma vtedy nafuknute alebo trochu zvacsene brusko? Moja Miska ho mala, ale napr. svokra ma presviedcala, ze je normalne. Nebolo. Pripadne nejake zmeny stolice? Kasovite, primes malinko hlienu?
Tu pomaha pisat si vsetko co mala dostava papat a ak kojis, tak zapisovat aj svoje jedlo. Najcastejsia je alergia na bielkovinu kravskeho mlieka.
Este ma napadlo, ze ked sa to stane a ona nechce ist spat, tak rozsvietit len male svetlo a nehrat sa s nou. Ja som to robila tak, ze som si lahla na gauc, a ona sa hrajkala. dala som jej tym najavo, ze je noc a ze nebude ziadna velka zabava. Problem bol, ze ked ju prilis bolelo brucho, tak potom bola strasne hyperkaktivna... ☹
A mala spi s Vami , alebo sama v postielke? Ze niekedy pomaha dat si dietatko k sebe, alebo niekedy paradoxne opacne, nechat ho spat samotne v izbicke (ale nie u narocnych deti 😀 ).
Ahojte.
Prosím vás,máte niekto dobrý link , kde je pekne rozpísané o náročních deťoch,použitý príklad adt....Potrebujem to surne pre jedneho mojho suseda 🙄 ktorý sa narodil snáď ešte pred kristom a komplikuje mi život 😠
@cikyta prepac ze tak neskoro, ale predsa Ale asi mas starsie dietatko, nez su tu clanky... http://www.askdrsears.com/html/5/T051200.asp Zial najviac je o tom v knihe.
Najlepsia rada je, nechat suseda nech si mysli svoje, a hlavne si to neber osobne. Kto nechce, nepochopi... kto chce, najde si sam... Nasilu nikoho nepresvedcis. :-/ Je to Tvoje dietatko a len Ty si zodpovedna za jeho vychovu. Ked sa mu budes venovat, vyrastie z neho uzasny clovek 😉 .... zial do tej doby sa bude susedovi javit ako "nevychovane" alebo "ine...."
Ahojte No nemyslela som si ze je tolko narocnych deticiek, ako tu citam ☹ , aj nas Davidko, uz od narodenia je proste iny, teraz ma 9 mesiacov a posledne dni som uz v koncoch nechce byt ani sekundu sam, uz my nevydrzi ani v choditku, a ked tam je tak je hned v kuchyni a otvara vsetky sufliky a vytahuje vsetko na co dosiahne, a ked mu poviem aby to nerobil a dam ho prec spusti obrovsky rev akoby ho z koze drali ☹ , chova sa ako keby mal aspon 1,5 roka, no a 2 dni ideme spinkat z obrovskym revom, ako ho polozim na chrbatik tak spusti, ani nie plac ale strasny rev krik pistanie, no neviem ale dufam ze nezostane takyto, "zly" ☹ ☹ neviem co s nim mam robit, inac je uplne uzasny usmievavy, a ked vyceri tie zubky 🙂 🙂 , dva dni mal aj hnacku tak neviem ale dufam ze je to zubkami, on je dost citlivy, ale bojim sa tych vzdorov, nechcem aby bol taky aby sa my hadzal o zem a vrestal, myslite ze to je prechodne, dufam ze ano ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Ahojte, mate tu niekto narocne dieta uz vecsie ktore je narocne od narodenia az doteraz? Ze ako to islo casom, co sa zlwepsilo, zhorsilo, pribudlo a tak? Nasa verca bola okolo 2 rokov velmi bojazliva, bala sa aj deti. Teraz chodi do skolky a "zlobi" 😎 Chodi tam rada ale ze vraj nechce poziciavat hracky a vsetko patri len jej. dokonca aj izbicka 😎 Dost sa presadzuje(ona je lev), je velmi naladova. Ale napr. velmi rada doma pomaha hlavne pri vareni a peceni a je zlata ked ma dobru naladu.Ked nema, tak by vsetko chcela znicit, aj hracky, deticky aj skolku 😀 😎
@susik77 vidis a moja je "zla" len doma... ale este nespadame do kategorie starsie deti🙂 inak moja sa dooost zlepsila naozaj ako zacala chodit tak je na nepoznanie... jasne je naladova a to nie je ani lev... je tvrdohlava - je to kozorozec🙂 a vie sa riadne jedovat... ked nie je co ona chce... tak si opatrne klakne a da sa opatrne na 4 a potom si uz nie velmi opatrne trieska hlavu o zem🙂 ale ked sme v herni alebo tak, tak si doslova necha po hlave skakat☹ az mi je luto ze je taka lebo potom sa bojim ze v skolke si na nu budu deti dovolovat...
neboji sa deti aj sa s nimi rada hra ale proste necha si od nich vsetko....
@susik77 no tak to je ine ked su surodenci🙂 to vsade hovoria ze tam sa mladsie dieta musi jednoducho naucit "prezit"🙂 moja je sama a teda je naucena ze ma vsetko a nikto jej nic neberie, nikto ju nemlati po hlave.. a ked sa s tym stretne v herni tak je z toho poriadne prekvapena... inak som zvedava kolko vazi moja... v stredu mame poradnu tak uvidim🙂
@zuzkat1 -ano, velmi to pomaha obidvom, ze su sestricky 🙂
inak vcera som mala duo sceny na ceste z ihriska k autu 😎 bavili sa na nas vsetci obyvatelia sidliska: Terezu som mala na rukach, v ruke este 2 igelitky a za nohavice ma drzala vera, sceny, vlacila za sebou trojkolku, obidve revali aj tereza sa snazila dostat sa dole, isli sme asi 200 metrov ale bol to des!som povedala ze uz s nimi nikam na ihrisko nejdem
@susik77 Viem, o čom hovoríš.....................Dcerka taká býva. No minule to bol extrem,kedže sa mi celý den celých 7 dní v týždni hádzala o zem a zurila,revala,kopala.....dôvod už dávno zabudla.....
Už som naozaj začala premýšlať o návšteve odborneho lekára,kedže sa s nou nedalo nič robiť,nikde isť..........Skusila som všetky rady mudrych knih a článkov po nete...........nič 🙄
A po tých 7 "nenormálnych" dnoch som jej našla v puse 1mm vonku všetky štyri očné zubky..............Takže si myslím,že s obdobím vzdoru nám pomohli HLAVNE tie 😉
A potom ? Akýsi zázrak ! Dievča sa smialo,bola normálna a zase moja krásna dobrá dcerka...........
Nevravím,že je dokonalá ako robot celý den,ale je to moje stare známe náročné dievčatko,ktore sa mi PRESTALO po vykuknutí zubkov hádzať o zem, v blate, v daždi, v zime a s "hlupymi pripomienkami" okolo stojacich 😠
Mamička.......................naozaj....................len vydržať.................. 😉
@susik77 mas toho asi akurat dost 😒
Vies, ja som nad tebou uz davno rozmyslala.... moja Miska ma totiz hromadu potravinovych alergii... a pri tej prilezitosti som sa dostala na rozne stranky a k roznym pribehom (nepoznana alergia/intolerancia na potraviny moze sposobovat napr. aj autizmus, epilepsiu, poruchy spravania, atd).... no a k tomu prestudovany Sears 😉 a tak ma napadlo, ci nahodou nemate takyto problem aj vy... ak by si sa chcela dozvdiet viac, napis mi do IP.
Inak co sa tyka praktickej stranky, ako jednat s takym dietatkom: asi sa opakujem, ale ja som cerpala zo Searsa a Respektovat a byt respektovan a veeeelmi mi to pomohlo. skratke tieto deti potrebuju trpezlivost, trpezlivost a trpezlivost, a prejav pochopenia... atd ale to uz asi vies...
Co sa tyka odchodu z ihriska, aj u nas to bol boj (s 2 si to ani neviem predstavit), Ja to teraz robim takto: dlhsie pred odchodom jej poviem, co bude nasledovat, (tak ze si cupnem aby sme mali oci v rovnakej vyske, ona povie, ze nie 😉 ), po chvili poviem, ze ideme tam a tam a poviem co tam budeme robit, snazim sa vybrat cinnost, na ktoru viem, ze sa bude tesit. (napr. ideme domov a budeme papat), ona povie opat nie 🙂 a potom za chvilu ju chytim za ruku a poviem (jednoznacne, ale nie agresivne ani vahavo) ze proste ideme a nech da detom (hupacke, psovi...) papa, ona da papa a odchadzame. Ked uz je fakt zle, tak ju zoberiem na ruky, do vysky aby sme si videli do oci, a poviem, ze musime ist. Ona sice par sekund jaci, ale potom zacne davat pa a stichne.
A presne tak sa vsetko zhorsuje, ked je prilis unavena, hladna, rastu zuby, ci boli brusko.... a to je dost casto. ☹
Nez som vytvorila tento system, boli sme na navsteve a ona nechcela odist: Povedala som jej ze pojdeme domov za tatom a spat, a ked mi povedala 1.krat ze nie, tak som si este sadla (neponahlali sme sa ). Za chvilu mi priniesla bundu, a topanky, ze ideme pa... 😉
Ale inak je velmi uzkostna, casto jaci, casto ju musim ukludnovat... a tiez je lev 😎
Skolku - Sears doporucuje hladat a kludne ju zmenit, je dolezite najst ucitelku, ktora bude empaticka a trpezliva... no v praxi sa to asi neda co? Asi si rada, ze vas vobec vzali do skolky... Btw: mate trvaly pobyt, ci vam na prijatie do skolky stacil prechodny? A posudzuje sa bydlisko oboch rodicov, ci len jeden?
Dobrý večer vám prajem, som taká rada, že som našla túto tému. Už som si myslela, že buď nie som kompletná ja alebo s malou niečo nie je v poriadku. Dnes som si úplne náhodou prečítala článok v mama a ja o náročných deťoch a neverila som vlastným očiam, veď to bolo ako keby opisovali moju Adelku. Malá je od narodenia mimoriadne aktívna, som to stále pripisovala tomu, že som bola veľmi aktívna v tehotenstve tak pre to a ono to teda nemusí s tým vôbec súvisieť. Som rada, že je tu takáto téma a že aspoň vy sa na mňa nebudete pozerať ako na "úbohú" matku, ktoré nevie zvládnuť dieťa, ako určite vyzerám v očiach ostatných. Musím uznať, že som sa v poslednej dobe dosť odlúčila od ostatných ľudí a mamičiek s ktorými som chodila kočikovať, lebo na mňa pozerali ako na debila, keď malá po tom, čo som ju trištvrte hodinu uspávala v kočíku po ani nie pol hodine otvorila oči a spustila strašný rev a utíchla až vtedy keď som ju vzala na ruky, určite to poznáte... Vždy na mňa pozerali ako na chuderu, bolo to hrozné... tak už kočikujem sama a tak ako to vyhovuje malej, keď otvorí oči beriem ju na ruky a ideme domov, alebo krúžim po dvore a záhrade aby som to mala bližšie. V našom prípade nehrozí, že uspím odložím a môžem si vypiť kávu a vyložiť nohy. Ak spí aj tú pol hodinu stále musím byť v pohybe každé zastavenie sa tresce zobudím a strašným krikom. Nikto to neviem pochopiť, že mám iné bábo ako ostatné. Inak je to celý deň len o tom, že sa hráme, spievame, tancujeme, prechádzame, .... stále jej musím vymýšľať program, sú chvíle kedy som v koncoch a plačem ako malé decko. Všetko ju zaujme ale len na chvíľu... Poviem vám je to riadne drina. Ale zase mi robí obrovskú radosť, je neskutočne šikovná a je ďaleko dopredu oproti svojím "dobrým" rovesníkom a to ma teší a v takých chvíľach som šťastná a hrdá, že to zvládam. Po vašich článkoch čo som si prečítala už to budem brať s riadnym nadhľadom a nebudem sa stresovať. Som šťastná, že je živá a zdravá a to ma teší. Inak má to aj pozitíva, počas tehu som pribrala 35kg a do dnešného dňa som schudla 32kg, lebo fakt sa nemám kedy pri malej ani najesť... ale to asi poznáte. Určite sem budem chodiť častejšie. Ani neviete ako ste ma "potešili", že sme vlastne úplne normálne obe... 🙂
@lilly07 ako by si o mojom písala...všetky príznaky.ja som schudla 15 kíl, a to som v teh.pribrala len 5,takže pri výške 175cm vážim 43kg 😔 katastrofa. taktiež som nedobrovoľne vylúčená z mamičkovských partií, lebo si pripadám ako najhoršia mater na svete...je pravda, že od polovice 5 mesiaca spí v noci, a cez deň-zázrak! aj dva krát po hodine. ale inak nonstop nosiť, chodiť, voziť, totál nepoložitelné a neodložiteľné dieťa..nehrozí dať na deku hrať sa 😖 chodí mi pomáhať mama tak 4x do týždňa aj u nás prespí, lebo predtým nespal vo dne v noci...tak som síce viac oddýchnutá,ale cítim sa totál nemožná že ho nezvládam sama 😢 aby som po 30ke bola na mamu odkázaná 😔 ale viac už chudnúť nemôžem,pomoc potrebujem.a navariť sama pri ňom nehrozí..viem si predstaviť ako by ma mnohé mamičky čo sú na deti úplne samé odsúdili, ale čo už..aj ja som len človek . svokra kašle zvysoka 😖 malý sa narodil o 3 t. skôr, podviživený-a dnes je až nad priemer. skoro 10kg 😕 od narodenie furt oči otvorené,rev a rev...ja som mala popôrodnú depku neskutočnú, vôbec som si to neužila,len som revala-aj teraz občas spolu s ním.ale ako sa vie posadiť, trošku sa zahrá aj sám,dúfam, že keď sa začne pohybovať po byte to bude lepšie-aj keď iné bude horšie,ale na neustály pohyb som zvyknutá.všetci nám hovoria teraz je to najľahšie, užite si pokiaľ sa neplazí-a plazím sa akurát ja-od únavy.a to ešte externe študujem.čakali sme 8 rokov na dieťa,už sme si asi aj odvykli 😔 teraz máme za dvoch. je pravda že som sa moc tešila a teraz som od ďalšieho tehu totál odradená-v živote by som to na seba nepovedala.ale kto nezažil, nepochopí..nekonečné hodiny a hodiny revu, kolísania,pochodovania..vraždila by som keď mi niekto povie veď ho nechajte poplačkať 😠
@bobsent moj syn nikdy nespal celu noc, budil sa aj 10krat, stale sa budi..asi 3krat minimalne 😀 a tiez bol babatko ktore nemozes len tak nechat na hracej podlozke a nebodaj odist..ci ist na zachod, vsade so mnou..ja som to riesila tak(rodinu co by pomohla som vtedy ziadnu naokoli nemala ani kamosky, boli sme prestahovani v novom meste) ze som spala cez den ked on spal a v noci spala s nim cize ked sa zobudil dala prsnik a spala dalej nech nemusim vstavat a kojit a ist spat atd, velmi mi to ulahcilo vsetko! k vareniu..varila som kedprisiel muz z domu..uz mam odskusane ze vela jedal sa da za tu pol hodku spravit ak mas prax 😉 a upratovanie..tak to ma na haku su aj dolezitejsie veci 🙂 skoda ze mi vtedy nenapadlo kupit satku, to by bolo este lepsie 😀
ale sice nebol placlivy typ..to musi dost zle na psychiku posobit ja si pamatam ked aj plakal ja som t nemohla pocuvat tak som sa zle citila, ze ako mu pomoct co robit aky j enestastny atd..jaaaj...
jo a v kociku..ten on neznasal :D cize iba okolo domu, nie moc daleko aby sme mohli chytro stihnut ist domov, fakt ta satka by ma bola vtedy zachranila 😅
ty ale schudnut som sakra neschudla :P
@peepka , ahoj, predpokladám, že si kojila.ja som mala hrozný režim-nakojiť,potom nakrmiť z fľaše(lež som to pripravila hrozný rev),potom sa odsať 😠 potom vyvariť fľaše-a bol zase hore... píšem o režime v noci....budil sa totiž najprv každú pol hodinu, potom každú hodinu. cez deň z tohto dôvodu nehrozilo spať keď spal on 😢 a už vôbec nechať na prsníku počas kojenia a zaspať spolu, aj keď som po tom túžila-určite by som to aj citovo viac prežívala. ako vyhladované podvýživené dieťa chcel stále jesť. spať som spala cca 1-2 hodiny 2 mesiace. veľmi mi pomohlo keď sme kúpili sterilizátor. postupne sa odstavil od prsníka ☹ (predstavovala som si že ho budem len kojiť), a papá len z fľaše. mliečko sa mi stále tvorilo, aj tvorí, takže som sa každé 3 hodiny musela pol hodinu aj viac odsávať vo dne v noci...teraz si znižujem laktáciu, odsávam len 3x za deň. neviem kde som spravila chybu, ale proste to takto celé dopadlo. jasné, že v posteli tiež spáva so mnou keď sa budí 😉 taktiež ľutujem že som nemala šatku.čo sa týka plaču-5-6 hodinové koliky vo dne v noci...ani sa posadiť, ani ľahnúť...nič nepomáhalo, nič ho neutíšilo..vyreval si 3 pruhy. ja inak som vždy bola extra chudá,aj keď rozožratá furt 😔 no tento popôrodný maratón ma dorazil.dúfam,že sa to už zastaví, rada by som mala tak svojich 50 kíl...je hrozné,ako sa tu v mnohých diskusiách napádajú chudé baby-kostry, vešiaky na šaty a čo ja viem čo. nikdy by som si na moletku nedovolila povedať niečo odsudzujúce...ale to je iná diskusia 😉
@bobsent s kojením sa netráp, mne sa spustila laktácia v noci zo siedmeho na ôsmy deň po pôrode... nič moc to ale nebolo a keďže malá mala pôrodnú váhu necelých štyri tridsať kilov tak bola veľký hladoš, hrozilo u nej prudké klesanie cukru a podobne... a ja mlieko nikde, tak sme dokrmovali nutrilonom keď sa mi spustilo mala som ju na prsiach takých 20hodín denne, robila som všetko možné aj nemožné aby bolo mlieka viac, fakt som vyskúšala všetko, dva a pol mesiaca som chodila hore bez, mala som na sebe iba tepláky, lebo akonáhle malá zamrnčala tak som ju prikladala a to bolo asi tak stokrát za deň a noc a nemalo zmysel sa obliekať. Tak som sa kvôli tomu stresovala, že som sa raz v noci zobudila, že idem kojiť a prsia prázdne... tiež som v očiach kojacích mamičiek neschopná.
a chudnúť by si až takto nemala, lebo potrebuješ veľa sily na to, aby si zvládla drobca. Ja som na malú sama s manželom, nikto nám nebol pomôcť, už som zvykla, keď som to potrebovala ja, nikto nemal čas a teraz už ja nechcem nikoho, keď som ju vypiplala z toho najhoršieho a našla som si systém.
tiež si poplačem, keď som už úplne strašné vytočná a nevládzem v pokoji uložím malú do postielky, dám jej kopu hračiek idem do inej miestnosti a buď niečo hodím o zem, alebo dotrhám noviny, alebo niečo podobné, veľmi mi to pomáha, ja sa upokojím a malá nemá stres, že som nervná. A tiež nehrozilo spať s malou cez deň, ona cez deň zaspí len tak, že ju mám uloženú na sebe takže spí na mne, inak nezaspí vôbec a musím ju rytmicky pohupovať za zadoček hore dole, inak sa hneď zobudí, nehrozí že by som zdriemla...
cez deň pri nej nič nestíham, nehrozí navariť a upratať... keď zaspí večer tak koľko krát ešte o tretej ráno pobehujem po dome a upratujem, žehlím,... varím rýchle jedlá cez týždeň poväčšine až keď príde manžel domov, alebo využívam dosť fastfood a reštaurácie. nemám kedy ísť na záchod a nieto stáť dve hodiny pri sporáku. Inak máme plnú mrazničku polotovarov, pizze, polievky, hranolky,... veď chvíľu to vydržíme aj na takýchto potravinách.
Hlavu hore, verím tomu, že to bude časom už lepšie a budeme mať čas na to, kedy si budeme môcť vyložiť nohy na stôl a vypiť kávu.
Ahojte kocky, chcem vas len podporut, moja mala od narodenia brutal narocne dieta, spanie len v pohybe, neustaly rev, nespokojnost, hranie sa sama, alebo byt sama nehrozilo, na zachod som chodila s nou, priprava jedla musela byt sekunda, inak rev, atd, atd, atd........teraz ma 2 roky, 2 meiace, postupne sa to lepsilo, hlavne ako s anaucila rozpravat..a to dost skoro, uz po roku, narocna je stale, ale viac chape, da sa jej viac vysvetlit, je velmi mudra, ale zas narocna na aktivity, ale tie su uz zmysluplnejsie, spava stale strasne zle, v noci chce vstavat a nie spat, kazdy zub odzivame neskutocne........ale NAOZAJ sa to zlepsi, dokonca tie deti budu v mnohych veciach sikovnejsie,......ja viem, ze sa to zda strasne strasne straaasne daleko, aj mne sa zdalo, aj ja som chcela kocikovat a aby mala spokojne sedela a zula cosi..to nehrozilo....a milion situacii nehrozilo, ale akosi to preslo, ved v tom tempe sa an necudujem.....a zrazu sama chce sewdiet v kociku,...to uz zas ja nechcem, hehe.....sama si spieva, vari pri mne a pod....
Ale hlavne co sa kojenia tyka, ja som kojila 13 mesiacov a to spociatku s obrovskymi problemami, tiez sa mlieko nespustilo, mala revalaaaa, ale proste som mala stastie, mala tahala, az to islo v pohode, ale to je proste stastie, tak ako stastie, ked mas kludne dieta a nie narocne, ked kojis, neznamena, ze si lepsia matka!!!!!!!!!!!!!!!!!!A baby, take, co maju kludne deti, keby mali tie nase, hned by inac vraveli, proste to nema vyzbam pocuvat, ani nic vysvetlovat, proste to terba ten pryv rok prezit a potom to bude oovela lepsie, hlavne kedze to mozeme porovnavat s tym hroznym babatkovskym obdobim...co ta nezabije ta posielni a potom, viete aky nadhlad budete mat, ked deti dojdu do vzdoru..ako postupne aj moja.....uz nas proste len tak volaco neprekvapi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@lilly07 môj syn zaspáva iba takým štýlom ako tvoja malá 🙂 akurát musím aj pochodovať, ale našťastie už nie 2-3 hodiny ako kedysi ale len10-20 minút.
skutočne ťa obdivujem, že sa o domácnosť staráš v noci.viem, že to robia viaceré mamičky, ale nedokážem si to predstaviť..nevládzem!!!oči sa mi zatvárajú o 20.00....prvé dva mesiace som sa ničoho ani nedotkla, špiny, prachu po zemi, vlasy aj 2 týždne neumyté...asi je to tým že som už stará vražda 😀
pre kojenie si robila ozaj maximum, asi každá mamička si užije svoje než sa to rozbehne, ale ťažko sa vysvetľuje že to niekedy jednoducho nejde...ťažko mi bolo keď som napr. hľadala rady na stránke annag, a všade bolo ako sa kojením vytvára citový vzťah, ako dieťa potrebuje cítiť mamu...a srdce mi išlo urvať keď ma malý nonstop odmietal-vraj si to má žena vychutnať a on len jedy a nervy...a ja potom tiež. ☹
s tým vyzúrením sa pri trhaní alebo hodení niečoho o zem to 😀 určite neraz skúsim 1000x mám chuť hodiť o zem aj seba.ja malého nemôžem dať ani do postieľky s hračkami, nevydrží tam 😖
@breslerka , nemáš schopnosť telepatie? 🙂 práve som sem chcela napísať, či by sa nemohli ozvať mamičky kt. sa "to" s deťmi zlepšilo....píšte že ano!!! 😀
robím si nádeje,že keď sa bude vedieť sám pohybovať a viac zahrať nebude to tak náročné...trošku je to už lepšie ako začal sedkať, vydrží si šuchoriť so sáčkom na plienky a mieša lyžičkou v šálke...alebo "číta"(trhá) noviny.drahá hrazdička a hračky nezáujem 😀
zaujímalo by ma ale ako rozoznávate či ide o náročnosť dieťaťa alebo hyperaktivitu? pripadá mi to skoro to isté...
inak nikdy som si nepredstavovala mať dieťa ako oddychovú dovolenku, aj som s deťmi robila, tak mi ťažko padne keď niečo poviem(napr. že vôbec nespí, nonstop na rukách a tak) a hneď sa všetci obúvajú že to nesmiete hneď skákať keď zaplače!!!(z posledných síl sa plazím často nie aby som skákala) alebo a čo ste si mysleli, veď to nie je bábika, musí plakať! a potom zisťujem že dotyčným sa hrá hodinu na koberci s hrkálkou a mamička si vypeká štrúdle 😔 atď atď....som ako ozaj najneschopnejšia mater.

@janka ahoj,dakujem za podporu...nenechavam ju plakat,to sa ani neda...sak ona az zpurpurovie z placu a to sa neda tak nechat...nezaspava sama a to u nej ani nedosiahnem...ale prespat celu noc by snad mohla..do 8meho mesiaca spala dobre...no asi mi zostane len vydrzat... ☹