Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
matova aj ja som to tak mala..bez kočíka a presne mama juky.. akože na ruky ale ako som zostala tehotná tak som ho nezobrala pár krát sme išli s majákmi- ale ved my už naučení a odvtedy sa na ruky nepýta..akurát mi uteká..on nebehá ale uteká a ja ho naháňam stále..a všade kopec skla a tak sa bojím,aby na to nepadol no hroza,,
no a vonku on celý deň rozpráva citujem: bus slniečkovi, bus nebíčkovi, sanitka, trávové auto, motorka, detičky, tety- dve tety, šrobašíky, kamienky, kamiónik, voda, jama, potom uvidí budu kde predávajú jabka- jabka a už ma tahá tam..mu musím vysvetlit, že jabka máme...potom vidí vláčik- dva vláčiky..keď idú dva..on je strašny rozum fakt..
no a dnes ma zabil..sme už išli domov a on si lahol do trávy a ja pozerám, že čo je--a on : Mami unavený.. keby ste ho videli som skoro od smiechu infarkt chytila..no a keď si zašpiní ruky hneď: mami umyť-- no je to inak zlatíčko idem za ním 😉
ahojte,
no pomoc, denduska 🙂 tak nech sa to u vas zlepsuje zo dna na den 😉 , tiez mam uz bobky z toho...aspon ze si ma uklludnila ze aj ty si malu vlacila na rukach do pôrodu😀 😝 . O baby satke alebo vaku uvazujem, a tiez sa toho bojim, aj ma napadaju take myslienky nech si male nezvyka no asi sa to inak nebude dat...
A prid nas zasa poinformovat ked budes mat chvilku- no - toto ti asi znie ako scifi 😲
renika: u nas plati cim unavenejsi ide spat, tym je zaspavanie dlhsie, ale zas jasne ze unaveny byt uz musi. A som rada ze uz neteplotuje. U nas sa zaspava takych 40-50 min. ziadne hojdanie, kolisanie ani hladkanie- to len par sekund, a uz protestuje ze ho treba polozit- stiahne mlieko- uz to vyzera ze spi a zrazu katastrofa- buchanie flasou do steny, do hlavy, do mna ani nie-len ak nahodou...prehadzovacky z jednej str. na druhu....az kym nezaspi. Ja to nechapem ze neodkvecne hned...hlavne ze chce ist spat
mobilo: aj ja som dnes bola na sone 😉 😵 . Malé nespalo, a ani mimule na sone nespalo 😒. Som si pomyslela ze co toto ma byt 😀. Mne nejak zvlast maly v bruchu nekopal, ale vytacal sa tak ze zrazu sa to tlacilo na vsetky strany 😀
K uspavaniu s manzelom sme sa este nedopracovali, neda sa...
v aute nam dnes odkvecol uz o 10h, spal asi 50min, o 15h uz bol hotový - boli sme u mojej mamy ale absolútne tam nevedel zaspat tak sme sa s ním riadne vytrápili nez sme nedosli domov, a to nam nezaspal ani v autosedacke, doma zaspal konecne o 19:45, lezala som s ním asi od siedmej.
Inak nam vstava okolo 6-6:30 (napriek tmavej rolete a zavesom 😅 ), bezne na obed chodi spat o 11:30-12:00 , cez den spava v priemere cca1,5 a vecer zaspava okolo 19:45-20:30. Cim dalej tym neskor, lebo mu asi nejde do hlavy ze vonku je stale vidno. V zime sme zas mali velky problem ze chcel chodit zo zapadom slnka okolo 17:30 😀 ...a jasne ze sa potom nadranom stale uz budil....V noci nastastie teraz uz spi fajn, raz max 2x sa zobudi na mlieko, inak na cumel alebo ze tam este niesom...
mobilo: tvoj je veľký zlatúšik s rozprávaním 😵. U nás sa to nezlepšuje, ale rozumie fakt všetkému čo mu poviem , čo kážem, škoda len že často to ignoruje 😀...Dnes v obchode so zeleninou sme mame predviedli nazorny kurz- pytala som sa ho kde je karfiol, brokolica, jablka, por, mrkva, hrusky............a on ukazoval prstekom 😀 😀 😀 , Malý nemo
po schodoch som ho doma zacala ucit nech zlieza sam- on to sice vie, ale odkedy ho nechcem preniest tak chce po nich ist v stojacej polohe...tak vodim za ruku....ked uz fakt odpadava tak prenesiem...
vcera som tiez bola u dr. zobudil sa predcasne v aute, manzel ho este skusil vozit ale uz nezaspal tak za mnou dosli s vreskom k lekarovi 😝 , kym som neodisla bol na rukach (mojich).
no ja som aj pri synovi používala manducu a bolo to super lenže on bol narodení v lete 😅 takže ak ja budem mať kópiu syna v zime, kedy sa ani von nedá íst čo ja budem robiť? 😅 😅 😅 ale nie matova my budeme mať spachtoškou..moj syn on pokiaľ sa s ním stále hra nejaký ten otrok tak je fajn on neplače ani nič akurát, ked niečo robím a nikto sa mu nevenuje tak plače, kričí, a tak..len sú veci ktoré musím urobiť ..niuž ale človek si zvykne..
moj sa naučil skákať akože z výšky a teraz všade skáče..včera zase skoro infarkt total strmy kopec on samozrejme ušiel a už som videla ako sa pripravuje na skok.,,oblialo ma teplo a ani neviem ako som tam dobehla a chytila ho..on by vážne skočil 😕
jaj to musí byť komické zatiaľ ešte nejak bruško nemám ale keď ho budem naháňať s tým bruškom to bude zábava 😎
ono to nie je take zle, ked mi Emmku niekto vezme von, fakt su chvilky ze nemam co robit, lebo krpata je zlatucka... najhorsie je ked su obe naraz nervozne....ale si vravim, ze to utecie ani nebudem vediet ako 😒
Imobilo, nak Emmka je tiez totalne kamikadze, ona sa vobec nepozera pod nohy, tiez skoci z hocikadial a presne, pokial sa jej hocikto venuje, tak je klud, ale ked som na nu sama a musim daco robit....no horor.... ale je rozumna tak si hadam zvykne 😅 A ozaj, ona vstava o pol siestej 😀
my sme tak vstávali, keď bol zimný čas od 5 do 6 a ráno tma ☹ teraz mám zlaté časy asi mi chce dopriať ešte kým sa dá..veď rok a pol som nevedela čo je spánok 😠
Caute baby, no predstavte si, dneska som si tak uvedomila zas, ze kto nevie, co je to mat narocne dieta, tak ma berie za totalneho idiota. Dnes sme boli s Martinkom v materskom centre, nie je tam ziadna mamina, co by mala narocne dieta, na moju smolu, pyta sa ma jedna, tak ako, co je nove, tak som jej opisala zalezitosti posledneho mesiaca a ona na to, daj mu panadol baby, moj z toho prespi celu noc. Mne sa chcelo smiat, ked som jej povedala, ze moj syn aj mimo toho, ze mu nieco je, tak vstava 2-3 hod intervaloch na mlieko a podla svojej potreby medzitym, a u nas panadol nie je ziadny zazracny liek, akurat mu tak stlmi bolest, ak mame stastie, tak na mna kukala ako na mimozemstana, nie akokeby ma chapala, ale mi to pripadalo tak, akokeby som mohla za to ja, ze som zla matka. Aj dve mamicky na mna vyleteli, ze ci neplanujeme druhe dieta, ked som povedala, ze nie, tak na mna kukali ako na antikrista, dole klobuk pred vami, co ste sa na to dali, ale ja sa na to necitim, mozno o par rokov poviem nieco ine, tak zle mi to padlo, mne tu v nasom meste nikto nepomoze, okrem manzela, rodinu mam na 40 km, pracuju, moji svokrovci chcu maleho vidiet raz za tyzden, aj vtedy za nim beha moj manzel, no vyliala som si tu srdce 😝
renika 😉 : ja mam tiez mamu asi tak daleko ako ty, nemoze k nam lebo ma na starosti este babicku...no si aj niekedy poviem ze dobre je to tak, lebo by sa nam narusil rezim... 😀 . Svokrovcov mame hned vedla, tam pomoze svokra tym, ze k nam pride na kavu, no maleho nikdy este sama nemala ani v kociku na prechadzku ani bez neho...ja jej ho nedam 😕 😀 . Ja by som ho velmi rada aj zverila, no potom by sa diali veci s ktorymi fakt nesuhlasim, napr. behanie po susedkach (a to by si maly okamzite zvykol), ochytavanie kadecoho spinaveho a oblizovanie ruk...navyse aj u nas doma parkrat ked som sa snazila dovarit ked bola u nas tak som zaregistrovala ze nedava na neho pozor a maly tym jak je poznaceny hypotoniou iste veci jednoducho nezvladne a treba vkuse davat pozor...Tiez ma hlavne ona svoje problemy vlastne a odkedy sme sa od nich prestahovali tak si k nam chodi vylievat srdce...takze mam casto pocit ze ona ma u nas terapiu 😀 a my sa mame super 😉
Kasli na ine maminy, ty vies ako to je u vas najlepsie. Nasa dr, sa na mna tiez zakazdym divne divala ked som sa snazila rozpravat o tom ako cato sa maly budieva...az mi to pripadalo ze ma upodozrieva ze chcem mat od neho totalny pokoj 😢. Panadol u nas tiez je liekom len proti bolesti- davam ho ked sa prave reze zub, a vobec po nom zazracne nespi... A tu u nas v dedine-to vyzueram tiez jak idiot-ine mamy s detmi v parku...my ak ideme okolo tak mozem snivat o tom prisadnut si, no hlavne my chodime po vonku este aj v casoch ked ine deti uz idu pokojne povecerat, kupkat sa.......A s dalsím bábom- pravdupovediac chceli sme ho urcite, no nie tak skoro 😀, ale kedze som sa nevedela nejak rozhodnút kedy vlastne tak som sa nejak nebránila a ak tazko ako sa zadaril simonko tak lahko sa objavilo dalsie mimco 😅
Mobilo: minulu zimu mi malý takto vstával 5-5:30- to bol horor 😕. Máme tmavé závesy a uz plánujem ich este zdvojnásobit 😀, Inak je mi psychocky blbo, klesám na duchu...ziadne posuny pri zlepsovaní situacie v osamostatnovani sa maleho. Z nocnika ma hysterie, ked kaka kryje sa a najhorsie ze prebalit ho musim nasilu...normalne rozmyslam ze ho vtom necham dlhe hodiny ked tak chce, ale ke ideme von, neda mi to. A citim to aj cez plienku 😝 😀. A kedy ty vlastne varis? Ja musim do 9h navarit, dnes sa trepal von hned po ranajkach 🙄, ked si ho nevsimam zdrhne mi z kuchyne a len trpnem kedy si vylomi vazy ked ja varim a nevidim ho...odbehavam sice ale poznas dobre kaskaderske napady drobcov 😕. Neviem si to cele predstavit....maly sa bude aj v oktobri aj v zime tahat vonku a bud tam aj s babatkom...na druhej str. mozno dobre ze nebude leto a ze nebudemem hadam s oboma vonku od obeda do vecera. To ako kojenie pod vetrovkou? 😅. Ked sa mi nepodari kojit do troch tyzdnov tak to asi vzdam a bude flasa, take kaikadze uz zo seba nebudem robit jak pri prvom 😝 😎
matova mám super muža preto možem variť, keby mám varit so synom nemali by sme asi nič 😅 s sím sa nedá proste sa mu nevenujem tak začne všetko vyhadzovat, potom mi uteká a ako ty mám strach aby sa neobúchal, lebo on stále beží aj po byte a sa bojím, že nevytočí zákrutu a rozbitá hlava 😒
takže problém je to podobný-kedy navariť 😀.
dnes si malý vytiahol z linky ten najväčší hrniec (napriek mojim výstrahám), hneď mu spadol na nohu 😒. Ale ráno mi doprial trochu viac času ako včera a nechcel ísť hneď von (akurát keď som mala navarené zo včera 😅 ), tak som to využila aspoň na upratovanie... Hrozne sa bojí vysávača ktorý máme na podlaží, aj dnes sa ho bál, ale som mu povedala že ho budem pri vysávaní držať za ruku...tak sa podarilo, nakoniec sa ešte hral so šnúrou 🙂 (inak hore máme už tichší-lôli nemu sme ho kupovali, lebo chytal záchvaty keď sa zapla stará hlučná rachotina 😲 )
caute babenky, matova, diky za tvoje slova, jaj ani nevies ako to cloveka posilni na dusi, ze nie je v tom sam, to varenie aj u nas je dost problem, maleho nemozem nechat sameho ani minutu, vacsinou mi pri linke vresti, nenecha ma tam nic urobit, varim, ked je manzel doma a on sa mu vtedy snazi odviest pozornost, lebo aj vtedy furt dobieha ku mne, vysavac bol u nas tiez problem, nedavno sme kupili novy, taky tichy, od vtedy mu vysavanie nevadi, predtym vrestal cely cas, kym som vysavala, teraz absolutne v pohode, aj sopliky sa mu s tymto lepsie odsavaju, vela robi ten zvuk, fakt je ten vysavac na nezaplatenie, no dneska by sme mali ist na baby cvicenie, ale asi to nestihneme, lebo moj syn vzdy vtedy spi najlepsie, ked niekam chceme ist 😉
renika, my mame rodicov 300km na vychod, ale pravdu ti poviem, stale sa tam strasne tesim a nakoniec ratam hodiny do odchodu lebo emmka je tam ako z divych vajec a strasne neposlucha a dovoluje si...najlepsie to je aj tak ked som s nou sama aj ked niekedy mam chut plakat 😒 uz aj ked je muz doma, tak je hrozna...
a varenie? no ja mam uzasne stastie ze mne vari muz 😵 teda vacsiu cast a ja uz len nejaku ryzu, zemiaky...lebo to by sme uz umreli od hladu davno
jej denduska, ja som velmi rada ked ta tu vidim, napriek vasej uplne novej zatazkavajucej situacii, dodava mi to optimizmus 😵
cau denduska, no to mas super manzela, ten moj obcas navari, ale len fakt obcas, vtedy to vsak stoji za to, je vyborny kuchar, inac mas pravdu, niekedy je lepsie, ked som s malym sama, cez vikendy u nasich sa viac vycerpam ako keby som bola doma 😝 , dva dni potom sa regenerujeme, ale je to super na to, ze clovek ma pravidelnu zmenu a stari rodicia su fakt na to, aby vnucata rozmaznavali, aj my budeme raz urcite take. Obcas si poplacem aj ja , ked su v snure po sebe pekelne noci s malym...ale nikto este lepsiu, krajsiu vec nevymyslel ako je mat dieta, aj ked je narocne 😉
presne tak, zmeny sú fajn nielen pre detičky- vidia niečo nové, sú s inými ľuďmi...ale aj pre nás, hoci je to často náročné. Ja keď môžem tak som rada keď ideme aspoň na pol dňa k našim, škoda že tam malý nevie zaspať...
no dnes zázrak drobec mi práve zaspal za 10 minút 😲 😲 😲 😲 lahli sme a za chvíľku spinkal joj aká radosť
renika neni nič krajšie ako mať dieta to máš pravdu..je to ten naj pocit v živote 😉
dnes je krásne takže poobede zase vonku teším sa 😉
no ja som aspoň tomu rada, že drobec zaspí hocikde , kde som ja a doteraz kde bola fitka...no teraz odkedy zaspávame bez hojdania tak sme ešte neskúšali..a čo som najviac rada zaspí večer aj s manželom to je super 😉 cez deň len so mnou ale večer už s mužom tak sa striedame a je to fajn...kým zaspávajú tak ja bud požehlím alebo hocičo iné!
idem ja niečo robit aby sme potom prišli do ako takého poriadku 😅
pekný dník
matova, no snazim sa aspon trosku byt v obraze tak si minutku ukradnem ked sa da...ved nemozem aj ja len lietat 😅
jasne ze pre deti je zmena fajn, len ja to obcas nevykryvam, lebo na nu musim davat este vacsi pozor nez doma...tu je uz vacsina nastrah odstranena 😀 ale napriklad nasi maju v obyvacke velke francuzske okno...az po zem...na prvom poschodi, ktore je len na klucku a neda sa zamknut...takze... 😅
akurat mne je hrozne luto ze ked potrebujem naozaj nieco vybavit, tak musime stale Emmku..a teraz uz budeme obidve, tahat so sebou...zisla by sa babka dedko na varovanie 😖
denduska aj ja som všetko vybavola so synom na rukách... sa na jednom úrade smiali, že taký malý a už ho tahám po úradoch ale čo už..
úrady- to aj my tále s malým. Teda ale že matka hneď po pôrode má toľko behať po úradoch- to ma teda riadne štvalo......My sme museli brať stále so sebou odstriekané zásoby mlieka, fľaše...a ešteže mama býva v meste tak sme to mali kde ohrievať.
denduska: a prosím ťa ako zvládate uspávanie dvoch detí? Napr. keď Emma práve nespí a treba uspať Saru? Vie pochopiť že musí chvíľu počkať??? 😕. A teda po úradoch už s oboma malými ....😒 . A keď sa môžem opýtať, ako ste nabehli na kojenie? v pohode? (to je moja nočná mora 😀 )
ahojte tak sme sa pokazili...vcera od pol siestej vecer zacala Sara plakat, resp.vrieskat a vrieskala do deviatej takmer....myslela som ze to je ten vecerny vreskot aky mavala Emmka tak som sa "potesila"...no ale od rana od siestej sme vrieskali aj dnes rano....vseeetko som vyskusala.....fenyklovy caj, masaz bruska, vsetky polohy, satku az po rektalnu rurku..nepomohlo NIC...nakojila sa a teraz spi.... a ked vstane zacne ten isty kolotoc....a dnes sme same, muzik pride az zajtra poobede... tak ak sa dlho neozvem, porazilo ma nacisto.
no uspavanie, doteraz mi to nejak vyslo ze ked som uspavala Emmku, tak Sarinka spala..teda naobed a vecer....ale po dnesnej noci si to neviem predstavit...ked mam niekoho doma, tak vezme malinku, natriasa ju aby neplakala a zatial Emmku uspim, ona chvalabohu celkom fajn zaspava....ale teraz ked som sama, neviem co si pocnem...vezmem obe asi do postele, malej dam cici a Emmka zaspinka zatial... Kojenie inak v pohode, ja som nemala s mlieckom problem, dufam to nezakriknem..a malinka sa prisala hned
🙂
ad urady..napriklad som este nebola na socialnej poistovni 😀 ...dufam ma nezavru, ale je mi to aj jedno teraz, nech sa strcia, co mam akoze robit, 30 km cestovat autobusom s dvoma detmi, ked som muza nemala pomaly vobec doma doteraz..? 🙄 snad sa v piatok vyberieme, uz je to aj tak jedno, uz 15 dni preslo..
denduska ja si pri mojej Sofii absolutne neviem predstavit druhe babo aj ked by som ho chcela...drzim ti palce aby si to dnes nejako zvladla a hadam ti Sarka bude dobra a ulahci ti tento den 😉
ludmilabb ja som si tiež nevedela predstaviť druhé dieťa, ale po rokku a pol začal lepšie buvať a potom som strašne chcela bábenko také čo si vychutnám..aj syna som si vychutnala, ale nie tak ako som chcela..
Ahojte baby,
tak som sem zase dlho nepisala...nestihala som...co uz ? :( Ani som si vas vsetky nestihla precitat...:(
Zaregistrovala som vsak par "novych tvari" a super udalost- denduskine babo 🙂
Velmi velmi gratulujem, denduska!!!! Drz sa. Posielam vela energie; nemas to veru vobec lahke. Viem si predstavit, ze je to total na prasky :(
My sme stihli rodinnu oslavu prvych narodenin nasho certika Terezky. Ju to nejnezaujimalo, ale my sme sa najedli torty 🙂 ha ha ha
Ad to varenie, co spominate viacere.. ja som si tiez myslela, ze som uuplne mimo, kedze ine mamicky zvladnu ist 2krat s dietatkom von, navarit, oprat a aj nakupit... ja vlastne doma nieco robim iba cez vikend, ked nie som sama... napr. dnes som varila.Ale inak nevarim, nezehlim, upratujem minimalne a vlastne sa mi vacsinou podari iba vyprat a povesat pradlo...ine nic pri malej nezvladam....este ze moj drahy je chapavy a nic mi nevycita..
Zajtra nas caka gastroenterologia kvoli tomu, ze mala nechce velmi papat a dost casto grcka... tak som zvedava, ci nieco zistia...myslim, ze asi nie..podla mna je proste iba na mna naviazana, preto preferuje prso... a grcka preto, lebo stale skace ako take jojo....
opatrujte sa a nic si nerobte z "normalnych" mamiciek, ktore maju "normalne" deti...tie nase su EXTRA 🙂
PS: pridavam zopar fotociek 🙂
denduska: velmi ti drzim palce aby bolo vriekanie cim skor za vami a ty si to zvladla 😉. Kojenie a prisatie- super 😵. Uradnicky by mali chodit za rodickami, nie naopak...na toto mam zlost, kedze tiez mam mesto az cca 35km. Hlavne ze po porode sa poistovaci hrnu az domov 😒
mobilo: 😀
fanfan: krasna torta a este krajsie dietatko 😵
ahojte, tak noc sme prezili, aj ked Emmka sa zobudila na kazde zamrnkanie tak to bolo vesele, potom nevedela zaspat, potom ked zaspala, musela som malu prezliekat lebo si precikala cele pyzamko...a potom ckala hrozne dlho tak nespala...a tak dokola, ale nad ranom sme tvrdo zaspali vsetky, asi preto ze prsalo vonku...
Inak vcera vecer zasa chytila Sarinka ten vrieskaci zachvat, ale vyriesili sme to zazracnou zavinovackou red castle 😎 taka co sa zviazu rucicky k telicku..este trochu jodlovala a potom zaspala ako drievko na dve hodky....takze aspon daco pomaha 😅 Skoda ze som to nemala aj pri Emmke...
jaj mna tak tesi, ked tu citam ze nestihate upratovat...aspon si nepripadam neschopna, suseda ma tiez dve male deti a ta stiha vsetko aj navarit aj auto povysavat 😖 ale ja si neviem predstavit ze necham dnu polrocne dieta, napr.v choditku a kludne vezme starsiu von na dvor... 😕 a ten maly sa tam dnu "hra", a vobec neplace....
ach joj, vsetky sa drzte, ludmilabb, ja som si tiez nevedela predstavit druhe dieta, ale Panboh sa tak za mna rozhodol tak snad vie preco...to si stale vravim 😅
denduska ale musíš to brať tak, že keď zvládneš toto- čo viem, že zvládneš tak už Ťa v živote nič neprekvapí 😉 to myslím vážne...budeme chodiť do práce všetci okolo v strese a my budeme pohodička klídek 😵 a užívať si to!!!!
áno maminy stíhajú všetko, lenže potom keď povedia,že ich deti spinkajú 3 hodiny poobede tak viem, kedy to robia 😅 my sme dos´t často na syna dvaja a nestíhame, kedže je pre nás prvoradé aby sme boli všetci spolu...mohli by sme to robiť tak, že jeden bude poobede so synom a druhý upratovať,ale ešte sa naupratujem, keď budú deti samostatné ...teraz si chcem užiť to, že sme spolu...my sme ako rodina strašne naviazaný na seba také 3 ciciky 😅
denduska: tiez by som drobca nemohla nechat len tak sameho... 😒 to by nezvladol ani dychat pri zachvate placu, joj ale jak ho ja lubim, mam pocit že čím dalej to tehu postupuje, tym viac sa o neho bojim a tak velmi ho chcem chranit a vkuse byt s nim- no teda vkuse az nie 😀 , uz mi hrabe z toho nasho neprestajneho pobehovania kadetade, hlavne nie okolo nasho domu 😝
o tom zavazvovani natesno som citala, skoda ze som to nevedela pri malom- ja som si myslela že keď nechce mať rúčky dnu tak to musí byť pre neho stresujúce dávať mu ich tam nasilu....pediater H. Karp vysvetľuje že sa týmto vráti do stiahnutej polohy v lone matky čo mu navodí zasa pocit bezpečia...
Kniha Harvey Karp- Nejšťastnejší miminko v okolí -návody ako uspať nespavca...zviazať, kolísať a ešte aj zvuky do toho napr. hlasné ššššš, dokonca keď to nezaberá tak zvyšovať rytmiku hojdania aj hlasitého ššš 😕 . Ktovie či by to zabralo. Mám doma aj pokračovanie- Nejšťastnejší batole v okolí ale nejak to už nečítam 😀
denduska. hlavne veľa síl, myslíme na teba 😉 , namiesto povzbudenia som si vyššie zas vyliala emócie 😝

no zoo mi ani nespomínajte...deti v kočíkoch zaujaté zvieratkami a my...dvaja naháňajú jedno dieťa kade, tade..kočík nemáme od roka..zvieratka až tak nebavili všetko sme preleteli a večer my mrtvy a naše dieťa plné života a elánu 😅