Niekto nám búchal na dvere do spálne o tretej ráno
Už niekoľko dni zisťujem či niekto známy nezomrel, lebo som sa ja a aj moje malé dieťa zobudili nato, že nám niekto búcha na dvere spálne. Hlasný buchot 3x. Dúfam že to bolo od susedov ale o 3tej ráno a takto búchať? Šibe nám? Keby sa ma dieťa nespýtalo kto klope na dvere, tak presvedčím samú seba, že sa mi to isto len snívalo.
@anonym_autor Stačí menej piť, aj búchanie prestane.
@anonym_73c759 nepijem a päťročné dieťa tiež nie. Najprv som sa zobudila a v sekunde rozmýšľala čo sa mi také snívalo, že tak živý zvuk a do toho sa ma pýta dieťa - mami kto klope na dvere? Vravím spinkaj to občas tak občas zavŕzgajú dvere, alebo u susedov… postavila som sa, posvietila a nikde nikoho.
@martinmmartin viete čo vám poviem ? Že keď celou silou vedľa mňa , niečo v noci buchlo do gauča tak, že som vyskočila na rovné nohy ( nie nespala som ) tak rozmýšľam, čo je a čo nie je atraktívne pre duchov. A nie nevymýšľam si pre zaujímavosť.
@anonym_614626 ja vám verím. Deje sa to len vám, alebo aj vašim kolegyniam?
Myslis si, že by to mohlo mať súvis po 20- tich rokoch? Znova na drevo, presne ten istý štýl, sila úderu a počula to vtedy tiež aj kamarátka (zhodou okolnosti zomrela moja teta pri ktorej bola vtedy moja mama a my sme zostali samé v dome, lebo s ňou bolo už zle).
Moje deti by o 3-tej nezobudilo ani zemetrasenie.
Moje deti by o 3-tej nezobudilo ani zemetrasenie.
@ika02 tiež som si hovorila, že nech sa nezobudí aby sa nevystrašil, ale keď zahlásil kto klope tak mi nebolo všetko jedno. Keď mu zomrela pred rokom prababka, rozprával s ňou zo sna - nikdy predtým zo sna nehovoril. Tak ahój a ja viem …meno nášej sučky (ktorý bol prítomný v dome keď zomierala) všetko vie.
@anonym_autor aj môjmu bratovi sa stalo niečo podobne, niekto mu ako keby zabuchal na dvere kupelne, ked vysiel von nikde nikoho. Viac sa to neopakovalo
Ja netvrdím, že si vymýšľaš, určite sa niekomu také veci dejú, len dúfam, že mne sa dúšikovia budú vyhýbať. Už aj tak som sivá jak holub, keď si nazafarbim vlasy.
@anonym_autor aj môjmu bratovi sa stalo niečo podobne, niekto mu ako keby zabuchal na dvere kupelne, ked vysiel von nikde nikoho. Viac sa to neopakovalo
@anonym_839ba3 a zomrel mu vtedy niekto? U nás keď sa také stalo, bolo to naviazané akoby na rozlúčku. Tiež sme počuli niečo prebehnúť po schodoch s mamou. Ja v spálni ona oproti v obývačke, vyšla som do dverí, stretli sa nám pohľady a ona sa pýta - aj ty si to počula? Niekto vtedy zomrel, už sa nepamätám kto, ale na myš to bolo také iné.
Ja netvrdím, že si vymýšľaš, určite sa niekomu také veci dejú, len dúfam, že mne sa dúšikovia budú vyhýbať. Už aj tak som sivá jak holub, keď si nazafarbim vlasy.
@ika02 ja stále dúfam, že nie som ich vyvolená a veci ktoré sa mi stali sú niečim odôvodniteľné.
Mne moja starká rozprávala dávno príbehy, ako sám spadol obraz zo steny, počula popod posteľ preletieť niečo, videla v okne osobu, ktorá vtedy zomrela a bývala ďaleko od nej...
Viete si predstaviť, ako dobre sa mi spalo v lese na chate, všade tma, žiadne pouličné osvetlenie, žiadne mobily, internet (40 rokov dozadu)?
Mne moja starká rozprávala dávno príbehy, ako sám spadol obraz zo steny, počula popod posteľ preletieť niečo, videla v okne osobu, ktorá vtedy zomrela a bývala ďaleko od nej...
Viete si predstaviť, ako dobre sa mi spalo v lese na chate, všade tma, žiadne pouličné osvetlenie, žiadne mobily, internet (40 rokov dozadu)?
@ika02 🫣 aspoň v tomto mali moje babky rozum. Keď zomrela táto prababka tak sa mi zdalo, že som našla rozosvietené kde som zhasla, buchala doska na WC zasadne večer a tiež sa uvoľňovala hračka v kúpeľni. Nikdy predtým toho toľko nebolo tak mám podozrenie na ňu.
@anonym_614626 ja vám verím. Deje sa to len vám, alebo aj vašim kolegyniam?
Myslis si, že by to mohlo mať súvis po 20- tich rokoch? Znova na drevo, presne ten istý štýl, sila úderu a počula to vtedy tiež aj kamarátka (zhodou okolnosti zomrela moja teta pri ktorej bola vtedy moja mama a my sme zostali samé v dome, lebo s ňou bolo už zle).
@anonym_autor už tam nepracujem a takto hardcore sa to dialo len mne. Také light aj kolegyniam. Aha takže zomrela vtedy vaša teta, keď sa to stalo? Neni rovnaký deň , rovnaký mesiac ? Možno potrebuje odslúžiť omšu. A teda nie len jednu.
Má to normálne logické vysvetlenie. Veci pracujú, material pracuje. Keďže ste obe spali, obom vám to prišlo ako búchanie na dvere, ale v skutočnosti to bolo čokoľvek, pánty na dverách, ktoré boli vysunuté vyššie a zapadli, alebo najskôr prievan, u nás stačí, že otvorím vchodové dvere a iné zatvorené dvere v byte buchnú, niekomu hore niečo spadlo, alebo u nich buchlo, milión veci to môže byť. Naša skriňa napríklad bežne jeden čas uprostred noci pár krát tak akoby pukla. Až keď to raz urobila cez deň, tak sme konečne prišli na to, že to robí ona.
zazila som ako dieta na okno tak,minule som zazila take tiche klopanie na dvere od bytu, vzdy pozriem cez kukatko neotvaram ked tam nikto nie je. Co som si citala o tychto veciach tak zaklad je neotvarat a nepustit to dnu...Ono to prejde, nejaka zla entita to je...
Má to normálne logické vysvetlenie. Veci pracujú, material pracuje. Keďže ste obe spali, obom vám to prišlo ako búchanie na dvere, ale v skutočnosti to bolo čokoľvek, pánty na dverách, ktoré boli vysunuté vyššie a zapadli, alebo najskôr prievan, u nás stačí, že otvorím vchodové dvere a iné zatvorené dvere v byte buchnú, niekomu hore niečo spadlo, alebo u nich buchlo, milión veci to môže byť. Naša skriňa napríklad bežne jeden čas uprostred noci pár krát tak akoby pukla. Až keď to raz urobila cez deň, tak sme konečne prišli na to, že to robí ona.
@bubuzu presne tak, stacia zle utesnene vchodove dvere, do ktorych sa oprie vietor, a hrkoce mi sklenena vypln tych spalnovych. A take parkety vedia mat v noci celkom zaujimavy vlastny zivot. Ide o to, comu je clovek nakloneny, ci hlada ducha, alebo racionalne vysvetlenie. Zaujimave je, ze vacsina ducharin sa spaja s nocou, to bude tym, ze v spanku mozog informacie spracovava inak, muti realne zazitky so snami. A ak aj niekto ducha vidi, pocuje pocas bdenia, je to skor sugescia - nieco sa stalo, je noc, bude to duch.
@bubuzu presne tak, stacia zle utesnene vchodove dvere, do ktorych sa oprie vietor, a hrkoce mi sklenena vypln tych spalnovych. A take parkety vedia mat v noci celkom zaujimavy vlastny zivot. Ide o to, comu je clovek nakloneny, ci hlada ducha, alebo racionalne vysvetlenie. Zaujimave je, ze vacsina ducharin sa spaja s nocou, to bude tym, ze v spanku mozog informacie spracovava inak, muti realne zazitky so snami. A ak aj niekto ducha vidi, pocuje pocas bdenia, je to skor sugescia - nieco sa stalo, je noc, bude to duch.
@mandzula mám presne takýto názor, mozog spracováva denné zážitky a vnemy, niekedy si spomenie aj po mesiacoch na nejaké drobnosti a vyplaví ich v snoch,. Predmety pracuje materiál teplo zima, tlak. To čo cez deň nevnímame lebo bežný denný ruch a hluk, tak v noci počuť veľmi intenzívne.
Mmch.mohol to byť buchot u susedov a vieme ako sa prenášajú zvuky
@anonym_autor už tam nepracujem a takto hardcore sa to dialo len mne. Také light aj kolegyniam. Aha takže zomrela vtedy vaša teta, keď sa to stalo? Neni rovnaký deň , rovnaký mesiac ? Možno potrebuje odslúžiť omšu. A teda nie len jednu.
@anonym_614626 nie je rovnaký deň. Zomrela v zime.
@anonym_autor sú dobré entity a zlé. Obávam sa že toto môže byť zlá, keďže klopal trikrát. Prečo vždy 3? Napríklad prečo sa vraví, že tretia hodina v noci je diablova alebo prečo sa vždy klope či robí iná vec trikrát je preto, že sa zlá entita vysmieva zo Svätej trojice.
@anonym_autor sú dobré entity a zlé. Obávam sa že toto môže byť zlá, keďže klopal trikrát. Prečo vždy 3? Napríklad prečo sa vraví, že tretia hodina v noci je diablova alebo prečo sa vždy klope či robí iná vec trikrát je preto, že sa zlá entita vysmieva zo Svätej trojice.
@anonym_cf61f6 ešte dodám že v takýchto prípadoch sa často vyskytuje veľmi nepríjemný zápach alebo zima.
@bubuzu dobrý deň. Roky hľadám racionálne vysvetlenie na situáciu , kedy tak 2 m predomnou sa otvorila o 180 stupňov ťažká kovová západka na dverách ktoré boli presklené čiže za nimi nikto nebol. Píšem ešte raz ťažká , aj rukami ste museli dosť zabrať ju otočiť. Predstavte si bola noc , kráčala som a nepožila som žiadne omamné látky. Ďakujem
@bubuzu dobrý deň. Roky hľadám racionálne vysvetlenie na situáciu , kedy tak 2 m predomnou sa otvorila o 180 stupňov ťažká kovová západka na dverách ktoré boli presklené čiže za nimi nikto nebol. Píšem ešte raz ťažká , aj rukami ste museli dosť zabrať ju otočiť. Predstavte si bola noc , kráčala som a nepožila som žiadne omamné látky. Ďakujem
@anonym_614626 a aby som bola presná ako sa otvorila po Tom čo som začala rozprávať že kto tam je ( mozog logicky reagoval aj keď nikoho nevidel) sa pomaličky zatvorila.
@anonym_614626 a aby som bola presná ako sa otvorila po Tom čo som začala rozprávať že kto tam je ( mozog logicky reagoval aj keď nikoho nevidel) sa pomaličky zatvorila.
@anonym_614626 na takéto veci som rada, keď sú dvaja a vidía to isté, tam už neni pochýb, že niekoho mozog si posplietal bludy. Ale vidíš, všetko je možné a nestáva sa to len tebe.
@anonym_cf61f6 vôbec som si neuvedomila že o tretej a tri krát. Mala som pocit, že naozaj niečo zlé keď taký buchot, akoby ťa chce niečo vystrašiť. Už niekoľko mesiacov rozmýšľam nad vysvetením bytu. Zápach, ani zimu sme nikdy necítili. Nevieš čo pomáha?
Mne pred časom zomrela mamina, samozrejme, niesla som to ťažko. V jeden večer pred spaním som mala slabšiu chvíľku a v duchu som ju prosila, nech mi dá nejaké znamenie, že je tu so mnou, a v tej chvíli neskutočná rana z kuchyne, ako keď niekto dá päsťou do dvierok linky. Odvtedy už takéto veci neskúšam, stačilo mi to zažiť raz. Samozrejme, nikto mi to neverí, vraj sa mi to snívalo a pod., ale nakoľko ešte viem rozoznať, či som hore alebo spím, viem, čo som zažila. A nebolo to nič príjemné :/
@anonym_614626 a napíšeš aj či to bolo v nemocnici a na akom oddelení? Čo tam bolo predtým?
Manzelovi ked zomrel bratranec, na druhy den nam do okna vrazil dost velky vtak a padol na zem. Bolo to hrozne, ostal po nom obrovsky cerveny flak, ktory stekal dole. Videli sme to obidvaja, totalne sme zamrzli. Ked sme sa isli pozriet von, ten vtak tam lezal a mal plny zobak dakych cervenych bobul, ktore nam urobili ten flak. Vyzeralo to, ze je rozflakany na kusy v tom cervenom mori bobul, ale on sa zdvihol, zatrepal kridlami a odletel.
neviem preco hladat za vecou, ktora sa da racionalne vysvetlit, hned paranormalne javy 🙂 zvuky v bytovke su v noci ked vsetko stichne hlasnejsie, kludne to mohlo ist od susedov, z chodby, alebo nieco niekomu spadlo
akože to bolo vo vnutri bytu? ja som myslela, že na vonkajšie okno spalne, ktore smeruje na cestu ..to by som sa netrapila, niekto išiel okolo, ale v byte, tak sa pos....
neviem preco hladat za vecou, ktora sa da racionalne vysvetlit, hned paranormalne javy 🙂 zvuky v bytovke su v noci ked vsetko stichne hlasnejsie, kludne to mohlo ist od susedov, z chodby, alebo nieco niekomu spadlo
@sowhat v bytovke bývam už nejakých 10 rokov a viem rozoznať ako vyzerajú zvuky od susedov. Poznám aký zvuk má búchanie na vchodové dvere a aký na dvere spálne. Ten zvuk nejak rezonuje a je veľmi špecifický a bol natoľko intenzívny, že neexistuje aby bol od susedov a nie 3 m od mojej postele a meter od synovej.
Ja inak obdivujem ludi, ktori veria na tieto sprostosti (pardon, entity) a zaroven dokazu nejak fungovat sami doma, ked tomu pripisuju kazdy neobvykly zvuk. V takom pripade by som sa asi dosr*** tiez.

@anonym_autor Ja som pocul o vybitom okne na vchodovych dverach a nikto ani nahodou z okolia znamych nezomrel ... a tiez mu verim lebo sa to stalo mne
@martinmmartin ten niekto býva na takých lazoch a vchodové dvere má hlboko za plotom a neviem či aj nie s prístreškom alebo zboku.