Neschudnem ani gram aj napriek snahe
Ani neviem ako začať..viem že sa tu rozoberá veľa tém ako schudnúť do leta do plaviek 5 vylúžených kilečiek ktoré ženám vadia pri ceste za dokonalou postavou. To žiaľ nie je môj problém. Ani 5 ani 10 kilečiek dole mi totiž nepomôže. Ale idem na to od začiatku. Pred 6 rokmi som sa aj ja mohla chváliť dokonalou postavou - 170cm, 58 kg - ktorú som si vtedy vôbec neuvedomovala a nevážila...ale po pôrode som začala priberať, a nie trochu ale dosť, za pol roka som dosiahla váhu 120kg. Je to neuveriteľné keď to teraz takto napíšem! Ani neviem ako od vtedy prešlo 6 rokov, stále som si hovorila že s tým musím niečo začať robiť a nič..až teraz po ďalšom pôrode som si povedala dosť ! - pretože moja váha neobmedzuje len mňa ale aj moje deti- nechcem nikam chodiť lebo sa necítim dobre, je to šok aj keď stretnem niekoho koho som 6 rokov nevidela, mám problém kúpiť si niečo na seba a často z toho všetkého mávam depresie. Po zime som sa rozhodla že to zmením, prestala som úplne jesť cukor, piť sladené nápoje, varím zdravo, zjem tretinu porcie ako kedysi, denne chodím dvakrát na prechádzky, vždy po dve hodinky..A? Neschudla som ani gram !! Keď sa raz za čas postavím na váhu plačem, znova sa dostávam do stavu depresíí a bojím sa že sa vráťim k starému životnému štýlu - a to by som určite pribrala ešte viac.. Prosím vie mi niekto poradiť, pomôcť, čo robím zle? Ako je možné že sa moja váha nemení? Cítim, že oproti stavu po zime mám úplne super kondíciu ale to je asi tak všetko..za každú radu budem nesmierne vďačná
@anjelicek26 ja už 3,5 roka pijem čistí vodu buď s citrónom alebo uhorkou, mätou a čiernu kávu ... predtým vsejlake blbosti so kávy 3,5 ku mlieko a 4 kocky cukru 🤦♀️
@zuzka6542 presne takú kávu 🙈
@anjelicek26 ale sladké si rada dám aj teraz aaaaale s rozumom ... vikendy môžem aj ku večeru keď stíham v robote lebo to vybeham 😈to je super 😈
@zuzka6542 Dobre takže ráno - toustový chlieb - nejedávam ho ale to jediné ostalo po víkende- jeden z avokádovou nátierkou,desiata- jogurt ovocný, obed- zeleninová polievka a večera- šalát- paradajka, paprika, syr..a rozmýšlam čo ešte ale asi fakt už nič lebo ovocie sme dnes nemali..ale jasné že si nemyslím že polievka stačí na obed, zase si nemyslite že to takto preháňam ale starší syn dojedal poslednú porciu z víkendu a mne sa samej pre seba variť nechcelo
@luckajanko ale uvedom si že niektoré veci budeš musieť vypustiť ... toastovy chleba, ovocný jogurt to sú všetko blbosti
@luckajanko pozri si môj album ... toto aom jedla a schudla som ... keby si potrebovala poradiť napis do ip
@luckajanko ak toto je ozaj vsetko a nic pomimo ziadne dojedacky, ziadne zobkanie tak to je cista hladovka, ziadne bielkoviny, ziadne komplexne sacharidy a min zdravych tukov v avokade...a co pitny rezim,co pijrs ,kolko pijes?
Inak pri tejto straveby si sspo zo zaciatku svhudla kym by si telo zvyklo ze hladuje....
Mas uplne nevyvazeny, nedostacujuci jedalnicek...
@luckajanko ono som citala este raz tvoj prispevok a ta enormna chut na sladke je z nedostatku normalneho jedla. Jes malo a preto telo krici po dalsich kaloriach. Na 120kg cloveka jes hrozne malo, ved aj ja jem viac a to mam podstatne menej kil. Chybaju mi bielkoviny. Namiesto ovocneho jogurtu (to by som do ust nedala, kopec cukru) si daj kocky syra s kopou zslsniny. Mala by si jest veeeeela zeleninu, ta vie oblbnut a nasytit telo. Vela masa, bielkovin. Aj smoothie, no len napr 0,3l. Potrebujes energiu na dalsi pohyb.
Ja jem napr vastko-aj ryzu aj zemiaky... no malo a casto. O tom to je, nemas sa vyhladovat.. mas jest, aby si zila a nie naopak.
@sense súhlasím. Len vazne kardio s takou váhou pod dohľadom, čo asi matka troch detí nemá čas. V tomto teple aj obyčajná rýchla chôdza môže byť pre ňu pruser. Preto radšej strava v prvej fáze podľa mňa. A bielkoviny som sa spoliehala na privarky, ja si pod tým predstavujem šošovicu, fazuľu. Takže tie som tam aspoň ja videla, aj keď teda asi to take nebudú. Ale úplný súhlas s tebou. Tak by to malo byt. Ja som len dumala nad jej možnosťami a podmienkami a aj terajším počasím.
@sense ráno pijem vodu a zalejem si bylinkové čaje na striedačku, kým vychladnú pijem vodu, kávu vôbec, sladké vôbec.. Denne vypijem tak 2-3 litre čaju, neviem či je to dostačujúce
@luckajanko mna len jedna vec zaráža.. prečo si nevyhľadás nejaké odborníka?
Musis totalne zmenit sposob pozerania na stravu, na jedlo, komplexne. Musim si povedat-chcem schudnut, nie kratkodobo, ale uz nafurt! Uppne vypustit pitchoviny typu soletky, kremese... ja som
Si nakupila kopec kniziek fit recepty a pod a uz peciem len podla nich. Skratka si povedat SCHUDNEM A budem fit.
A robit to pre seba, nie pre okolie.
Chapem, ze si zmatena co jest a co nie, na to su odbornici, aby ta nasmerovali na spravnu cestu.
@viera27 rychla chodza je dobre kardio v jej pripade....ono aj na youtuvbe je milionvidei powerwalkingu, nemusi ani von mimo domu ,nemusi skakat,nepotrebuje vela miesta ..dnes som zrovna natrafila na jedno take videjko , 15min a okrem toho kto precvicoval ,cvicilo asi 10 ludi od chudych az po vyslovene obeznych....vzhladom na vahu stacia cviky s vlastnou vahou dalsie zavazia netreba...
ak je prijem nizsi ako vydaj, kila musia ist dole.. pozri napr kaloricke tabulky, zacni nahadzovat a kontrolovat svoju stravu, dodrzuj pitny rezim, pridaj na zaciatok chodzu 1 hod denne a vysledok sa musi dostavit.. neskor sa urcite bude dat aj cvicit.
je vela programov na internete, v tv.. ludia chudnu aj vo vysokom veku a z velkej vahy..
@zuzka6542 ja mam len jednu pracu a tiez cvicim doma...kedze nemam kde dat dieta a popravde mi to takto aj vyhovuje...youtube poskytuje milion roznorodych workoutov od strecingu,jogy cez zumbu az po.hiit....10min, 20,hodina kolko hrdlo raci a telo vladze.vzdy to na co mam naladu a nie to co ponuka fitko...
No a presne preto som napísala tento príspevok. Lebo všade čítam že zmenou stravy a pohybom sa pri mojej váhe aspoň zo začiatku chudne rýchlo. A ja som sa predtým fakt nehýbala ôbec preto som si povedala a dúfala som v to, že uvídim výsledky ktoré ma budú motivovať, s každým kilom dole si pridám nejaký cvik a už budem iba sledovať ako sa zmenšujem..toto bol môj plán na začiatku a plná nadšenia som sa do toho pustila, nevadilo mi že mi je prvé dni zle, hovorila som si že aspoň viem že sa niečo deje a pokračovala som..prvý krat som sa odvážila až po mesiaci a keď som zistila že vážim tak isto stratila som všetku energiu, ľahla som si a ležala, nevládala som sa ani pohnúť...ale povedala som si keď už som raz začala hádam to nevzdám, Koľko ďalších rokov by mi zase trvalo kým by som to skúsila znovu a tak som pokračovala..získala som parádnu kondičku, po schodoch na tretie vybehnem z 12 kilovým dieťaťom ako nič, a tak som sa odvážila..a zase ani gram dole..už to takto skúšam cez tri mesiace a chápete že ma chytá zúfalstvo že moja snaha je márna? preto som sa rozhodla požiadať o radu či sa stým náhodou niekto nestretol a vedel by mi povedať čo robiť inak..lebo už som prečítala veľa príspevkov ako to zaberá na ostatných tak neviem prečo na mňa nie
@luckajanko a ešte toto... pomerala si sa?
@luckajanko ovicny jogurt? Si precitaj zlozenie, toustovy chlieb to iste. Nic pre teba. A pomazanku si robila ako? A polievku? Obrat sa na odbornikov, toto sama nedas
@zuzka6542 nie zatiaľ
@luckajanko ahoj 🙂 ja ti rozumiem, sama chudla z podobnej váhy... Začínala som asi milión krat... Nakoniec som si dala urobiť jedálniček od jednej baby na nete, a mam za 1,5 mesiaca dole 7 kg 🙂 jem a nie som hladná 🙂 môžem ti do správy poslať na ukážku pár jedál 🙂
@luckajanko tak sa pomeraj možno cm idu dole .. to je dôležitejšie ako váha
@medovka14 👍 ak teda môžeš pošli mi ukážku tvojho jedálnička ďakujem
Strašne sa to hanbím napísať ale ja poberám rodičovský príspevok. Viete asi približne koľko to je?..takže rady s osobným trénerom a jedálničkom na mieru u mňa neprichádzajú do úvahy, aj keby som ten jedálniček už mala zostavený polovicu vecí z toho by som si asi nemohla dovoliť keď v dnešnej dobe kilo zeleniny stojí pomaly viac ako kilo masa..ale všetkým veľmi pekne ďakujem za ochotu, skúsim to ešte nejako povymýšľať, nejaké sezónne recepty, teraz v lete by to malo byť lepšie ako doteraz 🥑🥕🍉🍏

Fuuha, 120kg je vela a pri tvojej vahe by malo stacit jest o trochu menej a mala by si chudnut hned. Ja som po 2 porodoch zacinala chudnut s vahou 90kg a za 3,5 mesiaca som dala dole 16kil. Ziadne sladke, 5x denne male porcie, ziadne hluposti, 5x tyzdenne jillian michaels a 3x tyzdenne rychlochodza pocas kocikovania. A islo a ide to tempom 1kg/tyzden dole-mam dve male deti a da sa to.
Takze bud mas daco s metabolizmom alebo nehovoris uplnu pravdu o prijme.
Na toto su super kaloricke tabulky-zrazu zistis, kolko blbosti zjes pomimo.
A ked chces naozaj naozaj schudnut, zajdi za vyzivovym poradcom a pusti sa do toho. (Len musis naozaj chciet)
Drzim palce!