icon

"Oblbováky" výrobcov a predajcov

boise
25. nov 2011

Ahojte maminy. Zakladám túto tému, aby sme si navzájom vymenilii skúsenosti, kto ako naletel akému obchodníkovi, aby sa ostatné vyvarovali rovnakej chyby ako my. Prípadne sem vkladajte "akcie", ktoré akciami ani nie sú, pretože sa to dá v takej alebo nižšej cene kúpiť niekde inde...Aby to nebolo len negatívne, kľudne vložte aj niečo, čo sa naozaj oplatí a oboznámte o tom čo najviac maminiek, keďže doba je hnusná a človek počíta každý cent 😉

Pred týždňom som objednala synovi na narodeniny knihu "Moja druhá knižka" ( http://www.littera.sk/index.php?action=obchod&s... ). Keďže máme doma knihy Moja prvá knižka a Moja prvá knižka- slová ( http://www.knihypredeti.eu/kategoria/knihy-pre-... ), potešila som sa a objednala ju. Dve predošlé knihy sú totiž super, a malému sa veľmi páčia. Včera ma však skoro porazilo, pretože kniha ktorá mi došla je navlas rovnaká tej, ktorú už máme - Moja prvá knižka- slová. Akurát vymenili "obal" a zmenili popis ku knihe. Takže knihomilné maminy, ak natrafíte na túto knihu a budete rovnako nadšené novinkou v našich kníhkupectvách, nedajte sa pomýliť, možno ju už máte doma, len v inom vydaní... 😅

sisaha
25. nov 2011

nam sa stalo zrovna pred tyzdnom, ze sme boli na kave s priatelom. Pri plateni podal casnikovi 10 eur a platit sa malo nieco cez 4 eura. A kedze priatel medzitym pocital hotovost co mu v penazenke ostala, tak mily casnik mu vydal ako z 5 eurovky a rychlo zmizol. Priatel si to hned uvedomil a siel za nim, ze mu dal predsa 10 eurovku. On miesto ospravedlnenia, otvoril buksu a vratil 5 eur, bez nejakeho pardon...nechapem, ako moze niekto takto trapne skusat niekoho okradnut..

sisaha
25. nov 2011

@anicka1981 aha, ok, nepochopila som to asi, lebo si pisala, ze ti na blocek vydala 2,90 e.

anicka1981
25. nov 2011

@nibiru no my mame taky odopinaci, odopinaju sa papucky aj rukavicky, a ma hunatu kapucnu , no len problem je, ze maly ma 5 mesiacov, a ja som zobrala, ze vatsi, 6-9 mesiacov, a je mu akurat, tak budem rada, ked vychodime tuto zimu, 😀

anicka1981
25. nov 2011

@sisaha tak som sa pomilila, pardon 😉 uz je neskoro na matematiku 🙂, cakam kym maly sa zobudi na papanie, a idem spat 😀

nibiru
25. nov 2011

@anicka1981 mi sme mali minuli rok tak su velmi podobne mala je julova a v pohode sme vynosili akurat do jary a to mala v 5m .8,5kg 😀tiez to boli 74-velkost

sisaha
25. nov 2011

a s tym pokazenym masom....viackrat sa mi stalo, ze maso smrdelo z hypernovy. Lenze ja uz nikdy blok nemam, lebo maso hned po kupe strcim do mraznicky a vytiahnem ked idem varit...A to nie je ani zlacnene a par dni do spotreby...Som sa zaprisahala uz 2x, ze tam nekupim ani prasaciu paprču a aj treti krat som sa nechala oblbnut, ze ved vyzera dobre a nemusim k masiarovi...A vzdy to bolo maso, co bolo balene. Ale uz tak nekupim..vzdy len pultovy predaj..

anicka1981
25. nov 2011

@nibiru no to sme na tom rovnako 🙂)), moj je junovy, a ma uz 8,2kg,

monika15
26. nov 2011

@mandragora22

monitor angel 🙂

monika15
26. nov 2011

@nibiru
monitor dychu Angel care

strihalka
26. nov 2011

skoda ze se tato tema zvrhla pouze na potravinove retezce...urcite by se sikli aj nejake jine stiznosti ohledne elektroniky pro maminky a deti,
..odsavacky, chuvicky, ci psana vzdalenost opravdu odpovida, ci jsou dostacujici, tak jak vyrobce slibuje...apodobne veci.
Mylsim ze o potravinovych retecich je tu dost a kazdy vime jak to chodi, jen hloupi snad nevedi...treba nekupovat maso ani uzeniny v tescu a pod, kde vam to chodi napred a salamy se pred vami otaceji vzda 😀, tak jako hracky vyrobce tesco bych diteti v zivote nekoupila, nikdy si nejsem jista kvalitou a obsahem skodlivych latek....
Posledni dobou uvazujem o vyrazeni z hypermarketu z mysli a nakupovat jen na trzisti, internete u daneho vyrobce , nebo na terasach ve starych klasickych obchudkach:D

boise
autor
26. nov 2011

@monika15 vsak to je tema na to, nech sa tu kazdy vykrici, ja nechcem nikoho opravovat, ani otacat, len upozornit ostatne maminy, nech si daju pozor...cielom temy nie je zmenit svet 😉 ludia su rozni, zmenit sa nedaju, jedine co mozme robit, je dat si na nich pozor 😉

boise
autor
26. nov 2011

@strihalka no moj prvy prispevok bol o knihe, tiez som cakala, ze sa poupozornujeme aj na webshopy atd, ale tema je este mlada, dajme jej cas 😉

monika15
26. nov 2011

@boise
ja viem, ale si myslim ze aj to je pomoc mamam co nemaju prehlad v cenach....
napr, ako aj ja, som mimo sk, a uz som parkrat skoro naskocila a este ze mamina hned hovoirla ze
v lidl je 3 euro a tu ze 8 euro.....
tak asi tak 🙂)))))

monika15
26. nov 2011

@boise
a este dodam ze sme zeny, a mali by sme si pomahat a nie tu zavidiet a zarabat nad tymi co si to nemozu kupit v obchode.... !!!!!!!! ked chce niekto zarobit tak nech to vyvesi na Ebay a tam nech da....

boise
autor
26. nov 2011

@monika15 no len s tym tazko nieco urobime, to je o svedomi kazdej z nas...jedine napisat ze kto take nieco predava a upozornit, nech od toho nekupuje, ale na to je tu tusim uz zalozena tema

monika15
26. nov 2011

@boise
heeej, tak to budem robit...... 🙂
po nociach ked neviem spat tak vzdy kukam horedole tak to tam budem davat.... 🙂))

nibiru
26. nov 2011

@strihalka no u nas na trhu mas len malo domacich predajcou vetcinou su to tovary dovezene z velkoskladou tak ako v retazcoch ale ked je sezona mi tiez chodime na zeleninu na trh mame ho za domom.

katrinka8
26. nov 2011

Baby, ja sa zase vzdy pohorsim v Tescu, ked vidim, ze za sanky chcu 70€, pricom my sme ich v Polsku na trhu kupili za 25€ aj s operadlom! 😠

maggie59
27. nov 2011

mne sa zase stalo v kauflande, že počas nákupu vyhlasovali akcie na zelenine, tak som sa vrátila kupit karfiol za 0,39E. Nablokovali ho normálne za beznu cenu a ked som sa bola stazovat na info, teda nielen ja aj ostatní, tak ta pracovnicka tvrdila ze ona nic nevyhlasovala a urobila z nas blbcov co si vymyslame. Ked som potom podala staznost, tak mi od vedúceho prisla odpoved, ze karfiol sice bol v akcii ale iba par kusov!!!! a že kym som stihla prist na pokladnu tak sa cena uz vrátila na pôvodnu.Takze to bola nejaka super 5 minutova akcia. Dobre co? Ako keby to bolo cez pol zemegule k pokladnam. To podotykam, že sme uz mali vsetko nakupene a po ten karfiol sme sa vrátili a isli rovno na poklane.

sisaha
27. nov 2011

@maggie59 tak vtedy by som im to vratila pekne na pult a ziadala vratit peniaze..Mne sa inak taketo nieco nestalo, vzdy ta cena platila co bola vyhlasena a ja osobne by som trvala na tom, ze ta akcia mala byt aj cez rozhlas odvolana ak uz bola po 5 minutach zrusena.

estterka
27. nov 2011

@nibiru presne toto som ja cumela,ked sme boli pred letom na slovensku a pytala som sa aku chemiu pouzivaju na zeleninu a ti ludia na trhu netusili a led povedali,ze oni to nepestuju,tak som nechapala. u nas totiz mame trh raz do tyzdna v meste a su tam velkym pravidla,ze kazdy moze predavat len to co si sam dopestuje. tak mi to pride spravne. a plus mas moznost sa ist kazdemu pozriet na farmu,teda tym,co maju vypisane,ze maju bio zeleninu -sami to navrhnu a aj sme sa boli pozriet na niektorych. lebo ta zelenina na trhu na slovensku a v tescu,je pardon,taka ista plna chemie. to na tom vidno a take napr. rajciny-musia vonat,aj paprika a to nema ziadnu chut..

lin123
27. nov 2011

Ahojte.
My nakupujeme masove vyrobky vylucne len v masiarstve, majonezove salaty mame radi a osvecdili sa nam prave tie z Terna/Jednoty. Sledujeme vyrobcu pri vyrobkov, aby sme zbytocne neplatili za obal, ktory aj tak vyhodime ako je to napr. pri smotanvych jogurtoch CBA-Zvolensky, alebo DRU tycinky v Terne maju za vybornu cenu ale pod inym nazvom, ked si vsimnete vyrobcu su to DRU tycinky, ktore v inom obale predavaju o nieco drahsie atd.
Som velmi sklamana z web obchodu Mall. Kupovala som od nich mop za 24 eur - bežna cena, o par dni na to mali nan akciu - mop za 24 eur povodna cena 44 alebo tak nejak. Odvtedy od nich nic nekupujem.

boise
autor
28. nov 2011

ja len tak na okraj...mimo predajcov... za posledny tyzden mi uz druhy krat dosla postou nenapadne pootvorena zasielka...najskor knihy, obalka roztrhnuta tak, aby sa dali precitat vsetky tituly...a dnes krabica, z boku stiahnuty papierovy obal, ale tam sa k obsahu nedopatrali..minuly rok mi tak pred vianocami nedosla zasielka s vopred zaplatenymi CD Zlatej brany...ze by to bolo bliziacimi sa vianocami a niekto si vybera predcasne darceky? 😠 😠 😠

lenocka23
28. nov 2011

@boise odporucam pri prevzati skontrolovat (ale to isto vies 😉 ) ak objednavas odniekial, kde mas vovnutri fakturu aj zoznam veci, odporucam priamo pri preberani otvorit a skontrolovat... ak nieco chyba, podat reklamaciu, ak nechyba, aspon trochu postrasis postu, ze sa len tak nedas... 😉

boise
autor
28. nov 2011

@lenocka23 jj, mam za sebou uz par reklamacii, posta je moja srdcovka 😀 😀 😀

sisaha
28. nov 2011

ja som bola minule reklamovat odideny mikrofon v mobile a predo mnou chcela jedna pani reklamovat očné tiene, ktoré boli vo vnútri rozmrvené na prášok... 😀. Tiene mala pol roka a chcela reklamovat, ze toto sa jej stalo...Predavacka ju zrušila, že jej to muselo padnut na zem, lebo sami od seba sa takto nerozsypu...Ta pani potom sklamana odisla, ale ja som nevychadzala z udivu, ze este aj toto niekto chce po pol roku reklamovat... 😕 . Mne sa raz tiez tak rozsypali tiene..., ale predtym mi rachli na zem 😀

mandragora22
28. nov 2011

@sisaha citujem ta, aby bolo jasne, o com pisem: Pri plateni podal casnikovi 10 eur a platit sa malo nieco cez 4 eura. A kedze priatel medzitym pocital hotovost co mu v penazenke ostala, tak mily casnik mu vydal ako z 5 eurovky a rychlo zmizol. Priatel si to hned uvedomil a siel za nim, ze mu dal predsa 10 eurovku. On miesto ospravedlnenia, otvoril buksu a vratil 5 eur, bez nejakeho pardon

nam sa stal uplne podobny pripad, platit sa malo okolo 2,80 a tiez vydala do 5 namiesto do 10 a tiez som kamosku poslala (ona platila) za casnickou, nech bezi, ze jej zle vydala, ani kamoska si dokonca neuvedomila, ze zaplatila desinou, myslela si, ze patkou, tak sla a bola uplne ohromena, ze casnicka bez slova vytiahla penazenku a dala jej 5 eur nazad 😠 😠

boise
autor
29. nov 2011

@mandragora22 @sisaha mohli by ste napisat podniky kde sa vam to stalo 😉 s tym vydavanim uzasnym...

mandragora22
29. nov 2011

@boise ahoj, no prave by som aj napisala, ale tento moj konkretny sa nachadzal v jednom z NC a asi pred 2 mesiacmi som si vsimla, ze je to zavrete uz a asi sa prestahovali. teraz je tam uz otvorena dalsia kaviaren. no ale fungovalo to tam uctyhodnych tusim 7-8 rokov, predpokladam, ze sa len odstahovali inam, lebo tam mali vzdy dost ludi.. ale nazov ti tym padom nepoviem, nikdy ma nenapadlo citat a pamatat si nazvy takych kaviarniciek nachadzajucich sa v NC 😉