Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
@zuzkat1 na temu očko.sme sa už bavili,tak poznem tvoje nazory ,ale chcem ti povedat ,že pri MMR ide o učinok virusov,ktore su v 3kombinacii podozrive so spustenia autizmu a pri hexe a prevenare ide o učinok hliniku,kde sa otrava hlinokom podoba na auti priznaky.Nejdem sa tu dotahovat čo je a co nie je dokazane.Viem ako sa robia studie na ine -nepovinne lieky --a ako sa robia na vakciny a to mi stači.Iny "dokaz" ja nepotrebujem. 😉 Aj polio vakcina bola este pred 6r bezpecna-podla odbornikov- a zrazu nou prestala byt a vie sa že ona sama sposobolvala polio-a tak je už zakazana-moj starši syn ju vasak dostal.
@kaja73 vsak ja sa tiez nejdem dotahovat, len som napisala nazor...sama som proti ockovaniam - mozno je to paradox ze som proti a dala som... neviem to vysvetlit inak ako nedostatok dokazov... a to mas tak, nic by si nemohla robit, lebo vsetko co je teraz OK o 5 rokov byt OK uz nemusi...tyka sa to aj jedla, aj zivotospravy, aj liekov ...proste vsetkeho... ja som dala lebo ma nik nepresvedcil ze je to naozaj tak... to ale neznamena ze nemam obavy 😉 znie to schizofrenicky, fakt to neviem lepsie popisat 😅
@zuzkat1 ja som "dokazy"nikdy neriešila,kym som nebola prinutena prehodnotit svoj nazor a postoj,vdaka ml.synovi.Teraz sa na to pozeram presne naopak ako ty-nik ma nepresvedčil o bezpečnosti vakcin,nik ma nepresvedčil o tom, že nemožu spustit autoimune ochorenia,alergie,autizmus atd.Mne už nestači, že nie je dokaz-relevantny o ich skodlivosti-chyba mi dokaz o ich bezpecnosti-a to by pri niečom čo je povinne jednoznacne malo byt.Ale tvoj postoj chapem-aj tak si o krok predo mnou-ja by som očkovanie nikdy neriešila a sla s davom,keby sme riadne nepadli na hubu s ml.synom.Keby moj reagoval ako tvoja mala,nikdy by som si nehladala info .o očkovani a nikdy by som sa nedozvedela,že neexistuju relevantne dvojito zaslepene studie na ziadnu vakcinu-aj ked na bežne lieky sa povinne take studie robia.A ako hovorim toto ma fakt dostalo,hlavne ked mm tieto studie robi a viem ake je to prisne a ako dlho sa pacient sleduje na vedlajsie učinky-po hexe to boli napr ubohe 3 dni. 😕 😠 MM sleduje pacienta rok po liečbe-kde je tu rovnovaha?
@kaja73 no nikde, ja viem ze je to hlavne o peniazoch, a je mi luto ze su deticky co tak zle reagovali, ja fakt neviem nejako racionalne vysvetlit preco som nakoniec dala... asi vyzeram kvoli tomu dost divne, ale na malej mi zalezi najviac na svete a som rada ze to dopadlo dobre... ja som napr. o hexe nic nevedela a vobec som ju neriesila, o tych veciach okolo nej som sa dozvedela az ked bolo po...MMR riesim od jej narodenia, lebo mam pracu kde sa stretavam s autistami a abala som sa toho...ale ako vravim vsetko je OK...klop klop klop... je hyperaktivna ale to bola aj predtym, je trucovita, jedovita a tvrdohlava (ale tieto dobre vlastnosti ma asi po mne a tatino tiez nezaostava😀) takze mozem zatial povedat ze mam zdrave dieta plne zivota🙂
@zuzkat1 ja ti poviem,prečo si dala-namala si ziadne negativne skusenosti s dovtedajsim očkovanim,mala si len daku nejasnu obavu,ktoru sa ti podarili ako tak odstanit,pretože je to očkovanie proste povinne-keby nebolo ,tak ho nedas.Nechcelo sa ti komplikovat si život problemami s uradmi, s lekarmi.Neber to v zlom,ja to uplne chapem.Ako hovorim aj tak si o krok predo mnou.Rozmyslala si aj ked si vlastne nemusela-ja až ked som musela. 😲 A preto sa na vec teraz pozeram inymi očami ako ty.
@kaja73 no asi to bude ako pises... ale hlavne ma neodradili tie komplikacie s uradmi ale skorej rodina ktora bola proti mne a sice vsetci povedali rob ako myslis ale mysleli si ze robim chybu ak nedam,lebo oni nepoznali nikoho kto by mal problem, ja sice osobne tiez nie ale pocula som v okoli o takych detoch... no tiez len tak z rozpravania...
@zuzkat1 Ono možno o par rokov bude povinne aj očkovanie na kliestovku,rotavirusy,HPV,ovcie kiahne,chripku a zas ludia len pojdu s davom.Je to povinne, tak naco si to komplikovat.Fakt až osobna neg.skusenost vačšine ludi otvara oči.Možno sa nase vnučata budu povinne očkovat aj proti nadche 😕 Ja vsak v tomto pristupe spravnost nevidim.A myslim, že ani vačšina z nas,ale akonahle to bude povinne,tak prestaneme rozmyslat.Aj tie choroby na MMR ke boli este nedavno bežne a už su strašiakom.Kto robi tych strašiakov? Juj ,ale už filozofujem a som mimo temy 🤐
@kaja73 teraz je v niektorom state epidemia osypok...neviem ale presne kde tak nechcem zavadzat, ale je to zapadna europa... tak mozno to nejaky zmysel ma len by to mali lepsie testovat to je fakt... a teda nestras lebo moja okolo nepovinnych ani neprejde... nieto este aby ich dostala tak dufam ze ich nezavedu ako povinne lebo uz sa mi nechce skumat po nociach dalsie ockovania 😝
@zuzkat1 Ale s osypkami je problem ked ich dostane dospley, alebo staršie dieta-kedysi si ich odbili male deti a bolo po parade-super sa nim akurat vystimuloval imunitny system -horučkove ochorenie su pre vybudovanie imunity nevyhnutne-inak telo len blbne a hlada kde by co mohlo riešit.Moj mm,svokra,mama,otec, svokor ,stari rodičia -vsetci ich v detstve bez problemov prekonali.Teraz su vsak casto s komplikaciami,pretože ich schytavaju v detsve zaočkovani ludia,kedze vakcina tak dlho neposobi ,dostavaju ich dospelaci a lebo aj neočkovani pubertaci-kedže je tažko sa s virusom v detstve stretnut, tak sa to vsetko len komplikuje.Nie nadarmo sa to vola detska choroba.Moj ked ich neprekona do cca 10 rokov,tak zvažim monovakcinu-ak bude.
@kaja73 no neviem tie monovakciny vraj na slovensku nie su... ja som sa pytala na ne... inak ja neviem nechcem zakriknut ale moja fakt este nebola ani len chora... ani nadcha nic... klop klop klop - musim zaklopat.... podla mojho muza to nie je normalne...ked mi prvykrat ochorie asi sa aj zblaznim 😅
@kaja73 tisícky rokov trvalo, kým sa osýpky dostali pred nejakými á 400-500 rokmi do endemickej formy, teda už to dávno nebol ten zabijak, ale ako píšeš, klasická bežná detská choroba, kým nezačali aplikovať očkovanie - v podstate na už "domestikovaný" vírus a tým pádom sa pre nové generácie ľudí stáva vírus osýpok "panenským" tak ako sa prejavoval na Indiánoch pri objavení Ameriky, keď ho tam zavliekli kolonizátori. Indiáni padali mŕtvi po tisíckach a Európanom sa ani vlások na hlave neskrivil - ich organizmy vírus osýpok dôverne poznali a mali imunitu vďaka miernemu prekonaniu v detstve. A netreba zabudnúť, že mikroorganizmy človek nevykynoží. Cielene zlikviduje jeden biologický druh, ale vzápätí sa na jeho miesto prirodzeným výberom a zákonitosťami prírody dostane druh nový, ešte nebezpečnejší s ktorým sa človek nikdy nestretol. Aj preto máme stále nové a nové ochorenia, mutácie vírusov, AIDS, atď atď
@maggie2 presne toto len v inej forme mi povedala dr, a sice ze kedze sa ockuje tak virus osypok je pre nezaockovanych ovela nebezpecnejsi, lebo vacsina populacie je ockovana a vyburi sa na neockovanych... podala to laicky ako pre debila - cize mna😀 ale pointa bola to co si napisala...
@zuzkat1 ved hovorim-ked bude 😉 MMR ka nehrozi,že ju dam. A za takmer 10 rokov sa este vela zmeni.Inak moj starši syn nebol do 2a pol roka vobec chory a potom des a hroza-za 5m bral 5 krat ATB-vždy mal hnis.anginu so 40 teplotami,zošupala sa mu koža na rukach,na palcoch noh zliezli nechty-ja som si už myslela,že ma leukemiu 😔 ,skončil s vybratymi nos.mandlami.A ml.syn-cim sme dalej od posledneho očkovania-tym je to....radsej ani nepoviem,nech nezakriknem. 🤐 Dokonca to vyzera, že nam už vyhasla potravinova alergia-už tyždej papa jogurty a dnes 1 krat normalne UM-tak uvidime.A dokonca sme boli teraz cela rodina chora-hrozny kasel nas vsetkych chytil a on pokaslal dva dni rano a vecer.....
@maggie2 no nemyslim... pointa je podla mna v tom ze virus je ovela agresivnejsi lebo ludia uz nan nie su nauceny a teda sa vyburi tam kde nie je ziadna ochrana a ludia uz nereaguju tak ako pre 30timi rokmi ze si polezia a zas su fit ale maju komplikacie...aspon ja to tak chapem... inak si to myslela?
@zuzkat1 aj ja uz chcem povedat ze mala sa mi dala dokopy.Taaaaak ti zaaaaavidim.Som uz tak strasne unavena z toho vsetkeho.Normalne sa netesim na dalsie dni,lebo viem co ma caka.Kazdy den to iste.Rano hned cirkusovanie,lebo chce toho,hento,tamto.Potom nemozem ist na wc lebo ide s placom zamnou.Cely cas co som na wcku tak tam vresti.Potom s nou vkuse musim chodit tam kam chce ona.Najest sa nemozem lebo ma taha prec a zase len vresti.Potom ona chce jogurt,ktory ked otvorim tak ho ani len neochutna a zase vresti.Ja uz nevladzem.Niekedy mam sto chuti zalepit jej usta aby chvilu nevrieskala,Viem ze to znie hrozne,ale u nas od jej narodenia je mrncanie a vecna nespokojnost na dennom poriadku.Bojim sa kazdeho svojho kroku aby som u nej zase nevyvolala plac.No a ten strach,to je hrozne.Tak strasne sa boji vsetkeho,aj ked sa hrame doma s loptou a ona sa odgula len par metrov od nej,uz vresti a boji sa ist prenu.Boze co by som dala zato,aby som mohla ist na wc bez toho,aby som nemala krce v bruchu.To ze spravi bordel,ze rozhadze vsetky ponozky po byte,vsetky pera a vsetky moje nohavicky je pre mna len dobre a tesim sa tomu.Znamena to,ze aspon chvilu dokazala existovat aj bezomna.Cim je vacsia,tym viac je bojazliva.Ja uz neverim v nic,v ziadne zlepsenie.Proste uz nedokazem verit,ze to raz bude lepsie ☹ .Myslim si ze to tejto temy nepatrim.Nasla som tu vela podobnych deti,ale tak umrncane dieta ani jedno.Bodaj by moj najvacsi problem bol to,ze robi bordel,ze neposlucha alebo ze sa jej musim stale venovat 😒
@lia09 moja sa aj o zem hadzala a buchala si hlavu o zem...jednoducho som ju prekrocila a isla som odtial prec (pokial to nerobila na dlazbe,lebo to by si ublizila) a ono to preslo asi po 2-3 mesiacoch ignorovania...ale total ignorovania... strach z ludi nema..len z deti☹ proste medzi nimi ostane ale nehra sa s nimi ide od nich dalej... ale s dospelymi by aj odisla (len so svokrou nie) na wcko ked idem tak necham dvere otvorene a ide so mnou🙂 tam ma caka... a co vyvolava ten plac? to ze nie je po jej alebo nieco ine? ako vies ze sa boji? asi hlupa otazka 😅
@lia09 ale našla si tu také dieťa..moje ☹
viem o čom píšeš,normálne som večer s plačom išla spať lebo som vedela že ma zajtra ráno nič nečaká-len nekonečný rev, jed a zlosť malého...tiež som mala pocit že sa iba dívam do otvorených kričiacich úst a neviem,netuším ako ten nekonečný plač zastaviť.
prvé čo vedel povedať je LÉ=zle. všetko je lé. 😖 od rána do večera to kričal. teraz je to o niečo lepšie ale musí byť vonku v kočíku a nonstop niekto pri ňom a baviť ho. ale aj tak je lé-pred spaním, počas kŕmenia,pri zobúdzaní, na brušku..najradšej by som to kričala spolu s ním.léééééééééééééééééééééééééééééééé 😀
@lia09 Dnesne nase rano bolo presne take ake popisujes-to sme este nemali- a ja mam nervy v kybli. 😲 Dufam,že to nebude dlho trvat-asi sa mu pohli 5 stoličky-aj ked nič nevidno.Ale je to strasne,ked babo v kuse mrnci,stale niečo chce a ked to ma tak to hned nechce s s krikom odhodi.Lepi sa na mna ako lepidlo,ked je na rukach chce ist dole,ked je dole chce ist hore. Moje nervy. 😖
@zuzkat1 no tak ja som tiez skusala odignorovat,a povedala som si ze nikdy viac.To co som u nej potom sposobila bolo neskutocne hrozne.Ty pises ze ked sa hadzala o zem tak si ju prekrocila a odisla si.No lenze ona sa nehadze o zem,ale o mna.Ked chcem odist,chyta ma za nohu,stavia sa mi do cesty.Ked idem na wc tak ja jej dopredu poviem ze idem a ze nech ide somnou.Aj ju chytim za ruku.A hned ako jej poviem ze idem na wc,tak uz aj natom sa rozplace.Cely cas tam stoji nadomnou,nikdy dvere nezatvaram,aj sa jej prihovaram ze co robim a tak ale ona aj tak hrozne vresti a taha ma.Potom chodi k chladnicke a pyta si mnamiku cize jogurt.A samorejme pyta si to uz revom.Ja jej ho otvorim a ona bez toho co by ho len ochutnala,to odmietne a dalej vresti ze chce jogurt.Rano hned jak vstaneme,a poviem jej ze ideme papat mliecko,tak zase len zacne kvilit.Proste su to take malickosti,staci jej nieco povedat a uz zuri.No a ten strach.Tak minule sa zlakla neakeho tiena vonku,ked stretneme susedov,ktorych uz dobre pozna,schovava sa zamna.Vtedy pred cudzimi sa sprava jak anjelik,ani nepipne,krasne sedi v kociku.A ked sa jej prihovoria,tak sa zacne tulit do kocika ako maciatko.S detmi nechce sa hrat,ked aj ano tak ma vkuse drzi za ruku.Doma to iste,nedokaze ist z jednej izby do druhej bezomna.A minule ked sme boli vonku tak ma niekto len pozdravil a ona sa tak zlakla,ze stvornozky zacala utekat o dusu aj s placom.Alebo sa rozlace aj natom,ked sa len potkne.Vobec nespadne ani nic ale rozplace sa,alebo ked sa jej nieco nepodari,ked jej nieco nedovolime a tak.Vedela by som menovat do aleluja
@kaja73 ano presne tak jak pises,az nato ze mi to nemame od zubov.Sice je pravda ze teraz jej idu ocne,ale uz dlhe mesiace jej nic neslo a nalada rovnaka.Aj stymi rukami,ked ju zoberiem tak je zle,ked ju polozim tak je este horsie.Neviem ci sa pamatas ale radila si mi Mateovu kvoli homeopatikam.Mas snou neake skusenosti?Lebo uz tam chodime skoro dva mesiace a nic nam to nepomohlo ☹
@bobsent aj moja minuly rok v lete mala asi pol roka a tiez vonku v kociku sa jej velmi lubilo,takze som travila vonku hodiny.Ale samozrejme v kociku bolo dobre,len ked sa hybal takze hodiny a hodiny prechadzok.Rano sme vstali a uz o deviatej sme isli von.Ale to,ako ma vystresovala pocas tej hodiny stravenej doma,bolo neskutocne.Proste som musela sa obliect,pripravit jej veci na von a tak.A ona pocas toho vkuse vrestala.Takze von som isla s revom aj ja a az na ulici som sa ukludnila.No lenze potom sme dosli domov a znova to iste.Boze co ja som sa uz naplakala,Za ten rok a pol som vyronila ocean 😔

@piacere tak ti držim palce-je to boj na dlhe trate.