icon

Nepreháňajme to s deťmi a zapojme sedliacky rozum

weverka11
20. jún 2011

Mam pocit ze v poslednej dobe nič ine sa na koniku nerieši, ako v ktorom mesiaci presne ake jedlo davať, ako nadžgať do svojich deti presne predpisane množstvo mlieka, ako do nich naliať presne predpisane množstvo vody, že sa im nesmie davať hento toto, lebo by bola alergia.... Neočkovať, lebo sa zruti svet, očkovať, lebo všetci vyhynieme... Ja som uz z toho unavena.... Pripojte sa do tejto diskusie ked vam niečo taketo lezie na nervy a povedzte svoj nazor...

bambi2
20. jún 2011

@ikke niektore matky to pochopia az ked pride na ich vlastne dieta... a sorry ale ja nemam doveru k lekarom... ja som nase zdravie vzala do vlastnych ruk a "zazrak" zijeme 😵 😵 😵

ani_sama_neviem
20. jún 2011

baby, presne mate pravdu vsetko cotu pisete som nadsena ze ma tu konecne zaujala nejaka poriadna tema 🙂 aj ja som vyrastala na sunare a moja mala tiez a v zivote by ma nenpadlo robit veci co ine mamicky robia ze kazdu minutu sterilizuju flasky,.hadaju sa co kedy a ako dat vobec nepocuvaju svoje citenie nic len stale sa riadia nejakym pravidlami a potom zue ich deti su chorlave atd atd.... esteze mam ten svoj zdravy rozum a nenecham sa ovplyvnovat nikym a nicim.. ja si nazory vypocujem ale neriadim sa nimi ibaked ma naozaj inspiruu a zaujmu lenze niektore maminy to tu na mk prehnaju chcu byt super matky lenze to nedosiahnut tym ze nedovolia dietatu pomaly sa ani pohnut bez toho aby pod nim nevychlorovali zem...

weverka11
autor
20. jún 2011

@piacere
@mima595 citali ste si moje prispevky dobre????? ja ziadnu mamicku neodsudzujem! ja hovorim, ze kazda mamicka, ktore sa stara o svoje dieta a lubi ho je dobra mamička... ja som prave ta ktora neodsudzuje, ja len dokola hovorim, ze vsetko sa zbytočne prehana a ze kazde dieta je ine...netreba nic linkovat a stresovat mamicky tym, ze ked jej dieta nechce mrkvu, ale kašu, tak to je zlé, ked nekojí ale dava UM tak padne svet...

piacere
20. jún 2011

@ikke ja som vo svojom živote zažila už toľkokrát od mnohých ľudí profesionálne zlyhanie (keď v určitých veciach svojho odboru nemali ani šajn a to čo tvrdili, bol blud, poprípade netvrdili nič, pretože sa k tomu jednoducho nevedeli vyjadriť... aj keď by to od nich človek očakával, keďže to vyštudovali...) že áno... v určitých veciach dôverujem viac Ing. ako MUDr. 🙂 a ako píše bambi... sú veci, ktoré človek pochopí, až keď sa dotknú ich dieťaťa.... a ver mi, že vtedy si ochotná veriť aj človeku so základným vzdelaním... ak ťa sklame človek, v ktorého vkladáš dôveru... profesionálnu 🙂 Ale toto je už úúúúplne mimo tému, takže...

pekný deň 🙂

Prišla som len vyjadriť svoj názor, nie diskutovať 😀

nadhera
20. jún 2011

@katecameron labuznik 😀 😀 😀

veve39
20. jún 2011

@bambi2 ja nereagujem na to ci ockovat alebo nie - sama v tom nemam jasno...reagujem na to, ze net nie je zarucenym zdrojom "spravnych" info
jasne ze lekar nie je nadclovek, avsak tendencia ze lekari su pomaly zbytocni, ved my si vsetko nastudujeme z netu je tiez odveci...jasne ze ide o extremny priklad, nemyslim ze ty si sa takto vyjadrila, avsak niektore mamicky k tomu smeruju....
styl "ja viem najlepsie, co je pre moje dieta dobre" , napriek dokazanym poznatkom a informaciam zavana velkou nepokorou a prilisnym sebavedomim...asi pre nieco ludia vo vyskume, ci v medicine studovali a preto vedia viac ako ini v oblasti zdravia (tak ako ti ini vedia viac vo svojej profesnej oblasti...)

zuzanockamt
20. jún 2011

dobra tema ... zakladatelke davam "like" ... mne uz idu na nervy tabulky (hoci az do nedavna som bola velmi tabulkova 😀) a uzasne rady, co a ano a co nie, ako keby sme boli dementni, ved stare mamy nemali tabulky a akych dobrych rodicov nam vychovali ... idem teda citat, co ste popisali, kym krpec spi

piacere
20. jún 2011

@weverka11 áno, máš pravdu... vôbec nikoho neodsudzuješ 😉 Patríš k tým supermatkám... len na opačnej strane mince 🙂

pekný deň 😵

ani_sama_neviem
20. jún 2011

ja len dufma ze sa totu nezvrhne do hadok:D baby iba diskutejeme ja osobne na nikoho utocit urcite nechcem ak to tak vyznie tak sorry vopred 🙂

weverka11
autor
20. jún 2011

@svetlankat moje dieta sa posadi aj postavy same, bez behaku, bez pomoci 😉 a to ze som dala kravske mlieko, ná nech, keby som zistila, ze ho boli bruško večer, alebo ze by horsie kakal tak mu ho dalsí mesiac davat nebudem , ale o mesiac skusim opať...

titkovamiriam
20. jún 2011

ono urcite kazdy matka chce pre svoje dietatko len to najlepsie a ak sa zafixuje na vsetky rady z tv a netu vznikne z toho chaos ved uz len reklamy na super mliečko pre miminka so super vitaminami/neviem ako ich tam natlacili/,margaríny ako zazrak v stravovali,light vyrobky,čipsy,colu/to ma privadza uplne do sialenstva/,dalej na super detoxikacne mydla,cistiace utierky sem aj tam,kopec vitaminov martankovia a pod ...a imunita v prdeli 😠 a pritom vyrobcom ide prd o zdravie ale o prachy

bambi2
20. jún 2011

@veve39 bohuzial, pomaly zacinaju byt lekari zbytocni a su si samy sebe na vine... 😉

piacere
20. jún 2011

@zuzanockamt moja neter (rovnako stará ako synátor) vraj 😀 rozpráva... do čerta aj s tabuľkami 😀 Môj syn je taký zaostalý... 😀

kaja73
20. jún 2011

@ikke len okrajova moj mm je lekar nasi znami su vačšinou lekari-dokonca aj pediatri a to by si sa cudovala ako malo vedia o očkovani-takže kto su ti odbornici čo o tom niečo vedia,ked lekari vedia akurat kedy ockovat a cim popripade, že možu byt horučky a opuchy v mieste vpichu?nevedeli odpvedat na moje konkretne hlbsie otazky.Takže potom ako odbornik na sk je akuraz Dlouohlucky čo je už 100 rokov zahrabany v starych informaciach.A okrem toho ti" inžinieri "su aj pediatri zo zahraničia-precitaj si knihu od pediatra HIRTEHO-očkovanie pre a proti-ten niečo o tom vie a je to odbornik.Ja sa riadim radsej nim a jemu podobnymi ludmi 😉

weverka11
autor
20. jún 2011

@teddynko
@titkovamiriam keby som mala 100x like tak vam to dam, presne ste pochopili o co mi ide... 🙂

bambi2
20. jún 2011

@veve39 vies, mam znamu co ma rakovinu... v zlom stadiu... vies cim ich v nemocnici krmia??? vsetkym cukrovym... ked tak studovali tu medicinu, by mali vediet, ze cukor je pre ludi chorych s rakovinou tabu!!!!! a nie ich este so vsetkym napchavat kde je kilo cukru.. a ak toto nejaky mudrc nevie, tak neviem preco mu titul aj dali...

svetlankat
20. jún 2011

@weverka11 je sikovny a na to kravske mlieko nazor nezmenim, ale nemozme mat vsetky rovnaky no nie? 🙂

gubcikova
20. jún 2011

mna na príklad na jednej stránke mamičky odsudzovali,že som svojej dcére už pri 3 týždňovej chorobe podala ako 18mes.po uvážení s doktorkou ATB.malá už mala dlhodobú infekciu dolných dýchacích ciest,k tomu jej odišli hlasivky,kašlala ako tuberák a v noci stále plakala.

veve39
20. jún 2011

@bambi2 trochu prezeniem - hura, tak sa liecme sami
staci pristup na net, google a "zdravy sedliacky rozum" 😀

kaja73
20. jún 2011

@veve39 Inak ta samoliečba ma niečo do seba-odkedy sa tak liečime tak nadcha trva 2-3 dni 😉

svetlankat
20. jún 2011

@gubcikova preboha, ved ked treba tak treba, co na tom mohli odsudzovat ☹

svetlankat
20. jún 2011

@kaja73 🙂

bambi2
20. jún 2011

@veve39 ono to je aj o pohodlnosti... sak mam doktora.. naco si nieco nastudovat sama a vyskusat ci nezaberie nejaka prirodna, lacnejsia varianta???? a poviem ti, radsej dam 3000 eur na objektiv, ako by som mala ist doktorovi s mojou dcerou napr. so soplikom 😉 a tak ako hovori @kaja73 odkedy sa liecime same, nebyvame chore... lebo chorymi nas robi najmä chemia... 😉

teddynko
20. jún 2011

@titkovamiriam jasnééé - prachy, prachy, prachy.. všetko je to o biznise.. brnkajú mamičkám na svedomie - a mnohé kúpia všetko, čo je v reklamách... ani sa nepresvedčia, či je to , čo reklamujú pravda.. pracujem v zdravotníckom priemysle.... marťankovia išli na odbyt, až sa za nimi prášilo , keď išla na ne reklama... nekúpila som ani jeden.. radšej kilo jabĺčok..

bambi2
20. jún 2011

@teddynko tak je to veru... a vela ludi na to este neprislo... 😉

julianka777
20. jún 2011

konecne dobra tema 🙂 moja mala ma rok,jedine co vie povedat je mama,baba...chodi uz sama...cca od 7.mesiaca spava s nami v posteli a ked to podaktore pocuju,tak sa idu zblaznit 😅 co ju mam nehat v postielke nech ruci celu noc ako pavian?doktorka nam povedala ze uz mozme jest vsetko,tak aj tak robim,varim pre nas,tak neochutim a papa aj mala(samozrejme nekorenim,ani nic podobne) uz som unavena z tych vecnych hadok,ze ked davas uz hento a nedas toto,tak si zla matka...kedysi nic taketo neblo,kazdy sa riadil vlastnym rozumom a deti boli zdrave a nemali alergie 😀

veve39
20. jún 2011

@bambi2 jasne, ved urcite som nemyslela "liecenie soplikov", s tym som u dr. s dcerou nebola este ani raz 😉
net je iste pre mamicky skvely pomocnik a aj ja ho velmi casto vyuzivam...napriek mnozstvu pochybnych informacii kt.tam clovek najde...
napriek tomu sa necitim byt medicinsky na urovni Dr. ...

ani_sama_neviem
20. jún 2011

@bambi2 tak presne!! tie lieky co do nas pchaju to je to zlo! ja som za cele detstvo tusim ani antibiotika nebrala ani ma mama nepchala ziadnymi umelinami ani doteraz sa nepcham nicim a som zdrava a uplne v pohodicke. poznam babu ktora sa napchava vitaminmi a je vecne chora cintlava atd...

weverka11
autor
20. jún 2011

a co sa tyka UM ja kojim, ale obcas dam aj sunar... a čo???? malemu idu zubky je nervny, kuse ma uz 2 tyzden, tak preco by som mu nedala ked mi nechce prso??? dnes sa uz kojkáme cely den normalne....

zuzikkaa
20. jún 2011

....ja som teda monitor dychu nikdy nemala a ani nepotrebovala-nastastie...ale neodsudzujem ho ak je potrebny,,ale nechapem maminy co nakupia XXL vybavu pre babo a to su len v nejakom 5tom mesiaci!!!
no a este k tej vybave-docitala som sa ze uz vyrabaju aj OHRIEVAC vlhcenych utierok 😅 😅 😅 ked sa maly pokaka supnem ho pod vodu a ako sa mu to len paci,,sam sa uz pride vypytat ze umyt 🙂

kojila som iba 2mes aj to bolo iba od smadu a hned sme davali aj UM a sme tu 😉
dakujem za papierove plienky 😀
a tiez si rada vypocujem/precitam nazory inych ale uvazim podla seba...ockovanie velmi neuznavam,,ale no s kym sa budem hadat... 😒
maly papa vsetko,,snazim sa trochu obmedzit akurat sladkosti aby si nemyslel ze je to samozrejmost,,aj tak najviac lubi mesko a ryzu 😀 😀 😀

nikdy som nemienila svoje dieta vychovavat podla knizky ci tabuliek