icon

Niekto nám búchal na dvere do spálne o tretej ráno

31. júl 2025

Už niekoľko dni zisťujem či niekto známy nezomrel, lebo som sa ja a aj moje malé dieťa zobudili nato, že nám niekto búcha na dvere spálne. Hlasný buchot 3x. Dúfam že to bolo od susedov ale o 3tej ráno a takto búchať? Šibe nám? Keby sa ma dieťa nespýtalo kto klope na dvere, tak presvedčím samú seba, že sa mi to isto len snívalo.

simca06022011
1. aug 2025

ja som sa raz v noci dobijala (klucom) k susedom, som si pomylila poschodie a fakt som nepila, proste som si nevsimla a vsetci sme mali vsetko rovnake :D ... podla mna to bola urcite nejaka vysvetlitelna vec... ak to zase nie je daaka vymyslenost, lebo presne takato tema tu uz bola ze na SPALNOVE dvere niekto buchal, alebo sa otvorili z nicho nic a tak.. bububu 🙂)) na kadejake znamenia verim, ale na pohyb vecami (ako mne vysvetloval nikto ze mu popadali salky z celej skrinky a nieco sa isto stalo.. ) a uz vobec nie na buchanie na dvere ... iste su ludia, ktorym sa sniva, su citlivejsi, maju rozne pocity ale ak to je nieco co pocuje aj viac ludi naraz... ;) tak to bude nieco z tohto sveta

sowhat
1. aug 2025
@anonym_autor

@sowhat v bytovke bývam už nejakých 10 rokov a viem rozoznať ako vyzerajú zvuky od susedov. Poznám aký zvuk má búchanie na vchodové dvere a aký na dvere spálne. Ten zvuk nejak rezonuje a je veľmi špecifický a bol natoľko intenzívny, že neexistuje aby bol od susedov a nie 3 m od mojej postele a meter od synovej.

@anonym_autor bol to potom zvuk, ktory bol novy - sposobilo ho nieco ine, co sa da logicky vysvetlit. Netreba za tym hladat hned ducha. Aj mne v detstve behal duch v podkrovi nad detskou izbou - vyklula sa z toho kuna. A tiez potom neskor v prenajatom byte chodil dalsi duch - bola to nespravne polozena plavajuca podlaha, ktora potrebovala vymenit a duch odisiel.... ako vravim - vsetko ma svoje racionalne vysvetlenie.

klotildabazarik
1. aug 2025

@anonym_autor a teraz co ako? Otvorila si mu? 😂

danibetka
1. aug 2025

Určite zavolaj kňaza požehnať byt,pomôže to.

danibetka
1. aug 2025

U nás doma v noci počuť v stene tykať akoby budík ale tak rýchlo, už sme na to zvyknutý. A nie nejde to od susedov!

karolinakr
1. aug 2025
@sowhat

@anonym_autor bol to potom zvuk, ktory bol novy - sposobilo ho nieco ine, co sa da logicky vysvetlit. Netreba za tym hladat hned ducha. Aj mne v detstve behal duch v podkrovi nad detskou izbou - vyklula sa z toho kuna. A tiez potom neskor v prenajatom byte chodil dalsi duch - bola to nespravne polozena plavajuca podlaha, ktora potrebovala vymenit a duch odisiel.... ako vravim - vsetko ma svoje racionalne vysvetlenie.

@sowhat kiežby

karolinakr
1. aug 2025
autor
1. aug 2025
@karolinakr

@karolinakr :D hm mne búchanie päsťou isto nespôsobila žiadna mačka. Dnes som byt vysvetlia svätenou vodou.

anonym_c7670f
2. aug 2025

@anonym_autor ja som bola dobrovoľníčka na charite. Charita kúpila dom v Mikuláši od rodiny, kde sa stala samovražda. V noci bolo počuť 3 x buchot taký zvuk ako o zábradlie. Riaditeľka neverila, ale bolo to tak. Prešlo to až po požehnaní pátrom Vellom, keď ešte žil. Bola som na jeho seminári a prosila o modlitbu.

bubuzu
3. aug 2025
@anonym_614626

@bubuzu dobrý deň. Roky hľadám racionálne vysvetlenie na situáciu , kedy tak 2 m predomnou sa otvorila o 180 stupňov ťažká kovová západka na dverách ktoré boli presklené čiže za nimi nikto nebol. Píšem ešte raz ťažká , aj rukami ste museli dosť zabrať ju otočiť. Predstavte si bola noc , kráčala som a nepožila som žiadne omamné látky. Ďakujem

@anonym_614626 vieš čo, to ti ale ja neviem povedať, pretože som tam s tebou nebola. Z toho, čo píšeš, keď si si istá, že sa to samo nemohlo stať, tak potom tam musel niekto byť. Bola noc, vonku bolo svetlejšie ako vo vnútri, keď si videla cez sklo? A dvere boli celo-presklenné, ako francúzske okno? Alebo drevené s okienkom? Pretože ak boli drevené,len zčasti presklené, tak tam naozaj niekto mohol byť, zboku, tak že si si ho nevšimla a chcel vojsť. Alebo ak si mala zasvietené a vonku bola tma, tak si nemusela von dobre vidieť. Potom,keď si sa ozvala, ušiel. Možnosti sú, treba ich hľadať. Ak by duchovia existovali a vedeli robiť takéto veci, tak by sa predsa každému často niečo dialo, veď koľko ľudí neustále zomiera...

majus2323
3. aug 2025
@bubuzu

@anonym_614626 vieš čo, to ti ale ja neviem povedať, pretože som tam s tebou nebola. Z toho, čo píšeš, keď si si istá, že sa to samo nemohlo stať, tak potom tam musel niekto byť. Bola noc, vonku bolo svetlejšie ako vo vnútri, keď si videla cez sklo? A dvere boli celo-presklenné, ako francúzske okno? Alebo drevené s okienkom? Pretože ak boli drevené,len zčasti presklené, tak tam naozaj niekto mohol byť, zboku, tak že si si ho nevšimla a chcel vojsť. Alebo ak si mala zasvietené a vonku bola tma, tak si nemusela von dobre vidieť. Potom,keď si sa ozvala, ušiel. Možnosti sú, treba ich hľadať. Ak by duchovia existovali a vedeli robiť takéto veci, tak by sa predsa každému často niečo dialo, veď koľko ľudí neustále zomiera...

@bubuzu žiaľ dvere boli presklenne a za nimi dlhaaaa chodba, kde sa svietilo. Takže tam som videla lepšie než hocikde inam. Fakt si nevymýšľam, neexistuje na to racionálne vysvetlenie, tiež som ho hľadala.

majus2323
3. aug 2025
@bubuzu

@bubuzu keby niekto ujde , to dokonca aj počujem lebo to boli tzv. lietačky medzi ktorými bola širšia spara takze kiežby tam chcel niekto byt. Ale za A. By som ho videla, za B. By som ho počula a za C na oddelení sa nenachádzal NIKTO kto by na kovovú zaklapku dociahol. Takže nech rozmýšľam ako rozmýšľam , nevychádza žiaľ nič iné, ako "duch"

bubuzu
3. aug 2025
@majus2323

@bubuzu keby niekto ujde , to dokonca aj počujem lebo to boli tzv. lietačky medzi ktorými bola širšia spara takze kiežby tam chcel niekto byt. Ale za A. By som ho videla, za B. By som ho počula a za C na oddelení sa nenachádzal NIKTO kto by na kovovú zaklapku dociahol. Takže nech rozmýšľam ako rozmýšľam , nevychádza žiaľ nič iné, ako "duch"

@majus2323 tak z toho mi napríklad vychádza, že zapadka mohla mať nejaký mechanizmus, hydraulický, pruzinkovy, podobne ako keď sa pomaly zatvárajú dvere do panelákov, aj tu mohol byť mechanizmus, ktorý dá, vráti zapadku do nejakej polohy. Ak to teda bola nemocnica a ty si tam po nociach chodila, tak je úplne jasné,že tvoj mozog mohol byť náchylnejší kvôli únave uveriť, že sa deje niečo nekalé. Šla by som tam znova sa na to pozrieť. Aj keď píšeš, že to bolo už dávno, ale aj tak, v našich nemocniciach je nemožné možné a tá zapadka tam možno stále je!

majus2323
3. aug 2025
@bubuzu

@majus2323 tak z toho mi napríklad vychádza, že zapadka mohla mať nejaký mechanizmus, hydraulický, pruzinkovy, podobne ako keď sa pomaly zatvárajú dvere do panelákov, aj tu mohol byť mechanizmus, ktorý dá, vráti zapadku do nejakej polohy. Ak to teda bola nemocnica a ty si tam po nociach chodila, tak je úplne jasné,že tvoj mozog mohol byť náchylnejší kvôli únave uveriť, že sa deje niečo nekalé. Šla by som tam znova sa na to pozrieť. Aj keď píšeš, že to bolo už dávno, ale aj tak, v našich nemocniciach je nemožné možné a tá zapadka tam možno stále je!

@bubuzu prosím vás to bola komunistická zapadka ktorá v sebe určite nič hydraulické nemala. Ja som mala čo robiť aby som ju otočila musela som silu použiť. Proste to bolo obyčajne navarené železo ťažké. A to je jeden z mála príbehov čo by som mohla rozprávať.... Tam sa toho dialo oveľa viac. Vždy vždy som si všetko snažila racionálne vysvetliť šak ja som posrana až za ušami z takýchto vecí. Ale po rokoch keď si na to spomeniem tak to s racionalitou nič nemalo.

bubuzu
3. aug 2025
@majus2323

@bubuzu prosím vás to bola komunistická zapadka ktorá v sebe určite nič hydraulické nemala. Ja som mala čo robiť aby som ju otočila musela som silu použiť. Proste to bolo obyčajne navarené železo ťažké. A to je jeden z mála príbehov čo by som mohla rozprávať.... Tam sa toho dialo oveľa viac. Vždy vždy som si všetko snažila racionálne vysvetliť šak ja som posrana až za ušami z takýchto vecí. Ale po rokoch keď si na to spomeniem tak to s racionalitou nič nemalo.

@majus2323 jasné, chápem, no čo už, to už teraz my na to neprídeme.

lauricka
4. aug 2025
@anonym_autor

@karolinakr :D hm mne búchanie päsťou isto nespôsobila žiadna mačka. Dnes som byt vysvetlia svätenou vodou.

@anonym_autor aj si sa aspoň opýtala tých susedov, či neklopali, niečo nepočuli?

autor
4. aug 2025
@lauricka

@anonym_autor aj si sa aspoň opýtala tých susedov, či neklopali, niečo nepočuli?

@lauricka mám sa spýtať susedov či nám neklepali na spálňu?

simona92101
20. aug 2025

@anonym_autor mne sa toto stalo 2 noci dozadu.syn vstava v noci na mlieko okolo 2-2:30.vypil mlieko,pockala som kym zaspi.lahla som do postele a po chvilke zima a 3 x silne zaklopanie na dvere spalne.az ma pot oblial.zmrzla som,citila som studeny chrbat,po chvili to preslo.az neskor mi mama volala pocas dna,ze dakto zo vzdialenej rodiny zomrel.🙈

autor
20. aug 2025
@simona92101

@anonym_autor mne sa toto stalo 2 noci dozadu.syn vstava v noci na mlieko okolo 2-2:30.vypil mlieko,pockala som kym zaspi.lahla som do postele a po chvilke zima a 3 x silne zaklopanie na dvere spalne.az ma pot oblial.zmrzla som,citila som studeny chrbat,po chvili to preslo.az neskor mi mama volala pocas dna,ze dakto zo vzdialenej rodiny zomrel.🙈

@simona92101 stále čakám, či sa nedozviem o úmrtí niekoho. Zatiaľ neviem nič ale zimu som nepociťovala.

simona92101
20. aug 2025
@anonym_autor

@simona92101 stále čakám, či sa nedozviem o úmrtí niekoho. Zatiaľ neviem nič ale zimu som nepociťovala.

@anonym_autor ono to moze znamenat aj zlu predzvest.kazdopadne dvere neotvarat,nepozyvat nikoho "dalej"

autor
20. aug 2025
@simona92101

@anonym_autor ono to moze znamenat aj zlu predzvest.kazdopadne dvere neotvarat,nepozyvat nikoho "dalej"

@simona92101 dvere som otvorila asi minútu nato.

autor
20. aug 2025
@simona92101

@simona92101 u nás to bolo dodatočne keď som zistila symboliku mrazivejšie že búchalo 3x, o 3 hodine ráno a počuli sme to dvaja zo 4.

karolinakr
20. aug 2025
@anonym_autor

@simona92101 u nás to bolo dodatočne keď som zistila symboliku mrazivejšie že búchalo 3x, o 3 hodine ráno a počuli sme to dvaja zo 4.

@anonym_autor stale sa to nevyriešilo?

karolinakr
20. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mne tu bucha tiež, ale po dlhom zvažovani vždy to hodím.na susedku, lebo je pravda, že ona niekedy buchne dverami a ja to počujem ako u nás

autor
20. aug 2025
@karolinakr

@anonym_autor stale sa to nevyriešilo?

@karolinakr stalo sa to raz. Vysvetlila som byt svätenou vodou, zavesila svätený krížik nad vchodové dvere.

karolinakr
20. aug 2025
@anonym_autor

@karolinakr stalo sa to raz. Vysvetlila som byt svätenou vodou, zavesila svätený krížik nad vchodové dvere.

@anonym_autor parada, takže ok

autor
20. aug 2025
@karolinakr

@anonym_autor mne tu bucha tiež, ale po dlhom zvažovani vždy to hodím.na susedku, lebo je pravda, že ona niekedy buchne dverami a ja to počujem ako u nás

@karolinakr také zvuky neriešim čo idú od susedov. Toto bolo trieskanie 3 x do dverí a poznám svoje dvere ako dunia a bez ozveny, čistý, jasný zvuk 3 metre odo mňa.

autor
20. aug 2025
@karolinakr

@anonym_autor parada, takže ok

@karolinakr stalo sa to nedávno, rozmýšľam stále čo to bolo, kto to bol, prečo, či to bolo varovanie, pred čím???

karolinakr
20. aug 2025
@anonym_autor

@karolinakr stalo sa to nedávno, rozmýšľam stále čo to bolo, kto to bol, prečo, či to bolo varovanie, pred čím???

@anonym_autor ked do mesiaca nikto nezomrie, tak nič

simona92101
20. aug 2025
@karolinakr

@anonym_autor ked do mesiaca nikto nezomrie, tak nič

@karolinakr nemusi to byt nik znamy,staci ze ste senzitivnejsia a ono to vyciti.bud chcel len nieco povedat,upozornit,rozlucit sa.