Nevieme sa dohodnúť ohľadom svadby
Zeny prosim Vas poradte mi,viac hlav viac rozumu 😉 S priatelom budeme mat svadbu v CA ale to bude len u notarky podpisanie dokumentu,par minut.Ja som vzdy chcela svadbu v peknych bielych satach,rodina,priatelia.Lenze priatel je z Talianska.Jeho rodina na SVK nepride,pretoze nemaju peniaze...Aspon takto to povedali.A on chce mat na svadbe aj svoju rodinu,comu rozumiem.A zase do Talianska nepride cela moja rodina.Takze nastala dilema.Co urobit a ahlavne ako?Urobit len hostinu na SVK a potom v Taliansku?Nikdy som to ja takto nechcela,hlavne neviem si predstavit,hostina,obed a potom co?Dakujem za kazdy napad 😉
@trish31 ale ved to robite pre seba a nie rodinu...to ze tam prenho budes ty je snad uplne najdolezitejsie...my sme robili svadbu hlavne pre rodinu a chvilkami to tak aj vyzeralo 😀 nelutujeme ale teraz by som nebola proti ani keby som sa vydavala tehotna, skromnejsie a s menej ludmi...brala by som si toho isteho cloveka tak na to nezalezi.... 😉
@trish31 my sme obaja slovaci,ktori zili par rokov v anglicku ,tak sme sa rozhodli sa tam aj vziat.teraz zijeme zas na slovensku.na svadbe bol jediny rodinny prislusnik manzelov brat,ktory bol svedkom.rodicia ani ina rodina ani z jednej strany nebola.bola to mala svadba,len s priatelmi .bolo to super,ziadne tazkosti s tym,ze koho kde usadim,ci bude zabava,ci starejsieho ci nie,ci kapelu ci dj...nic sme neriesili.boli sme uvolneni a stastni 🙂 brali sme sa na radnici v londyne na islingtone a mini oslava bola v blizkej restike.este aj oddavajuce boli super,spasovali,nie tak ako u nas na svk-vsetci kamenna tvar 😅 rodicov trosku mrzelo,ze tam neboli,no vytesili sa z fotiek a nakoniec uznali,ze su aj radi,ze maju vsetky starosti okolo svadby z krku 🙂 som vydata a stastna 🙂
mali by ste si uvedomit,ze svadbu nerobite pre rodinu,ale pre seba.mozno by bolo fajn si vybrat neutralnu podu,kto pride pride,kto nepride si pozrie fotky a vypocuje zazitky.
@trish31 moj manzel je holandan, ja slovenka. Ked sme sa brali tak sme zili v Holandsku. Svadba bola na Slovensku, ale iba rodicia a surodenci a krstny, jedn amoja kamoska a jeden jeho kamarat s partnermi. Hradili sme im to my lebo ani jeho rodina nemohla platit tolko aby sem k nam vsetci prisli a kedze sme to nemali v mojom rodnom meste, ale v Bojniciach tak sme to zaplatili aj mojej rodine. Su to velke vydavky a som rada, ze sme nepozyvali tetky a strykov neviem koho este. Mali sme krasnu malu svadbu a vsetci na nu spominame radi. Nasi najskor ze ako to bude ked nikoho z rodiny, tej sirsej nepozvem,..........ale ved to je moja svadba a pre mna nie preto, aby som popozyvala cele rozsirene pribuzenstvo.......treba sa ozaj dohodnut, lebo vas to bude stat vela, tak ci tak, hovorim z vlastnej skusenosti...........ale netreba robit velku svadbu, najme ak ste z rozdielnych statov.........vtedy je to tazke, koho pozvat a kde a ako financovat......
@trish31 svadba ma byt najma o vas dvoch. Ak sa neviete dohodnut a pritom Ty tuzis po troche romantiky, tak si to spravte niekde v exotike, napr. Karibik. Aj sa mozes na plaz pekne obliect, aj budete mat krasnu spomienku, aj romantika bude...a rodine mozte rozoslat krasne foto a la oznamenie, ze ste sa vzali. A bude aj koza cela aj vlk syty. Hm? Pripadne, ak mate aspon dvoch priatelov, ktori by sli s vami tak este ich pojat na oslavu. Malu, ale za to velmi romanticku. No mozno lepsie ako tie civilne sobase v CA ci USA. 🙂 😉
@trish31 ked tebe ide len o malu svadbu a v satach v kostole tak to sprav v Taliansku, tie peniaze co vasi chceli vam prispiet na svadbu nech si minu na letenky (budu mat aj oni pekny vylet), tych par ludi co chces na sk si najdu tolko penazi aby isli do IT aj keby vam do daru nic nemali dat, v taliansku nech to oni zariadia aj vacsinu zaplatia, ty si len dones saty . Bude to aj prilezitost pre tvoju rodinu vidiet odkial tvoj bud. manzel pochadza a stretnut jeho rodinu.
@bobocka
@jabadaba
@tova viete,ja som chcela svadbu mat aj s mojou rodinou.Ale naozaj nic velke,malicka svadba.Bohuzial,ked taliani prist nemozu tak pre nich urobime nejaky obed tam v Neapole.Lebo zas rozmysala som nad tym,tu uzavrieme manzelstvo a potom na SVK mam hrat divadlo?Ved uz budeme pol roka svoji 😀 Troska od veci,nie?A rozmyslam aj nad tym,ja mozem mat svadbu este raz v kostole,ked uz budem vydata?A on je cudzinec?To sa da?
@trish31 co znamena mala svadba? Kolko osob planujete pozvat z kazdej strany? Ak by to bolo napr do 10/na jednu stranu(2rodicia,4surodenci s partnermi,mabzelmi al detmi,2star.rod.2 rezeva-krsni,al ujo/teta)-cisto moj tip...tak by mozno stalo za zvazenie pozvat ich do CA,urobit tam "riadnu" svadbu,pripadne aj v kostole a potom ked pojdete na navstevu do it a svk tak spravit nejake "posedenie" pre ostatnych,pripadne tam pustit video zo svadby al fotky,plus i nieco dalsie z ca,ako to tam vyzera,ako si tam zijete...a ako ti tu uz niektora radila,dohodnut sa,ze ich dar bude,ze pridu,ze napr oni si zaplatia letenky,vy zabezpecite ubytko a stravu,mozno nejaky vylet niekam (al opacne,al nejako spolocne...)
@trish31 tak chapem, ze minimalne rodicov by si rada mala na svojej svadbe. Ale k nejakemu kompromisu musite dojst ak sa to neda tak, ze obaja budete mat na svadbe rodiny. Ja ten kompromis teda vidim v tom, ze svadba bez rodin, aby nebolo nikomu luto. Lenze toto tebe asi nevyhovuje...hm. Za dalsie, ak mas na mysli aj nejaku sirsiu rodinu, tak si nerob iluzie o tom ake to je uzasne. Poviem ti na priklade nasom s muzom. My sme mali malu svadbu, z toho z mojej strany bolo ludi zopar, cize rodicia, surodenec a dvaja kamarati. To je vsetko. Moj muz mal potrebu tam tahat este aj sesternice a tetky. Nebolo jeho rodiny vela ale v porovnani so mnou nepomer. Mal totiz dojem, ze sa im musi revanzovat za to, ze kedysi ony pozvali jeho. Od veci nazor! No a ako to dopadlo? Tetky prisli, sesternice detto, nikdy predtym a nikdy po tom som ich uz nevidela. Tak naco takyto ludia? Nema to byt o ludoch, s ktorymi som a budem v kontakte? Za seba jednoznacne hovorim, ze tam nemali tito ludia co hladat a skoda penazi na drahe jedlo pre nich. Akokolvek to znie. Sesternice su dve utarane kvaky, ktore sa neracia kontaktovat, len ak zanuchaju, ze by mohli mat zo mna uzitok. Uz na svadbe skusali. A to nam ani neuschol papier z matriky! Tetka jedna total nespolocenska, sedela za stolom bez slova a bavila sa len so svokrou, svojou sestrou. No naco mi bola na svadbe? Viac som ju nevidela, slova sme neprehodili, to som kludne mohla zhrabnut ludi z ulice a mozno by sme si sadli viac. Takze, neviem ake mas Ty rodinne vazby, ale ak mas potrebu tahat na svadbu niekoho len preto, ze sa to patri.....to nie je dobry napad. Tak zvaz. Ale nehadajte sa preto, to nie je dobry zaciatok. Skuste hladat radsej tie kompromisy, aby ste si to najma vy uzili, je to o vas. Nie o hostoch. 😉
@rybicka85
@jabadaba
@monika15
@tova tak sme sa baby dohodli,bude to na SVK,vyjde to lacnejsie,mala pekna svadbicka aj s mojou celou rodinou,pride aj jeho mama a sestry,dokonca asi aj brat z Mexika 😉 Snad nam vyjde pocko v septembri.A potom pojdu nasi na vikend do Neapola,lebo muz im chce ukazat domov 😉

@zuzi0911
@mirkita on mi este povedal,ze taky velky den a jeho rodina tam nebude,ze on tam nebude nikoho poznat a podobne...