Návštevy rodiny v čase lockdownu
Ahojte chcela by som vašu radu. Otec mi dnes volal stým že babka nás (mňa a priateľa) pozýva na obed v stredu. Budú tam 4 domácnosti (9 ľudí). Babka má 71 rokov. Keďže sú opatrenia aké sú ja nechcem ísť ale budem za tú zlú. Prosím vás ako vysvetliť že nechcem ohrozovať babku a nás. aj ked mi nikde nechodíme ale predsa. Otec pracuje aj ostatný príslušníci. A ešte babka býva v malej dedine tak určite to bude ako pes na ako keď pred domom budú 3 auta. Ďakujem.
Mozno nikoho to nezaujíma ale dnes som zavolala že neprídeme. Čudovala som sa keď sa ma nesnažili presvedčiť 🤯
K babke na obed?Je zakaz takze nemozete ist,inak porusujete nariadenia!!!!!Babka nech sa spamata aby nebola jednou nohou b hrobe tiez a potom nepreplnovala nemocnice ,!
My sme boli jediní čo.na Vianoce neprišli k mužovej mame.. možno nás brali ako divných, ale no a čo, viem prečo sme to spravili a som presvedcena že to.bolo správne.. neviem či.sa svokra v kútiku duše urazila ale ak.aj hej s tým nič nenarobím.. neviem zmeniť názor druhých a tak ich nechávam nech si myslia čo chcú.. ale ak som ja presvedčená že je správne neprísť tak jednoducho neprídem.. nerieš či sa urazila, jednoducho je tu taká situácia aka je a kto chce správa sa zodpovedne a kto nie tak je to jeho rozhodnutie..
Povedz že si chorá ale nie nešla by som nech sa hnevajú koľko chcú keby jej bolo treba nákup spraviť to áno ale robiť oslavu a ešte toľko ľudí.Akurat dnes som stretla jednu pani robí na tržnici tak naštvata bola na rodinu lebo bolo treba sa stretnúť ako rodina pokope s bankou lebo jej bolo treba všetky vnúčatá tak jasné že sa nakazili a aj babka že im skoro umrela doniesla to sestrička z nemocnice a aspoň táto z tržnice mala rozum a nešla a Vianoce trávila sama na byte lebo všetci boli chorí im vynadala kvalitné aj za seba že bola sama na Vianoce a za ostatných lebo si nedali povedať.To si môžem aj ja povedať že idem k našim mimo okresu ale nejdem však čo ak dačo mám aj keď sedime doma ideme len do obchodu prach máme zatvorené tak kvasime ozaj doma aj napriek tomu k našim nejdem
Proste neprídete, bodka.
Myslite si o mne co len chcete, ale socialna deprivacia je pre starych ludia nebezpecnejsia ako korona.... ak si to ta osoba vyslovene praje ja by som isla.... po teste, chranena a nebozkavala sa a vetrala. Lebo ano sj dnes su moznosti ako ochranit seba a blizkych a nie je to len “mucenie” izolaciou. V ziadnom pripade si nemyslim ze covid neexistuje a ani ho nezlachcujem ale ak to mali byt posledne napr. vianoce, narodeniny mojej babky nech su v kruhu rodiny.
Mozno ma tu niektore roznesiete v zuboch, ale Isla by som. Kvoli korone som nebola na navsteve pri babke od marca, v auguste skoncila v nemocnici, potom som s nou behala po par vysetreniach. Odvtedy som ju nevidela a teraz v sobotu zomrela😔 neviem si odpustit, ze som k nej nechodila, ze som pri nej nebola v tazkych chvilach ked potrebovala pomoc. Cely zivot pri mne stala, pomahala mi a ja posledne mesiace pred smrtou som za nou ani raz neprisla lebo som dodrziavala tieto hlupe nariadenia. A teraz vdaka nariadeniam ani na pohreb ist nemozme lebo len 5 ludi + knaz a nas je 8 uplne najblizsich. Nikam nechodime, vsetko dodrziavame a teraz toto. A nie nezomrela na koronu.
@wieruska1 presne tak, u nas to boli babkine posledne vianoce a ja som ju ani nevidela, lebo korona. Uz nebola v stave, aby som jej zavolala takze som sa znou nevedela nijak spojit. Nezlahcujem sitiaciu, vsetko dodrziavame, mamka dokonca koronu prekonala. Ale, aby som teraz kvoli tomu nevidela svoju rodinu, to nie. Neviem si odpustit, ze som k babke nesla lebo som sa bala, ze co ak ju nakazim, aj ked cele mesiace sedim doma a nikam nechodim.
@danusa64 treba používať zdravý rozum... veď ak nikam nechodíte a ste minimálne 10 dní bez kontaktu s inými ľuďmi, tak ste babku mohli ísť navštíviť... veď starostlivosť o blízku osobu bola aj je vo výnimkách....a zvlášť ak ste si vy istí, že nikam nechodíte ani nikto k vám....my sme si to takto zaužívali...a ak niekto niekde s niekým bol tak bol 10 dní doma a potom znova mohol ísť k babke...ja nechápem.... ľudia nevedia čítať alebo nerozumejú čo čítajú alebo kde je chyba...hlavne sa držte zdravého"sedliackeho" rozumu...ak som nebol s nikým v kontakte nemôžem byť nakazený....to je asi logické nie?
@adka176 manzel chodi do prace, fabrika kde je denne so stovkami ludi. Nakupy tiez treba ist medzi ludi. Svagrina ucitelka v skolke je u nas dost casto, sice len na par minut, ale aj tak. Zas to nieje tak, ze clovek nevytiahne mesiac paty z domu a nikoho nestretne. Treba z niecoho aj zit. Ale uz viem, ze to bola hlupost. Ja sa o seba nebojim, len som sa snazila neohrozit 92rocnu babku aj ked som si bola viac menej ista, ze nakazena niesom, ale clovek nikdy nevie.
@natyreggae dovtedy, kým si ľudia neuvedomia že všetko závisí len od nich samých. Prestanú trajdat hore dole, oslavovať, robiť párty. Keby sú ľudia neni zaki tupí ako sú mohli sme byt inde. A to sa týka aj politikov, ktorí nenastavuju poriadne opatrenia a menia názor z hodiny na hodinu. Handrkujú sa a neriešia nič čo treba. Hold, ľudia majú politikov akých si zaslúžia. Dávna pravda

zavolaj babke a otcovi že sa cítiš slabá a že je možné že na teba niečo lezie a ste z toho vonku.