icon

Niektoré si všetko predstavujete ľahko

15. dec 2022

Reagujem na diskusie ohľadom rozvodu/odchodu ženy od chlapa.V každej takej diskusie radíte odísť z takého vzťahu/manželstva.Ze žena to dá aj sama s dieťaťom.No nie nedá to.Poznam veľa ľudí v okolí čo im neklape manželstvo.A ani jedna nechce odísť lebo vedia že to nedajú samé hlavne finančné.Lebo nechcú prežívať s deťmi,ale ostanú s chlapom aby mali lepší život.Dokonca jedna čo odišla od chlapa do podnájmu dlho jej to nevydržalo a ostala na ulici s dieťaťom.Musela sa vrátiť k chlapovi.Doba je zlá a veľmi ťažká.Vsetko sa zdražuje.Preco stále radíte odchod,keď možno aj vy viete že nie každá bude vedieť uživiť samu seba aj deti.?Keď je problém nájsť si prácu aby žena stíhala ráno aj poobede do škôlky a do skoly.Určite sú také prípady že niektorým sa to podarilo.No väčšina ľudí sa boji odísť,radšej ostane v nefunkčnom vzťahu ale je finančne zabezpečene.

bluka2
15. dec 2022

Podla mna iba tema na vyvolanie vasni a hadku, ako temy, kde su dva tabory - zvolim si lahku a pohodlnu cestu; alebo tazsiu cestu, aby deti vyrastali v pokoji a prijemnej domacej atmosfere a nie v hadkach a tichej domacnosti, nasili a pod.

autor
15. dec 2022

@dadis Lebo kopa žien nemá dobre vzdelanie tým pádom malo zarobia
@oblecenie99 Dosť často tu vidím diskusie ohľadom manželských nezhod a väčšina žien hneď radi rozvod.
@nikaeli Áno ty si to dokázala,no nie každá tak rozmýšľa.V mojom okolí väčšinou vyberajú ženy istotu než neistotu.

nikaeli
15. dec 2022

každý má možnosť voľby..
každý zodpovedá za svoje šťastie..
niekto sa rád stavia do pozície obete a niekto radšej zabojuje a urobí niečo preto, aby sa mal (cítil) lepšie 🙂

vevapeto
15. dec 2022

Ono veľa žien sa boji zmeny, ísť do neistoty a navyše s deťmi. Tak radšej trpia.
Ďalšie ženy proste na to nemajú financie, aby sa osamostatnili, tak tiež trpia.
Potom zeny z iných dôvodov zostávajú v takých rodinách ( náboženských, z hanby,…)
Ja som bola od mala naučená na sebestačnosť (chvalabohu), neznasam závislosť a hlavne nie od partnerovych €€€. Takze ženy treba pracovať hlavne na sebe a spoliehať sa len na seba a život bude ľahší.

autor
15. dec 2022

@bluka2 Nechcem vyvolať hádky,len nechápem prečo hneď radite rozvod.Uz pomaly stačí že chlap zabudne na výročie a hneď rozved sa
@nikaeli Alebo niekto má rád svoje pohodlie a ostane v manželstve aby deti sa mali dobre.Alebo sa cíti stará začať odznova.

dadis
15. dec 2022

A tie zeny, co nemaju dobre vzdelanie sa vydali za IT riaditelov? V skromnych podmienkach zili a v skromnejsich budu. Alebo, ako casto radime, nech sa dovzdelavaju, najdu pracu, ktora ich uzivi lepsie.. nikto nehovori, ze to je lahke a bez namahy, ale ide to..

ckocka
15. dec 2022

V čom je problém? Aj keď tu niekomu poradí odchod od muža tisíc žien, ak dotyčná nechce alebo nemôže odísť ako tvrdíš tak neodíde. My ju sťahovať nebudeme.

autor
15. dec 2022

@vevapeto Presne boja sa zmeny a ísť do neistoty s deťmi,plus nemajú na to finančne preto ostávajú aj v nefunkčnom vzťahu

autor
15. dec 2022

@dadis To je príklad dobrá rada nech sa vzdelaju aby mali lepšiu prácu.No myslíš že každá jedna to aj spraví?Väčšina sa len sťažuje,no neurobí nič aby sa mala lepšie.

tosomja
15. dec 2022

A napíšem ti príklad aj ja. Spoznala som muža, nezarabal milióny, pracoval normálne, ako tristvrtina východniarov za 700€ mesačne. Išli sme do podnájmu, po troch rokoch kúpil byt sám, o tri mesiace sme sa vzali a žili 13rokov, kým som nepodala o rozvod. Všetko mu zostalo, všetko bolo jeho, čiže áno, mohla som byť vypočítava a zostať s ním, veď máme spolu dcéru, ale tak nasilu udržiavať vzťah a nemoct už ľúbiť, lebo mi treba strechu nad hlavou, nie ..
Teraz žijem s mužom čo zarobí oveľa viac ako on, ale aj oveľa viac platíme, a keby sme mali každý svoje a rozdelili si koľko na deti, koľko na byt atď, tak mi zostane pekná časť aby som vyžila, samozrejme, že by som musela ísť do roboty, aby som si mohla dovoliť viac ako plienky a mlieko a základné potraviny. Ale tak isto mi nikto nepomôže. No zase keby som potrebovala, neverím, že mi nepomôže niekto z rodiny.
Takže, áno, odišla by som, som sebestačná, nikoho nenútim aby urobil to isté, každý vie sám, načo má odvahu, silu a kde siaha ich dôstojnosť.

Trošku prehanaš keď píšeš, že žena je odkázaná na muža, ver tomu, že práve muži sú tí, čo nedokážu žiť bez ženy. 😉

tosomja
15. dec 2022

Alebo si v situácii, že ťa muž podvádza, nadáva ti, berie všetky peniaze, ale držíš ústa a krok len aby si mohla chodiť každý rok na dovolenku a nemusela platiť vlastný nájom? 🤔

autor
15. dec 2022

@tosomja Áno poznám aj také ,že držia ústa a krok,lebo ináč sa majú dobré.

nikaeli
15. dec 2022

Ostať v nefunkčnom vzťahu, aby sa deti mali dobre? naozaj si myslíš, že je deťom dobre, keď vidia a počujú hádajúcich sa rodičov? keď vidia bitku? alkohol? urážanie? atď? jeden z dôvodov, pre ktorý som odišla bol aj fakt, že som nechcela, aby dcéra videla nefunkčného partnera a otca. Radšej by som ostala sama, ako s niekým, kto nemá úctu a rešpekt. Život chcel, že som neskôr stretla iného - ktorý nám dvom dal pocit bezpečia a lásky, muža, ktorý mojej dcére nahradil otca a ukázal jej, ako sa má muž správať k žene a k deťom. Ako si majú ľudia pomáhať, navzájom sa rešpektovať a ľúbiť takých, akí sú a nerobiť drámu z vyliateho džúsu, či nezatiahnutej záclony 🤷🏻‍♀️

liljana
15. dec 2022

Na dobry plat treba makat na vzdelani a v praci a nie sediet a iba ustami mlet, ako sa "neda".
Ked je niekto lenivy sa ucit, potom 20 rokov je lenivy ist do prace, tak moze plakat, kolko chce, ze nema z coho zit. Bud bude mat niekoho, na ciom chrbte sa vzdy necha odniest, alebo ju praca, zodpovednost a rozmyslanie neobide.
Kto chce, tomu sa da. Komu sa nechce, ten by iba doma sedel a na vsetko mal vyhovorku.

tosomja
15. dec 2022

Čo to je mať sa dobre? Stačia ti k šťastiu peniaze? To je to dobre? Nechápem čo znamená držať ústa a krok lebo sa majú dobre. Alebo čo považuješ za zle?
Dennodenne hádky, bitky, nadávanie, muž pije, má milenku, nestará sa o deti, nepomáha. Ale zarába tak zostanem?

autor
15. dec 2022

Ja píšem vo všeobecnosti,ja chvalabohu nemám taký problém.No v okolí kopa žien má a predsa neodídu od manžela.Ano pre niektorú je dolezite mať sa dobre,mať zaobstarany život finančné a chodiť na dovolenky.No sú aj také čo by aj odišli no nemajú na to peniaze alebo sa boja že to nedajú.Nie každej pomôže rodina.

olimuc
15. dec 2022

Ano kopa zien nema dobre vzdelanie, hlavne starsie rocniky to mali tazke - kadeovanie atd. ale momentalne este mlada baba radsej fòtila na IG alebo rozmyslala nad tym ako byt celebrita a nic v hlave… tak tam zlyhala vychova. O 10 rokov dalej bude ten rozdiel este vacsi uplne frajerky na SS a nuly v pracovnom zivote a najlepsie s debilom na krku, dedici a potom ti sikovni, ci uz remèselne alebo hlavou. Bohuzial, vrstva jednoduchsich narasta geometrickym radom. Takisto v skolach chyba predmet zakladnej financnej gramotnosti a vysporiadania majetkov 🤷🏻‍♀️ Vseobecne … chlap si kupi sam byt atd … a na co caka zena? Aj ona mohla behat po brigadach a zarobit. Ja len nechapem, co budu tie zeny robit, ked budu stare … ak je dom /byt toho chlapa, deti budu z domu … tak kopne staru babu do zadku a dochodkyna staraj sa o seba. Fakt sa mozu len modlit aby umrel, skor ako ich vyhodi z domu. Ak uz niekto je hnusny na starobu to bude este horsie

tosomja
15. dec 2022

Tak nepíš vo všeobecnosti ale o Tom, čo by si robila ty, lebo nikdy nevieš, či vám nepreskoci, či vám niekto nepríde do cesty, či sa niečo nestane, že budeš musieť aj o Tom rozmýšľať, nie len polemizovať

viestta
15. dec 2022

Ale rodina dospelemu cloveku pomahat nemusi. Dospely clovek sa ma predovsetkym vediet postarat sam o seba a o svoje deti. Ked to nevie, nemal by si zakladat rodinu. Kolke si zalozia rodinu len preto aby o nich "bolo postarane".
Na druhej strane je vela takych zien, ktore si "poistia" uplne nepouzitelneho muza dietatom. Jednym, dvoma, troma. A nakoniec sa ukaze, ze ten chlap je gula na nohe a ony su aj s detmi v pasci. A koho je to chyba?

autor
15. dec 2022

@tosomja Neviem čo by som robila ja,keďže mňa sa to netýka neviem sa vžiť do situácii tých žien.
@viestta Aj taký su co dospelý ľudia pomáhajú dospelým deťom.No aj taký kde nepomáhajú

spadnutaslivka
15. dec 2022

A viete v čom je najväčšia sranda? Že muži hovoria, aké to majú dnes ženy ľahké a ženy hovoria, aké to majú muži ľahké. Muž sa bojí ísť do vzťahu, lebo žena si s ním urobí decko a potom ho ožobráči na rozdelení majetku a alimentoch. A žena sa bojí ísť do vzťahu, lebo jej po rozvode ostanú decká na krku a ona nebude zvládať robiť kariéru, keď sa musí starať o deti a vykrývať maródky a pod.

viestta
15. dec 2022

Ano, rodina moze pomoct. Nemusi. Ale je scestne aby sa dospely clovek spoliehal na pomoc rodiny. Alebo sa vyhovaral, ze sa ma zle, lebo rodina nepomaha. Nie, rodina pomahat nemusi ak nechce alebo nemoze.

ndrag
15. dec 2022

Aj mne sa to zda niekedy smiesne ked tu citam rozchod/rozvod ako riesenie kazdej blbosti. Ale bohuzial, ja zase vidim obcas v mojom okoli, ze je normalne tabu ak si zena dovoli mat "zadne vratka" este pred manzelstvom v podobe jej vlastneho bytu, ktoreho sa nevzda ani po manzelstve. Dokonca niektorych poburi aj to, ze niekto nema spolocny ucet s manzelom. A mat iba svoje zaluby, prip ist na dovolenku bez druheho? Hroza. Potom su tie zeny nalepene na tych muzoch ako take prizivnicke cecky, lebo niesu schopne mat same nic. Ani travenie volneho casu. Ja len dufam, ze deti tych zien si z nich zoberu negativny priklad a budu sa snazit zit inak ako tie matky.

tosomja
15. dec 2022

No podľa toho čo píšeš, by si zostala a bola mu vďačná že máš strechu nad hlavou, aj keby si u neho bola ako handra. 🙄

autor
15. dec 2022

@tosomja Neviem a dúfam že nikdy nebudem v takej situácii

momoqui
15. dec 2022

Ked neklape mamzelsrvo je podla teba lepsie ostat a zit v zlatej klietke? Odchod je narocny ale vzdy lepsie riesenie ako si znicit zivot kvoli “pohodliu ” a to pisem z vlastnej skusenosti

viestta
15. dec 2022

@momoqui keby si ta zena znicila len svoj zivot, to by bolo este ten lepsi pripad. Lenze taka zena s vyhovorkou zachovat rodinu koli detom nici zivot aj svojim detom. Tie deti vyrastaju v nefunkcnej rodine, v patologickych vztahoch a beru si z toho vsetkeho priklad do zivota. Ine nepoznaju, ziju v tom, ze je v poriadku ked sa otec o deti nezaujima, matka robi vsetko sama, je ponizovana, mozno aj bita.

gladys_07
15. dec 2022

Maloktora zena zaraba nad 1000€? To je aka bujara statistika 😂 ja osobne asi ani nepoznam zenu (kde mame vztah ze viem ich cca plat) kora by nemala 1000€. Zalezi v akej bubline sa pohybujes 🤷‍♀️

kristiii
15. dec 2022

Ten argument, aby sa deti mali dobre, to je za mňa najhlupejsia výhovorka. A to ti píšem ako človek, ktorý za jeden z najlepších dní v mojom živote považujem ten, keď sa od nás môj otec-alkoholik odsťahoval. Aj keď nám s tým s mamou klesol životný štandard, na tú úľavu nikdy nezabudnem.
A iný pohľad, z pozície tej čo odišla od nervaka... áno, nebolo to ľahké, hrozil nám so synom pobyt v krízovom centre, na ktoré som sa nakontaktovala, čiže psychicky aj finančne celé zle, ale pre mňa bolo práve prvoradé, aby mal syn narozdiel odo mňa kľudné detstvo. A pomaličky krok za krokom sme si vybudovali svoj pokojný domov, aj keď sme vymenili život v dome za garsónku.
Nejaké riešenie je takmer vždy, samozrejme, že sú aj výnimky, choroba ženy či dieťaťa a pod, ale väčšinou ak žena zostáva v nefunkčnom vzťahu, je to buď to pohodlie (ktoré skrýva za šťastie detí), strach, viera, čo povedia ostatní...
A to teraz nepíšem o problémoch typu muž zabudol na naše výročie, nechal hodené ponožky pri posteli, dovolil si ísť večer na pivo...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal