icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

bobsent
9. máj 2011

Aj ja chcem pružiny na postieľku!!! 🙂 kde ste to zohnali? krčná chrbtica pomaly nefunkčná 😢

zuzkat1
9. máj 2011

@bobsent @strapanik baby to co je ze pruziny na postielku?

lia09
9. máj 2011

@lilly07 no vidis,to je super ze sa ti takto zahra.A tu radost malinkej,ako si to opisala,tak to som zazila len minimalne a aj to len v miernej forme.A pritom som sa nato tak tesila,ked sa bude rehotat a viskat.Jak by som si priala zazit to.Moja ked mala pol rok,tak pri kazdom nasom pokuse o rozosmiatie ju skoncilo revom.Teraz je to uz lepsie,viac sa usmieva 😉 .Podla mna vy ste na dobrej ceste,naozaj to chce len vydrzat a zabavat ju a ked uz bude bezkat,budete to mat lepsie.Ak nie je taka uplakana ako moja,tak to urcite prejde 🙂
@janka no rozmyslala som uz aj ja ze by som ju zobrala aspon na tu krv.Aj ked neviem,mne sa to nezda.Pretoze ona je takato od porodnice.Mala silnu zltacku a este aj reflux do 6.mesiacov.Okrom toho je hrozne zdrava,ziadne hnacky,koliky,choroby klop klop.Napr. posledne dni a hlavne dneska je hrozne dobra,ani neviem ze ju mam.Ale ked to nanu pride,tak sa hrozne boji vsetkeho a lipne namne,nemozem sa ani len pozriet inde nez nanu.Ako keby sa jej nieco odohralo v hlavicke a uplne sa zmeni.Inak ani jogurty nelubi,tie vobec neje.Iba mlieko,ovocie,vareny obed,kolac a zase mlieko nutrilon.Takze ja naozaj neviem,chodime ktej psychologicke tak dufam ze vie co robi,lebo predtym bola zdravotna sestra na porodnickom

breslerka
9. máj 2011

@bobsent ..my mame tieto

http://www.babymania.sk/brio-bed-rocker-hupacie...

Vlastne je to taka blbost, obycajne pruziny prekryte klobucikom...tie sme my dali dole, lebo to kusok hrkotalo.Teraz ju ale hupem tak, ze mam pod nohami postielky podlozene take pruzne vankuse hrubsie a nahynanim postielky ju uspavam..casto sa prebudi ked jej idu zuby aj po polhodke, ale chce spat..staci, ked zas pohupem a pohoda.

breslerka
9. máj 2011

@strapanik ...my sme tiez takto isli na svadbu, mala mala okolo roka tusim...mama ju v pohode tam uspala, a to aj neskor, ked sme chceli ist lyzovat a pod....inak si ani neviem predstavit, ako by som sa pohla bez toho. Nam to neskutocne doteraz pomaha aj na celkovy rezim.
Inak vo velku 8 mesiacov sme mali tusim este tu zavesnu hojdu, to bolo tiez uzasne, to som jej nozky prestrcila cez take otvory, podlozila som jej to, aby neviseli a tam spavala dlhooooooo, uzasna vec.
A hlavne mne to psychicky pomohlo, ze som uz vedela, co a ako s nou......a pomohlo to aj ked sme ju oducali od kojenia v noci, velmi!!

kaja73
9. máj 2011

@breslerka A to sa dava na nohy postele? my mame dve nohy normalne a dve su kolieskove-tam sa to asi neda dat,že?

strapanik
9. máj 2011

presne tie pruziny som objednala aj ja, ale z babatkovo.sk, tam ich maju v zlave. http://shop.babetkovo.sk/index.php/nabytok-do-d...
Dufam, ze tu svadbu zvladneme.
O chvilocku odchadzam na masaz 😀 😀 😀 😀 , nech si aj manzel trosku uzije upirika.

breslerka
9. máj 2011

@kaja73 ...to sa navrta, resp. nasubuje na nohu postielky....tam kde je koliesko asi nie...ale my mame taku cestovu a ked podlozim vankusmi, aj to sa da hupat, zalezi od hrubky a pruznosti vankusov, aj hupanie tymi pruzinami je take, ze nahynas postielku vlastne, mozno by ti to aj tak islo

bobsent
9. máj 2011

@strapanik tak ja si ich tam asi kúpim! Ďakujem za info 🙂
@breslerka aj tú závesnú hojdu chcem! to je nápad! 🙂 som skrátka náročná ako moje dieťa 😀 😀

breslerka
9. máj 2011

@bobsent ..ahoj, tak tu hojdu mi poradila jedna baba, ono je to len pre babatka vlastne, neskor je to ako hojdacka, ale ja som to vymyslela, ze sa tam da kadeco povolit, dat do lahu, prestrcit nohy a tak dajako spravit, aby jej neviseli....ja som si to nasla na nete, kdesi z Dunajskej Stredy mi to poslali, lebo ta kamoska to zohnala v Inchebe ked bola akasi vystava...je to hojdacka ADAMO HAMOCK, skusim aj link najst, ved aj ty skus 😉 ..coze by si bola narocna, treba si proste pomoct.Ked som bola ja KO, muz malu hupal aj v noci

breslerka
9. máj 2011

@bobsent ..ale inak tych hojdacich veci je viac, ja som dost neskoror zohnala tuto, preto som ju aj upravovala, existuju aj ine, jedna aj taka postielkova, do 9 mesiacov asi, ale ako vravim, tuto ADAMO som si poupravovala, naspodok dala take tvrde, aby bola na rovnom, a tak...

kaja73
9. máj 2011

@breslerka tu mam doma 🙂 ja a ani som nevedela ako sa vola 🙂 Mali sme ju permanentne vo dverach cca 10m,teraz už len sporadicky-maly je v nej už ako besny a bucha do zarubne dveri.Ale asi mu ju teraz zavesime na terasu a tam sa može vyblbnut.Ja som s nou veeeelmi spokojna,super vecička.

strapanik
12. máj 2011

Baby, aj vy chodite s kocikom tak, aby vas drobec nevidel? Nasa Natali spusti krik hned, co ma zbada, lebo jej asi v tom momente dojde, ze by som ju vlastne mohla niest na rukach. Cize sportak musi byt otoceny v smere jazdy, ja ju nenapadne obsluhujem zozadu, aby ma nevidela. Dnes sme spolu s muzom obdivovali ostatnych kocikujucich, ako sedia po lavickach a hrkutaju si s detickami sediacimi / leziacimi v kociku. Nakoniec sme sa na to odhodlali aj my na lavicke pred nasim panelakom. Skoncilo sa to klasicky - akonahle nas mala zbadala, pustila hracky (zlavove karty do obchodov) z ruk a spustila krik a dreli sme domov. 😀

jana776
13. máj 2011

@strapanik ahoj, presne takto som aj ja chodila, aby ma vobec nezbadala, aj ked som stretla susedy tak som mohla iba potichu hovorit, lebo hned ako si uvedomila ze som tam za nou tak bol krik a chcela ist na ruky. Ale aj takto tam vydrzala max 15 min, potom zacala jacat tak ci tak. A presne ako ty doteraz zavistlivo pozeram na mamicky sediace na lavickach a v kaviarnach, ako si spokojne piju kavu a drobci sa im hraju v kociku. Ja som to par krat skusila a vzdy to skoncilo tak ze som exla studenu kavu po tom ako som sa donekonecna natahovala s malou.
U nas prechadzky vyzerali vo vasom veku takto: doma nalozit do kocika, pootvarat vsetky dvere a prejst nimi tak aby ma nevidela, rychlo obehnut par ulic - pomala jazda sa neratala, a potom krit, malu som dala do nosica, takze som ju mala na sebe a prazdny kocik pred sebou, do desat minut dalsi krit, takze mala na rukach, nosic volne vlajuci na mne a prazdny kocik predo mnou. A okolo mna kopec mamiciek so sediacimi detmi co sa zo zaujmom pozeraju na okolie 🙂. Pripadne ju casom omrzelo aj byt na rukach, takze ked bolo sucho tak stvornozkovala vonku. A ludia sa divali a mne to bolo jedno 😀
Ale my uz chodime a zacina to byt lepsie. Uz nemusi byt nonstop na mne, uz vie na minutku dve odist a sama skumat.

strapanik
13. máj 2011

@jana776 My uz vydrzime v kociki aj hodinu, ale musim ma t pripravenu zasobu kadejakych drobnosti, ktore jej kazdu chvilu odzadu nenapadne podavam - retiazka na cumlik, plastove karty, mala baterka, stipec na pradlo ..... Rada chodi aj do Billy (ale nakratko samozrejme), lebo je tam vela farieb. A vydrzi aj na kave, len ju musim dost rychlo vypit a mam ju samozrejme na kolenach + prechadzame sa. A takto kombinovane vydrzime vonku hodinu, obcas aj trosku viac. A obcas 20 min. 😀

jankasramka
16. máj 2011

ahojte, citam ze mam podobne problemy ako vy 😉
teraz uz sice tolko neplace ako prve mesiace ale je neskutocne aktivny a takmer vobec cez den nespi. (30min je uz vela)....
neviem ci vam to sem uz niekto pisal ale my sme mu kupili taku trampolinu FP - co tu pisete ze mate aktivnejsie babetka cca v nasom veku-na vyblaznenie je to skvele. vydrzi v tom skakat a vrieskat od radosti-celych 20-30min vkuse a potom ho vyberiem ajked by vydrzal aj dlhsie. inak hracky ho tiez bavia max pol minuty takze toto je pre mna jediny prostiedok ako ist na wc pripadne sa najest 😀

takto to vyzera- je to podobne ako ta zavesna hojdacka o ktorej ste tu pisali myslim http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2000&e=p...

bobsent
26. máj 2011

idem si uľaviť..duševne 😀
bola u mňa kamoška s 4 mesačným bábom. priviezla malú, tichučkú bábiku čo 4 hodiny v kočíku spala. potom spravila éé,éé! a kamoška že aha-už plače 😕 celý boží deň jej spí vo vajíčku či kresielku, od narodenia papá každé 4 hodiny, odgrgne a spí ďalej. a keď nespí tichučko si mrnká.
pozerali sme sa s mužom na seba 😒 náš má 6 m. ale ako by nás počas toho pol roka s bičom hnali, všetko robíme v pokluse..a rev, rev a rev.
najnovšia zmena-náš syn je miláčik predavačiek. krásne sa v obchode usmieva, prihovára sa ľuďom a doma nonstop jed. nechápem prečo je stále nespokojný. spokojný je len keď sa nosí na rukách. keby sa chcel nosiť kvôli tomu že potrebuje cítiť mamu! kamoškino bábo sa pekne priložilo k nej, pritúlilo...nikdy som to nepoznala ani keď bol maličký.tak mi to prišlo ľúto..toľko som na bábo čakala a akoby som ho ani nemala, rovno dospelého človeka. žiadne mojkanie, žiadne túlenie-pár týždňový sa vždy odťahoval odo mňa. teraz síce zaspáva výlučne na mne, ale predtým ako zaspí sa mece,kričí, kope, oči malé červené, nechápem prečo tak vyčíňa.
na návšteve nevydrží...nikde nemôžeme ísť 😢
smutno mi je..aj dnes ráno sa uspával akoby som ho z kože drala ☹
mám pocit že som deti ani nemala mať.

@breslerka prišli mi pružiny-vyskúšame! tá hojda sa mi tiež pozdáva, už nevládzem nosiť má skoro 10 kíl!

breslerka
26. máj 2011

@bobsent ..to je blbost, ze si nemala mat deti, to nie je tebou, ale osobnostou tvojho drobca, proste je to osobnost od mala, moja bola presne taka ista..ale teraz, div sa svete, ma hladka stale a pod..aj ked momentalne je to u nas o reve, ide jej posledny zub, tak sa ovladam, ako sa da

breslerka
26. máj 2011

@bobsent ..a este, poradim, neporovnavaj svojho s inymi....aspon teraz nie, proste je taky, nebude to kludne bababtko, kasli na to, neksor to isto bude mat mnoho vyhod, dieta bude rozhodne,bude vediet co chce, rychlo sa bude ucit, ved toto je len kratke obdobie, ved detstvo je 18 rkov vlastne, dolezite su tie dlasie roky a nie iba tieto prve 2

strapanik
26. máj 2011

@bobsent Precitala som tvoj prispevok aj muzovi a obaja sme sa usmievali a pokyvovali hlavami - akoby sme citali o nasej Natalke. Ale uz to zacina byt lepsie. Ma 9 mesiacov, uz sa vie pohybovat kam chce, takze ju nemusim tolko nosit na rukach. A aj v kociku vydrzi dlhsie, uz aj 2x denne hodinu, pripadne aj dlhsie. A zacala sa ku mne tulit, dokonca som dostala aj uslintanu pusu na lice. A ani pri kojeni ma uz tak nekope a neskriabe. Neboj sa, zlepsi sa to!

@breslerka My uz mame pruziny vyse tyzdna, ale zatial v noci extra nepomahaju 😒 Pomozu, ked ju ukladam do postielky a preberie sa mi pri tom.

bobsent
27. máj 2011

@breslerka pružiny vyskúšaná, zatiaľ som spokojná.aj keď som musela uspávať na rukách, mali efekt po uložení do postieľky -pravidelne sa mi tam budil len čo sa dotkol matraca oči dokorán ako lampáše! teraz som pohojdala aj som si pri tom posedela 😅 nemusela som ako besná jazdiť po byte s kočíkom.inak zubov sa desne bojím...že sa to zase o 200% zhorší ☹neviem sa na to pripraviť.
@strapanik tak náš bude mať 7, určitú zmenu k lepšiemu vidím aj ja, napr. vydrží v kočíku tak hodinu dve a na zemi ako sa začal pretáčať aj 10min.tiež ma pri kojení kopal a škriabal a pri uspávaní som mala pocit že ma normálne bije, a reváááál!a ja často s ním.len to túlenie mi strašne chýba ☹ ja som taký túlivý typ a bez nulovej citovej odpovede od narodenia mi je fakt ťažko.skúšala som si ho prikladať keď bol maličký na hrudník ale kde!kedy sa začala malá viac citovo prejavovať?
inak myslím si že som urobila chybu keď bol malý.snáď to môžem skopírovať z druhej témy kde píšem takže toto:po 2 mesiacoch keď sme všetci ako bonus na vianoce dostali virózu som zavolala na pomoc mamu a striedali sme sa v noci aj s mužom pri malom lebo ja som sa až doteraz ešte aj musela každé 3hod.vo dne v noci odsávať a tak dodnes u nás mama spáva tak 3x do týždňa pri malom(aj keď on našťastie "spí" od 20.00 do 05.00-píšem v úvodzovkách lebo aj tak som pri ňom min.3x v noci hore lebo sa trepe. podávam dudlík a tak).tak mám dôvod na výčitky navyše-že nie som pri svojom dieťati poznám baby čo im v noci krmí muž, ale mama... ani by som to nemala písať, lebo sa tu na mňa vrhne kopec mamičiek čo zvládli takéto deti sami-lebo jednoducho museli. aj sa bojím že ju už má radšej než mňa-ona bola predsa kľudnejšia a ja kopec nerovov.čo keď sa pripúta k nej? ale predsa sú rodiny kde bývajú spolu s mamou v byte či dome a tiež je dieťa každý deň s babkou aj s mamou... pomoc teda mám keď ho zabáva mama rýchlo robím domácnosťlen to nevyhnutné a 3x do týždňa sa aj vyspím.nuž čo by za to iné baby dali 😒ale aj tak som K.O. a neviem prečo..možno aj preto že som hrozne schudla ako som tu už raz písala mám len 43 kíl pri 175cm 😖 .to dieťa je jednoducho nepoložiteľné!!!zdá sa mi že keby bol len hodinku ticho mama by sem nemusela chodiť...takto sa nedá ani najesť,ani osprchovať ani nič. ale rada by som už mala domácnosť sama pre seba aj keď s mamou máme dobrý vzťah a ona je rada že sem chodí lebo po smrti otca ostala sama, aj muž je rád že si viac oddýchne len ja som nespokojná..takto som si to nepredstavovala 😔

breslerka
27. máj 2011

@strapanik aj nam spociatku pomahali len na to, postupne si na ne zvykla a v noci ju hupaval aj manzel, nemusela som len ja, tie pruziny pomahali, ked sa vela budila a ja som nevladala byt stale snou, s nimi akceptovala aj muza...ale az po case

strapanik
1. jún 2011

@breslerka mas pravdu, pruziny zacinaju lepsie zaberat. Ked sa budi mimo papania, tak ju s nimi zase uspim. Takze vdaka za tip! 😵

@bobsent Nemaj vycitky. Ja uz pri detoch nemam ziadne predsudky, viem, ze kazda mama robi to najlepsie, co sa da. A ak je tvoja mama ochotna spat s malym a ty si oddychnes, tak si to uzivaj. Ja by som tiez uvitala, keby mi ju niekto niekam zobral, ale zial vsetci sa jej boja 😅 , ze co s nou budu robit, ked zacne plakat. A kedze ju stale kojim kazde 2 hodky, tak od nej nemozem nikde (ani kadernicku by som nestihla). Ty sa skus hlavne upokojit a brat ho takeho, aky je. Jest musis a on musi vydrzat. Ja som ju zvykla pri jedeni kadejako zabavat, triasla som jej hrackami, tancovala som jej aj spievala .... a pomedzi to jedla. Teraz uz vydrzi. A aj to tulenie pride. Natalka je teraz na mne zavisla, ziarli aj na muza, ked mi da pusu, hned dre s mrncanim ku mne a odozenie ho a ja dostanem uslintane pusinky. A predtym som sa trapila, ze ma radsej muza alebo moju mamu ako mna, pretoze im sa viacej usmievala.

bobsent
2. jún 2011

@strapanik ďakujééém!!!aj môj sa viac usmieva na babku a tatu..mama nie je až tak zaujímavá 😀
no ja som si keď mama bola pri malom v noci až tak neoddýchla,lebo som sa každé 3h. odsávala 😖 ale aspom tak strašne nereval počas toho od hladu.teraz si na to mama zvykla lebo odkedy zomrel otec, v noci nespí sama v dome sa bojí a tvrdí že si u nás oddýchne..
to túlenie by som inak brala 😀 snáď sa to zlepší.
inak som tu otvorila novú tému, jááj a už som dostala od nervóznej hysterky až po nezrelú matku (a to budem mať
35!) nechápem 😕 asi ozaj kto nezažije nepochopí...
@breslerka ak môžem prosím ťa kde máte umiestnenú tú hojdu?uvažujeme ju zavesiť na rám dverí, tú konštrukciu máte tiež? ozaj je hmotnosť len do 15 kíl? momentálne ju nemajú ale tak za dva týž. by mohla byť..tááák sa teším!

breslerka
2. jún 2011

@strapanik ....jaj som rada, z zaberaju, nam presne takto pomahaju doteraz, ked sa preberie aj po polhodke...tak som aj dosla na to, ze polhodka nestaci...ale to este hojdou
@bobsent ...my sme mali hojdu zavesenu v strede izby(obyvky), aby som pri hupani mohla (aj manzel cez vikend) kukat telku 😀 .To sme kupili taky hak na to v baumaxe, mal taky tvar asi ako prasaci chvostik, taky skruteny, neviem ho lepsie opisat, aj to mi vlastne jedna baba poradila, ona mala taky isty. Potom sme taky kupili aj k nasim, ked sme tam chodili, a nebol problem, mohla ju hupat hoci aj moja mama.A s tymi pocitmi nemaj preboha ziadne vycitky, ty asi chces vsetko super, lebo si super, ale to nedje.ja ziarlivost na mamu chapem, ja som v tom podobna, ale zas ked ti to pomaha v spani, tak sa na to vykasli, vlatsne aj mame tak pomahas, skor to ber tak. Potom bude drobec citit, ze si ok a bude mu lepsie.On ta berie ako samozrejmost, preto sa neusmieva, si ta jeho istota, to je uzasne

denisse
2. jún 2011

@bobsent
ahoj .. ja ta uplne chapem .. tiez ma kde kto obvinuje, ze som si to sama s detmi sposobila ... ale ja to proste inak nedokazem a keby som mala desat deti, tak desat ich odnosim na rukach 🙂
vraj som ich to naucila ..
mam dve dcery a obidve od malicka strasne plakali, nervacili ... mali sme dni, ked cely den mala plakala, vobec nespala, ak nepocitam par minut mne v naruci ... niekedy boli take dni aj noci ... revala v kociari, v autosedacke ... a ja dodnes neveriaco pozeram na spokojne sa prechadzajuce mamicky, ktorym deti roznych velkosti v kociari pekne lezia/sedia a kludne spia alebo len tak kukaju ... to som nikdy nezazila .. kym som dieta uspala, tak som skoro osivela a ked sa zobudilo, tak som sprintovala domov 😀
nic si nevycitaj ... a bud rada, ze ti ma kto pomoct a je ochotny ... deti maju rady zivot v komunite, a neboj, bezpecne vedia, kto je ich mama ...
a mas pravdu, kto nemal doma take dieta, tak nepochopi, ze sa bojis niekam ist, ze ta az boli zaludok, ked sa ma dieta zobudit a ty si daleko od domova ... atd atd ... ale neboj, nie si sama, je nas kopa 😀

bobsent
3. jún 2011

@breslerka ďakujem, kuknem sa do baumaxu.
inak nemám pocit že by som chcela mať všetko super, ani nie som extra upratovací typ 😀 a tak, ale niekedy a dosť často si pripadám ako na zatvorenom oddelení psychiatrie...
na mamu sa nedá povedať že žiarlim,trošku asi aj ano ale hlavne som chcela byť samostatná matka nie závislá od mamy, byť sama v svojej domácnosti a tak....ale hovorím si že sa to časom zrovná.
@denisse jááj ako toto všetko poznám!bože a ty máš deti dve! to chce odvahu 😀 😀 inak akoby si o mne písala...

breslerka
3. jún 2011

@bobsent ...moja bola presne taka, samy rev (do doteraz, ked si daco zaumieni, ale ona strasne nahlas krici a vzdy kricala),ziaden kocik, ale ani ruky moc, vsetko chcela sama, jasne ze to nevedela, tak plakala, sama nervozita a netrpezlivost (to doteraz), usmavanie bola hruza, spotena som vzdy byvala, az hojda a pruziny pomohli, ale my sme na to dost neskoro dosli, teraz by som to davala skor.....a to obe diticky si mala take?
@bobsent ...tak ono je suoer, ked nie si taka perfekcionistka, no s tou zavislostou si to mozno len tak vysvetlujes, hoci to uplne chapem...ja sa tesim, ze som to zvladla sama, ale len preto, ze som musela....ale isto by som mala nervy, keby mi pomahal niekto a pritom by to bolo fajn, lenze to je iba vecou pohladu, je to asi blbost sa na to tak pozerat, ze nie si samostatna v domacnosti, proste tam mas mamu, ona ti pomoze a ty jej takze to je spolupraca!!!Ale presne chapem tvoje pocity

breslerka
3. jún 2011

@denisse moja bola presne taka, samy rev (do doteraz, ked si daco zaumieni, ale ona strasne nahlas krici a vzdy kricala),ziaden kocik, ale ani ruky moc, vsetko chcela sama, jasne ze to nevedela, tak plakala, sama nervozita a netrpezlivost (to doteraz), usmavanie bola hruza, spotena som vzdy byvala, az hojda a pruziny pomohli, ale my sme na to dost neskoro dosli, teraz by som to davala skor.....a to obe diticky si mal
@bobsent ..ten prvy odstavec bol pre denisse:O))