Ochladí sa v septembri alebo prídu horúčavy?
Myslite, že sa v septembri ochladí alebo budú stále horúčavy? Keby bolo ako včera, tak to je mega (okolo 25)! Už si nepamätám, ako bolo minulý rok 😂🥲
@liv1 Tak vsetko ma svoje + aj -, ale nie je prirodzene aby bolo bez dazda stale 30+. Mne tiez vyhovuje,ze sa nemusim tolko obliekat...,ale na to staci aj 25, nemusi to byt 36 a zelen spalena. Mne napr.tiez robi taketo teplo a dusno velmi zle, toci sa mi hlava,ked sa co len trochu namaham. A tak pridem z roboty a ked si chcem ist zasportovat,tak musim do 18.30-19 cakat,kym zajde trochu slnko a da sa dychat a aj tak mam po par metroch premocene tricko. Zacina sa ale uz skor stmievat, takze uz aj na to mozem o chvilu zabudnut. Dcera je po mne a tiez jej byva v takej horucave na odpadnutie,ked sa namaha. Myslim,ze tych extremnych dni uz bolo dost a 20 stupnov v septembri bohato staci.
@lneviemmeno do septembra ďaleko na predpoveď. Ale globálne otepľovanie je fakt a kto ho spochybňuje je blb. Možno sa ochladí a možno príde aj studený front. Noci sú dlhšie dni kratšie, zem sa už tak nezahrieva v tejto oblasti. Okrem toho väčšina Slovenska je hornatá. Ja mám rád teplo a teplé počasie ale ak je už za polovicou augusta v noci cez 20 stupňov tak to nie je normálne. Až tento rok skutočne oceňujem klimatizáciu čo ma na ňu manželka pred 10 rokmi nahovorila. Hundral som že kvôli dvom trom týždňom za rok sa to nevyplatí. Tento rok šla od júna až doteraz.
@ivik4, až na to, že prší možno 20 dní do roka a toto svinstvo páli od júna do septembra. Na dážď si pofrflem, ked ho nemam rada a najneskor na druhý deň je po ňom. V tomto pluhavstve dostanem maximálne jeden - dva dni na nadýchnutie a pečie zas. Tretinu roka. Téma je, či sa ochladí a nie hláste sa nadšenci pečenia sa zaživa.
@lneviemmeno my si napríklad teraz užívame , že sa dá každý deň od mája sedieť do noci vonku , nočné kúpanie v bazéne, grilovacky, tento víkend tu máme kamarátov zo severu a tešia sa že môžu sedieť v noci len v tielku bez mikiny. V podstate horuco je od mája do konca septembra. Jediný problém ze vôbec u nás v NZ neprší, trávnik popraskany, zhoreny, ale zas v zime si vlhka užijeme dosť
@majka99999 veru najlepšie bolo v pol októbri jarmok v Štúrove letne šaty platenky a tyzden na to jarmok v Lv už v hrubej veste a topánkach
Mne ukazuje počasie že ešte v septembri bude medzi 30-35 stupňov.Uz by sa mohlo konečne ochladiť.Milujem jeseň,radšej občas zmoknut ako teraz každý deň topiť sa vo vlastnej šťave.
@lneviemmeno minulý rok v novembri som obzerala posledné maliny a kvitli mi ruze..Este september bol veľmi teplý a podľa mňa to bude tak aj tento rok.Aspon dúfam, že bude pekná slnečná jeseň
@ivik4 ja nechapem ktori ludia miluju horucavy a potenie a smrad a vecne byt unaveni a makat v praci kde mas 30 st tiez. lebo vsak nie kazdy ma klimu a rodinne domy z bazenami
bajdwej vdaka tomu drbnutemu teplu su vsade premnozene hmyzy, na co mam mat bazen, ked okolo mna vkuse lieta osy , domov vlietia muchy vsade same jklieste
takze zial ano prave to sychrave pocasie, aj dazd maju daky vyznam dokonca aj striedane rocnych obodbi ma vyznam, skoda ze uz namiesto 4 rocnych budeme mat zjavne len dve ale co uz.
september byvava teply ano, ale dufam ze naozaj nebudu 30tky.
babie leto je pekne aj pri 20 st.
a to ze v oktobri este bolo teplo, je uz naozaj na zamyslenie.
ak to takto bude pokracovat, lutujem dalsie generacie. nic dobre ich totizto necaka.
ziadne teplucko ale budu ine problemy.
vsimol si niekto ako klesaju hladiny vod? vodnych nadrzi? ( teraz nepisem o prietrziach a vyliatych dedinsky potokoch)
a este, vlastne prave kvoli tumto krasne teplucku mame silne burky, aj tornada a neviem ake ada...a takisto aj krupy...takze co je stale dobre na tomto horku?
burky byvavali ale neboli tak casto az tak nicive.
@bublinka1426 presne suhlasim! Nejde len o počasie ale aj o tie dopady na zem. Nie sú dobré takéto veľké horúčavy. Veď ako bolo v minulosti? Nikdy neboli takéto 35tky. Veď o pár rokov tu budú bežné už aj 40tky.. a čo potom v teplých krajinách? A zima? Veď sneh už takmer ani nie je, ak nepocitam sever. Som z BA, ale keď som bola malá tak bolo veľmi veľa snehu a teraz? Moje dieťa ho už možno ani nespozná a neužije si. Proste celé zle čo sa to s počasím deje..
@lneviemmeno presne :( aj v Ba sme mavali po kolena snehu, ako dieta sme mali sneh casto, brodili sme sa a bolo super. a nebolo tolko havede.

@lneviemmeno pises to akoby u nas na ladovom ,,severe" nebolo tolko stupnov jak kolko x na zapade. Zas si nemysli, tie teplotne rozdiely su teraz max 2stupne, niekedy ani to nie. V ZA tiez ,,skapiname" od tepla, akurat ze vela z nas si tie 2-3mesiace uziva . Ja nechapem ludi kt. Miluju nechutny dazd a sychravo ale zeby som sa nad tym pozastavovala jak vela ludi tu, to vobec. Je mi to jedno
Mozete byt radi ze zvysok roka mate to svoje oblubene pocasie😇