icon

Nova skúsenosť? Susedia a swingers party

alexmikoova
27. sep 2018
bianka532
Autor odpoveď zmazal
puklica13
28. sep 2018

@beky1813 skoda slov..ja som mala oponentku na rigoroznejz kulturnej antropologie presne taky typ..mala pocit ze cim kvetnatejsie reci a stylisticke klucky vo vetach, tym lepsie...a trt..su ludia co sa v tom vyzivaju...podstata im uniká ..a aby som parafrazovala jej slová..hovno na podnose sa moze tvarit ako torta ale furt to bude hovno...ergo fanatizmus( akykolvek) je to ( samozrejme len pre mna) hovno a moze ho obalovat do moralky ako len chce, furt to budu rovnake

anabella111
28. sep 2018

Preco cakate jednoznacnu toleranciu a suhlas v otazke vseobecnej a platnej moralky a mravu?..Preco je jednoznacny nesuhlas s ich opakom oznaceny za fanatizmus?....Naozaj verite..ze historiou potvrdene a odskusane normy moralnosti ..mozu byt v nejakej dobe uznanym fanatizmom..A nejaky aspekt..ktory ma tendenciu poskodzovat dostojnost cloveka..sa stane davovo prijatelnou normou?..Nestane...Tak ako ine moderne skodlive prudy..ktore odozneju a zaniknu..respektive budu vzdy odsudene za hranicu prospechu pre ludstvo..ako skodlive a zhubne....Ze pribeh sodomy a gomory poznaju vsetci..bez ohladu na vierovyznanie..nie je nahoda...je to dokaz o uznanych zakladnych principoch celeho sveta...V tomto pribehu ..nie je nic ine..ako odsudenie bohapusteho grupen sexu..bez ohladu na pohlavie. Dnes chcete komu vsugerovat..ze tisicrocia platna myslienka o zle..je normalita?..Sodomitom to hovorte..svojim..bez akejkolvek buducnosti na suhlas..vedomia zakladnych ludskych principov...

puklica13
28. sep 2018

@anabella111 fanatazmom nie je nesuhlas ale sposob akym ho ( sa) prezentujes..ak nechapes ten rozdiel tak nie je ocom

bianka532
28. sep 2018

skoda ze sa nedaju blokovat niektory ludia aby sa mi to nezobrazovalo... ten kto chce by to cital a kto nie by mal klud..

anabella111
28. sep 2018

@puklica13 ...Ono ..ohladom Teba a oponentúry...ocividne nejde o podsunutie Ti kvetnatosti a krasopisu...Ale elegantneho vyvedenia z tvojich omylov v ramci podanych faktov..Ak das cele state o tom..ako je tolerancia nad moralku..a moralke pripises..tamtie hrozy..ako vrazdenie..etc a bohorovne podas fakt o spine v rodinach ..kde sa moralka cti Je len duchaplnost oponenta..ze ti metaforicky naznaci..zes mimo a nepovie Ti rovno..ze si dusevny kripel..ktorý nielen najde dovod na konflikt mimo temu..ale ako argument pouzije aj urazlive nepodlozene fakty..ako istú realitu cudzich ludí...Ked uz niet coho sa chytit..mozme sa aj bluzky oponenta. Tam si citaj seba...Aka normalna je nemravnost..a tesne pred napadnutim mojej formy prejavu..uz aj vetché konare v podobe prehlasenia..ze ty neobhajujes ..ani mravnost..ani nemravnost..maju byt nejakym argumentacnym zachrannym lasom...Len sa ty pekne rochni vo svojom marazme..a v dusevnom nekomforte, ktory citis . T daj pokoj mojmu nazoru..ktory si aj ty sama oznacila za vyhraneny..lebo v dalsich tvojich prispevkoch uz stratil aj na vyhranenosti a nazor tiez uz chyba..ostali len bodky..a metafory...Ktore su nakoniec v tvojom podani najvacsim prehreskom v tejto diskusii......Neotravuj..

puklica13
28. sep 2018

@anabella111 aj zatlieskat ti mam?😂😂😂😂😂

beky1813
28. sep 2018

@puklica13 no a mas to 😂😂😂 na takuto osobu sa nechytas.
@anabella111 chapes rozdiel medzi nazorom, fanatizmom a nutenim svojej pravdy?

anabella111
28. sep 2018

Nie len mojej...😊....ale celeho mravneho sveta..Vy to dokazete rozpoznat?......😎

pallacinka29
28. sep 2018

@stanulienkat a este tu bude hrda sama na seba... mna by teda hanba fackala...

puklica13
28. sep 2018

@beky1813 ani nechcem 😂😂😂

alaguema
28. sep 2018

@anabella111 iba faktická pripomienka - psi sa nezberajú z ulíc a nekastrujú preto, lebo ich párenie je nemorálne, ale preto, že sa aby sa nekontrolovane nemnožili. Toľko na margo psov. Na margo morálky. Ak sa niekto pýta, či je morálne súložiť podobne ako tí psi, tak evidentne nemá potrebnú úroveň vedomia, aby to samostatne vyhodnotil, necíti to v sebe a v podstate je jedno, čo sa dozvie, lebo skôr či neskôr aj tak bude konať v súlade s tou svojou úrovňou vedomia. Morálka sa nedá naučiť. Človek sa s ňou rodí. Ako povedal Kant v svojom slávnom výroku. Tebe, mne a x ďalším ženám je to prirodzene cudzie, nedali by sa na to, odpudzuje ich to. Nikto nám to nemusel vštepovať, takto to proste máme. S kým to koketuje, ten má slobodnú vôľu rozhodnúť sa skúsiť. Dobrovoľne, po 18-tke - absolútne neriešim. Všetko čo tu je, tu má opodstatnenie.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
puklica13
28. sep 2018

@lenkakravcova nic take netvrdim..

anabella111
28. sep 2018

@alaguema ...ono..podavas to exaktne..a preto to znie vierohodne...Som nadsencom behavioralizmu..ktory povazujem za realnejsi..ako pohlad ospravedlnujuci vrodenu danost a dosledky z nej vyplyvajuce..Co by som bez zleho svedomia dokazala aplikovat leda do zivota zvierat..Moralka je na jednej strane vrodeny jemnocit pre veci ludske a rovnako je vychovou vstepovana..smerovana..A je zavisla od rozhodnutia. Ochrana moralky predpoklada nazor..Tolerancia amoralnosti je neuvazene konanie v ramci buducnosti spolocnosti. Je to latentna podpora zla..pod ruskom slova Tolerancia..kde ide len o nemohucnost..a nezvazenie nasledkov...ktore maju realne negativny dopad pre spolocnost..Z nemravnosti vzide len dalsia nemravnost..ktora vzhladom k skusenosti ma vacsinou roztiazny charakter..Jednu chvilu tolerujeme..druhu chvilu sme prisli o zakladne principy..ktore su faktorom udrzania zdravej spolocnosti..Homosexualne rodicovstvo -verzus tradicne..ktore ma dokaz o normalnosti v moznosti reprodukcie..dalej pedofilia..ktora je uz vo svete predkladana na uzakonenie..ako norma..nie..ako deviacia...etc..Kde su hranice?..Vo freudovych knihach..kde na uznanie ludskosti chyba aspekt rozumu a rozhodovania?.....O psikoch snad nemusim...Kym nie su uhajene hranice moralky..tak psiky vydrzia aj neocipovane..Lebo boli presne pouzite na ukazku toho..ze toleranciou uchylností a nemravnosti je napadany niekolko tisicrocny zakladny pilier nutnej slusnosti skrz pretrvanie hodnot....v dnesnej dobe menej podstatny..ako nezdravy a neprirodzeny vztah ku zvieratam..ako hodnote nad ludsku hodnotu...

siska1313
28. sep 2018

@ostorha presne, podľa mňa píše @anabella111 absolútne zrozumiteľne a nechápem, ako môžu tie bodky vadiť pri čítaní a porozumení, ale tak všetci sme nejakí...(bacha, tri bodky😉)..k veci. Morálku zakladatelky hodnotiť nejdem, to sama spraví aj bezo mňa. Ale do podobnej sprostosti by som rozhodne nešla, neriskovala fungujúci vzťah (ak u zakladatelky taký je) a svoje zdravie, úctu. Toto je na rozhovor s manželom, nie diskusiu na mk.

alaguema
28. sep 2018

@lenkakravcova ale ak sa bude jeden cítiť ukrivdený, alebo bude žiarliť, tak to bude len následok jeho vlastného slobodného rozhodnutia, na základe ktorého, má (mal by), svoje rozhodnutie prehodnotiť, čo mu dáva šancu rásť a dozrievať. Ublížil jedine sám sebe. Ty máš právo jeho skutok odsúdiť a on má právo nebrať tvoj názor vôbec do úvahy. Vzrušujete sa tu nad grupákmi, do ktorých idú ľudia dobrovoľne a s obojstranným súhlasom a pritom je oveľa horšie (z môjho pohľadu) to, že denne dochádza k neverám - tým skutočným, teda pri ktorých o tom jeden nevie, len preto, že ľudia si nevedia vo vzťahu vybudovať skutočnú intimitu. X žien tu bolo, ktoré sa tu strašne naparujú, akých majú charakterných mužov, ktorí by nikdy...a akí sú morálni a zásadoví...Netvrdím, že takí nie sú. Ale je veľmi odvážne hovoriť za iného človeka, keď dnešným štandardom je vlastne to, že o svojich najintímnejších pocitoch ľudia obvykle nehovoria. A to vyplýva z mojich empirických poznatkov z praxe.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
anabella111
28. sep 2018

@alaguema ...ale mat trinastu komnatu ..ako privatne tabu..je prirodzene..Tak ako je cloveku prirodzene rozhodnut sa pre dobro..alebo zlo...Mas tendenciu ospravedlnit uchylnost v myslienke absencie rozumu, ktory je prave ten zasadny v odlisnosti cloveka od zvierat..Na moje pomyselne tuzby nema nikto okrem mna pravo...Na moje slusne spravanie ma pravo cela spolocnost.

alaguema
28. sep 2018

@anabella111 ok, poďme k reálnym riešeniam. Ako chceš ty osobne vplývať na to, čo robí iný človek, pokiaľ to nie je človek, ktorý by bol pod tvojim priamym vplyvom, ako tvoje deti, ktoré v duchu vlastných zásad vychovávaš (a ani to sa nemusí podariť, že tie tvoje zásady príjmu) prípadne ľudia, ktorí ťa uznávajú ako múdreho človeka - a prídu si po radu? Budeš kázať na uliciach? To tu už bolo. Tak dobre - na sociálnych sieťach - čo reálne robíš. Ale s akým efektom? Morálka, prikázania, cirkvi a náboženstvá a učenia, ktorých sa ľudstvo mohlo chytiť, sú tu celé tisícročia a časť ľudstva sa napriek tomu necháva viesť pudmi. Nemusím to schvaľovať a nemusím to odsudzovať. Môžem to prijať ako súčasť tohto priestoru a času a veriť, že je to súčasť evolúcie tej ktorej duše bez toho, aby ma niekto označil za ľahostajnú bytosť latentne podporujúcu zlo. Vo výsledku je to len kopec zybtočného odsudzovania (ľudí, alebo skutkov), ktorého efekt je nula celá nič. Hlad po intimite, po skutočnom dotýkaní sa jeden druhého vedie ľudí do absurdných experimentov. Dnešný človek má minimálny kontakt so svojim telom. Nerozumie mu a nerozumie sebe. Len láskavosťou k sebe a k iným a kultivovaním techník, ktoré s tým priamo súvisia, sa dá posunúť k niečomu pozitívnemu.

alaguema
28. sep 2018

@anabella111 v komente 13:09 si úplne odišla od pointy, alebo ju nepoňala vôbec. Nič a nikoho neospravedlňujem - prečo by som to robila. Nemám ani potrebu, ani dôvod. A nehovorím o nedostatku rozumu preboha...Ale o úrovni vedomia - určite si si všimla, že ju máme rôznu a hovorím o tom, čomu sa ľuďom v dnešnej dobe nedostáva. Napriek všetkej otvorenosti, ktorá tu vládne ohľadom otázok sexu, je tu totálna tma ohľadom intimity, dotykov, tela ako takého a to opäť paradoxne v kontraste s kultom tela, ktorý to celé len ešte viac domrvil. Nuž, zaujímavá debata, ale musím do práce 😉

0silvia0
28. sep 2018

@alaguema máš pravdu v mnohých veciach, ale napríklad zakladateľka témy si potrebuje upratať svoj postoj a nevie na ktorú stranu sa postaviť. Za? Proti? Z množstva diskutujúcich ju určite niečo osloví a možno posunie bližšie k tomu jej postoju, ktorý nemá zatiaľ až taký vyhranený, ale potrebuje ho zaujať. Ono aj keď niekto ide do takýchto vecí "dobrovoľne", nevie dopredu posúdiť, čo reálna skúsenosť s ním urobí, čiže vágne vyjadrenie alebo rada typu " urob ako to cítiš, rob ako myslíš, je to tvoja voľba" ju pravdepodobne nikam neposunie. Áno, každá duša má svoj vývoj a musí si prejsť nejakými stupňami uvedomenia si/vedomia, ale tá duša podľa mňa aj tak intuitívne cíti, k čomu sa má prikloniť a čo už je pre ňu cez čiaru. Ak sa aj predsa odhodlá na podobný "nemorálny" experiment, ktorý si myslí, že "dobrovoľne" podstúpila a ďalšie roky sa ho bude snažiť z hlavy vygumovať, nebola na to pripravená. Ide o to, upozorniť na to, čo takýto experiment môže spôsobiť a myslím, že na toto je táto debata vhodná. Rozhodnúť sa, či dám príležitosť zvedavosti, živočíšnosti, uvoľneniu morálky a ukojeniu svojich pudov alebo si zachovám morálnu čistotu, vzťahovú čistotu a čistotu duše. Je fajn mať pevný postoj a nemusieť riešiť takéto dilemy, ale samozrejme rozhodnutie je na zakladateľke.

alexmikoova
autor
28. sep 2018

Takze dievcence. Nepovedala som ani slovo o tom že budem rozťahovať nohy každému kto pôjde okolo. To sú len Vaše domnienky, ktoré ste si vytvorili fantáziou, ktorá je už z toho Vášho sociálneho života vybičovaná na maximum. Ako tu už niektorá pisala, zrejme prostredníctvom tejto siete schadzate dole z tých vašich pomyselných vrchov a lesov. Reálne som dostala odpovede aj od Vás a aj do súkromných sprav. Vaše fanatické moralizovanie ala kázeň z kostola ani nečítam na to môžem ísť do kostola. Opakujem nikde! Ale nikde som nepísala o grupaku a o striedaní partnerov. Veľa z Vás sa tu vyjadruje aj o veciach o ktorých nič nevie a nemá žiadne skusenosti, iba domnienky. Keďže som si pýtala radu, tak som predpokladala, že niektoré vedia aj o com rozprávajú. Tie ktoré odpovedali k veci odpovedali totožné odpovede. A pýtala som sa aj dnes dotyčnej čo nás tam pozvala ( susedka ) ktorá ma ubezpečila že ani oni si nestriedaju partnerov. Práve naopak je to asi 50/50 že niektorý sa len zabávajú a pozerajú sa. O morálnosti zúčastnených sa ani nemusíme rozprávať, pretože on je jeden z ľudí ktorý je veľmi šľachetný k svojmu okoliu. (Pracuje ako chirurg v Ba) bližšie informácie samozrejme uvádzať nebudem. Len chcem povedať že operoval 12 ročného chlapca bez nároku na honorár. A áno, aj taky človek ma svoje potreby a myslím si že týmto neškodné, nakoľko neubližuje svojmu okoliu, ktoré to ani nevie.

anabella111
28. sep 2018

@alaguema ....morálnym a mravnym zivotom..a sirenim povedomia o moralke a mravnosti..ako skutkom..tak slovom..Skutok je viditelny a tym padom ..verbalna mravouka straca na vyzname...A naozaj staci ..len zaujat stanovisko vyrokom..: Marazmus netolerujem..Kazdy to vidi v pokoji a mravnosti mojej rodiny..Tu je situacia iná..autorka sa pyta...ci si myslime..ze je to moralne..alebo uz cez hranice..Kedze skutkovy stav je mozny preniest len cez slova..a argument moralnosti uz z principu musi ,,smrdiet " moralizovanim..tak tu mas vysledok..Slovny suboj dvoch brehov..medzi ktorymi nieje nic..len tazka pomyselna hranica..Tolerancia uchylnosti -nie je neutralnym postojom...Ja osobne som otazku..co si o tom myslim..a nacrt prevencie tohoto deviantneho spravania podala z mojho hladiska ..uz ucelene...Po tento moj prispevok vsak nezaznelo jedno.....Závazny argument..preco je tato praktika prijatelna....a to si v ramci tolerancie nazoru..rada precitam.....

beky1813
28. sep 2018

@anabella111 pozri, odjakziva boli rozne sexualne preferencie, niekomu staci misionar potme raz za mesiac, niekto potrebu hrat ulohy, skusat nove hranice a niekomu zase vyhovuje sadomaso, swinget, grupak a podobne. Pokial je to na dobrovolnej baze, prevo maju ludia tendenciu taketo spravanie odsudzovat, povazovat za uchylne, zle? Preco by ten clovek mal byt automaticky povazovany za zleho cloveka, ktoreho sa treba stitit, plut pred nohy? Co ti taky clovek sposobi, ked pojde na taku party? Kazdy clovek povazuje za moralne a nemoralne nieco ine. Niekomu vadi uz aj oralny sex a striedanie poloh.

zuzkaz91
28. sep 2018

@alexmikoova no hnus,toto tu riešiť.fuj

stanulienkat
28. sep 2018

@puklica13 co splietas o fanatizme stale?? Ja nie som veriaca. Na to,aby si mala moralku a charakter netreba byt fanaticky. Tebe ked dochadzaju argumenty ,tak vies len agresivne a primitivne utocit.

stanulienkat
28. sep 2018

@alaguema ty co splietas?? Clovek,ze ma minimalny kontakt so svojim telom a nerozumie sam sebe? Kde na to chodis? Mala by si pisat basne. Sex bol vzdy intimna zalezitost . Svet je v dnesnom svete presexualizovany

stanulienkat
28. sep 2018

@beky1813 myslim,ze ona pravdu nikomu nenuti. V tejto otazke je pravda len 1!!! Len devky lahkych mravov to nedokazu pochopit.

alexmikoova
autor
28. sep 2018

@zuzkaz91 nemusíte to citat. Je demokracia, nie komunizmus