Nosíte ešte respirátory?
Všímam si, že na to už ľudia kašlú, resp. majú len rúška. Ako ste na tom vy?
@gelifil
@weronika171717 A ako ste to riešili v práci, obchodoch, MHD, u lekára?
Respirator som nikdy nenosila, len rúško. Väčšinou už ani to.
Nenosím
V obchode a iných interiéroch samozrejme nosím, avšak stalo.sa že na krátky čas som niekde mala len rúško, lebo som si respirator nezobrala, ale to bola výnimka.. v poslednom čase som koronu vypustila z hlavy, sme prekonaní a očkovaní (aj deti) avšak odkedy 3x ockovana svokra v priebehu dvoch týždňov dostala 2x koronu a cítila sa naozaj veľmi, veľmi zle, tak na tú hrozbu opäť myslíme viac.. našťastie to svokra prezila..
@zuzanockamt Tiež nenosím už posledné mesiace respirátor, len u doktorky som mala a v MHD rúško, ale inak v obchodoch, obch. centrách, na pošte, v škôlke..nikde nenosím a nikdy mi nikto nič nepovedal, ani jediný raz. Inak mám skoro vždy v kabelke rúško a keby niekto silou-mocou chcel, tak podľa uváženia si ho buď nasadím alebo odídem. Nebolo zatiaľ treba. V lekárni kde chodím , tam lekárnici ani lekárničky nenosia už vyše roka nič (vždy sú tam traja a ani jeden nemá) a taktiež v obchodoch majú stále častejšie aj predavači predavačky rúška pod nosom alebo vôbec nič. Mňa fascinuje, ako pred 2 týždňami zrušili povinné respirátory v exteriéri a to nikomu nevadilo, že to nariadenie aj tak nikto nedodržiaval. Respirátory by som zrušila úplne a rúška by som nechala povinné len v zdravotníckych zariadeniach . Všade inde len na báze dobrovoľnosti a vlastnej zodpovednosti - ja napr. keď som sa necítila úplne fit a syn bol chorý, tak som si to rúško dala výnimočne aj do obchodu.
Mne sa páčia niektoré odpovede ,,nosím lebo mi není zima na nos a na tvár ale vonku to samozrejme nenosím,,🙈 tak ja neviem ale u nás v interiéroch je väčšinou vykurene pokiaľ sa neprechadzam v mrazakoch 🤷a nie nenosím,iba rusko a aj to len výnimočne
@filili a v práci tiež nevyžadujú nič?
@zuzanockamt u mňa ani u manžela nie, ale máme kancelársku prácu bez kontaktu so zákazníkom, len s kolegami
@filili tak to máte fajn
V interieri nosim kde treba, ale uz by to fakt mohli zrusit.
Väčšinou do kostola, obchodu a tak. Vonku ho ale už nenosím.
Uz nosim len rusko.. Z nosenia respiratora mam chronicku migrenu dakujem uz si neprosim..staci ho mat 10 minut a vypne ma na 3 dni.
Respirtaor som nikdy nenosila, ani v práci (zdravotnictvo) a ruško nosím len v práci, mimo prace som nosila niekoľko mesiacov, ale potom som to bojkotovala, nemá žiaden význam a je mi jedno, či sa citi niekto psychicky lepšie, keď vidí, že mám ruško na ústach a som poslušná. V exteriéroch sa u nás ruška nenosili a našťastie povinnosť v interiéroch sa zrušila už pred takmer 2 mesiacmi, takže všetci panikari si museli zvyknúť na odhalené, usmievavé tváre. Ani som si nikdy neuvedomila, ako mi chýbali ľudské tvare, úsmev predavačky, či čašníčky, úsmev náhodného protiidúceho a najviac úsmevy deti. Kto zaviedol ruškovanie deti by mal ísť do basy, deti budú do smrti poznačené, tým čo zažívali posledné 2 roky. Ľudia sa mali dávno vzoprieť a nie slepo poslúchať nezmyselné opatrenia.
Nosim respirator kde treba a mam uz fp ak niekto nenosi. Ale mam tusaka, ze ich uz coskoro odlozime vo vacsine interieroch🤞.
@nelca0510 Veď práve, kto by mi mal čo hovoriť 🤷 Každý nech sa stará sám o seba - každý z nás je sám zodpovedný za svoje zdravie a celkovo za svoj život. Ani vonku to nikto neriešil, že skoro všetci porušovali nariadenia a nenosili respirátory. A vnútri zrazu toľkí s rúškom pod nosom, lebo sa boja, že im ktosi čosi povie.
@nelca0510 a prečo na západe nie sú, dokonca už ani vo Švajčiarsku, ani na Ukrajine? To je nejaký rozumný vírus, tam sa nákaza obrovskou rýchlosťou nešíri. Nebojte od septembra ich budete mať stále
@zuzanockamt normálne, mam v hlave paragrafy, argumenty.... V práci som dala výpoveď a nasla si takú, kde im záleží na ľuďoch a na ich zdraví. Chodím autom, a išla som síce aj autobusom a autobusar nepovedal nic, a ak by aj povedal, tak by som si to poriesila. Kto je debil, ten to vyžaduje, kto je normálny, tak to nechá tak, lebo sám vie, že všetko je neplatné.
Ze vas to este bavi dotahovat sa na tuto temu...kto je spravodlivy a kto spravodlivejsi.
Len ak je to ozaj potrebne. Aby neboli problemy a tak. Inak sa ho snazim co najviac obmedzit. Pretoze to vytvara kozne problemy, zle dychanie a aj sa zle okyslicuje mozog a tak ste unaveny... ma to vela negativ. Nepodporujem respiratory a pod.
@weronika171717 jaaaaaj aha 🤭
Nenosím už od 1.4 nikde ani len rúško. A áno žijem na Slovensku, konkrétne v Trnave. V práci to nenosíme už skoro nikto, v autobuse mi nikto nič nepovedal a v obchode som za celých tých 19 dní bol upozornený len raz. Polovica ľudí to tu už nenosí hlavne v tých menších prevádzkach, niekedy ani predavači.

Ahoj, vonku určite nenosím, len tam, kde je to fakt nutné, kde by ma bez neho nepustili, napr. k lekárovi alebo do obchodu, nebudem tam robiť problémy predavačkám...Nenosím ich rada, to je jasné, ale minule ma zlákali také farebné, kvetinkové, vzorované, tak som si pokúpila ako maniak do zásoby 😁, že aspoň mi budú ladiť k oblečeniu, keď už musia byť. Ale čo som si všimla, už aj lekári a sestričky v zdravotných zariadeniach ich nosia len pod nosom, už to lezie každému na nervy a úprimne - až tak veľmi asi nepomáhajú...