Nezaplatenie celej ceny za taxislužbu
Ahojte, chcem sa opýtať, či mi neviete poradiť, čo robiť v tomto prípade. Dnes som si objednala po x rokoch taxik, pretoze som sa potrebovala urychlene niekam dostať. Objednala som si ho 15:40 s tým, že mi povedali, že do 10 minút bude na mieste. Vyšla som teda o 10 minút pred blok a taxíka nikde, tak chvíľu čakám asi tak 3 minúty, taxíka nikde. Tak volám opäť na dispečing, tam sa spojili z texikárom a ten povedal, že je v zápche a že o 4 minúty príde. Už som nestíhala byť v daný čas na danom mieste. Počkala som ďalšie 4 minúty, taxikár nikde. Už som vyťahovala znova mobil, že idem volať, že to snáď nie je možne že po viac ako 20 minútach taxika nikde. Už volám, keď tu zrazu sa objavilo auto. Naskočila som doň a mala som 7 minút na to aby som sa dostala z bodu A do bodu B. Samozrejme nebolo to vôbec ale vôbec reálne, čo som upozornila aj taxikára. Aj na to som ho upozornila, že kedy som volala. Išiel rýchlo, aby som to stihla, ale nakoniec po cestách bola aj trošíčku mini zápcha bez nejakého zdržania, prišli sme na bod B, kde už som mala sedieť dávno 3 minúty. Zrazu som išla platiť, myslela som si že je to ten obyčajný 3 Eurový taxik, čo jazdí po KE. Keď mi však započítal sumu 7,30 išlo ma poraziť, dokonca si rátal sumu aj za státe na semafóre, proste naskakovalo to v tachometri jak divé. No a prúser bol veliký, pretože som v peňaženke mala iba 5 Eur. A teraz čo? Pýtal sa ma , či mám nejaké peniaze doma, hovorím nie, dala som mu do ruky 5 eur a hovorím, že ako sa dohodneme, ja už mám byť dávno na stretnutí, začal byť nervózny. Tak sme sa dohodli, že večer o 18-tej mu donesiem peniaze do jedneho novinového stánku kde robí jeho mama. Samozrejme som podakovala a povedala, že platí. K novinovému stánku som prišla 18:04....bol už zavretý a pani odtiaľ odchádzala. Teraz moja otázka znie, nemám ani telefonický kontakt na toho pána taxikára, nedal mi ani žiadny bloček...môže odomňa nejak vymáhať tie peniaze? Respektívne môže ma niekde udať?...alebo neviem čo spraviť...nechcem mať zbytočné problémy ani ich robiť niekomu...ako z toho vyjsť čo najlepšie?..Vedia si vynulovať tachometer spatne?Vie ma udať na polícii?.Neviem ako to riešit...Budem vďačná za každú jednu radu.
@danculik, ja len k tej cene - na stranke (teda na tej, ktoru som nasla ja) maju napisane, ze cena 3 € je platna na zaklade dohody so soferom a plati sa vopred. Evidentne si sa vopred nedohodla, takze taxikar zapol normalne taxameter. A co sa casovej rezervy tyka - tak v meste ratam s rezervou 10 -15 minut len ked idem vlastnym autom, na taxik je to malo (moze prist neskor, vliezt do zapchy, ist blbou cestou, pripadne vobec neprist)
@danculik Čo riešiš? Ak si ho volala 15:40 a prišiel 16:05, tak nemeškal 25 min. Veď si nemohla čakať, že príde 15:41. Meškal 15 min. OK, možno dosť, no máte v Košiciach rozkopávky, evidentne sú tam časté zápchy, tak neprekvapí, že taxík bude meškať. Cesta trvala od 16:05 do 16:18, takže 13 min. Keby aj prišiel o 15:50, bola by si 16:03 na mieste, to je 12 min "rezerva", ktorú si si "naplánovala". Sorry, ale to nie je rezerva. To je presne toľko, koľko normálnemu človeku stačí na to, aby zaplatil, vystúpil z taxíka, vošiel do budovy, ohlásil sa a došiel do nejakej kancelárie v slušnom čase cca 3 minúty pred stretnutím. Takže koniec-koncov, ty si nemala naplánovanú žiadnu rezervu.
Celkom by ma zaujímalo, čo by sa dialo, keby dotyčnej dispečing oznámil, že nemajú nič voľné, nech počká pol hodiny... Obvolavat ďalšie taxislužby a strácať čas? Alebo si ten taxík objednať o dvanástej na pol štvrtú s tým, že je dôležité, aby tam bol načas pristaveny... V takých prípadoch mi sám taxikár volá, že o 5 minút je na mieste a môžem ísť von...
uz sa mi to neraz stalo, ze som si volala taxik vo velkom predstihu a aj tak neprisiel nacas, lebo mu necakane dotoho vbehla este jedna zakazka. Myslim, ze asi kazdemu z vas sa stalo, ze ste niekam zaspali, nestihli proste sa nedalo stihnut, ja ked si zavolam taxik a povie mi ze do desat min je tam, tak chcem aby tam aj bol v opacnom pripade to nemal vraviet. Ci svet uz je taky, ze jedno poviem a druhe spravim?? Ja dotycnu plne chapem, mna by to tiez nahnevalo, pretoze viem ako to chodi medzi taxikármi, vzdy je odpoved, ze do desat min som tam, a dokonca aj moj ex bol taxikar a zoznamili sme sa ked ma vozil domov, tak som si par krat z neho utahovala, ze preco mi povie ze do desat min je tam ked je este neviem kde daleko a odpoved bola vsak to robia vsetcia, co si myslis, keby poviem, ze pridem o 20min ze pockaju?? zavolaju si iného 🙂 takze to je moj nazor ako to asi chodi 🙂 pekny den vam vsetkym
@stary_ujco ....ked volam taxik v predstihu aj dve hodiny, tak mi povedia, ze mi nevedia garantovat ten cas, ci bude niekto volny, ze si mam volat v dany cas ked ho tam chcem mat.Taká hlúpa zasa nie som, skúšala som to!
@danculik ...matiku a výpočty kto kde kedy bude si odlož do školy, realita je iná...nestrápňuj sa tu a radšej pokecaj s kamošmi o taxíkoch ako to chodí...dopravná situácia je nevyspytateľná a rezerva celých 5 minút fakt smiešna 😀 takú by som si nenechala ani v Strážskom nieto v KE 🙂
@tykat pokial viem, ja som napisala, ze sa asi kazdemu niekedy stalo, ze niekam meskal, ale prepac mozno tebe nie, ale ja sa bezne stretavam s ludmi, ktori bohuzial pre nieco nestihaju, tak som iba napisala, ze mam rada, ked mi taxik narovinu povie za kolko tu bude. Pokial viem nenapisala som tu ani raz, ze nadavam, ze prisiel neskoro, ale ze som sa priatela na to pytala, ze preco vravi, ze pride za desat min ked je evidentne, ze to nestihne, a odpoved bola ako som napisala vyssie. Takze prepac, ale tvoja odpoved mi pride trocha od veci. Pekny den 🙂

@danculik druhy krat si nechat aspon polhodinovu rezervu. Ja by som to takto neriskovala napr k vlaku. Lebo sice pises, ze a niekde dostanes za 15 minu aj v zapche, ale ak by tam bola nehoda? Ak by sa nieco pokazilo?
Chapem, ze mozno si to musela spravit naposlednu chvilu -inak si to neviem vysvetlit.
Ak nemas potrebu, peniaze nevracaj.
NA DISpecing zavolaj, a spytaj sa, ako je to mozne, ze taxikar od Teba pytal taku sumu. Mylsim, ze oni si vedu nejaky zapis, kto kde bol. A mozno si si zle opisala cislo a volala si od uplne inej taxisluzby.