icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

andrema
25. mar 2015

@666peter666 no nasa skusenost....moja bola velmi rozumna, dalo sa snou vyjednavat..ale nie diplomaticky Opit rozkom...tak to teda nie...to sa neda..

666peter666
25. mar 2015

no opit neopijame teda niekedy mam pocit ze nereaguje na nic ako keby naozaj nieco mal🙂))))))

bobsent
25. mar 2015

@babulka82 vieš v tomto veku mnoho detí je takýchto, obdobie vzdoru. musíš si opakovať z desatora božích prikázaní-nezabiješ 😉
ale ovalila by som po hlave každého kto mi vtedy hovoril ako ste si naučili tak máte 😠
trúby 😀
ja som sa osobne na materstvo cítila, ale teraz sa ďalšieho dieťaťa bojím ☹ fakt. neviem si to predstaviť.
čakali sme na ňho 10 rokov, takže sme ho chceli, ale teraz si ďalšie materstvo nedokážem predstaviť, až mám hrôzu z toho že znova...

andrema
25. mar 2015

Chcela by som sa tak nejako informativne spytat, ci aj vase dieta:
Nepride sa pomojkat- iba ked nieco chce
Paradoxne sa chce mojkat, ked prave chyti rapel
Mate pocit, ze sa vam vasa trpezlivost a laska od nich neopatuju
A u vacsich deti, ci maju divny pohlad
Ci to len nasa 🙂))

babulka82
25. mar 2015

@bobsent je to veľmi ťažké kto nezažil nepochopí ako pises.No ja to už nezvládam niekedy som v strese čo si zas zaumieni a kde bude vyvadzat.Je netrpezlivý všetko chce hneď v sekunde. Ráno mu robím mlieko a on za 3 minúty vrieska jak zmyslov zbavený akoby som si nevsimala hodinu. Je to naše druhé dieťa prvý bol úplne iný to sa nemusíš báť.Ale aj ja som z toho nešťastná cítim že zlyhavam.

babulka82
25. mar 2015

@andrema náš sa nechce mojkat vôbec,kope má,vlasy mi ťahá atď.iba ked chce niečo dociahnut pýta sa na ruky.

666peter666
25. mar 2015

ako keby som niekedy videl nášho malého 🙂 ale našťastie to robí len pri určitých veciach takže vždy mu niečo vymyslíme čím ho zabavíme a zatial to funguje najnovšie aj keď viem že by sa to nemalo mu poviem že mu pustím fíhu alebo spievankovo na čo reaguje tešivým výskotom ale kým sa mu to pustí tak sa začne hrať s niečím iným a zabudne na to

andrema
25. mar 2015

Mam prve dieta taketo..chceli sme deti dve...druhe sa narodilo, ked malo prve vyse 2 rokov...a poviem vam, ze v porodnici som si oddychlo za tych par dni tolko, co za tie 2roky vobec...teda druha bola kludna a prespala aj 6hodin ako babo...a potom mala zltacku...ale asi ma nepochopi ten,co nema narocne dieta..ale ten luxus, co som tam zazivala...moct sa ist v klude osprchovat a nikto tam nevrieskal, ze idem na 2 minuty na zachod, v klude som sa najedla, aj ked strava nic moc...ale ten pocit, ze vam to doniesli a nemuseli ste varit s vrieskajucim dietatom pri nohach, lebo sa mu nevenujete a v klude sa najest..tak to bol luxus...oddychlasom si tych par dni...

andrema
25. mar 2015

@666peter666 no to je prave to, co ja nazyvam opit rozkom...u nasej sa nadela zmenit pozornost na nieco ine...proste dam ti to a to..ani za cokoladu neprestala... Ani za nic...a nieco pustiť nieco... Mohla somslubovat hory-doly o nic nebol zaujem

666peter666
25. mar 2015

ale tak zas to len prilezitostne sa stane ako vravim napr je rozhodnuty ze nepojde ani za nic dovnútra z vonka a mozeme sa az na hlavu postavit a on ani ho nehne tak len v tomto ripade vtedy ide sam domov ale ked si zacne nieco vydupavat ze toto bude po jeho tak jasne ze nie nedovolime a hotovo

andrema
25. mar 2015

@666peter666 mam dve baby.... Samozrejme ze aj ta mladsia ma taketo stavy... Tomu ja hovorim obdobie vzdoru... Ked dupe za nieco a samozrejme nedovolim.. Ale ona sa po case ukludni a je vsetko ok... So starsou je to ine, ona sa nedokaze ukludnit... Je to ine chovanie... Kebyze mam len jednu, tak si poviem vzdor, ze asi to tak ma byt... Ale toto mi pride uplne ine, aj v inych situaciach´ nicim nevyvolanych´ nie len ked nieco chce, ale doslova aj za zmolku na ponozke...

babulka82
25. mar 2015

@andrema akože sa neukludni ? a ako to pokračuje ked niečo nedaš? alebo vyvydza aj ked jej povoliš čo chce?

babulka82
25. mar 2015

@666peter666 našmu pustit aj neviem čo vobec ho to nezaujma,spievankovo aj fihu ma davno za sebou ešte ho sem tam uputa reklama nejaka ale inak nič.

andrema
25. mar 2015

@babulka82 no reve dlho hrozne a stupnuje sa to, az zrazu reve za nieco ine a nema to konca kraja, no a potom sa ani nedokaze ukludnit a krici po mne ked jej poviem nech sa ukludni, ze sa nevie ukludnit a mam ju mojkat, co sa mi pri jej nevhodnom spravani vobec nepaci.

nealko
3. apr 2016

Mamicky tak teraz som sa tak upokojila ze si to ani neviete predstavit.Mam 9 mesacneho syna narodeneho o 2 mesiace skor.Porpd bol cisarskym ale celkovo mal zly start do zivota.Dnes namna uz vsetko dolahlo a pytala som sa sama seba kde som urobila chybu ze mam take dieta ake mam :( V prvych mesiacoch sme mali neuveritelne koliky,stale non stop len na rukach to som zvladala na moje pocudovanie excelentne.Stale som sa upokojovala ze prejdu koliky a bude dobre.Mala som sice pravdu ale dobre bolo par dni kym sa nezacali tlacit zuby,ktore nas trapia doteraz.Matko je strasne uplakany,nervozny stale si vyzaduje moju pozornost vycerpal naozaj uz celu rodinu.Tak zavidim tym mamickam ktore mozu ist na hodinovu prechadzku bez hysaku :( Vydrzi tam len ked spi a akonahle sa zobudi tak je to horor,chvilu pokuka a zacne vrieskat na celu ulicu :( naozaj uz neviem ako s nim dalej uz som zrela na prasky

trafenamamicka
15. apr 2016

@nealko my máme presne to isté. Ale poteším ťa, zlepší sa to. Ale nepýtaj sa kedy, malý má 21 mesiacov a ešte stále vrieska ako na lesy. Aj ja iba verím, že raz z toho vyrastie, ale kedy, ani netuším. Ale už som si nejako zvykla 🙂. Toho plaču je stále menej a menej, i keď máme dni, keď viac a viac. Už len čakám, kedy začne rozprávať, a spoločne preberieme v konštruktívnom dialógu, čo robím zle 🙂.

trafenamamicka
15. apr 2016

Baby, aj my máme doma náročné bábätko. SOm síce z toho na prášky, ale s humorom sa to dá nejako zvládnuť:
http://cajazpalaca.blogspot.sk/2016/04/moje-mal...

kosta123
26. feb 2017

Kocky a da sa s tym aj nieco robit?
Myslim s detivkami nejako pracovat,pripadne nejaky psycholog???
Ci proste musia z toho vyrast?

trafenamamicka
26. feb 2017

@kosta123 Určite vyrastie. Len kedy je otázne. Náš ma skoro tri a už je to oveľa lepšie. Nie je už tak na mne zavesený, dokonca sa už ani nechce cez deň dojčiť, len v noci potrebuje tú istotu. A plače už len keď mu niečo nepovolíme či sa naozaj udrie. Rastú deťúrence ale každé inak. Niekedy sa to ťahá do škôlky, inokedy do školy, no ak sa na neho ide správne, vyrastie z neho zdravý, sebavedomý jedinec. Tak som čítala 🙂

nealko
5. mar 2017

No mamicky mali ste naozaj pravdu,momentalne mame 21mesiacov,a moje dieta je ako vymenene.Same sa hra,v kociku presedi aj 3.hodiny.Place naozaj len ked.ho niecoboliKonecne som sa dockala 🙂

sunshine007
Autor odpoveď zmazal
slnecnica777
7. máj 2019

Su tu este mamicky, ktore zacinali s touti diskusiou? Kedze tema je stara 9 rokov ako su na tom teraz vase "narocne" deti. Zlepsilo sa to? Zaujimalo by ma ako to bolo s papanim? Mam 7.mesneho narocneho syna. Doteraz papal ukazkovo, ale zo dna na den prestal papat a nic nechce.

luciasmik
17. nov 2019

@slnecnica777 Dobry den. Ja mam 2.5 rocneho chlapceka. Tiez narocne dieta. Ked mal okolo 8 mesiacov tiez zo dna na den prestal jest aj dovtedy jeho oblubene kase, polievky atd. Takto sa zasekol
na skoro 4 mesiace a potom zasal zasa pekne jest. Ale medizcasom sme male asi dalsie 2-3 take obdobia. Na silu s nimi nic nejde. Mali sme obdjobie kedy jedol len spagety dookol. Vysoko narocne deti su takto nevyspitalene a nasilu do nich nic nedostanete. Len trepezlivo ponukat roznorodu stravu.

slnecnica777
9. dec 2019

@luciasmik dakujem za odpoved. U nas to obdobie trva uz 2 mesiace. Vsetko co predtym pekne papal vypluva. Mal rad maso a teraz ho vypluva aj banany alebo papa dokola stale len tu istu stravu zemiaky so zeleninou. My mame problem navyse s hyperaktivitou, tak je problem ho udrzat v stolicke pri jedeni. Ako ste tie obdobia nejedenia riesili? Ponukam mu roznorodu stravu, ale vsetko mi vypluva.

lily246
4. feb 2020

Ahojte maminy, tiež mám náročné dieťa, prečítala som si tu viacero príspevkov a ako cez kopír. Mám otázky na mamy čo si tým už prešli a deti im trochu odrástli. Aké výchovné metódy s odstupom času hodnotíte ako najefektívnejšie? Skončilo niekedy to hrozné vyvádzanie? Kedy? Aké sú tieto deti keď sa z nich stanú školáci a potom v puberte a dospelosti? Ďakujem za odpovede, dúfam že budú pozitívne ladené.

slnecnica777
5. feb 2020

@lily246 Ahoj. Ake stare mas dieta? Ja mam 2 narocne. Jedneho uz dospeleho 18r. a druheho 16m s tym este "uzivam".

lily246
5. feb 2020

@slnecnica777 ma 20 mesiacov, zlozity pripad od narodenia

slnecnica777
5. feb 2020

@lily246 Chlapec? Aj my sa trapime od narodenia. Spanok, jedenie, pozornost, spravanie, cesta autom horor. Este mame problemy aj so slabym bruchom, musime cvicit, aby nemal skoliozu. Nikde neposedi, hracky ho nezaujimaju, chce sa len nosit, vyzaduje si nonstop nasu pozornost. Je to velmi vycerpavajuce.

elibelipebeli
21. apr 2021

Ahoj, chcem sa opýtať tých mamiciek, ktoré už máte deti väčšie (5r a viac, možno už aj v puberte) a boli náročné. Moja ma rok, a už som z nej na prášky niekedy, nevládzem, nechápem. Je tretie dieťa, na ktoré som sa neskutočne tešila, hovorila si, že pri prvých už mám všetko "vychytane", bude to super, ale toto co mi robí ona, a nelepší sa to, no do plaču mi niekedy je. Neustále počúvam "vyrastie z toho"... Tak naozaj? Vyrástli z toho neustáleho dožadovania si 100% pozornosti, kricania, za každú hlúposť plakania, atď? Neviem pri nej nič urobiť. Buď ano a ona plače, alebo nechám všetko tak a venujem sa len jej, vtedy je všetko dobre. Spánok ani nehovorím, od narodenia jeden boj. Kedy sa to zlepší, a teda zlepší vôbec? Keby bola prvé, už by som ďalšie rozhodne nechcela :(

crystal17
17. sep 2021

@elibelipebeli
@elibelipebeli moj syn bude mat 5 rokov. Musim povedat, ze v nasom pripade bolo najhorsie obdobie prve 3 mesiace, potom to bolo o cosi lepsie po 6 mesiacoch. Zly jedak, bolo to dieta co nepotrebovalo jest, pit, spat iba zijeme a slapeme cely den. 6 hodin denne som venovala jemu, z toho 3 hod. som pri nom presedela, aby zjedol ranajky, obed, veceru. 3 hod.som prelezala pri nom, aby spaval poobede a zas zaspal vecer. Lezanie a sedenie v kociku nehrozilo. Aby mi neusiel z kocika a jedalenskej stolicky musel byt priputany. Stale si nieco vynucoval a hned a rychlo, hyperaktivny... no bolo toho dost, aj hadzanie sa o zem, prejav jeho sily, pri vzdore daval do toho vsetko. Tieto deti robia veci naplno vela radosti ale aj hnevu a vzdoru. Urcite na mojho syna neplatil krik a bitka. Velke zlepsenie prichadzalo po 3 roku. Akonahle zacal rozmyslat, rozpravat dalo sa s nim komunikovat, veci sa zacali menit k lepsiemu. Pre neho je ponaucenie trest napriklad zobratie hracky, zakaz rozpravky, rozhodne nie bitka (bitku vnimal ako potupu a vracal to naspat). My sme peknym laskavym a rozumnym slovom dalej zasli. Bude mat 5 rokov je to mily,rozumny, empaticky, milujuci, mudry, inteligentny, zabavny chlapec. Je urcite osobity, ale som na neho pysna. Co nam zobral sily, energie, tolko nam vie aj vratit spat. Som uz starsia matka, ale druhe dieta uz nechceme. Sme radi, ze mozeme uz zacat zas plnohodnotnejsie zit. A mam dojem, ze aj jemu vyhovuje, ze sa nemusi o lasku a pozornost rodicov s nikym delit :D.