icon

Neschudnem ani gram aj napriek snahe

luckajanko
4. jún 2018

Ani neviem ako začať..viem že sa tu rozoberá veľa tém ako schudnúť do leta do plaviek 5 vylúžených kilečiek ktoré ženám vadia pri ceste za dokonalou postavou. To žiaľ nie je môj problém. Ani 5 ani 10 kilečiek dole mi totiž nepomôže. Ale idem na to od začiatku. Pred 6 rokmi som sa aj ja mohla chváliť dokonalou postavou - 170cm, 58 kg - ktorú som si vtedy vôbec neuvedomovala a nevážila...ale po pôrode som začala priberať, a nie trochu ale dosť, za pol roka som dosiahla váhu 120kg. Je to neuveriteľné keď to teraz takto napíšem! Ani neviem ako od vtedy prešlo 6 rokov, stále som si hovorila že s tým musím niečo začať robiť a nič..až teraz po ďalšom pôrode som si povedala dosť ! - pretože moja váha neobmedzuje len mňa ale aj moje deti- nechcem nikam chodiť lebo sa necítim dobre, je to šok aj keď stretnem niekoho koho som 6 rokov nevidela, mám problém kúpiť si niečo na seba a často z toho všetkého mávam depresie. Po zime som sa rozhodla že to zmením, prestala som úplne jesť cukor, piť sladené nápoje, varím zdravo, zjem tretinu porcie ako kedysi, denne chodím dvakrát na prechádzky, vždy po dve hodinky..A? Neschudla som ani gram !! Keď sa raz za čas postavím na váhu plačem, znova sa dostávam do stavu depresíí a bojím sa že sa vráťim k starému životnému štýlu - a to by som určite pribrala ešte viac.. Prosím vie mi niekto poradiť, pomôcť, čo robím zle? Ako je možné že sa moja váha nemení? Cítim, že oproti stavu po zime mám úplne super kondíciu ale to je asi tak všetko..za každú radu budem nesmierne vďačná

extempore
12. jún 2018

@sasa1983 to je ale dobrá kravina.. to si tu potrebuješ hladkať ego na úkor niekoho s nadváhou? Aby som ťa vyviedla z omylu. Ja nemám ideálnu váhu, možno niekto tak obmedzený ako si ty, by ma nazval obéznou. A môżem ti garantovať, že má môj muž nepodvádza, práve naopak. Máme krásne manželstvo lebo sme toho už spolu preskákali veľa a naučili sme sa, že vzťah je postavený na iných veciach ako je veľkosť brucha. A ak si ty naozaj lekárka, potom ďakujem pekne a ľutujem tvojich pacientov....

extempore
12. jún 2018

@celasapremenim ale ja už nechcem schudnúť, som spokojná sama so sebou a hlavne, som šťastná! Neviem prečo si všetci chodí myslia, že každý, kto nie je ako oni hneď chce schudnúť. No nechce! Paaaa

extempore
12. jún 2018

@sasa1983 nikto tu nikoho nepresviedča, že je obézny a je sexi... Blbé je, že kilá na človeku vidieť, ale to, že je niekto hajzel zistíš väčšinou až po dlhšom čase... A radšej budem obézna ako zakomplexovaná krava, ktorá si potrebuje liečiť komplexy na druhých. Ja som nedostala do vienka gén štíhlosti, ale dostala som iné veci a na tých hodlám stavať. A hlavne tu nezačínajte s tým, že nadváha spôsobuje zdravotné problémy... Lebo ja som nikdy žiadne problémy nemala a chvalabohu som aj dve zdravé deti porodila..

sasa1983
12. jún 2018

@extempore neviem, načo toľká útočnosť. kto je spokojný so svojou váhou, tak úplne v poho. Nadváha spôsobuje zdravotné problémy, rakovina tela maternice (nie krčka) je majoritne spojená s obéznymi ženami. Vysoká hladina cholesterolu, triacylglycerolov je spojená priamo úmerne s tým, čo jeme. Záťaž na hlavice bedrových kĺbov nesúce väčšiu hmotnosť, znížená klenba chodidiel. Klasika ako krvný tlak a zvýšenú /nevyrovnanú hladinu cukrov (nie nutne hned cukrovka) ani nespomínam.

sasa1983
12. jún 2018

@extempore ja netuším koľko vážiš. Obezita nie je otázkou subjektivity hodnotiaceho, ale údaj o BMI, alebo aspoň % podielu tuku v tele organizmu to určí. Či sa niekto citi, alebo necíti obézny je irelevantne

celasapremenim
12. jún 2018

@extempore ja som myslela, že chcela, tak potom super...ja chcem schudnúť štyri kila

extempore
12. jún 2018

@sasa1983 ja som útočná? Načo si začínala s tým, že obéznym ženám sú muži neverní? Vieš, to je také účelové vyťahovanie vecí teraz v neprospech tučnoty. Rakovinu tela maternice mávajú najmä staršie ženy okolo menopauzy a hlavne ženy,

extempore
12. jún 2018

ktoré nerodili... A ak chodíš pravidelne na preventívnu, tak ju pravdepodobne odhalia v skorom štádiu... To je ináč úplne typické pre doktorov. Je úplne jedno s akým problémom k nim prídeš.. už od dverí každému radia schudnúť. Ako môjmu otcovi, keď ho boleli kĺby lebo majú v rodine dnu.. Doktor mu najprv kázal schudnúť, ani žiadne lieky proti bolesti mu nedal. Pritom otec má nadváhu asi len dve-tri kilá...

sasa1983
12. jún 2018

ani obézny chlap, ani obézna žena atraktívni nie sú. 2-3 kg ale nemyslím, mam namysli skôr BMI nad 25-28 povedzme. ..tento článok nebol o 3 kg navyše, ale o tom, že sa niekto uvedomí, až keď má 60kg navyše...(?).

celasapremenim
12. jún 2018

@extempore to lebo tuk sa správa v tele ako zapal a všetko sa zhorší zdravotné, ak je človek tucny

extempore
12. jún 2018

@sasa1983 čo je a nie je atraktívne, to je prudko individuálne... Mne napr. nadváha zachránila život.. mala som ťažkú haváriu v 100km/hod do mňa v protismere vrazil týpek. Doktor na urgente, ktorý mi robil sono a ČT kvôli tomu, či nemám vnútorné zranenia sa vyjadril, že keby som bola krehkejšej konštitúcie tak mi tým nárazom a následne spätným nárazom odtrhne slezinu a vykrvácam...

sasa1983
12. jún 2018

@extempore a to je dôvod priberať na hmotnosti?

extempore
12. jún 2018

@sasa1983 ja nepriberám.. nie je to dôvod, je to len príklad toho, že v živote veci nie sú čierne alebo biele...a ani s tou atraktivitou to nie je tak, ako píšeš.. na vysokú do vedľajšieho krúžku chodila dievčina, ktorá zďaleka nemala ideálnu váhu, no 90 kg mala určite. Mala ale nádherné husté blond vlasy, dokonalú pleť a zuby, plné pery. Vedela sa tak obliecť, že zvýraznila svoje prednosti a keď šla po chodbe, tak podľa mňa celé mužské osadenstvo malo erekciu... Chudé baby len škrípali zubami... Celé to nie je o kilách, je to o charizme, vyžarovaní, inteligencii a rozume... Aj môj muž napr. kým spoznal mňa tak na vysokej chodil s baletkou.. a teraz má mňa, čo váhovo vydám tak za dve baletky 😁😁😁😁😁😁

sense
12. jún 2018

@sasa1983 nuz ako.lekar by si mala.vefiet ze obezita zacina az od bmi 30, bmi 25 je hranica normalnej vahy a.nadvahy pritom.je to len.ukazovatel kt berie do uvahy vysku a.vahu....pritom je vela.ludi s "normalnou" vahou a maju problem s podkoznym tukom hlavne v oblasti brucha, pomer svalov a tukov je dost biedny v prospech svalov....a vysoky tlak a choleaterol sa im tiez nevyhyba, takze tzv civilizacnymi.chorobami netrpia len.ludia obezni a s nadvahou ale aj ti chudi...pretoze chudy nie je automaticky zdravsi ...

malasandrika
12. jún 2018

@extempore aj “vypapkaná” Adele mala charizmu, ale keď schudla, vyzerala lepšie, žiaľ ohánať sa pri obezite charizmou je minimálne vtipné.

ostorha
12. jún 2018

@sense Dakujem za postreh tiez som bola z jej prispevku zmatena isla som na BMI kalkulacku a klasicky som zadala vysku,vahu,vek ale chceli aj obvod pasa a bokov a vyslo mi BMI 24 a som dost svlanata moja dcera povie mami ty si taka cela,, tvrda,, mysli tym pevnost tela.A presne ako pises BMI 20 a nizsie je podvaha a zdravotne riziko stredne BMI 20-25 normalna hmotnost-zdravotne riziko nizke, BMI25-30 nadvaha a zdravotne riziko stredne BMI 30-40 obezita a zdravotne riziko vysoke BMI 40 a viac morbidna obezita a riziko samozrejme velmi vysoke.Tak len na spresnenie a aby sme boli objektivni a spravodlivi i ked v dnesnej dobe velky ,, hit,, ale aj vychrtle zeny maju uplne rovnake riziko chorob ako zeny s miernou nadvahou.Takze ako vsade .plati umiernena zdrava vaha a idealne vacsi podiel svaloviny.

mogaa
12. jún 2018

niektoré dámy tu nepochopili že to nie je diskusia o nich a o tom ktorá z nich má väčšie ego a bude mať posledné slovo

ostorha
12. jún 2018

@extempore Ja ma kamosku uz 50-tnicku a kazdy kto ju vidi povie jemine ty sa strasne podobas na Nigellu Lawson ,tvar,zuby,vlasy a ta postava krv a mlieko ,vrasky minimalne,kazdy chlap sa za nou otoci ,rodila 3 dieta ked mala 46 rokov dieta krasne vzal si ju velmi vplyvny a zamozny muz.Jej mladsia sestra sa na nu podoba ale uplny opak postavy beztvara a chuda a teda muzov uspech nikdy nemala...

axaris
12. jún 2018

Ja by som za seba poradila.. Mne pomohlo obmedziť múku a pečivo. Je to šialené pretože som jedla chleba takmer 3x denne a milujem ho. Ze nepozivas sladené nápoje a cukor je skvelý začiatok!!! Teraz v lete sa dá úžasne pestro stravovať. Na raňajky vajíčka so salatikom(resp. Ovsena kasa), desiata kus ovocia alebo orechy, obed rybky zase so zeleninkou(príp. chudé mäso), olovrant ovocie a večer zase radšej niečo varené. Ak chodíš neskoro spať tak ešte druhu večeru min. 2hodky pred spaním mi tréner dovolil. Porcie cca 150g mäsa.
Veľa vody a bez cvičenia to nepôjde. Ja mam 2 krát do týždňa vytrvalostny hiit tréning a raz posilka... Ale aj to je málo. Nájdi co ta bude baviť. Zatancovať si s deťmi alebo hocičo. Veľa odhodlania a pevnej vôle. Krízy má každý 🙂

stanulienkat
12. jún 2018

Pre autorku: pri tejto vahe si dost neskoro vylucila cukor a sladene napoje. To si mala urobit uz davno. A dvojhodinova lezerna prechadzka ta veru neschudne. To chce iny vydaj kalorii ako prechadzku. Vylucit mucne veci,jest viac vlakniny,dostatok cistej vody a vela sebazapierania. Ale to si mala zacat uz pred par rokmi. Ved si mlada.

sasa1983
12. jún 2018

@sense všeobecne platí, že narastajúca hmotnosť človeka má vplyv a konkretne negativny vplyv na aktuálne alebo dlhodobé zdravotné ťažkosti. Ani každý ktorý fajčí nedostane nevyhnutna nemalobunkovy pľúcnych karcinóm, ale gro z tých ktorí fajčia sa mu nevyhnú. Skôr či neskôr. Pokiaľ samozrejme dovtedy nebude ich stav komplikovany iným skorším ochorením. Z toho ale tiež platí, že je lepsie nebyť fajčiarom, rovnako alebo nebyť obéznym.

sense
12. jún 2018

@sasa1983 to ano ale obezny clovek.resp obezita podla bmi nie je ten kto ma bmi 25, ...a zdravotne a kondicne moze byt lepsi aj clovek kt ma.par kg nadvahu nie obezitu ak.zije aktivne ako niekto kto je sice bmi v normale ale vedie sedavy sposob zivota

sasa1983
12. jún 2018

@sense ide aj o to, koľko a kde Ťa to priberanie zastaví. Či sa človek zobudí, kde priberie kvázi 5kg, alebo 10kg? Či treba 15kg? 20? 25??? Podľa mňa uz prírastok na váhe tých 5kg čo môže byť na stupnici BMI relatívne málo, už stačí ako výkričník. Netreba čakať až do BMI nad 30..alebo koľko. A u žien asi najlepšie veľkosti. Pribrať o 1 konfekčnu veľkosť je podľa mňa enough. Viac na uvedomenie si netreba

celasapremenim
12. jún 2018

@ostorha akurát tie obézne s radosťou označujú za vychrtle aj ženy s bmi 21, 22 🙂)))

celasapremenim
12. jún 2018

Dve baletky vážia cca 110 kg, no uf

zoja82
12. jún 2018

Inak baby tema sa tu dost zvrtla,namiesto toho,aby sme jej pomohli zhodit kila upravit strsvu sa tu zrazu predbiehate v tom,kolko BMI je zdrave ..v jej pripade jej to nepomoze,ona potrebuje poradit a naviest na spravny smer

sasa1983
12. jún 2018

@zoja82 áno, pravda. Tak menej sacharidov, viac bielkovín, stanoviť si malé cieľa, kúpiť si akýkoľvek merač krokov, denne aspoň 10-12 tis. PLus 2x týždenne dáky HIT trening a veľa veľa obyčajnej vody. Môže si kúpiť chróm, event.octové tbl alebo zinok, ale to je irelevantné. Odfotiť sa pred týmto celým a fotiť sa pravidelne.

katrin21
12. jún 2018

@luckajanko necitam celu diskusiu, ale strava je zaklad chudnutia... prechadzky su malo, musela by si mat riadne sviznu chodzu, aby si zhodila tymto... ale strava ano, ked vylucis alebo vyrazne obmedzis sacharidy. pozri si nizkosacharidovu stravu, paleo, alebo nieco take.. 100% ucinkuje aj na baby, co maju PCO a problem zhodit, lebo da do poriadku aj hormony... len to musis mat v hlave a udrzať , idealne v ketoze.... vtedy idu kila dole rychlo.... mesiac v ketoze pri tvojej vahe moze ist dole aj 5-6 kilov

jess1511
12. jún 2018

@luckajanko rád si tu dostala neuveriteľne veľa, ešte viac rôzneho osočovania a invektív. Ja sa prikláňam k názoru, že pravdepodobne si dosť neobjektívne zhodnotila, koľko reálne zješ. Mne otvorilo oči, keď som si začala poctivo zapisovať čo jem. Ale doslova všetko. Chystala som mužovi desiatu a dala si plátok salámy - zapísala som. Oblízala som lyžičku z medu - zapísala som. Takto som "zobala" stovky kalórií denne. Potom som aj vďaka môjmu vzdelaniu viac prečítala o hormónoch, hlavne akým hráčom je v našom tele inzulín a ako jeho výkyvy maria snahu schudnúť. Preto ma až oči bolia, keď vidím, ako niekto 5x denne chrúma sacharidové blbosti, ktoré nezasýtia a rozkývu hormóny. Ja sa stravujem "low carb high fat", čo je pre mnohých extrémne. V praxi je moja strava syry, maso, vajíčka, kvalitné tuky, kopec zeleniny /šalát, brokolica, karfiol/. Žiadne sacharidy, žiadne pečivo, prílohy, žiadna múka, z ovocia len černice, maliny, čučoriedky a jahody v malých množstvách. Orechy takisto obmedzene. A samozrejme, prijať menej kalórií ako vydáš, bez toho to nejde. Cvičím, behám. "Nasrala" som sa na seba. Kopec ľudí ti povie, že sa to nedá. BLBOSŤ, dá sa všetko. Tiež ti povedia, že tvoje telo potrebuje cukry, že mozog bez nich nevie fungovať. Rovnako blbosť a dôkaz nedostatočného vzdelania a pseudovedy z 50-tych rokov minulého storočia. Dávno prekonané tvrdenia. A keď vidím, ako ti tu radia jesť VIAC, pričom si práve jedením pribrala 60kíl, tak mi ide vytlačiť oči z hlavy. Ak chceš vedieť viac, napíš mi do správy, pošlem ti linky na blogy a články. Ale v podstate už si tu dostala toľko rád, že si asi zmätená... tak ti len prajem, aby si si vybrala niečo, čo ti sadne, držala sa toho. Je mi jasné, že z rodičáku nie je veľmi možné experimentovať, ale verím, že niečo vymyslíš.

katrin21
12. jún 2018

@jess1511 tlieskam, presne ako pises, mam vyskusane.. aj teraz by som potrebovala sa vratit k tejto sttrave, mam vyskusane , ze funguje, da sa to, len to mat v hlave.... vydrzat tyzden, potom to uz ide same..
ale kazda nova info ma zaujima k tomut, posli mi tie linky, diky