Názor na vyučovanie LGBT - reforma školstva
Ahojte aký máte názor na to že by sa mali deti učiť sexuálnu výchovu + o lgbti ? Viac pohlaví , trans atd. Súhlasíte s tym ? Je to podľa vas dobre alebo malo by to byt inak ? Uz som videla aj petíciu kde zbierajú podpisy za to aby sa lgbti výučba zaviedla do škôl. Myslite si že to bude aj na cirkevných školách ?
V Anglicku vraj môžu psychológovia na škole vášmu dieťaťu predpísať lieky bez vášho vedomia , aj hormonálne . Viem že nie sme v Anglicku ale aký je váš názor aj na to ?
@viestta myslím,že to sa naučia aj doma.
Vieš,to keď čítaš niektoré ženy tu na MK....žijem s ním 5 rokov,bije má,ale ho ľúbim. Mám ho požiadať o ruku?on sa k tomu nemá,otehotniem tajne,lebo on dieťa nechce,ale určite ho bude chcieť,keď zistí,že som tehotná....
Toto hranici už s niečím....toto nie je už ani o sexuálnej výchove,ani o náboženstve. To už je o hlúposti.
Pozri,ja nie som proti sexuálnej výchove. Kľudne nech je voliteľný predmet na škole. Ja ako veriaci rodič,vychovávame svoje dieťa v niecom...aj v sexuálnej oblasti. Neveriaci rodič detto. Obaja máme mať možnosť vychovávať deti tak,ako si myslíme,že je to podľa nás správne.
@monuska112 nevieš,čo učím svoje deti.
@terezka1947 ved si to napisala tak vychadzam z toho
@estrella5
@marisoul17
Boh najskôr poukazuje,že sme vo vzbure voči nemu, človek chce byť pánom svojho života,preto neprijíma i jeho dobrý spôsob života, ktorý dal človeku a to vidíme okolo seba: sebectvo, vráždy, homosexuálitu, opilstvo,cudzoložstvo, čarodejníctvo atď a vraví,aby sme mu uverili,že takto si znicime život,nech sa obrátime k Pánu Ježišovi a on nám dá moc netúžite a nekonať tie veci. Očistí myseľ i srdce pre dobré veci,preto prišiel z neba, zomrel i vstal z mŕtvych ,aby ľudia dostali novú šancu na kvalitný život podľa jeho dobrého,aby sme boli volní a radostní,aby život fungoval ....
I seba označujem ako človeka, ktorý hresil,nepoznala som Boha,ale už mu patrím a učí ma....takže ja sa nevyvysujem,len poukazujem na Boží pohľad....a každý má právo si vybrať cestu života a potom je druhá,kto.sa označuje ako široká cesta bez radosti a bez spokojnosti.
@monuska112 ja viem ako svoje dieťa vychovávam.
@terezka1947 ale asi vies aj to ako tie svoje vychovavaju ostatni, ked tvrdis ze su krestania tercom vysmechu a urazok.
@estrella5 tak potom super,že si sa s tým nestretla.
@monuska112 neviem ako vychovávajú svoje deti iní.
Viem,že sú aj kresťania terčom posmechu. Rovnako ako aj LGBT komunita.
@terezka1947 neviem preco sa prave veriaci ludia tak chytili terminov "sexualna vychova" a "LGBT+ agenda". Pretoze ak boli nejake navrhy na obsah daneho predmetu, tak sexualna vychova mala byt sucast predmetu, ktory by vysvetloval mnoho inych a dolezitejsich veci tykajucich sa partnerskych vztahov a rodicovstva. Biologia rozmnozovacieho procesu a sexualna orientacia jedincov by boli iba jeho sucast, nie nosna tema.
@anaj_janka budem sa snazit neodsudzovat toho cloveka, asi ma na to dovod, ako vstkci ked nechceme nieco robit.
ale za spravnejsie povazujem, aby deti boli oboznamene v primeranom veku ze existuju ludia lgbt (co tiez neviem aky je, nie som pedagog ani psycholog) a ze je to prirodzene ze sa vyskytnu v populacii a ze ked im nerozumie nemusi sa s nimi uzko kamaratit, ale nema ich vysmievat alebo robit im zle, ale ich posudzovat podla ich povahovych vlastnosti.
@viestta lebo každé náboženstvo má svoj pohľad na sexuálnu výchovu,inak chápe podstatu.
Pokiaľ by šlo o všeobecné info,či výber partnera,či celkovo vysvetlené sexuálne problémy,atď,nič by som proti nemala.
@denkatn o Tom zosmiesnovani súhlasím....vieš,deti sú prirodzene zvedavé a čo vidia to kopírujú, preto načo im to bude už v 4 rokoch....? Nechápem.
Nech sa dievčatá učia byť najskôr ženami a chlapci mužmi,ako byť oporou potom žene a naopak,ako riešiť manželské problémy: nielen rozvod,je toho veľa. Musím ísť,pa
@anaj_janka čarodejníctvo? Ako fakt?
@lenkakravcova ved ja s tebou suhlasim, ja hovorim ze to zle na inych nabozenstvach a vlastne na vsetkych nabozenstvach robia prave ti radikaly, ktori sa ale vacsinou odklonia od povodneho ucenia. a preco nie je registrovane to alebo to nabozenstvo.. tak to neviem posudzit, aj ja riesim rozne veci v spolocnosti, ktore treba vylepsit, tak ak niekto chce dosiahnut, musi si ist za cielom.
@terezka1947 neviem ako sa lisia nabozenske pohlady jednotlivych cirkvi a nabozenstiev na sex. Ale nejake prevratne rozdiely to nebudu. Ano, krestanske cirkvi ucia o sexe az po sobasi, ale vieme ako to v tych vasich krestanskych kruhoch chodi. Kolki z tych co sa hlasia ku krestanskym cirkvam ziju "v hriechu", maju deti bez sobasa? A to este doteraz nemame na Slovensku zavedenu sexualnu vychovu, takze skolsky system to urcite nezavinil. Asi niekde zlyhava ta krestanska vychova o sexe. (neber to ako vysmech, ale pytam sa, lebo to vidim okolo seba a celkom to popiera to co tvrdis)
@viestta bohužiaľ...súhlasím. Zlyháva. Lebo je to jednoduchšie pre mladých a pohodlnejšie pre rodičov.
@terezka1947 takze tak, patent na spravnu vychovu nema ani krestanska nauka
@viestta to určite nie a ani si ho nevyhradzuje.
Bohužiaľ,všetko stojí a padá vždy na ľuďoch. A to je jedno kde.
@terezka1947 lenze potom nemoze byt problem ak to budu ucit ti, ktori na to maju vzdelanie.
@viestta určite nebude problém vo vyučovaní odborníkmi. Akurát zostaviť osnovy.
Aby poučili,naučili a nechali priestor pre rodiča,kt.do toho chce dať aj svoju výchovu v nieco.
Alebo to nechajme nepovinné a do osnov nech dajú čokoľvek.
@terezka1947 priestor tam vždy je, deti nosia učebnice domov a preto si vie rodič odkontrolovať čo dieťa v danom predmete preberá a môže dovysvetlit to, čomu dieťa nerozumie, alebo dať vlastny komentár k učivu.
@mamatroch preco by mal niekto ucit deti na sexualnej vychove ze skusat ako saty v obchode. troska to tak nehonestujes. ved aj sexuologia je veda a to co o sexe vieme, ze na zaklade nejakych vysledkov, ale pri predmete v skolach nebudeme predsa deti ucit, ze je spravne v zivote hyrit bez miery. tu mieru im aj tak ukazu rodicia. v skole si doplnia vedomosti, hodnoty budu mat z rodiny.
@mamatroch ty si ako moj kolega. On si mysli, ze v skolke budu s detmi preberat sexualne polohy a v skole im zacnu hovorit, ze ist na potrat je zdrave. 🤦🤦 Prosim ta, kde na tie bludy chodite?
@maranta_leuconeura mnoho ludi nema ani ponatia co znamena vyraz viac pohlaví. uz som sa stretla s viacerými nazormi (asi to prameni z facebooku) ze tam ide o to uznat za pohlavie aj nejake zvieratka. napriklad ja sa citim ako pes ci macicka a malo by to byt vporiadku. a toto ucit nase deti....
@terezka1947 školy si na to budú najímať firmy...
https://www.skolskyportal.sk/vzdelavanie-vychov...
@terezka1947 v kazdom predmete ma rodic moznost dietatu vysvetlit aj svoj pohlad na vec. Aj v prirodopise sa ucia deti evolucnu teoriu, stvorenie sveta za sedem dni sa neucia a predsa katolici o nom vedia. Na druhej strane, vsetci rodicia (alebo takmer vsetci) vedia citat a pisat, nepriek tomu sa to deti ucia v skole. Pretoze to, ze nieco vies este neznamena, ze to aj naucis.
@anaj_janka ty sa nevyvysujes, len ukazujes boží pohľad? Ako vážne...
V každom jednom tvojom príspevku k tejto téme sa snažíš nejakou obkľukou dehonestovat homosexuálov. Tie tvoje prirovnania, to ako píšeš o homosexualite ako rovnakom zločine ako vrazda, znásilnenie, homosexuálny vztah dávaš na úroveň pedofilie a nekrofilie...
Ty si veľmi dobre uvedomujes neobjektivnost svojich prirovnani. Vieš ze dobrovoľný vzťah dvoch ludi neublizuje nikomu narozdiel od ostatných zločinov.
Ale aj tak si to napísala, s cieľom urazit a ublížiť niekomu. Na tomto fóre je veľa mamiciek ktoré vychovávajú deti so svojou partnerkou, vela žien ktorých sestra, brat, kamarát, je inak orientovaný... Môžeš byť sama so sebou spokojná koľkým si tou svojou "boziou pravdou" spríjemnila deň.
Sex je pud. Pudom sa učiť netreba. Ostatne veci sú zahrnuté v občianke a najma biológii. Radšej aby sa kládol dôraz na budovanie emocnej inteligencie (potom by bol aj ten sex dobry) morálke, ekológii a finančnej gramotnosti

@terezka1947 ako urazani a vysmievani? ucia nejaki rodicia doma deti ze byt krestanom nieje ok ale akceptujeme to? presne toto ale ucis ty svojich...boh je jedina cesta, byt geyom je v neporiadku ale tak nenavidiet ich nemusime.....ved si pozri ten rozdiel