Neprofesionálne správanie inštruktorov v autoškole rieši fórum
Ahojte píšem sem lebo som preplakala celú noc a aj teraz mi je do plaču. Chodím do autoškoly, kvôli dcére lebo som na ňu sama a pôjde za chvíľu do škôlky aby som ju mohla vozit. Žijem u rodičov ktorým prispievam peniaze z materskej plus čo mám výživné od otca malej. Ide o to že som si vybrala autoškolu takú kde môžem dávať na splátky peniaze, aj som im vravela že mám dcéru všetko bolo v poriadku vraj mám dať tak ako mám. Ide o to že nám od začiatku nevedeli približne povedať kedy mame termín skúšok alebo ktorý mesiac budú. Inštruktor mi vravel že skôr jak v decembri nemám počítať, teraz nám oznámili že skúšky budu za dva týždne ale ešte mi chyba 500€ doplatiť lebo to stojí 1200€, písal mi inštruktor čo nás má na teórii že treba to vyplatiť už vtedy sa mi zdalo divne prečo to rieši on a nie vedúca alebo ta čo je v kancelárii. Napísala som mu že teraz nemôžem ešte musím do 21. počkať na penize a hneď to vyplatim, napísal že v poriadku mala som deň na to jazdu kde mi druhý inštruktor hádzal na oči že treba to vyplatiť a keď sme sa bavili mal blbe poznámky typu: no mňa takýto blby ľudia nezaujímajú ja mám všetko vyplatené. Už vtedy som ostala ticho a bolo mi do plaču len som odvrkla že keď nemá doma hladný krk ktorý musí nakŕmiť tak ťažko sa o tom rozpráva s takým človekom, minule sa mi chválil ako si dal doma Jointa že inak by to nedal s tými ľuďmi. Takže na jazdy nahuleny, este neviem veľa veci ktoré by som mala vedieť moj brat keď videl ako držím volant chytil sa za hlavu ani to mi nevysvetlil, teraz ráno mi napísal že mi vedúca mu volala aby mi stopol jazdy pokiaľ si nezaplatím všetk. Tak som mu volala že prečo pani vedúca nezavolá mne a nepovie mi to sama prečo sa taketo veci musia šíriť po všetkých inštruktoroch? Prišlo mi to vrcholne neprofesionálne a drzé, už keď som im dala aj datum kedy to zaplatím. Hovorím mu este ze dokedy to chcu zaplatiť, on sa smial ze to je na mne ze aj za mesiac keby dám peniaze len mám doplatiť a pokračujeme v jazdách, keby sa nesmial nebrala by som to tak hnusne. Neviem čo mám teraz robiť je mi z nich extrémne zle, mám chuť tam poslať políciu aby mu dali testy na drogy za to ako sa chovali ale mama povedala ze to urobím picu zo seba jedine ja, nepovedala by som ani pól slova keby mi vedúca alebo ta v kancli zavolá treba doplatiť budu skúšky je to normálne ale ze mi to píšu inštruktori ktory ani somnou nejazdia a este majú taketo blbe poznámky, a smejú sa mi do tvare je sila. Nemám chuť sa tam vracať, ale nechce sa mi ani začínať od začiatku. Fakt neviem čo robiť…
V každom prípade blbé poznámky a pripomienky inštruktora nie sú dôvodom, aby si preplakala celú noc. Inštruktor sa nemá čo starať do tvojej dohody s "vedúcou" a treba mu to aj povedať.
Kontaktuj "vedúcu" a opýtaj sa jej či teda pôjdeš teraz na skúšky alebo až v ďalšom termíne, keďže podľa informácií vyššie stihneš doplatiť pred skúškami. A tiež jej povedz, že spôsob akým komunikujú inštruktori je nevhodný, obťažujúci a urážajúci.
Ak máte s bratom dobrý vzťah, tak sa s ním dohodni, aby ti pomohol so získaním zručnosti. Bola by škoda, keby si tie skúšky nezvládla.
Ja som to pochopila tak, že autorka si na začiatku dohodla splátkový kalendár podľa odhadu konca kurzu/odjazdených jázd. A keďže ich zrejme stíha skôr ako bol odhad na začiatku, tak teraz pokiaľ chce ísť na skúšky už teraz, tak musí doplatiť skôr, čo dáva logicky význam.
Ja vidím dve možnosti:
1. Doplatiť autoškolu teraz, odjazdiť posledné jazdy a ísť na najbližší termín skúšok.
Výhody: máš to spravené "na šupu" a pokoj.
Nevýhoda: potrebuješ doplatiť kurz
2. Doplatiť podľa dohodnutých splátok, ale tým pádom pôjdeš zrejme na skúšky neskôr a budeš mať "okno" bez jazdenia. Na skúšky ťa autoškola prihlási až po termíne poslednej úhrady.
Výhody: nepotrebuješ rýchlo peniaze
Nevýhody: čas bez trénovania jazdy.
Komunikácia podľa mňa zlyhala na oboch stranách. Skús ju ty dôstojne napraviť.
@tanyan ďakujem krásne za normálny komentár konečne niekto kto to pochopil áno brat keď bude mať voľno mi pomôže aspoň s niečím.
rovno poziadaj aj o zmenu instruktora. ano, vysli ti v ustrety s platbami, ale ak dodrziavas zmluvu, nezabudaj, ze ty si ich klientka...
@deedol ja som im veľmi vďačná že mi vyšli v ústrety, len mi príde hnusne ak takéto veci riešia všetci a nie len jeden hlavný človek ktorý to ma riešiť. Oni teraz penize chcu skôr len bohužiaľ nemôžem keby mám z čoho dám im veď aj ja chcem mať už po skúškach nejsom blbá
Prosím, nezačnite sa hádať. 🙂
Písala si, že:
"nemám problém im dať vždy sme boli dohodnutý na 20-21"
Nebolo však jasné, či ste dohodnutí ústne, alebo tie dátumy sú na papieri, v tej zmluve. Preto sa na to @melanta zrejme pýtala, nemusí za tým byť nič zlé, len si to ujasniť.
Čiže ak to máte aj v zmluve, konkrétne tie dátumy, nie je problém riadiť sa nimi a hotovo. Ak by to bola dohoda ústna, žiaľ, bolo by to zložitejšie v tvoj neprospech.
Veľa sily a šťastia ti želám.
odporucam ist osobne za veducou a vysvetlit si situaciu - dolezite su terminy, ktore mate zmluvne dohodnute, ak ste sa ustne dohodli inak, ale nie je to na papieri, tak v podstate sa svojej pravdy nedovolas (zial, pokial ide o peniaze, nikoho nezaujima, ze si v tazkej situacii, takze toto by som ako argument nepouzivala). urcite ju upozorni na neprofesionalne spravanie, ze si zelas, aby taketo veci riesila priamo s tebou, ty si klientka autoskoly, nie instruktora. urcite poziadat o zmenu intruktora. ked ti bude instruktor volat slusne mu povedz, ze nie je v jeho kompetencii toto riesit a viac sa s nim o tom nebav.
Ja si myslím že by sa takto správať nemali. Ak máte dohodnuté že peniaze zaplatíš vždy k 21 tak nemáš apsolútne čo riešiť. Termín skúšok vyššiel skôr ty ešte kurz zaplatený nemáš (lebo to máte dohodnuté k určitému termínu v určitých sumách) tak na skúšky nepôjdeš. Peniaze 21 doplatíš a môžeš ísť na najbližšiu možnú skúšku. Nevidím v tom jediný problém, akurát ich prístup mi príde úplne mimo. Však mohla ťa slušne kontaktovať ponúknuť možnosti a ty by si sa už zariadila podľa svojej situácie.
Ja som robila autoškolu cca rok dozadu. U nás sa dávala suma na 3krát (všetci tak dávali), prvá na začiatku, druhá pri začatí jázd a tretia pred skúškami (celá suma musela byť zaplatená pred prihlásením na skúšky). Mne to takto veľmi vyhovovalo (jasne zaplatila by som aj naraz) ale predsa len je lepšie keď si človek každý mesiac zoberie z rozpočtu menšiu sumu ako na raz väčšiu.
Šla by som osobne za vedúcou, vysvetlila situáciu a oznámila aj neprofesionálne správanie inštruktora. A ak sa dá požičaj si od niekoho peniaze nech máš autoškolu čím skôr vybavenú a môžeš na celú situáciu zabudnúť.
Ja by som na tvojom mieste ani nezačínala kým nezarábam ale to už je jedno.
S takym instruktorom co fajci marihuanu si ani nesadaj do auta to su charaktery o nicom, mozno berie aj tvrde drogy. Si šikovná ze si robis vodicak popri malom dietati a si sama na neho, prajem veľa sťastia a zdravia.
@dadis pretože som dala zálohu 300€ na druhý mesiac 200€ Minulý mesiac 200€
@dagmarovita ďakujem krásne ste zlata
1.) Uz davno si mala kontaktovat majitelku a upovedomit, ze zaplatis v dohodnuty termin a ze si neprajes, aby platby riesili instruktori.
2.) Oznam, ze pojdes na skusky v inom termine, len musis ratat s tym, ze mozu byt aj za par mesiacov.
Btw....skusky sa neorganizuju pre 1 osobu.
zbytočne fňukáš a hneváš sa na celý svet. Termín skúšok nedáva autoškola, takže buď to doplatíš do stanoveného termínu, alebo budeš čakať na ďalší, čo môže byť o dva mesiace, ale kľudne aj o pol roka.
Ak máš splátkový kalendár v písomnej forme, tak sa ho treba držať. Spravidla autoškola na splátky znamená tak 2-3 splátky a samozrejme pokiaľ neuhradíš v stanovenom termíne, tak nepokračuješ v kurze a nejdeš na skúšky.
Na správanie inštruktorov sa samozrejme môžeš sťažovať ich nadriadenému, ale obviniť niekoho z užívania omamných látok je korčuľovanie na tenkom ľade - hlavne ak nemáš dôkazy.
Ale veď im je jedno, či budeš mať skúšky v decembri, či vo februári. Proste ti povedali, že ak chceš ísť na najblyžšie organizované skúšky, musíš doplatiť 500€ dorobiť jazdy, zaplatiť kolky a zaradia ťa na skúšky. Ak nemáš, tak proste do tohto kola skúšok nejdeš, a po doplatení dorobení kurzu ťa zaradia na skúšky, ktoré môžu byť aj v marci. Dali ti na výber. A to chovanie.... no na také sa človek musí obrniť. Ja s mojou povahou by som asi šplechla nejakú blbú poznámku. Čo by mi samozrejme na skúške mohlo uškodiť. Ty sa hlavne uč, aby si to ešte spravila. A na rovinu im povedz, kedy to doplatíš, aby vedeli, kedy s tým majú rátať a obnoviť ti jazdy.
@melanta Je to tak a nie je na tom nič neprofesialne, ale niektorí ľudia hľadajú chyby na všetkých okolo seba.
Pises, ze brat by ti pomohol. Neviem, ci s teoriou, ako drzat volant (kedze bol z toho zhrozeny, ako vas to ucia, ako pises), teda nasucho v stojacom aute, alebo myslis so soferovanim za jazdy.
Brat by totiz s tebou nemal jazdit ani len pokusne na prazdnom parkovisku (ci inom prazdnom priestranstve), kym ty nemas vodicak a si za volantom ty. Keby blbou nahodou vas chytili policajti, tak ma problem on i ty. A ty by si preto vodicak teraz ani nedostala.
Toto neriskujte. Mozno iba tak doma na dvore. Isto nie na verejnom priestranstve.
Uz si investovala dost financii na to, aby si si to zbytocne pokazila.
Zbytocne sa netrap kvoli nejakemu nahulenemu drzemu instruktorovi. Mozes sa na neho akurat tak zvysoka vys…. Toho mozno uz v zivote neuvidis, on tvoj zivot nezije, moze ti byt ukradnuty. Neber si vsetko osobne, to by si sa zblaznila proste su ludia a ludia. Maju teraz termin, preto ta nahanaju so zaplatenim, lebo musia ta nan vopred nahlasit, ale kedze nemas uhradene tak nemozu. Kaslat na to, ides podla splatkoveho kalendara, tak pojdes na termin povedzme o mesiac neskor, azda nejaka tragedia? Nie, a ani pre nich, proste museli s tym pocitat, ked ti davali splatkovy kalendar, ze skor na termin asi tazko pojdes, jedine zeby si zaplatila skor.
1200 za autoškolu? my sme platili 850 e - to je dosť veľký rozdiel....
ja by som poradila už len dokončiť a vykašľať sa na somárov.
Postupovala by som tak, že by som kontaktovala vedúcu, slušne ju upozornila, že si želám, aby ohľadom mojich platieb komunikovala výhradne so mnou a že chýbajúce peniaze doplatím podľa dohodnutého kalendára a potom sa zúčastním najbližších organizovaných skúšok. Čo sa týka ich komunikácie, je to žalostné, bohužiaľ takých ľudí v živote stretáva každý a treba sa voči tomu obrniť.

@melanta prosím vás nepíšte mi už pod príspevok je evidentne že ste jedna zlá plesniva osoba ktorá sa robí dôležitá ale nechape danej situácii aj keď vám to tu píšem x krát.