icon

Nekonečný príbeh s prádlom

28. aug 2021

Pekny vecer.
Dajte mi prosim vas tipy a triky ako to robite, ze popri praci zvladate este aj pradlo? Som druhykrat tehotna, par tyzdnov uz lezim a robim toho pomerne malo kvoli zdravotnemu stavu, ale co vobec nezvladam je spinave PRADLO. Doteraz som prala a zehlila vsetko...kazdy den. Uz vsak rezignujem a potrebujem vase tipy a triky.... nemam susicku, ale ak mi to pri 2 malych detoch tak extremne pomoze, som ochotna kupit si ju. Absolutne uz nemam chut stat nad zehliacou doskou a stale len zehlit do nekonecna...Kolkokrat periete do tyzdna? Zehlite? Skladate ihned? Kolko ks oblecenia maju vase deti, vy? Poradte prosim hocico....toto nam robi doma stale najvacsi bordel...

didi2102
29. aug 2021

Ja nezehlim,mám sušičku, tam dávam len ponožky,gaťky,uteráky,posteľné a Max po dome tričká pyžamá,detské veci nedávam vôbec ale ja nezehlim veci pekne závesom,zložím a poskladam , robím to skoro 3roky mám 1.5 a 3r deti

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
maximilie
29. aug 2021

Nemas manžela? U nas všetko okolo prádla robi môj muz. Obcas povesiam a jedine co robím ja, tak zehlim detské veci, pretože.ma to baví.
Podeľte si to. Pripadne ty daj prať q zvyšok nech robí muz 👌
Ja sa uz ani nepokusam dávať prať. Hoc dodrzim rovnaký postup, nikdy nebude moje prádlo voňať tak, ako keď perie môj muz.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ecko80
29. aug 2021

Pracku pustam kazdy den, mame dve male deti. Rocnej periem zvlast, zhruba raz do tyzdna, kym sa pracka naplni jej vecickami a patrocnemu spolu s nasim oblecenim, a to asi 4 krat do tyzdna. Zvysok je uteraky a utierky (raz - dvakrat do tyzdna) a postelne pradlo (raz do tyzdna).
Odkedy mam susicku, nic nezehlim, veci poskladam po vybrati zo susicky, kym su este teple, a su pekne rovne. Urcite odporucam susicku, odpadol problem trojdnoveho susenia pradla v dazdivom pocasi, vesania a zvesovania pradla a ako bonus mam v byte viditelne menej prachu.

zuzans258
29. aug 2021

1 dieťa, čakáme druhé a samozrejme muž a ja...periem jeden/dvakrát do týždňa, nezehlim vôbec! Prádlo vždy poriadne vytrasiam a prevesim.... jedine košele sa u nás žehlia...alebo šaty....a to raz za uhorský rok... záleží aj ako často deti prezliekas..napr keď dám malej čisté veci nadoma a sme na dvore a zaspini si koleno...tak jej tie tepláky dám na dvor aj druhý deň....a nehodim ich hneď do prania

taskataska
29. aug 2021

zehlit? to co je?

nezehlim. vyperiem, vysusim, dam do skrine. ak to potrebuje prebehnut biglom tak az pred tym, nez si to chcem obliect
nevidim dovod robit jednu vec dvakrat a stazovat si zivot nepodstatnymi vecami

kate_cs
29. aug 2021

Mám dve malé deti a vôbec netuším kde mám momentálne doma žehličku. Periem tak 2 razy do tyzdna a v lete vešiam von a hneď večer zo sušiaka skladám do detskej plastovej vaničky a potom hneď do zasuvky/skrine. Ja s mužom mame väčšinu oblečenia na vešiakoch a tam sa to trochu vyrovná. A periem na najnižších otáčkach (400) tým pádom to netreba žehliť.

kate_cs
29. aug 2021

Teraz čítam niektoré komentáre. Púšťať práčku denne?! Prať detské veci zvlášť a žehliť ich? Ja mám fakt veľa inej zmysluplnej prace a ešte k tomu je to neskutočne plytvanie vody, energie, vášho času. Ja periem všetko naše oblečenie spolu a aj pri 2 deťoch na dedine maximálne 3 krat do tyzdna.

spadnutaslivka
29. aug 2021

nás je doma viac, periem do týždňa cca 10-12 pračiek (podľa toho, či vyjde aj posteľné prádlo). Žehlia sa len košele, mám sušičku a v lete suším na šnúre vonku.

lujza123
29. aug 2021

Žehlenie je strata času, sušička podľa mňa super na uteráky ponožky....

Neper zbytočne, oper iba skutočne špinavé prádlo. Neprezliekaj dieťa hneď ako si okyda tričko, zafarbí s fixkou a pod. do večera sa ešte zaspini 200 x.
Super je mať oblečenie na doma, na von - zvlášť na zaspinenie dvor ci ihrisko a zvlášť také na von "normálnejsie" ked pôjdete niekde medzi ludi.
Tepláky na dvor/ihrisko vydržia aj par dni, aj tak sú špinavé takmer hneď ako si ich dieťa oblečie takze stačí ich vymeniť až keď sa na ne nedá pozerat

kulumulu123
29. aug 2021

@mauduska veľmi rada by som videla tie nohavice a tričká nevyzehlene nahadzane v nejakých nádobách a následne oblečené resp by ma zaujímalo z akého super materiálu musia byť čistý polyester??? No ja teda neviem....

1katus1
29. aug 2021

Aj keď sme nemali sušičku tak som všetko enzehlila len spodné prádlo a oblečenie ktoré bolo veľmi pokrčené . Vždy som dala part práčku tak na 2/3 plnú a povedala pekne aby bolo vystreté . Potom sme kôli suse iu cez zimu kúpili sušičku a to už nezehlim nič ani malému som nezehlila keď bol bábo. Len vyberie zo sušičky vystriem na posteli a pekne poskladam ešte keď je teplé. Ak chces mať pokoj síl dusením prádla hlavne v zime v nutri tak kúp si sušičku ak môžeš

dombia
29. aug 2021

Pracujem na smeny plus studujem VS a sme dvaja. Periem kazdy vecer. Zehlim raz do tyzdna plus podla potreby. Tiez mam pocit ze je to nekonciaci pribeh 🙈😄 Neviem co bude ak raz budeme mat dieta… Uz teraz mame milion handier…

bluka2
29. aug 2021

@dombia mna by len tak zo zvedavosti zaujímalo, ako sa dá nájsť dosť prádla na 1 práčku od 2 ľudí za 1 deň. Či pustas práčku na 1/3, prezliekate sa každé 4 hodiny alebo čo je v tom?

dombia
29. aug 2021

@bluka2 obom nám periem veci z fitka, plus to čo máme na sebe celý deň. Iné veci nosím do práce a iné na voľný čas. 3/4 práčky mám zaplnenej keď do nej hodím všetko za celý deň….

mauduska
Autor odpoveď zmazal
mandarinka555
29. aug 2021

Naposledy som žehlila asi pred 6 rokmi mužovi košeľu, lebo sme niekam šli...ináč vôbec nežehlím, poriadne vytrepem a keď uschne, poskladám a bodka. Periem dva krát do týždňa, ale my sme už sami.

zuvelyn
29. aug 2021

inak tie co periete denne, to co akoze periete? to zakazdym pustate takmer prazdnu pracku? lebo ako pisem my sa prezliekame denne niekolko krat a ide vsetko hned do spinaveho, ziadne nosenie tricka dva dni a to ani pri malom synovi (nie to este spinave teplaky nosit tri dni ako bolo spomenute vyssie) a teda fakt musim na plnu pracku cakat 3-4 dni...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuvelyn
29. aug 2021

@elizabet173 no dobre, ale aj na 6kg za jeden den? pri trojclennej domacnosti s malym dietatom co tu padali cisla? Kebyze dame prat fakt vsetko spolu, tak dajme 3x tricko, 3x nohavice, 3x domace tricko 3 a teplaky, pyzamo, 3x spodne pradlo. Ved to je poloprazdna pracka... akoze mne je to jedno, len ma to zaujima, ze co v takej pracke sa potom vlastne perie, nech ma niekto vyvedie z omylu 🙂

daniela1911
29. aug 2021

@zuvelyn keď dáš 6ks teplakov/nohavíc a 6ks tričiek + spodné prádlo + pyžamo, tak máš pol pracky ?
Mám LEN 6 kg, ale keď tam dam toto vyššie spomenuté mám “plno”, prihodim 1-2 mikiny a pracka plnka.
A to nehovorím o tom, že aby prádlo nejako vyzeralo, netreba nachádzať pracku, že sa nedá zavrieť.
Ale každý si robíme ako nám vyhovuje 🙂
Ja periem možno z niekoho pohladu pracku plnú len na 80% ale pekne si to rozvešiam, a aj na vešiaky a poskladam.
Veci na žehlenie mám zopár ks za mesiac, a keď mame niečo krčivé, alebo slávnostne, odporúčam ručný naparovač ;) vyžehlené na ramienku za chvíľku pred odchodom.

scila
29. aug 2021

@elizabet173 Aj mňa to deprimovalo. Ale často zvesím posledné prádlo v noci a to už neskladám, alebo zvesím cez deň a hneď odchádzam na nákupy atď. - po treťom kolapse som si povedala, že poriadok bude, keď deti podrastú. Aj keď ma to večné prádlo, riady, všadeprítomné omrvinky a burina v záhrade štvú, už to tak neprežívam 🙂

mandarinka555
29. aug 2021

@zuvelyn Keby som nadrbala do bubna toľko handier, čo si spomenula, tak ho ani nezavriem...A v bubne má byť od vrchu prázdno od veľkosti dlane...to ti potom to prádlo ani neoperie, ked ho nadrbeš ako tlačenku do črievka :(

zuvelyn
29. aug 2021

@mandarinka555 no ja práčku nadrbanu nemám a pradlo je čisté a orpate ;)

avanka
30. aug 2021

Nemám sušičku a ani ju nechcem..ale..preto,že byvame na 1 poschodí a dolu máme v baraku susiareň,zamknutú,kde chodíme len my,takže to je naša 4 miestnosť..nik iný ju nevyužíva..máme tam šnúry,sušiaky...operiem a hneď tam vyvesim..nezehlim,vešiam tak,aby sa žehliť nemuselo..sme 4,perieme tak 3-4 práčky do týždňa..niekedy ani to nie..ja aj manžel sa po príchode do práce prezliekame,takže kľudne na tých pár minút oblecieme rifle a tričko aj 3 krát za sebou,chalani majú zvlášť veci na von uložené v skrini,tak sa vždy prezleču a keď viem,že prídu z vonku špinaví,vôbec neprežívam,keď oblecu tie isté tepláky aj 3 krat..a doma prádlo vôbec nedrzime...skús sa opýtať na takúto možnosť,väčšinou sú tieto miestnosti prázdne a nevyužívané...ja na to nedám dopustiť..veď každé 2 týždne perieme posteľné 4 krát,v lete častejšie..kde by som to v byte mala? Žiaden prach,sušiaky..

kulumulu123
30. aug 2021

@mauduska ved v poriadku každého vec ako chodí ja dom len napísala ze by som chcela vidieť ako vizeraju veci ktoré niekto neozehlene na hádže do nádoby aby si ich neskôr obliekol.... Môj pohľad je taky ze nič moc aj keď sú to tepláky alebo rifle alebo tričká na doma ktoré ja osobne nrzehlim tak ich aspoň poskladam do skrine a potom ich ozaj netreba zehlit... Ci ja už nemám nárok vyjadriť svoj názor iba preto ze nesúhlasím s tým tvojim??? Takže trosku sebareflexie Madam 🙏🙏🙏🙏😇

leskovael
30. aug 2021

Ja mam síce iba jedno dieťa ale pradla mame ako 5 členná rodina 😅 stále nechápem ako niekto nemôže žehliť veci, mne prídu pokrčené aj ked pol hodinu natriasam pred zavesenim...takže žehliť musím, sušičku nemám ale najviac mi vyhovuje žehliť hneď ako zavesím (v ten deň/večer pri telke) ked je menej prádla žehlenie trvá krátko... Ked sa mi to občas nakopi a mam žehliť ale 2-3hodiny veľkú kopu, už som otrávená lebo je to zabijak času. Tak som si zvykla väčšinou po zveseni zo sušiaka hneď schovať pyžamá a spodné prádlo a veci ktoré musím žehliť dám bokom a večer ich prezehlim.

mauduska
Autor odpoveď zmazal
fantaghiro21
30. aug 2021

@buzby však by si prala 2 dni nie 7 dni každý den. 🙉🤣.. Ci ti to šetrí čas, keď každý den musíš do nej cunakovat?
Neviem aky mas systém pri praní, ci si sadnes ku nej a necháš sa hypnotizovat kym nedoperie.
Ale nalozenie práčky mi trvá asi normálne ako tebe...
Potom si perie sama.
A popri tom stihnem spraviť robotu v záhrade doma, navariť, ist do mesta, k doktorom a podobne...
A potom mam 6 dní bez prania