Neschudnem ani gram aj napriek snahe
Ani neviem ako začať..viem že sa tu rozoberá veľa tém ako schudnúť do leta do plaviek 5 vylúžených kilečiek ktoré ženám vadia pri ceste za dokonalou postavou. To žiaľ nie je môj problém. Ani 5 ani 10 kilečiek dole mi totiž nepomôže. Ale idem na to od začiatku. Pred 6 rokmi som sa aj ja mohla chváliť dokonalou postavou - 170cm, 58 kg - ktorú som si vtedy vôbec neuvedomovala a nevážila...ale po pôrode som začala priberať, a nie trochu ale dosť, za pol roka som dosiahla váhu 120kg. Je to neuveriteľné keď to teraz takto napíšem! Ani neviem ako od vtedy prešlo 6 rokov, stále som si hovorila že s tým musím niečo začať robiť a nič..až teraz po ďalšom pôrode som si povedala dosť ! - pretože moja váha neobmedzuje len mňa ale aj moje deti- nechcem nikam chodiť lebo sa necítim dobre, je to šok aj keď stretnem niekoho koho som 6 rokov nevidela, mám problém kúpiť si niečo na seba a často z toho všetkého mávam depresie. Po zime som sa rozhodla že to zmením, prestala som úplne jesť cukor, piť sladené nápoje, varím zdravo, zjem tretinu porcie ako kedysi, denne chodím dvakrát na prechádzky, vždy po dve hodinky..A? Neschudla som ani gram !! Keď sa raz za čas postavím na váhu plačem, znova sa dostávam do stavu depresíí a bojím sa že sa vráťim k starému životnému štýlu - a to by som určite pribrala ešte viac.. Prosím vie mi niekto poradiť, pomôcť, čo robím zle? Ako je možné že sa moja váha nemení? Cítim, že oproti stavu po zime mám úplne super kondíciu ale to je asi tak všetko..za každú radu budem nesmierne vďačná
@anabeth jasne, tak nech dalej papa viac ako potrebuje, lebo to je pre nu OK, lebo je nestastna. Ked je nestastna, tak si bud urobi poriadok v hlave a zacne si sledovat kolko prijme a vyda, alebo bude nadalej pocuvat "poradcov". Nie som ani poradca, som obycajna zenska, ktora si to tiez zrovnala v hlave a neradim jej za peniaze, ale zadarmo a preto, ze som sa presvedcila, ze toto u mna zafungovalo. Ale je na nej, ci sa bude dalej lutovat alebo zacne rozmyslat a vyplakavat v diskusnom fore.
Nie, my v potravinach nekrachujeme, dokonca ako sme si zacali pisat, co zjeme, tak toho jeme menej a v potravinach miname menej, ako doteraz.
A nemam plateneho trenera - teda okrem tenisu, kde chodim na individualne hodiny, aby som sa neucila hrat a zahrala si tenis s dcerou, ktoru to bavi.
Ked si zacne pisat, co zjedla, uvidi, ze jedla blbosti, ktore maju vela kalorii a malo zivin a upravi si stravu. Potom uvidi, ze vlastne moze toho zjest celkom dost, ked si da namiesto klobasy dusene kuracie na zelenine a k tomu 1 kopcek ryze namiesto 4 kopcekov, ako bezne davaju v jedalnach alebo restauraciach. ALebo zle len 2 trojuholnicky pizze z celeho 500g kolesa, lebo ten zvysok uz nespotrebuje ale ulozi do zasob.
Kazdy ma rozum a ma pravo ho pouzit. Aj to, ci sa bude lutovat so spomalenym metabolizmom alebo urobi nieco preto, aby si precital stranky, kde vysvetluju, ako to funguje a co ho dokaze zrychlit. A ked to pochopi, tak to vyskusa u seba na svojom tele a bude sa sledovat, co aka strava robi s telom
@najinka ale aj zivocisne potrebujes... aj napr. vajicka
@extempore 😂😂 sama si napisala ze aj ked mas nizke hladiny, nechudnes... tak si najskor nastuduj nieco ty.... stav ketozy (nie ketolatky a ich hodnoty!) je prirodzeny stav organizmu, ktory nenapchavam sacharidmi a glukozou... a ty zijes na hranolkach, Cole, ci ako si to tam vymenovala (jablko denne - dalsi extrem) a cudujes sa ze nechudnes.....
diety su hluposti, a tie jednostranne asi najviac.... jest treba vsetko s mierou.... na chut na sladke kocku horkej cokolady, nie spratat celu tablicku.... sem tam chut na mekac? - male hranolky, salat, ale nie raz tyzdenne.... ziadne sladenie cajov, kavy, ziadne sladke vody, .... uplne jednoduche
@zuzuliennka1 ty kokos, ja žijem na hranolčekoch a Cole? To si sa kde dočítala? V Mekáči som v živote nebola.. pijem len čistú vodu ochutenú citrónom... Jáj, či ste tu len všetky múúdre jak Šalamúnovo vajco...
schudnut sa da, aj ked jete cele dni zmrzlinu a mekac 😀
http://fitclan.sk/strava/100-dni-jedol-iba-zmrz...
pokial mate prijem mensi ako vydaj
@luckajanko neboj podari sa to🙂...a svagrina tiez malo jedla a mala cez100 kg a nastartovala spalovanie, ze jedla kazde 3 hodinky, vyvazeny pomer bielkoviny, vlaknina sacharidy. narocnejsie na pripravu, ja by som to nemohla, lebo na mna to bolo vela jedla, ale schudla 20 kg a drzi si to. asi to bude cesta, elbo hladovky dlhodobejsie nikam nevedu.
@zuzuliennka1 o tom by sa dalo polemizovat..ja osobne potrebujem, lebo veganska strava nebolo to prave pre mna, ale vegani by ti teda povedali milion argumentov 😀
@najinka argumentov načo? ešte vegetariánov chápem, nejedia mäso, ok... ale vegáni to majú v hlavách úplne vymetené....
@zuzuliennka1 argumentov preco nepotrebujes jest vajicka a zivocisnu stravu celkovo. Ja s nimi nesuhlasim, ale nech si kazdy je co chce..
@extempore za prvé, zo vzduchu sa nepribera. Priberá sa z nadmerného prisunu kalorii. T.j. Keď Tvoj príjem prevyšuje výdaj. Dlhodobo si v pluse. Som lekárka, metabolické ochorenia aj endokrinologicke naozaj robia vacsi/menší regres v chudnuti. Ale keby bol energetický príjem a výdaj v rovnováhe, nemáš z čoho pribrať. Nepribrala, lebo štítna žľaza jej vyprodukovala sama od seba 60 kg. Ona pribrala, lebo velmi dlho jedla priveľké množstva sacharidov a aj po odratani fyzickej aktivity jej tam v pozitivnej bilancii prevyšovali kJ, cal.
@extempore asi na to treba čas, zlomiť metabolizmus....
@sasa1983 ja mám kompenzovanú štítnu žľazu, beriem 100 euthyroxu každý deň. A keby si videla, koľko jem, resp. nejem tak by si uverila, že priberám zo vzduchu. Môj kalorický príjem je 600 kcal denne, jem prakticky len ovocie a zeleninu. Nepijem vôbec alkohol, nefajčím, nesladím, Max. 1 káva denne. Pijem nesladené minerálky s nízkym sodíkom. Mám dve malé deti, manažérsku prácu, starám sa o chorú babku..pohybu mám dosť...neviem kde je chyba...
@extempore v tom nízkom prijme stravy
@extempore To sa ti inak zda, ale vies co je to 600kcal? To mas do kila jablk. jablko je okolo 125 - 150g. nedajboh hrozno, alebo taky banan, v jednom 100kcal. S tymi 600kcal denne to nevidim az tak zhavo. Nevraviac o tom, ze takto postaveny jedalnicek je vysoko sacharidovy. a kde su bielkoviny?
@sasa1983 ovocie jem len ráno, žiadne hrozno, skoro žiadne banány, vlastne len jablká a citrusy, teraz v sezóne vodný melón. Zo zeleniny nejem zemiaky, najčastejšie len uhorku, šalát a rajčiny. Takže o nejakých relevantných sacharidoch sa nedá hovoriť... Stále ste mi nevysvetlili, ako je možné, že nechudnem. Lebo evidentne môj kalorický príjem je hlboko pod hranicou. V práci mám kancel na treťom poschodí - denne to vybehnem aj 5-7 krát...
@sazumak jeej, ďakujem veľmi pekne za rady a tipy, znie to fakt dobre kľudne mi napíšte každý deň čo varíte, budem rada 😉
@extempore niekde píšeš, že máš naštudované stránky veselého a potom toto nechápeš, preto sa mi nechce ti nič hovoriť..daj si tú námahu a pochop princíp, viac lopatickybako on ti to nepovie nikto...zlou stravou si si úplne dokazila metabolizmus...nikto za teba nič beurobi
@extempore no lebo podľa mna
1. Organizmus priskrtil všetko, teda hlavne svaly, aby šetril energiu. A čokoľvek prijme, radšej hneď uloží na tuk. Na uložené zásobárne tukov siahne až ako na poslednú možnosť,prve berie svaly. Práve preto sa aj po cvičení pije protein,aby sa ochránili.
2. Čisté sacharidy a voda. Tam nie je o com, nemá s čím organizmus pracovať. Okrem iného si zavodnena. Na rozpustenie tuku potrebuješ tuk - zdravý. Takto sa ti akurát telo mení na tuk a vodu. Nakoľko sa zúfalo snaží vytvárať, čo mu nedávas. Chvíľku si tak pofunguje, odpojí úplne všetko čo bude môcť a nepusti nič zo zasob
3. Popočítaj si dobre tie kalórie co prijmes. 600 to isto nebude s tým ovocím. A ak ti vyjde take blbé číslo, tak ešte chvíľku počkaj. Potom uvidíš veci nevídané. A hlavne zdravotné blbé.
Môžem sa samozrejme mýliť, ale tak mi to vychádza. Mimochodom, keď ti začne smrdiet z úst znamená to, že požiera telo same seba. Bez bielkovín..... Nem dobre
@viera27 vy tu asi niektoré neviete pochopiť, že ja už som vyskúšala absolútne všetko.. Od septembra do novembra som napr. investovala strašné prachy do krabičkovej diéty. Vyvážená strava, sľubovali väčší úbytok hmotnosti. Denne to bolo 5000 kj. Schudla som presne 900 gramov, stálo ma to viac než tisícku. Kde je efekt?
Kalórie rátam dobre, potraviny vážim, zapisujem do appky. Zavodnená nie som - neopúcham a aj lekárka vravela, že je to ok.
@celasapremenim a ja som kde písala, aby niekto za mňa niečo robil? ja som tu o žiadnu radu nežiadala, len som napísala, že som podobný prípad ako autorka, že tiež mám nízky kalorický príjem a nechudnem. Takže tak..
@extempore jasne že je to pohyb. Ale značne monotonny a rovnaký. Identicky. Ja chodim denne okolo 10-14 poschodi a asi mam z toho pevnejsi zadok, ale to je asi tak vsetko. Svaky si zvyknú. A keďže ješ len jablká a banány a zeleninu, žiadne bielkoviný, ani nemáš z čoho schudnúť. Každý má deti a prácu.

@luckajanko odporucam odobrnika. dobreho dietologa je dnes tazke najst, osobneho trenera co by bol aj vyzivovym oradcom tiez. ale da sa to. nie je to komplikovane, ale na zaciatok je to vela informacii pre cloveka co nikdy necvicil a nezaoberal sa stravou a jej zlozenim.
ale v jednoduchosti, silovy trening - palis omnoho viac kalorii v case regenarcie ako pocas samotneho treningu a strava bohata na bielkoviny (pozor nie prilis aby zase pecen a oblicky netrpeli). Z tohoto dovodu to chce trenera aj ked to stoji kopec penazi, ale to staci na prve tri mesiace kym sa naucis co a ako. potom ti bude stacit hodinka s trenerom uz aj len raz za tyzden ci dva. Na zaciatok sa s nim ale uvidis castejsie ako s kymkolvek inym, ako to budes chciet naoza a vazne riesit.