icon

Nie je ešte povinné nosiť rúško vonku, však?

19. mar 2020

Chcem sa spýtať, v SR nie je povinnosť nosiť vonku rúško? Myslím na ulici napr.

poisonblu
19. mar 2020

ja som si dnes dala rano sal, ale iba ked som uz sla okolo obchodu, inak po ceste nestretam nikoho, tak nevidim dovod sa v tom parit....

ticko
19. mar 2020

Ak chceš ísť do obchodu v električke autobus atď tak musíš mať rúško

amelia000
19. mar 2020

@joliette no nie v hornej dolnej ale v ke na pokiklinike...kde inak napis ze mna dnu bez ruska nepustia...zajtra tam idem znova som zvedava ci doktor bude mat rusko.

tncka
19. mar 2020

Vladne nariadenie nie je,ale trebars u nas ta nikam bez ruska nepustia,MHD,obchod,lekaren,lekar,nic

alzbetka71
19. mar 2020

Povinné je do obchodu, na poštu , do autobusu inak ťa nepustia

lenuliatko84
19. mar 2020

A co predbieha.chranim seba a ostatnych?ci si mam hlinu na hrud prikladat aby si bola spokojna

dahra
19. mar 2020

@luba41
@lenkakravcova - tu: https://vat.pravda.sk/clovek/clanok/545906-stud... , ale pisu niekolko hodin a v INterieri.

autor
19. mar 2020

@lenuliatko84 Si písala, že je to len otázkou dňa, ty veštica. Až to bude, potom to budem dodržiavať a držať hubu.

lenuliatko84
19. mar 2020

Prosim ta urob mi laskavost,nepoyzivaj anonym a drz hububuz teraz a daj si rusku

jana_eyre_2
19. mar 2020

Kokos ženy, koronavirus nenapadá tuším fakt len pľúca ale nejaké centrum agresie v mozgu.. denne vidím len tupé hádky o tom kto má pravdu..

lenuliatko84
19. mar 2020

@jana_eyre_2 vies co aj ja uz som agresivna ked citam komenty ako nenosua rusky niektore baby tu.nikdy by som si nedovolila nedat si rusku aj ked som na mieste kde nie su ludia.toto nie je hrdinstvo ale trapnost

autor
19. mar 2020

@lenuliatko84 samozrejme, že dám, keď vojdem do obchodu, na poštu, do lekárne, autobusu a podobne. Tak ako doteraz. A rozčulovanie škodí tvojej imunite.

jana_eyre_2
19. mar 2020

@lenuliatko84 lenže odborníci hovoria že rusko.mimo ľudí je zbytočne.. virus sa drží v interiéroch, nie v exteriéroch kde NIKTO nie je okolo teba..

môžeš sa hnevať koľko chces, jedinému komu to robí zle si ty.. pred týždňom na Ruska všetci kaslali a teraz sa tu idete hádať o tom, čo aj odborníci vravia že je zbytočne.. proste nechápem že sa ti chce na toto míňať energiu..

autor
19. mar 2020

@lenuliatko84 Slabo sleduješ odborníkov, ktorí hovoria, že rúška ak nie sú v blízkosti ľudia sú zbytočné vonku. Ja chcem aby mi na tvár dopadlo aj slnko a tvoril sa vit. D, keďže v lekárni ho kvôli paranoid. ľudom už nedostať. Keď toto skončí, budem pozerať koľko liekov vyjde na škodu po expirácií, lebo ľudia to čo zhabali v lekárnach neminú ani za 5 rokov.

1gabriela13
19. mar 2020

Ja osobne vonku nenosím, chodíme na bike, do lesa, do prírody, takže tam vôbec. Jedine ak sa ide medzi ludi tak vtedy rusko áno.

anickaaa6aaa
19. mar 2020

@lenuliatko84 keď už je to "to rúško" ty rúška... strašne si agresívna. keď venčím ráno psa a nikde nikoho tak si ho nedávam... do obchodu áno....

soldi
19. mar 2020

@lenuliatko84 a na co Ti je rusko ked nikde nie je nikto? rusko sluzi na ochranu okolia - Ty chranis mna, ja chranim Teba. cize v lese chranis stromy aby si na ne nenakychala? 😀
a tie tri hodiny je maximalny mozny cas prezitia virusu v UZATVORENOM! priestore.

virus nie je ziadno extremne nakazlivy, kolko uz bolo pripadov ze zil nakazeny v jednej domacnosti so zdravymi a pri klasikom dodrziavani zvysenej hygieny (nie sterilizovani vsetkeho!) sa nik od choreho nenakazil. zas netreba robit takuto extremnu paniku. virus na Teba neskoci z balkona od suseda 😀

logicky si vezmi. keby bol virus tak strasne nakazlivy a kazdy nakazeny by ho siril 14 dni okolo seba, tak by museli byt nakazeni vsetci ludia behom velmi kratkej doby!

chory na chripku nakazi v priemere 1-2 ludi. a to je nakazlivy az pocas priznakov.
chory na covid nakazi v priemere 2- 3 ludi a to je nakazlivy 14 dni! pred priznakmi.
ked sa nad tym logicky zamyslis, tak Ti vyjde, ze dostat ho vobec nie je take jednoduche 🙂

takze uz sa tolko nestresuj a neries rusko, chod na slniecko a sln sa v klude 🙂

mirka_a_hrasok
19. mar 2020

Akurat dnes som citala o tom, ze vietor dokaze virus preniest dalej ako predpokladame, takze myslim, ze jedine uplne na volnom priestranstve, kto nik nie je, na nejakej luke a tak nemusime mat rusko. Ale niekde ked ideme cez dedinu alebo tak, tak jednoznacne je dobre ho mat.

ktochytavzite
19. mar 2020

A to nevyzi par dni mesiacov s ruskou?

anjika44
19. mar 2020

V Bratislave určite, máme okolo 40 nakazených.

maciatkolulu
19. mar 2020

@lenuliatko84 tak my by sme sa tu pluli medzi sebou vsetci😂😂😂, trochu zdravého rozumu poberať by nezaškodilo. Inak čerstvý vzduch a slniečko sú naj pre imunitu a tam kde je veľa ľudí nemáš čo robiť, respektíve vy ani nemalo byt veľa ľudí, tak by si ani nemala mať koho oplut. Nepíšem tu o obchodoch a tak, ale o voľno priestranstve.... Nuž a mat v lese rudko.... Ôk, normálne, čim viac čítam kkna, tým viac sa mojom koľko ľudskej hlúposti a naivity je na tomto svete

renab
19. mar 2020

Ja hlavne s nim neviem dlhodobo dychat. Keby som ho mala mat celou cestou z prace domov pesi, asi skolabujem. Preto ani nechcem chodit autobusom, lebo s ruskom tam neviem vydrzat. A to si neviem predstavit nejakeho astmatika...

maciatkolulu
19. mar 2020

Čím viac čítam koná, tým viac sa bojím tej hlúposti, stačí jeden hiax a už je to zaručená informácia vid nurofen, alebo "kamoška doktorka povedala" tak pomeeeewe na oaracetamol a berme. Hneď 10 krabici ek, lebo čo keď, srať na druhých a hneď odtiaľ 10 balíkov hajzlaciku, srať na druhých a potom poďme cihat z balkóna na susedu, čo jej muž prišiel z Čiech, či sedí na riti a keď ťahá do obchodu, namiesto toho, aby som zavolala, že čau, nepotrebuješ doniesť nákup, položím to ho pred dvere, tak fijuuu na koňa a otázka dňa je na svete "baby, mam ju nahlásiť?" odpovede ako si hrdinka, dobrá občianka, ďakujem ti za seba a svoje deti, okokokokokok. A to ti tej občianske možno vykupili posledný oaracetamol, lebo nurofen vás zabije, ostatne radšej nepíšem. Je to des, fakt des. Toľko tuposti koncentrovanej na jednom mieste.... Hrôza.

katulienkax
19. mar 2020

@mata71 mne pride ze všetci osprosteli ked je niekto vzdialený 20 metrov tak Rusko nepotrebujem

katulienkax
19. mar 2020

Ale som velmi zvedava tých mamičiek co sa obávajú koruny ci dali predtym zaočkovať svoje decká . Koruny sa boja ale osýpok nie?

nienna
Autor odpoveď zmazal
katulienkax
19. mar 2020

@jana_eyre_2 presne pride mi fakt ze všetci osprosteli

maciatkolulu
19. mar 2020

@nienna co k tomu povedať. Len sa fakt bojím, že až toľko úplne sprostý h osôb beha po svete.... A k tomu zákerný h a zlých

maciatkolulu
19. mar 2020

@katulienkax a koľko tých matiek z veselá nasadli do lietadlo iba "s par výťažkami čerstvých ovcich kiahni" však dovolenka zaplatená a decku okrem vyrážok nič nie je

nienna
19. mar 2020

@maciatkolulu veru, ja sa viac bojim agresivity medzi ludmi ako samotneho virusu, zachvilu sa dopracujeme k tomu, ze sa tu budeme zabijat...