Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
@bobsent ty prosim ta nemas nahodou doma moje dieta?To co opisujes sa hodi.Az na ten vek 🙂 .Aj s tym tulenim,mne to tiez chybalo.Ked mala polroka,tak pri pokuse o steklenie a tak sa vzdy rozplakala.Teraz aspon v tomto to je lepsie.Ak ma nato naladu,tak pri stekleni sa rehoce jak delo.Ale to tulenie,no co ja viem.Ona uz dlho chodi,ale lubi sa hlavne nosit na rukach.No akonahle sa chcem knej pritulit ja,tak ma hned odstrkuje.A ked si polozim ruku na nu,tak to iste.Je to zaujimave,lebo ona neustale potrebuje niekoho pri sebe,sama nedokaze byt ani sekundu,ale ked pride na mojkanie,tak ma posle do.......Proste vsetko musi byt po nej,ked ona chce tak dojde,ale to malokrat.Skor ma stipe a hryzie,ale to len zo srandy.Ja tiez stale porovnavam s tymi dokonalymi detickami,proste mi to neda,ze preco je to tak.Preco je niekedy tak zlata a dobrucka a preco sa v sekunde zmeni na nespoznanie.Place,nervaci,hadze sa.Vtedy je to hrozne.A to ze nemozem ani poriadne zit,no hroza.Zo zachoda ma taha,ked chce ist do inej izby tak musim ist snou.Nedokaze vobec ale vobec existovat sama.Hrozne sa boji,je hambliva.Minule sa zlakla aj tiena.No ked z tochto nevyrastie,tak bude mat tazky zivot.Viem o com hovorim.Ja som bola taka ista,a pravdupovediac som aj doteraz 😖
Jaj a s tou mamou,aj mne mama chodila pomahat zo zaciatku a presne som si vycitala jak ty,ze preco nie som samostatna.A najviac ma stvalo,ked mami dokanalych deti mi zavideli,ze mne je ako dobre,lebo mne vzdy niekto pomaha a oni chudence,co maju deti ako anjeliky,su nane same.Tak to ma tak vie vytocit ze az.Lebo to uz nevidia ze cim vsetkym si musim prejst.Lebo oni navaria,vyzehlia atd.Jaaaj tak ano,ked sa im anjelicek hrajka v druhej izbe.Ale ze ja sa citim ako siamske dvojca s mojim dietatom,musim jej byt furt k dispozicii,ani len noviny si nemozem precitat,lebo je zle.A mam taky pocti,ze cim je vacsia,tak tym to je horsie
@denisse ...to nie je tvoja vina, co citam, je to nahoda, daktora ma po narocnom dietati klasicke, ina zase narocne...ani moja nechcela dudel, tak som zavidela vsetkym, co ho maju, ved ako to potom utosit..ja som v aute utisovala tak, ze som vybrala a dala na prsik...co som mala robit, napr. na dialnici......a u tej starsej sa to kedy zlepsilo, vidis na nej aj daco ine, akoze skor hovorila a tak?Lebo moaj skro zacala, vie naratat, normlane spocita veci do 4roch, inak cisla pozna aj take, ze 29, 85 a tak, notrmalnu logiku poouziva, vedela to ako 2 rocna, abecedu pozna a vsetky loga, nehoraznu pamat ma....takze je myslim, ze u nej je to tymto, ze vsetko chce ponat, pamatat si a aj preto tak zle spavala od mala, ze vsetko chcela
@breslerka
ano, starsia je sikovna .. rozpravat zacala skor ako chodit .. v roku vedela opakovat slova ako "avirilik", v roku a pol skladala krasne vety ... farby sa skoro naucila, pocitat tiez ... neviem, ci je to nejaky extrem, skor nie, ale sikovna je .. ale netrpezliva, nervna je stale 😀
no tak aspon su v niecom sikovne,co bohuzial ja nemozem povedat.Ona je tak akurat,nic nerobi skor ani neni v nicom dopredu.Sice keca uz velmi dlho,ale len take hatlaniny.A niekedy je ako zaseknuty gramofon. @breslerka s nocnikom ste nemali problemy?My teraz zaciname,a je to des,ani za svet si tam nechce sadnut,lebo sa boji este aj nocnika.Nechapem preco je tak neskutocny strachoput
@lia09 My sme tiez pri cestovani musime obcas zastat a vybrat ju a az po hodnej chvili nmozeme pokracovat dalej. A to chodime len na kratke vzdialenosti - max 50 km. Natalka tiez nema extra rada, ked sa jej dotykam, napr. ked jej chcem chytit rucicku, tak mi ju hned vytrhne, do pusinky si neda vobec pozriet, cize zuby sledujeme len nahodne pri smiechu alebo placi. Ale obcas sa vie krasne pritulit a byt aj chvilocku v klude. A zvyknuta je aj na to, ze ju kazdu chvilu pusinkujem. Co sa tyka psychomotorickeho vyvoja, tak tiez nie je s nicim extra popredu, ide si svojim tempom, nieco robi trosku skor a nieco trosku neskor ako su tabulky. Mne zase mama pomahala hlavne so stravou a varenim. Inac musim sa pochvalit, ze sa nam zlepsilo denne spanie - doobeda dokaze sama potiahnut 1 az 1,5 hod, poobede sa po polhodine prebudi, dam ju na prsnik a tam drieme dalsiu polhodku. Ale celkovo je to velky pokrok. V noci sa vsak budi casto - min noc to bolo asi 6x.
@lia09 ty máš moje dieťa!!!!!!!!! 😀 😀 😀
môj si najnovšie odtláča moju ruku len čo mu ju položím na hlavičku.
ani 5 sekúnd nevydrží sám-vždy pri ňom aj pri hre musí niekto byť, alebo na rukách nosiť ale telesný kontak odmieta. max. ma hryzká do pleca či tváričky.kpírujem z inej témy čo som písala, ale hodí sa mi to sem:
čakala som že pri plači, uspávaní, jedovaní sa a tak sa bábo bude dožadovať mojej prítomnosti a blízkosti, že sa stúli do náručia priloží, postupne utíši. krutá realita ma zaskočila, odtláčal ma, kopal, jedoval sa ešte viac, o priložení, objatí ani reči...od narodenia.
a tak človek sa začne pýtať,preboha kde robím chybu? prečo je to takto neštandartne? je to mnou? ťažkým pôrodom? jeho popôrodným stresom? tým že nebol po pôrode pri mne? a na záver..mojou nervozitou lebo som z toho všetkého vytočená? ako to zmeniť?
a tak nakukne na modrý koník sa skúša nájsť mamičky s podobnými skúsenosťami - a ako z toho von, keď nič nezaberá. kočík-rev, náručie-rev, hračka-rev, nakrmenie-rev, pokus nechať vyplakať-mega rev.
od 5 .mesiaca je to o 50%lepšie.
ale najväčším problémom je ako by som povedala-nepoložiteľnosť. na dečke vydrží cca 5-10 minút, v kresielku detto, po sediačky v šporťáku ak má dobrý deň tak 15-20 min.
@strapanik no to spanie sa aj u nas veeeeeelmi zlepsilo.Ked bola malinka tak to bol horor,spavala hore dole,nikdy som nevedela ze kedy.uspavanie hotova katastrofa.A to este pred mesiacom som ju uspavala na rukach,ale nastastie aj to je prec.Sice ju uspavam dlho,najmenej 30min.Ale aspon mame rezim,o com som predtym len mohla snivat.A minule mi spala cez den 4HODINY.A to ona nikdy nikdy v zivote nespala cez den,ani ked bola mimino.Aj som si hovorila ze teraz spi ovela viac ako pred mesiacmi.A ja na tom nemam nijkau zasluhu,to proste ona musi chciet.
@bobsent ver mi aj sa nekonecne pytam,kde sa stala chyba.Ale ja v to verim,ze to neni vomne.Moja sa takto proste narodila,muselo to byt porodom alebo tehotenstvom,lebo som ho mala dost stresujuce.Ja snou uz chodim k psych. a dava jej homeo,ale zatial nejak nepomaha.Ale jej prva veta bola,ze preco som neprisla skor.Tiez stale hladam na nete,lebo mne by ani nevadilo ze musim byt pri nej,alebo ze neposlucha,ze robi neporiadok.Nad takym sa ani nepozastavim.Mne hlavne vadi ten plac.Skor by som povedala,ze niekedy sa mi zda,ze ma depku.Nad takymi vecami sa rozplace,ze proste vobec nechapem.Napr. teraz fici jej novinka: rano ked vstane uz z postele krici ze chce mlieko,tak jej ho robim a samozrejme ona pri mne reve.Tak ja v strese rychlo rychlo ho robim.Ked ho uz mam a poviem jej ze no pod ideme papat,ona sa zacne hadzat,plakat este viac a nechce ist jest.No vtedy ma ide porazit.A toto mi robi cely den a zakazdym ten isty scenar.nakoniec ju zoberiem nasilu,pridrzim ju a veru vopcham jej mlieko do ust.Az potom sa upokoji a cuca mlieko o dusu.Np proste nechapem.Ona doslov vyhladava konflikty,aby sa mohla jedovat.Mne sa zde,ze to je pre nu normalne.No ale pre mna to nie je.Vkuse cely den mnauci ze chce toto a toto a ked jej to dam,tak vresti ze to nechce.A najhorsie je to,ze nanu vela kricim ☹ .hambim sa zato,ale myslim si ze tolko placu a mnaucania co mame doma by vytocilo aj papeza
@breslerka Ahojky, tak tie pružiny si musím objednať.Nš doteraz spáva v hojdačke, ale už mu je malá.poraď ako odučiť od kojenia ja som sa už 10 mesiacov nevyspala a cez deň mi spí konečne po začiatočných 10 min. aspon 1,5 hod..Za ten čas však natočím vrtulu a upratujem, varím, periem, vysávam, však maminky náročných detičiek vedia o čom je reč, lebo keď sa zobudí, ledva apám dych, ale už sa venujem, len náš najmilovanejšiemu , ale najnáročnejšiemu pokladu 😝 .Bože dobrý, ešteže mám len jedno.
Ahojte, ked Vas tak citam tak uz ani neviem ci moje dieta je narocne alebo ja neschopna. Moja mala od narodenia spavat cudzi pojem. Hodinu nosit, hojdat, spievat, ulozit spiacu do kocika (v kociku mi v zivote nezaspala), vyjst s kocikom von a slecinka vyspata, takze zas davaj nazad a skusit uspat alebo skusit neskor. Noci hroza, hodinu nosit, hojdat, spievat, polozit aaaaaaaa nam sa este nechce spat na posteli ale na rukach tak davaj kolotoc znova a znova kazdu noc. Snivajte s nami ze trojhodinova prechadzka s kocikom, tak polhodinova aj s chystanim, ked zratam na jednej ruke ze spala viac ako dve hodiny tak to asi aj prehanam. Asi 2x spala viac ako 3, to uz som povazovala za zazrak a kukala ci to moje dieta zije. Casom sa to trosku zlepsilo ze k spievaniu je pripojili prsnik a netrebalo uspavat hodinu ale len pol alebo menej, lenzeeeeeeee prsnik ma len maminka, takze zaistila som si tym ze nikomu inemu nezaspi. Ma 22 mesiacov a stale kojime a inak mi nezaspi, mozno tak po dvoch dnoch nervacenia a placu. Cesta autom od malicka hrooooza, teraz ako je starsia tak vydrzi v sedacke tak 15 minut ze sa povozi a pak uz davaj von. Obliekanie? Hotova katastrofa, co sa jej proste nepaci, tak smola a jej sa takmer nic nepaci. Gombicky? Nehrozi, nic s gombickami si neoblecie (fobia alebo co je to), nohavice, rifle? Snivajte s nami, akurat tak teplaky, lebo su pre nu najpohodlnejsie. Vsetko vzdy tyzden ospevovat kym si oblecie alebo obuje. Ak vobec oblecie alebo obuje. Co sa tyka mojkania, tak vacsinoou ok, ale ked je uz niekto doterny ze tutumutu tak uz dviha ruku ze ide fackovat. Inteligentna je az az, ale nocnik? Zbytocnost, nema cas tam sediet a ani chut. Ked si tam aj sadne tak len oblecena, co je velmi efektivne 🙄 🙄 Spat cele noci to som este nezazila ani raz, takze 22 mesiacov neustaleho budenia v noci je uz pre mna standard, cez den konecne spi hodinu, dve a zazrakom aj tri kde tu. A v noci konecne netreba behat po chodbe a pri kojeni aj spievat ale uz staci len vytiahnut mliecko a lahnut si k nej. Takze verim ze casom to dojde do stastneho konca. V porodnici velke predsavzatia ze 3 deti, momentalne som v stadiu ze bude jedinacik, mozno casom jeden surodenec, ale ak sa poda na nu, tak zachrante ma 🙄 🙄 . Akosi som to prehnala, tak komu sa nechce citat, ignorujte, mne sa celkom ulavilo 🙂
@lia09 ..ked som zacinala s nocnikom..asi v 15 mesiaci cca alebo 16tom, nnebol problem, len som sedela pri nej, citala som jej tam, inak by nesedela.Vlastne kazde sedene bolo o tom, ze som bola pri nej, ale nebala sa nocnika. velmi rychlo sa mi naucila tam cikat aj kakat, ale ona vedela v roku uz rozpravat, vedela mi povedat.kakanie bolo hned, cikanie asi po tyzdni ci dvoch.Vonku som ju to ale vtedy nenaucila, ona neznasa dotyky a obmedzovanie, takze nechcela byt podrzana, tak az teraz som ju na von naucila. To skor po case, napr teraz na vVianoce, ked sme boli u nasich v Poprade (mala rok a tristvrte) a este aj ked sme sa v roku a pol prestahovali,tak sa zacala pocikavat asi takj, ze si vzdy cikla a bud sa vypytala, alebo nechcela ist na nocnik, kricalaaa, ale to bol uz skor taky vzdor, tak som jju naucila tak, ze som ju nenutila, nepytala sa jej, vzdy si cikla, potom sa vypytala, postupne sa to zas stratila, takze doma si necikne vobec...to skor von,lebo aj ked vie, ze jej treba cikat, ja to vidim, poviem ze ci ideme, krici ze nieeeeee, lebo nechce ist napr. zo smykalke a pod....tak si cikne ale nikdy sa uplne nepocika...ale zabera, ze som jejn povedala, ze uz nemoze ist potom na konika alebo smykalku, ale nie ze ako zakaz, ale ze sa terazt musime prezliekat /(to aj doma pomahalo), takze to dlho trva (naschval predlzujem), potom uz nestihame ist na konika a pod......tebe si nechce vobec sadnut na nocnik?A kolko ma?
@jaruska6 ...tie pruziny nam prave pomohli ked uz nechcela byt v hojde,m lebo sa krutila tam, ale prvy krat revalaaaa, ved ako aj v hojde 😉 ...porom si zvykla rychlo.....tak som ju aj oducala od kojenia....najskor na noc...proste sme si povedali, ze ju nakojim len 2krat a zvysok ju bude hupat muz...ten bol predsa rok vyspaty na rozdiel odo mna......flasu najskor nechcela vobec, potom som skusala pred poobednajsim spankom, lebo vtedy byvala najpokojnejsia a nakoniec vzala, proste som kusala len vtedy ked nebola moc unavena a mala dobru naladu....takto som ju oducila od kojenia poobede. Asi po 2 tyzdnoich som skusila rano, ked bola tak viac vyspata, teda po takej lepsej noci a este v postielke som jej dala a vzala......posledne bolo vecerne kojenie, toho som sa baaaaala.....asi po mesiaci som skusila az a najskor vzala, nie vzdy vypila, ale aspon si uz odpila a dokojila som ju.Jeden vecer vypila vsetko a prsnik uz nevzala......aj mi to bolo potom luto, sibnuta som teda, ale teraz som rada, ze som ju v 13 mesiacoch odstavila...mozno este do takeho 15-16 maximalne mesiaca by som ju asi mohla kojit, ale potom sa jje brutalne zlepsila pamat, amyslim, ze odstavovanie potom by bolo priam nemozne
Bambulky este som vas chcela podporut, ze pred 2 dnami som nechapala, proste ja som uz odmietla malu hupavat a uspavat hupanim, uz v noci som si ju bravala na velku postel...ja som si dala k nej matrace, aby som bola na jej urovni (lebo muz chrape, aj tak som chodievala casto spat do inej izby 😀 ), a ked sa v noci prebrala, bravala som ju na velku postel, tam, cuduj sa svete, zaspala.....a pred 2 dnami spm sa rozhodla, aj na jej podnet, lebo povedala, ze ideme rovno spat do velekj postele...nevedela som si a ni predstavit, ze ako ju uspim preboha bez hupania a pohybu, ved doteraz sa to inak ani nedalo...a ona sa najskor mechrila potom ma hladkala, chytila ma za lica a nakoniec, co som jej aj dohovarala, normalne zacala pravidelen dychat, ocka sa jej zatvorili a moje dieta spalo...kukala som na to ako puk, ze to snad ani neni mozne, ze moje dieta takto zaspalo!!!!!!!!NIKDY BY SOM NEUVERILA po tom, co spavala len v manduke a ja som ju na fitlopte hupala, co kovňcik musel priam ficat aby spala, co sa hojda musela hybat.......takze zrejme je pravda, ze deti sa to naucia, skor ci neskor, ale naucia...co ale neznamena ze spala celu noc, minule ok, ale tuto vkuse hore, ale jasn,e ze jej idu stolicky....tak ale to je normalne.......uspech bol uz aj to, ked sme ju nemuseli hupat ale ukludnila sa na posteli, lebo mne veru uz aj z toho hupania postielky bolo neskor zle a to som bola nadsena, ze aspon toto mame....
@breslerka včera som ho 1x uhojdala k spánku v postieľke!!!nemusela som nosiť za zúrivého metania sa na rukách 😀 uvidíme čo bude dnes,lebo včera bol extra ospalý.
dnes som ja 😠 od 22.00 do 4.30 bez prestávky dvíhal nôžky a trepal sa..od pol druhej spal pri mne..nepomohlo..neviem prečo to robí, čo ho bruško bolelo či čo...
mali by sa nám ozvať s hojdou.ak pomôže nech ťa pán boh odmení na deťoch 😀 😀
ahojte,
môžem sa pridať? 😅
nebudem sa rozpisovať znovu, náhodou niečo zabudnem... 😀 tak vám skopírujem príspevok, ktorým som založila jednu tému...
Malý bude mať rok... od narodenia to bolo kľudné a pokojné dieťa, ktoré mi prespalo celú noc... plakal, len keď ho niečo trápilo (bruško, plienka, hlad).... na každého sa usmieval....
Cca od pol roka sa to začalo postupne meniť a dospelo do štádia, že mám doma neukludniteľného nerváka, s ktorým si niekedy nevie rady celá naša rodina.
S hračkami sa mi nehrá... ak ho niečo z hračiek zaujme, tak max. na pol minúty a už si letí za svojím.... je nonstop v pohybe, ak by pomohol, tak aj spí na stojáka.... všetko ťahá, so všetkým búcha, pre všetko plače... plače, lebo mu nedovolíme do nemoty vypínať a zapínať televízor, lebo mu nedovolím visieť na rúre, lebo mu nedovolím pchať ruky do soli, lebo mu nedovolím stokrát otvoriť a zatvoriť balkónové dvere (štýlom "vyhráva, kto silnejšie s oknom tresne), lebo mu nedovolím chytiť žalúziu a ťahať ju kým sa nepoddá a neutrhne sa... proste samé hlúposti.... keď vidím, ako niektoré deti sedia v kope hračiek a hrajú sa... len smutne sklopím zrak a povzdychnem si. Nepotrebujem, aby sa mi sám hral pol dňa a ja som mala pokoj... to ani náhodou, len ma mrzí, že ho NIČ nezaujíma....
Ak sa ho snažím niečo naučiť, tak mám pocit, že to opakujem ako papagáj sama pre seba (nevníma, nedokážem upútať jeho pozornosť)... pritom je neskutočne vnímavý a veľmi rýchlo sa učí... učili sme ho "aký veľký vyrastieš?" Takmer nikdy nás pri tom nevnímal, nezopakoval, nesnažil sa... len jedného dňa dvihol ruky....
A ešte jedna vec..... asi od pol roka neznesie cudzích ľudí.... a mám pocit, že sa to nikdy neskončí. Moja teta, ktorá k nám chodí takmer každý deň si každú svoju návštevu "odtrpí" zvesené ústa, plač ako keby ho drali.... Tento víkend bola u nás svokra a nesmela si nasadiť okuliare na oči, lebo hneď plakal ako tur... a takýchto výmyslov má habadej.... napr. plače na mňa, keď mám farbu na vlasoch... atď. atď. ..... Ak mu niečo nedovolím, tak sa mi hádže do zeme a dokáže kvôli tomu aj pol dňa plakať, vrčať (proste je až bordový, taký je zlostný... štípe, škriabe, búcha....) Viem, že krik krikom neodstránim, ale niekedy proste prdnú nervy a človek zvýši hlas.... snažila som sa v tom čase s ním rozprávať kľudne, potichúčky, vziať ho do náručia a snažiť sa ho utíšiť, ale on ma tak maximálne škriabe, štípe a krúti sa, takže sa bojím, že mi z rúk vypadne.... Ešte som zabudla napísať, že od narodenia mi odmieta kočík.... hlboký, športový, všetko jedno... neobsedí ani minútu..
toľko o mojom hercovi 😀 😀
@bobsent to áno... to bol anjel... teraz je to anjel ale s poriadne ostrými rohami 😀
ináč, ja mám pocit, že sa to takto rapídne zhoršilo po druhom očkovaní 😕 najprv mi cca dva týždne neprehovoril... myslím to jeho mamama bababa... proste ako keby onemel... potom sa rozhovoril a začal byť takýto mega aktívny... 😲
kristepane 🤐 ja si to myslím tiež len mi to nikto neverí!!!!!!!!!!!!!!!
po prvom očkovaní zhoršenie, už začínal spávať cez deň a tak, potom akoby uťal...po druhom katastrofa..nespal nám 20 hodín! volala som doktorke,vraj to neni možné 😖 dva týždne trvalo lež sa dal dohromady ako tak.
mám strach z posledného očkovania,niekedy sa u detí rozbehne autizmus ☹
tvoj už bol 3x?
@bobsent tretia dávka nás čaká 16.6. a ja mám z toho už teraz husiu košu... o tom autizme viem, máta ma to noc čo noc ako sa očkovanie približuje... mám z toho paniku.... Môj bol do druhého očkovania naozaj vzorné, kľudné, tiché, večne usmiate bábätko... po druhom očkovaní to šlo rapídne k horšiemu... najprv to žvatlanie... neskutočne som sa preľakla, keď mi okamžite prestal žvatlať a nerozbiehalo sa to dva týždne... a potom sa spustila hyperaktivita.... 😒 tiež by mi to nikto neveril a každý by mi tvrdil, že nie je možné... ale mňa nikto nepresvedčí... poznám svoje dieťa, som s ním v kontakte 24 hod... vidím, ako sa zmenil.. a viem, že to bolo bezprostredne po druhej dávke 😠 ☹
a teda poviem vám... týmito vašimi skúsenosťami (ktoré sú ako moje) ste ma presvedčili... nedám ho očkovať... idem do toho! Mne tých 10.000sk pokuty stojí za to! Šlus... 😠
@piacere ja som ockovanie velmi zvazovala... a mala ma zatial vsetky je uplne v poriadku... a dieta sa meni kazdu chvilu ...neberiem ti ze ta hyperaktivita je z ockovania ale kde mas dokaz ze je to naozaj z toho? napriklad moja prve tri mesiace preplakala... potom bolo prve ockovanie a doma sa uplne upokojila (neprestala byt hyperaktivna ale uz neplakala) a zacala plakat vonku... fakt neuveris ale v stredu bola ockovana a vo stvrtok zacala v kociku plakat... nemam pocit ze to suvisi z ockovanim,lebo doma zrazu zacala spavat...podla mna to skor suvisi s tym ze ako rastla zacala si viac uvedomovat svoje okolie a vonku bolo co pozerat ale z kocika toho moc nevidela... druha davka je asi v obdobi ked dieta uz nesedi len na ritke ale aj sa uz pohybuje po byte... nepresviedcam ta aby si dala ockovat,lebo ja sama neviem ci naozaj nema ockovanie negativne ucinky...len pisem svoj pohlad na vec... ja sama som nechcela dat MMR.... bala som sa,ale vsetko je OK a tak nemam dovod zatial nieco lutovat....bolo to dlhe obdobie zvazovania u mna... drzim palce nech ti nerobia problemy urady🙂
@bobsent autizmus sa spaja s MMR ale nikdy to nebolo dokazane..nespaja sa s hexou...navyse ja som sa tiez velmi bala autizmu,ale najma nazory odbornikov (nie lekarov) ma presvedcili ze to tak byt nemoze, ide o to ze autizmus sa skor ako po roku a pol nijako nezvykne prejavovat dokonca aj vtedy je to este len tazko identifikovatelne...do troch rokov dietata ti nikto nepovie ze sa jedna o autizmus, a kedze MMR sa dava zhruba v obdobi prvych akoby priznakov tak to s tym mnohi spajaju... mne sa teraz lahko hovori, mame to za sebou ale ja sama som skoro zosedivela ked som sa rozhodovala ci dat alebo nedat ockovat...
inak baby, musim povedat ze som sen isty cas prispievala castejsie, ale mala sa mi celkom dala "dokopy"😀 teda uz je to celkom OK, nasli sme si spolocny rytmus a i ked je nadalej velmi aktivna uz to nejako zvladam aj bez ujmy na zdravi🙂 spinkanie stale celkom OK, spinka cez den len raz a v noci ako kedy... v priemere od 3-7 zobudeni ale tych 7 je cim dalej tym menejkrat🙂 teraz ked uz chodi je to s nou podsattne lepsie, vecer mam z bytu sice kolnicku na drevo,ale tak ked zaspi tak poupratujema nijako to neriesim🙂
@bobsent @piacere k tomu ockovaniu, Chodim s malou k jednej pani, co robit detoxikacie atd. Uz ma sama vnucata a aj mne to poradila, ze nam da nejake kvapky pred ockovanim a potom na detox po ockovani, a ze to ockovanie deti znasaju uplne bez problemov a nasledkov. Jedna sa o nejake Jonasove kvapky, ale zatial som sa viac o to nezaujimala. Riesime ine zdravotne problemy. Inak nam uz vela pomohla, takze jej doverujem.

@breslerka
obidve 😀
aj preto mam obcas podozrenie, ci za to ja nemozem ... ta druha navyse nechcela a nechce dudlik, takze ju na verejnosti alebo v aute nemam ako utisit .. niekolkokrat sme museli zastat, vybrat ju zo sedacky, utisit na rukach a znova kusok ist a zase ... ale uz bude mat 11 mesiacov, tak uz neplace tak nepricetne, tak je to lepsie 😉