icon

Nová vláda - ako to prežiť?

10. okt 2023

vsetci ludia dobrej vole, ako sa budete snazit udrzat mentalne zdravie pri novej vlade? ako sa da zmierit s tym, ze minimalne dalsie 4 roky sa tu bude krivit pravo, rozkradat, rozhadzovat a ze to tu bude vsetko moralne aj ekonomicky degradovat? uplne zabite 4 roky, dalsie dva kroky dozadu po malom kroku dopredu, opice uz toto maju davno za sebou... ja fakt neviem, ci ma clovek radsej kaslat na veci verejne... poradte. a nie, na nejaky "alternativny nazor" naozaj nie som zvedava, to uz aj algroritmy socialnych sieti pochopili, ze mi nemaju ponukat somariny.

viestta
11. okt 2023

@danyelia strpcovat si mohol odpustit, ale ulohou opozicie je kontrolovat a sledovat kroky vlady. Tak ako je to ulohou novinarov a aj radoveho obcana.

mima1608
11. okt 2023

@danyelia Šimečka mi príde ako Matovič 2. Ešte nie je na tom AŽ tak zle ako trnavský blázon, ale smeruje tam rýchlosťou blesku. Len sa tak triasol dostať sa ku korytu, ťažko sa mu znáša prehra.

danyelia
11. okt 2023

@viestta Tak to áno, no stačí si pozrieť jeho vyjadrenia na tlačovke po ohlásení novej koalície...aký bol urazený a útočný smerom k Hlasu, vyjadroval sa priam až výhražným tónom, no tento pán Šimečka ešte na veľkého politika nedozrel...

fineta
11. okt 2023

@danyelia a ktovie či aj dozrie 🤔😁

lenka_vi1
11. okt 2023

@martinka13 naozaj som sa na tvojom príspevku dobre pobavila

danyelia
11. okt 2023

@mima1608 Presne tak, Fico ani poriadne nezačal oficiálne rokovania a tento nevyzretý politik Šimečka už skladal štvorkoalíciu 😁 A tie odkazy a ponuky cez FB a tlačovky, takto sa predsa seriózne nerokuje. A potom to jeho vyplakávanie , že sa to nepodarilo, no ako taký malý chlapec...

danyelia
11. okt 2023

@hiro Vraj Ministerstvo športu a cestovného ruchu, niekde som to čítala 🤔

mima1608
11. okt 2023

@viestta opozícia má byť aj nápomocná, pokiaľ ide o dobré opatrenia, ktoré sú nápomocné občanom. Potom, okrem podpory pre ľudí prospešných opatrení má byť kritikom a kontrolórom vlády a vládnej koalície. Takéto nenávistné komentáre nie sú hodné kultivovaného politika, a tým sa len zaškatuľkoval do tej istej kategórie ako Fico, Matovič, Heger a spol.

mima1608
11. okt 2023

@danyelia ja plne súhlasím s videom, čo vydal Pelle, kde vysvetlil prečo Smer/SNS áno a PS nie. S nimi by to nikam neviedlo - akurát k ďalším predčasným voľbám. Partička amatérov.

viestta
11. okt 2023

@mima1608 nikde netvrdim, ze to ma byt inac, ale opozicia je aj tou brzdou, ktora hamuje koaliciu pri nezmyselnych rieseniach. A ked uz sme u nenavistnych komentaroch, tak nas buduci pan premier je v tom prebornik, ten uz prekonal aj Meciara a ten bol riadna kategoria. Simecka ma este sancu ist civilizovanym smerom, u Hranola to nepojde uz nikdy.

mima1608
11. okt 2023

@viestta no veď som ho aj zaradila na jeden zoznam s Ficom. Keď už takto začína, čo bude robiť o 10-15 rokov? V budúcnosti v koalícii mu niekto nevyjde v ústrety, tak sa buchne o zem? Toto fakt nie. Takéto správanie patrí nanajvýš do škôlky.

janinah
11. okt 2023

@andreakotesova sami odborníci ...Bože.zavaruj...

peendyi
11. okt 2023

@mima1608 prosim Ta to myslis vazne tie bludy co tu pises? Fico so svojim spravanim je podla teba OK? Pozerala si predvolebne debaty ako vystupoval Simecka? je na jeho vystupovani vidiet, ze v Europskom parlamente sa chovaju politici trocha na inej urovni.Skoda ze tam neostal, nevykaslal sa na hlupu slovac a mohol si brat krasny poslanecky plat v EP.

kuki13
11. okt 2023

ja som zatial na to neprisla ako, je mi na vracanie uz len pri pomysleni na predpokladanych novych a staronovych ministrov Taraba, Kuffa, Kalinak ...
Desi ma tato orbano-grecka cesta, smer bankrot a autokracia.

poppy22
11. okt 2023

prezili sme matovica a jeho sialene besnenie...niektori ste asi zabudli...takze mna uz fico nemoze rozhodit, ani keby sa naklonoval a obsadil vsetky posty v state...navyse aj jemu pribudli roky a je mu jasne viac veci,ze co si moze a nemoze dovolit...pelle ho bude kontrolovat a brzdit, lebo petko ma ambicie aj do buducna...kde beries istotu,ze to tu bude degradovat?!?...keby bolo ps tak sme do pol roka na urovni svajcu?...alebo zrazu na svk by bolo vsetko ziarivejsie?...aby si nebola prekvapena...tuto hysteriu nechapem...obzvlast,ked nevieme s istotou kedy kde co urobil...rozhodne najhorsie obdobia v dejinach slovenska boli-matovic,potom meciar..a az za nimi fico....doteraz sme neutiekli,tak preco teraz,ked je navyse zvysok sveta tiez dobre v rit*...berte vladu z lepsej stranky-ziadny madar, ani fasista, ani sialeny trnavcan...inak- to co robi ps s ludmi,ako v nich vyvolava strach by vo vztahoch bolo oznacovane ako toxicke...

danyelia
11. okt 2023

Ešte mi tak napadlo, či všetci tí voliči, ktorí obhajujú a podporujú ,,štátnika,, Šimečku z PS aj čítali ich volebný program...Vypichnem len zopár slovných spojení a myšlienok z ich programu, pre ktoré sú pre mňa absolútne mimo zdravého rozumu - tehotné osoby, menštruujúce osoby (nie ženy?), povolenie interrupcií od 16 rokov bez súhlasu rodiča, zrušenie 6 mesačnej tzv.prestávky na interrupciu (,,osoba,, môže ísť na potrat aj 3x za pol roka...) zadarmo antikoncepcia od 16 rokov, manželstvá medzi rovnakým pohlavím, legalizácia drogy, sexuálna (+LGBTI výchova samozrejme) na školách... Toto je ten normálny a progresívny smer, ktorým máme ísť a viesť k tomu aj naše deti? 🙄

mima1608
11. okt 2023

@peendyi a ty aj čítaš alebo len tliachaš bludy na štýl tvojho vodcu? Kde som ja povedala, že Fico je ok?
A, áno, videla. A tie ma presvedčili, že Šimečka nie. Pri tretej diskusii som už dopredu vedela, čo na ktorú otázku odpovie. Furt dookola mlel len tie svoje naučené frázy, ale reálne riešenia na konkrétne problémy nepredostrel ani raz.

mima1608
11. okt 2023

@danyelia tak rodičáky by skracovali, 13te dôchodky rušili, ale skladať sa sopliakom na antikoncepciu a potraty, na to by už v štátnej kase bolo. Ja som ich program, priznám sa, nedočítala do konca, lebo to bola len kôpka nezmyslov.

viestta
11. okt 2023

@danyelia ano, citala som. Program ako taky zly nemali, s niektorymi vecami som sa nestotoznila. Ja polozim otazku inac: Ci ti co ich tak zatracuju ten program citali, ci ten svoj postoj mali len "z pocutia a na odporucanie"

danyelia
11. okt 2023

@peendyi Ahaa, takže tá časť, ktorá nevolila súdruha Šimečku je hlúpa slovač? Hlavne že vy všetci ste tí slušní a demokratickí občania, ktorí ako liberáli nemajú problém rešpektovať aj iný názor, či? 🤗 Písala som príspevok, prečo PS určite niee, to radšej mohol šéf PS-ka ostať v EP a brať plat tam, to máš zase pravdu, asi by tam bol užitočnejší...

andreakotesova
11. okt 2023

@poppy22 si si istá...?

peendyi
11. okt 2023

@danyelia hlupa slovac je ta, ktora voli toho isteho politika, ktory tu za poslednych 15 rokov 12 rokov vladol a Slovensko dotiahol tam kde teraz sme.Ak ste spokojne so zdravotnictvom, skolstvom, nevadi Vam korupcia na najvyssich miestach, najviac odsudenych politikov ci stranikov, nevadi Vam, ako sa vyjadruje o najvyssej hlave statu a este k tomu k zene, rozkradnute verejne financie atd.hm tak potom dobre, ze ste nevolili Simecku...

lenagawel
11. okt 2023

@lenka_vi1 presne 🤯🤯

danyelia
11. okt 2023

@viestta Neviem, či ten program všetci aj čítali, ja som si ho prečítala a zostala som zhrozená, hlavne z tých vecí, čo som už písala. Niektoré nápady by možno stáli za to, rozvinúť ich, ale tých ,,červených čiar,, aspoň pre mňa, je tam toľko, že až. A to ešte nespomínam tie tranzície a zmeny pohlavia bez operácii a podobné témy. Tá ich agenda ide mimo reálny život bežných ľudí na Slovensku, my ako spoločnosť na to nie sme pripravená...

danyelia
11. okt 2023

@peendyi Pripomeň mi prosím Ťa, kto tu vládol posledné 3 roky aj niečo...To bola tá super vláda, vďaka ktorej sme druhá najchudobnejšia krajina v EU? Tá, vďaka ktorej máme top zdravotníctvo aj školstvo? Ale jasné, zabudla som, lebo Fico, lebo Smer 🤭

peendyi
11. okt 2023

@danyelia pripomen mi prosim Ta,kdo vladol 12 rokov pred Matovicom...v tom case, ked ostatne krajiny prosperovali a robili si zasoby na horsie casy, tu sa safarilo a kradlo ako po nebohom..neviem preco Slovaci maju taku kratku pamat a do minulosti pozeraju len do ery Matovica.. mimochodom ak mas deti - kolko Ti pridala vlada smeru za ich posobenie par centov? a peniaze na deti od Matovica Ti nesmrdia?

sasa1983
11. okt 2023

@tramtada31 Borry budú platené za chvíľu. Myslím doplatky za skoršie termíny a asi VšZP a dôvera..čo je aj spravodlivé. Kto jednoducho nebude peňaženka mať, nebude mať takú zdravotnú starostlivosť. Mali by sa konečne spraviť platby do zdravotníctva, ako je v USA, čo sa poistenia týka.

danyelia
11. okt 2023

@peendyi Mám 4 deti, na ktoré mi Matovičova vláda veľkodušne jednou rukou pridala, no vzápätí tou druhou zobrala toľko, že sa cítim viac ,,chudobná,, ako za vlády Smeru, ktorý mi síce toľko € nepridal, no nebola taká vysoká inflácia, ceny potravín, energií, niekoľkonásobne vyššie poplatky v škôlke, drahota - vtedy som si € dokázala aj ušetriť, no teraz, pri tých zvyšujúcich sa nákladoch všetkého, by som ostala akurát tak s holým zadkom na materskej, keby som bola sama, Ty to nevnímaš aj z toho pohľadu?

viestta
11. okt 2023

@danyelia dovolim si pripomenut, ze Ficove vlady za 12 rokov nedokazali ani tie blbe razcich zburat, nie to aby postavili koncovu nemocnicu pre celu SR. Preco sa za Ficovej vlady nakupovali pristroje cez spriaznene sprostredkovatelske firmy a nie priamo od vyrobcov. Preco jedno CT stalo tolko, za co sukromny poskytovatel ZS kupil do svojich nemocnic tri? Presne tie CTcka, ktore potom pocas pandemie chybali a chybaju dodnes, a pacienti cakaju mesiace na termin alebo kvoli jednemu polhodinovemu vysetreniu cestuju hore, dole po republike, pretoze inac by sa ani nedockali urcenia diagnozy.

mima1608
11. okt 2023

@danyelia presne toto vždy hovorím aj ja. Fico nám toľko nepridal, ale bola stabilita. Za jeho vlády som ušetrila, a to sme žili v podnájme s mužom. Teraz sme vo vlastnom, muž zarába o zopár stovák viac a len tak-tak vyjdeme, ak prídu nečakané výdavky, tak ich hradíme z tých úspor, čo sme si urobili za Smeru. A to nehovorím napríklad o mojich starých rodičoch - dedko makal od mlada na stavbách, staval sídliská, verejné budovy, obchodné centrá a teraz s babkou ledva vyžijú (až tak, že teta sa k ním musela nasťahovať aby im pomohla s réžiou, lebo každý mesiac boli 200 eur v mínuse). A predtým to tiež zvládali.

A kým niekto vytiahne Covid a vojnu - to zasiahlo aj iné krajiny, nie len nás. Akurát tie iné krajiny si upratali priority, zatiaľ čo u nás sa masovo testovalo, a to testami, ktorými by Sulík netestoval ani psa, firma Matovičovej ženy ich nakupovala za pár centov a štátu ich predávala bez mála za 5 eur, mali sme tu šialenú očkovaciu lotériu a takto by som mohla pokračovať. V Nemecku majú trojnásobné platy oproti nám a polovičné ceny, detto v Rakúsku a iných západných krajinách. Vládli nám tu blázni bez skúseností, ktorí všetko riešili cez sociálne siete a odkazovaním si cez médiá. A Šimečka sa po voľbách vydal tou istou cestou. Skladal koalíciu bez poverenia a hašteril sa s profesionálnymi povalačmi vlád - SASKOU. Akú životnosť by taká koalícia zasa mala? Myslím, že kratšiu ako tá s Matovičom a neskôr Hegerom na čele.