icon

Nemôžem byť krstnou mamou😭

izabela000
24. apr 2019

Baby poradte ako ste riesili .....mam sa stat krstnou mamou ale kedze zijem s rozvedenym vo volnom vztahu a mam s nim dieta ....neexistujeee ako ste riesili vy?

terezka1947
25. apr 2019

@sapetka ved nikto ju neodsudzuje a uz vobec z nej nerobi horsieho cloveka,preco aj?

kvetinka75
25. apr 2019

@janynyna možno ALE neviem ako to správne nazvať - ,,titul,, - oslovenie krstná mama získavaš pri krste a pri krste sa asi aj zaväzuješ že budeš viesť dieťa určitým smerom a tým, že nie je zosobášená, sama nežije podľa ,,pravidiel,,. Netreba to vidieť iba z jednej strany. My by sme chceli všetko ale podľa svojich pravidiel. Samozrejme, ľudia sú rôzni a určite nájdeš farára, pre ktorého to problém nebude. Netvrdím že striktne treba všetko dodržiavať, aj podľa mňa sú niektoré pravidlá cez, ale mám taký pocit, že v dnešnej dobe je už možné všetko. Nikto sa ničím neriadi, každý si robí čo chce. Či už sa k niečomu zaväzuje alebo nie, veľa vecí sa berie na ľahkú váhu.

terezka1947
25. apr 2019

@jankalukasova vidis....a ja vzdy sa hlboko sklonim pred clovekom,coze rovno povie-neverim.....verim-zijem podla toho,snazim sa.
Ale ludia,co si len prisposobuju vsetky nalezitosti podla seba a klamu,ti robia cirkvi a nakoniec kazdemu spolocenstvu najvacsie zlo. A prave podla tych ludi potom sa posudzuje spolocenstvo. A uz vobec nechapem ako moze niekto klamat,zavadzat v kostole,este sa tym verejne chvalit a este radit inym ako oklamat a obist farara.

misha666
25. apr 2019

@izabela000 Dobry pan farar zomrel nam pes nemohli by ste ho pochovat? ako si to predstavujete ja farar mam chovat zviera? pan farar tu mate obalocku (200eur) Farar: noooo to ste hned mali povedat ze pes bol katolik ....tolko asi k tomu...cirkev je institucia ktora je dobra len na tahanie penazi od ludi a pritom je to najbohatsia "firma" na svete...

michaella94
25. apr 2019

@terezka1947 ano cirkev si robi co chce...ja mam tri deti platim hyypoteku a oni odomna pytaju neskutocne peniaze inak mi dieta nepkkrstia? Tak o com to je? Im vobec nejde o to pokrstit ale o peniaze...a ja nekazem nikomu klamat...povie ze slobodna a bodka...neklame lebo to je pravda...a ked sa ma lnaz spyta s kym a ako zijem by som mu povrdala ze to je moja vec a nechcem sa o tom rozpravat...mojim detom je krsna moja sestra ktora zije v anglicku a pride tu 3x do roka...tak aky vzor? A dalsia vec co mna zaskocila...s muzom sme zosobaseny v evanjelickom kostele a a v pravoslavnom mi povie ze nas sobas neplati? Lebo neuznavaju ine viery...tak teraz co sa mam ist zosobasit do kazdeho kostola aby mi platil sobas? Ja sice nie som veriaca ale ak je boh tak je len jeden a nie toto delenie vierovyznani to je uplne chore..a preco krstim ked som neveriaca lebo moj muz to chce a ja som ustupila...

saxana000
25. apr 2019

@fkata to je v poriadku slobodni mozu byt krstnymi rodicmi.manzel bol krstny svagrininmu malemu ked sme spolu chodili ked sa narodila mala uz sme boli zobrali a sme krstni obaja.aj nasej malej je moja sestra krstna a zije sama vo viedni.

preciosa
25. apr 2019

Zmeniť farára ja som krstná a nevydala som sa v kostole mm bol neveriaci a bez problémov sme krstnými rodičmi

lilijana
25. apr 2019

Presne v takom vztahu je moja svagrina,zije s rozvedenym,bez sobasa,ma s nim dieta a bola nam pred 2 mesiacmi krstnou pri 3-tom synovi (to bola este tehotna)a za takychto podmienok jej aj pokrstili dieta,tak asi je to od pristupu farara a tu v nasej farnosti su skveli knazi 👍👍👍

evatko
25. apr 2019

Mam pokrstene vsetky deti. Za ziadne som neplatila. Raz som chcela dat milodar, knaz sa na mna pozrel, ci som kompletna a nevzal si to ani po 5 min. handrkovani.

terezka1947
25. apr 2019

Baby...najprv si nastudujte,co kde plati....lebo mnohe miesate hrusky a jablka.

lujza123
25. apr 2019

@derdia keď môže byť gej kňazom tak môže byt lesba krsnou. Väčšina kňazov sú homosexuálne alebo inak mensinovo orientovaný, Vatikán sa len tak hemží prostitutmi.
Pre mňa ako veriacu je hriechom smilstvo čiže striedanie partnerov a sex na jednu noc, nie dlhodobý úprimný vzťah plný lásky.
Ale za svoj život si nesie zodpovednosť každý sám a keď sa celý život chová ako sviňa bude mu to zrátané a je úplne jedno ci bol kňazom, prezidentom alebo zobrakom.

ewiculik
25. apr 2019

@lujza123 Presne tak ako vravis. Kiez by sa samotna cirkev chovala podla pravidiel, ktore hlasaju ostatnym. Je to uz hroza, co sa tam medzi nimi deje a oni ti budu kazat, ako mas zit svoj zivot

didaa
25. apr 2019

@rakahaka pekne, jasne a stručne vysvetlené 🙂👍

nusyk
25. apr 2019

Mna by zaujimalo PRECO chce byt autorka tak velmi krstnou.lebo je to tradicia?alebo ma.k tejto CIRKEVNEJ - DUCHOVNEJ funkcii vztah?alebo preto aby sa.mohla nazyvat krstnou?bez urazky iba sa pytam.osobne si myslim ze je to viac ako krstna-sem krstna tam ale je to MOJE citenie a prezivanie duchovna,nikomu to nevnucujem ani neodsudzujem.ale nerozumiem preco chcu byt ucastni na tychto veciach ludia ktori s tym nesuhlasia.🤷mier

elisebah91
25. apr 2019

My sme krstili a nas p.f nechcel ani pocut o nejakych korunach, asi je toto vsade inak, alebo ako farnost potrebuje. U nas sa dost dava na omse no inde to tak nemusi byt.
Je smutne, ze dnesna spolocnost si vacsinou mysli, ze knazi su homo a ini. Priala by som vam poznat skutocne knazov, nie len cez prsty. Osobne poznam 4roch mladych chalanov,zdravych, so vzťahmi prezitymi atd.,ktori dobrovolne studovali v seminari a dobrovolne sa stali knazmi. Su to veľmi dobry priatelia.

derdia
25. apr 2019

@etnatn nemusis sa báť, zachvilku bude normálne chodiť po vonku nahí....a aj zobrať si koňa alebo prasa...to len chorí ľudia si normalizuju TO čo nie je normálne....ale v dnešnej dobe už aj to je asi normálne...len ten čo uznáva tradičné hodnoty je nenormálny....ostatní sú všetci normálni....pretože normálnosť je v tejto dobe nenormalnost....

derdia
25. apr 2019

@lujza123 a ešte jedna vec....kňaz môže byť gayom,možno nevyznám sa,ale určite nemôže tak žiť....takže to je rozdiel...že aj keď je niekto na opačné pohlavie,to nie je hriech...hriech je len tak zit.

terezka1947
25. apr 2019

@derdia presne.....teraz je novy typ oveciek....
To su tie,co neuvazuju...idua s davom sucastnej spolocnosti,neuvazuju za co su,len je trendy mat taky nazor,tak tomu verim....a hlupo kracam.

veselazuzanka
25. apr 2019

@marika3110 riešim niečo podobné. Chcem sa opýtať teba aj ostatných, ktorí majú skúsenosť, že rozvedený človek je krstný rodič. Pri krste nemusí ísť na prijímanie? Teda ak sa krstí cez omšu. keď sa krstí mimo omše, tak asi prijímanie nie je... totiž ja som rozvedená, ale žijem sama s dcérou, jej je krstná moja sestra a teraz chceme, aby som ja bola krstná jej dcére. Mám aj potvrdenie, že môžem pristupovať k sviatostiam, nakoľko žijem bez nového partnera, avšak na k prijímaniu nepristupujem... myslím si, že žijem slušným normálnym životom, aj keď som rozvedená...

kacko12
25. apr 2019

@veselazuzanka pocas krstu nemusis ist na prijimanie, nie je to ziadna podmienka. Ale ked pojdes na spoved a na prijimanie, bude to pre teba plus☺ Ono to pre teba ma "nieco" aj znamenat. Len sa treba porozpravat o tvojej situacii s knazom vo farnosti, kde bude krst, ci mozes byt krstna.

etnatn
25. apr 2019

@vendulka80 ja som krestanka, ale toto co citam ma sokuje, tazka diktatura, hlavne, ze farari si "v tajnosti" obrabaju malych chlapcov a taki vam kazu

kikundela
25. apr 2019

Ja som krstna. Nemam birmovku, vtedy som uz mala synceka a zila som s priatelom s ktorym nie sme zobrati. To je o tom na akeho farara natrafis

nika898
25. apr 2019

@izabela000 najdi ineho farara. Ja som chcela za krsneho brata tiez rozvedenho s novoi priatelkou a farar s tym nemal problem.

etnatn
25. apr 2019

@derdia ??

michaella94
25. apr 2019

@hruska5 ja v Boha neverim ...ak mu povie ze je slobodna nikoho neoklame...co sa vzoru tyka...co ak sa krsny po roku od krstu rozvedie? Co potom?

marika3110
25. apr 2019

@veselazuzanka neviem, hovorim vela zalezi od samotneho knaza..ja teraz chcem zacat riesit cirkevnu odluku od mojho ex manzela, lebo ma oklamal a stale tvrdil ze dieta ano chce ale az po svadbe a ked sme sa zobrali, ze ne on este nechce...to som snim bola 7rokov vo vztahu a za rok a pol som doslova utiekla a dnes dakujem bohu ze som snim nemala dieta🙏takze chodte radsej za fararom a presne sa porozpravajte snim. Moja svagrinka vydatá ani rozvedená nikdy nebola len ma 17r syna a nezije s jeho otcom, ale s inym partnerom a hovorim knaza najviac zaujimali moje aj jej sviatosti ako nastávajúcej krstnej maminy

rakahaka
25. apr 2019

@etnatn keby si bola krestanka ako tvrdis neodsudzujes, neohovaras....
Aka diktatura? Su to jasne pravidla cirkvi. Ked od nej nieco chces musis ich dodrziavat. Je to normalne a logicke.
Ja neviem preco sa nad tym vobec niekto pozastavuje. Su to pravidla. Ak ich nechces dodrziavat, nikto ta nenuti, neryp sa do cirkvi, nechci od nej nic. Vsak cirkev ta nepotrebuje.

deniska652
25. apr 2019

A presne pre takéto hovadiny nedám svoje dieťa pokrstiť..bude dobrým človekom aj viery lebo v tomto je cela cirkev postavená na hlavu ;) a po druhé cirkev je firma ako kazda iná ;) takze moja známa to vyriešila tak že dala akože “príspevok na kostol” každý dobre vieme kam to šlo ;)

rakahaka
25. apr 2019

@deniska652 ano, na kostol ;) kam inam to malo ist, ked to dala na kostol??? Ja neviem co mate za obraz o knazoch, evidentne sa so ziadnym osobne nepoznate. Ziadny knaz by si nevzal kradez penazi na vlastne triko. Ale je tazke presviedcat niekoho co do cirkvi nepatri, len potrebuje urazat...

deniska652
25. apr 2019

@rakahaka poznam veľa kňazov ktorý su fajn a poznam takých čo berú úplatky jedna radosť 🙂 netreba z nich robiť automaticky svätcov ;)