icon

Obvinili ma z podvodu na základe IP adresy

16. nov 2019

Dobrý deň idem sa s vami poradiť mala som telefonovať v ktorom mi povedali,že podľa mojej IP adresy zistili moje telefónne číslo a,že som urobila podvod,že som predala kočík a neposlala ide o sumu 40€ a teraz ju vymáhajú odo mňa lebo,že to budú riešiť inak ale nie je to pravda neviem o Tom nič v živote som kočík nepredávala deti mám už veľké takže kočík už dávno nemám ako to mám riešiť? V telefóne mi povedali že pošlú políciu že to budú riešiť moja IP adresa...číslo účtu som sa pýtala na aké poslali no to s mojím vôbec nesedí ale IP adresa podľa ich slov áno ďakujem za všetky rady

korunka1
16. nov 2019

Nerieš IP adresu, ser na telefonat. Chytila si sa, presne toto oni chceli. Len im preboha nic neplat , nerozpravaj kde byvaš, ako sa volaš, ake maš cisli uctu a pod.

basullinka
16. nov 2019

Tak to je pekny blud pretoze ked som sa stala obetou isteho trestneho cinu tak policia ma kontaktovala z takeho divneho dlheho cisla, naviac sa mi vzdy predstavil policajt celym menom, povedal okrsok ci jak sa to vola. Naviac 40 eur je len priestupok, nie trestny cin, takze by ta nesli zavriet do vazenia pre 40 eur :D tretny cin je okolo 260 alebo tak nejak

malebiele
16. nov 2019

Jasne ze ti tak povedal lebo vedel ze sa vydesis lebo sa nevyznas a tym padom si ako obet idealna, kazdopadne tak ako pisu vyssie, 40eur by policajti neriesili hned a zrazu a este k tomu cez telefon? Mas doklad ze ti ziadne peniaze od neznameho cloveka neprisli, vie to dokladovat aj banka, tak sa nemas coho bat, a ak aj nahodou ti zajtra niekto zaklope, tak nech sa za prve preukaze sluzobnym cislom a za druhe kontaktuj policiu ty

autor
16. nov 2019

Tak zaoberám keďže ma to prekvapilo a vôbec som nevedela ako reagovať toto sa mi prvý krát stalo...

alexis617
16. nov 2019

Zablokuj si ich číslo a viac sa nestresuj keďže s tým kočíkom a účtom nemáš nič spoločné 😅

malebiele
16. nov 2019

Napis tu to telefonne cislo z ktoreho ti volali 😀

0silvia0
16. nov 2019

@malebiele vidis, treba to zadat do vyhladavaca, dobry napad...

autor
16. nov 2019

Toto číslo

kacusik69
16. nov 2019

skus si hodit cislo do googlu... mozno aj tam najdes odpoved... ale ako je vyssie spomenute, podla IP adresy ta neidentifikuju...

autor
16. nov 2019

Jasné že sa nemám čoho báť som čistá mám výpis účtu všetko ako dôkaz len ma prekvapil ten telefonát a s akou istotou že zajtra mi zaklope polícia lebo IP adresa priznám sa ani neviem poriadne čo to je😀
@kacusik69

malebiele
16. nov 2019

Tak google nehovori nic, ale neskúšala si na to cislo volat z nejakeho cudzieho cisla, z prace alebo neviem odkial ze kto sa ozve?

autor
16. nov 2019

@malebiele nie neskúšala...

basullinka
16. nov 2019

Policajti su to isto neni lebo oni maju vseobecnu predvolbu 09610.....

korunka1
16. nov 2019

Ani neskušaj. Ak vieš,že si nic nespravila, tak sa na to vy....
Ale toľko to riesis, že mi je jasné, ze ťa dostali a najradsej by si im zaplatila

gubiko
16. nov 2019

ani nevolaj. zavolaj zajtra na políciu, že ako máš postupovať. ináč ja by som sa tiež bála, aj keď reálne by mi nič nehrozilo a sto ľudí by mi to povedalo, aj moja hlava to vedela. ten pocit, že niekto ide na mňa týmto spôsobom je skrátka nepríjemný.

autor
16. nov 2019

@korunka1 som z toho v nemom úžase včera mi volali v práci som bola nebol čas riešiť to...a teraz mám čas a rozmýšľam nad tým vieš mám stabilnú prácu,deti manžela dobrý život som spokojná 🙂 a nechcem mať žiadne problémy ktoré by mi môj spokojný život narušili chápeš?

autor
16. nov 2019

@gubiko presne viem že nič mi nehrozí ale aj tak ma to zarazilo...mám sa dobre a ak to má niečo prekaziť samozrejme že má to trápi

kristina2412
16. nov 2019

Inak existuje stránka,kde ti podľa telefónneho cisla nájdu jeho majitela,sice stojí 2,50€ ale platíš len vtedy ak ho nájdu. Ja som raz tak hľadala a našli. Možno by to stálo za úvahu vedieť kto ťa obťažuje...

zirafienka
16. nov 2019

Katastrofa, ako sa podvodníci rozmáhajú. Verím, že to naruší nervovú sústavu, ale vôbec na to nereaguj. Ženy vyššie ti dobre radia.

korunka1
16. nov 2019

Snad neveris tomu, ze sa nejaky policajt v tomto nasom absurdistane, bude v nedelu a vo sviatok,trepat ku tebe a riesit ta pre 40€. A ako vie, kam ma ist? Dala si im adresu? Daj si poldeco a kukaj Bridget

kacusik69
16. nov 2019

cez Caller ID zistene ze by malo ist o nejakeho Jura

dopolbokaodrata
16. nov 2019

@kacusik69 to je názov operátora, ktorý sa volá Juro 😉

kacusik69
16. nov 2019

@dopolbokaodrata aha 🤣

kacusik69
16. nov 2019

@dopolbokaodrata to aj takeho mame? 😁

erikavesela
16. nov 2019

Zatial som celu diskusiu necitala, ale okrem policie a operatora nikto nevie podla ip zistit telefonne cislo, nehovoriac o tom, ze za 1 ip moze byt viac pristrojov, ako napr.vsetky mobilne telefony v domacnosti

milanm_
16. nov 2019

Polícia volá zo svoje siete ktorej prefix začína 0961xxxxxxxxxx. Prevolba 0909 je virtuálny operátor "Juro" . Dakto kto ta nemá rád ti robí zle z predplatenej karty...
Polície atď sa teda báť nemusíš. Naopak ak máš na to čas, podaj trestné oznámenie.
(odporúčam poslať poštou pretože znášať tie kyslé ksichty na obvodných oddeleniach to chce nervy...)

dopolbokaodrata
16. nov 2019

@kacusik69 evidentne áno 😀
0909 - Slovak Telekom (Juro) - pridelené čísla sú vo formáte 0909 1XX XXX až 0909 9XX XXX

tykat
16. nov 2019

Ohlásiť na polícii, mohli to skúsiť na viacerých tak nech im to hneď zatrhnu, kým niekto nenaleti. A keď ešte budú volať tak im povedz ze si to ohlasila, tak nech čakajú políciu aj oni.

kacusik69
16. nov 2019

@dopolbokaodrata zas som o nieco mudrejsia 😁

simsalabim
16. nov 2019

To ti z toho cisla volali 3x? Ci preco je vo vypise az tri razy?