Očkovacia lotéria - očkovaná dostala Covid-19
"Som doma s covidom. Ja som očkovaná a dostala som koronu. Ale už sa cítim dobre." Povedala výherkyňa na RTVS v žrebovacej lotérii keď vyhrala 100 000 EUR ako odmenu, že sa dala očkovať proti korone. Super marketing.
Zdroj: Tomas Taraba
Ludom sa uz hadam pomalinky otvoria oci, ak pochopia, ze ci je alebo nie je clovek ockovany, covid chyti. A kto zacne tvrdenim, ze vsak je to s vakcinou lahsi priebeh,.nech sa neoznacuje za racionalneho. Nech skusi rukolapne dokazat, zebez ockovania by nemal taky isty priebeh
@slecnalemonova ja by som len tolko zareagovala na tvoj koment o ockovani vs.bezne lieky. Neviem ako vy ostatne, ale ja mam skor skusenost taku, ze kto sa dava ockovat proti kovidu, ten aj pouziva lieky presne tak, ako opisujes ty. Naopak, ti, co ockovanie odmietaju, ani v beznom zivote nepouzivaju lieky alebo sa im aspon snazia vsemozne vyhnut. Takze miesat tieto dve skupiny je podla mna nonsens.
@lindusss2016 ono dost zalezi od prostredia, v ktorom sa clovek pohybuje. Ja pracujem s ludmi a vidim, co vsetko ludia dokazu zjest a nakombinovať. Ludia si do nemocnice prinášajú lieky v krabici od topánok. Kolkokrat ich jedia ako ich napadne alebo ako sami uznajú za vhodne. A 3/4 týchto ľudí ide drbat sestry a lekárov a pytat zloženie fyziologickeho roztoku nakolko su presvedčení, ze ich ide niekto otráviť a vakcína je urcite v tom roztoku. A to nie je len o liekoch ale o celkovom prístupe k životu. Zažívam to denne a je mi z toho smutno. A dakujem za kazdeho normálneho človeka vo svojom živote. Podotýkam ci je ockovany alebo nie.
@miriam11 mas problem s pochopením slovenského textu tak neviem si prestaviť tu zahraničnú literatúru, ktorú ti Google preloží. A láskavo do mna neskáč. Nebudem sa doťahovať s niekym, kto nema paru o com sa bavime. Ale mozes ist za mna do nočnej. Vyskúšať si skafander na 12 hodin a postarat sa o 2 kovid pacientov na UPV. Mozno aj ty sa budes inak pozerať na ten “experiment”. Viac uz sa nebudem vyjadrovat nakolko to nema význam. Pekny den.
@slecnalemonova to je taká ďalšia študovaná z "anglických odborných správ". 🤣 S tými sa tiež roztrhlo vrece, som rada, že na Slovensku je toľko šikovných ľudí. Lebo keď som chodila na výšku, mala som pocit, že som tam s negramotnými, čo sa tyka vyhľadávania informácií.
Úplne najlepšie je, keď ma mama, čo si nevie vyhľadať autobus na internete presviedča, ake výskumy si ona prečítala.
@slecnalemonova ano, suhlasim s tebou, ze to velmi zalezi od prostredia. Predpokladam, ze si zdravotna sestra a tam ma clovek ozaj "rozne pripady". Ja pracujem ako lektorka jogy a uz aj aromaterapeut, cize mam kolegov z tohto prostredia, vacsinou alternativne zmyslajucich, co si vazia (nielen) svoj zivot a pristupuju k nemu zodpovedne v zmysle, ze nehadzu do seba lieky proti bolesti vsetkeho. ja napr.poznam jogovu poziciu na takmer kazdy druh tej beznej bolesti a zuby ma nastastie nebolievaju 🙂 a viem sebe aj svojim detom v mnohych pripadoch pomoct takto alternativne. Samozrejme, ze nepopieram modernu medicinu, syna mi ako 15mesacneho operovali na urologii na kramaroch a som vdacna tym lekarom, lebo vdaka ich zasahu je zdravy chlapcek. No ale chcela som tym povedat, ze poznam aj ja mamicky, co na kazdy soplik potrebuju davat pamycon, ale tieto matky vacsinou nrmaju problem s ockovanim. Naopak mam medzi blizkymi priatelmi mnoho takych, co nepouzivaju naozaj nic a prave preto nesuhlasia ani s ockovanim. Jasne, ze sa najdu vynimky, ako si spominala ty. Ze s paralenmi na kazdy prd problem nemaju, ale ockovanie im vadi, ale z mojho pohladu to je male percento.
@slecnalemonova a este by som chcela dodat, ze sice rozumiem tej agresivite na socialnych sietach, lebo ludom z "oboch taborov" uz dochadzaju nervy a strach hra velku rolu, ci uz strach z choroby samotnej, ci z tych nasledkov v zmysle preplnenych nemocnic alebo strach z ockovania, obmedzovania slobody atd., ale nemali by sme zabudat na to, ze sme stale ti isti ludia, co sme boli aj pred pandemiou a rozhodne by sme sa nemali delit na takych ci onakych a uz vobec nie tu na seba utocit, kto je aky studovany atd.... ja vam zeny poviem, ze jeden z tych vedcov, co je v tej pandemickej komisii, ci ako sa to vola (ja to nesledujem), jr moj bratranec a moje tety, mamine sestry, ktore mi boli cely zivot blizke (mama umrela, ked som mala 10 rokov) sa mi otocili chrbtom a nemaju o mna zrazu absolutne zaujem len preto, aky mam nazor a to ho nijak neprezentujem a ani nemam potrebu to riesit s ludmi, ktori to vidia inak, respektujem kazdeho nazor a mam aj zopar kamaratov ockovanych, nic sa medzi nami nezmenilo. To len tak btw, ako priama ukazka toho, co dokaze sposobit pandemia a oblbnutie mediami...
Želám si aby si nikdy nezažila zlý priebeh covidu (ani u seba ani u blízkeho). My ostatní čo sme si tým prešli, sa môžeme už len spoliehať, ze vakcína ten priebeh snáď zmierni lebo inak to poniektorí druhý krát nedajú....
Tiež som mala pred rokom plnú hubu ako my mladí (35r) to dáme ľavou zadnou. Ved sme zdraví a naša imunita si s stým poradí. No na naše prekvapenie sa to asi "niekde" posralo a priebeh nebol ani bezpriznakovy ani ľahký. Neprajem nikomu aby sa pozeral na blízkeho v horučkach ako lapa po dychu keď sa snaží prejsť 2m na wc. A záchranka ti odmietne prísť pretože ju posielajú len k tým modrajucim a aj tí musia čakať 3-6hodin. A potom keď sa dostaneš do nemocnice vlastným autom, ti povedia že si mala prísť už pred 3 dňami, ze ta nemajú kam ani dat a nevedia ci to vôbec zvládneš...a po prepustení z nemocnice keď si šťastná ze si to prežila len so 60% poškodením pľúc, zistíš ze tvoje protilátky sú v hodnote 2,0 (čiže nič)
Ale darmo to tu píšem ty by si sa určite ani tak nedala očkovať.... Takých ako ty presvedčí len vlastná skúsenosť.
Ja som sa tiež radila k tým čo neockuju, syn nemá dodnes všetky povinné a ani mat nebude, ani proti covidu ho zatiaľ nedám ale my dospelí sme lebo nič iné nám neostalo.
@viestta ved ako pisem, su aj vynimky a super, ze v beznom zivote eliminujes chemiu. Ale to ockovanie je z velkej mieri o tom, comu uverime. Ak uverime strachu z korony, ockujeme sa a ak uverime strachu z vakciny, neockujeme sa 🙂 ja tv uz roky nesledujem, takze na mna nemaju vplyv a sudim len podla toho, co som zazila v blizkom okoli. Nepoznam nikoho so zlym priebehom korony, len z pocutia jeden starsi pan u muza v praci mal zapal pluc, inak neviem o nicom. A rovnako nepoznam nikoho, kto by mal zavazne NU po vakcine. Jeden moj klient mlady 23 rocny chalan je od ockovania (cca 2 mesiace) vkuse chory, alebo ho nieco boli a pod. Dalsi mali len bolesti po vpichu. Ja odmietam toto ockovanie rovnako, ako odmietam aj ostatne ockovania, nechcem si dat pichnut cudziu latku do tela, ale zas si nemyslim, ze kazdeho ockovaneho caka smrt do dvoch rokov, ci ako to uvadzaju... 🤷♀️
Stále nepochopím ako sa môže niekto viac báť vakcíny ako choroby.
A neodsudzujem nikoho kto sa rozhodne neočkovať,ale teda nech stále nerieši nás očkovaných, že máme aké také minimálne výhody. To je najmenej.
Zakladať vkuse diskusie aby sa uisťovali že sa rozhodli správne že sa očkovať nedali/nedajú. Načo to tu furt niekto rieši. Tak ste sa rozhodli tak s tým žite a neriešte to stále dokola. Nikto vás nenúti. Robte ako chcete.
Očkovaní sa tak rozhodli lebo je nejaká šanca že tým ochráni seba,svoje deti,rodinu a okolie. Aby zdravotníctvo a ekonomika už neutrpeli tak ako naposledy,lebo to má dopad na nás všetkých. A Áno vakcína nieje istota, ale keď je tu možnosť a nádej že to pomôže tak je to podľa mňa správna cesta.
Dúfať že konečne raz budeme môcť zahodiť masky a žiť normálne ako predtým je síce pekné,ale treba pre to aj niečo urobiť lebo vírus sa sám od seba nevytratí.
@sandra151 inak to si trafila klinec po hlavicke, tiez mi pridu diskusie tohto typu (a je jedno, z ktorej strany) presne pre to, aby sa autorka uistila, ze sa rozhodla dobre. Bud sa dam ockovat a stojim si za tym, alebo sa nedam a stojim si za tym tiez a nepotrebujem sa nikomu vysmievat, ani presviedcat inych o svojom nazore.
@viestta @lindusss2016 ja sa tiež pridávam k výnimkám, mám to vo svojom okolí s liekmi a očkovaním práve naopak. Moja švagriná, ktorej deti za rok brali 5x antibiotiká, sa za ten svet nedá zaočkovať. A ja, ktorá si nedám ani tabletku na bolesť hlavy, som dala zaočkovať aj svojho syna.
@slecnalemonova aha, tak to je dobre, ale ja potom nerozumiem, prečo očkovaní môžu mirnixdirnix behať cez hranice, žiadne testy, žiadne karantény atď a pritom môžu byť chori a prenášať, divne toto... No nevadí...
Ockovanie je o lahkom priebehu... A nie o tom, ze to ockovani nedostane.
@lindusss2016 nie odvtedy som sa nedávala očkovať ani neplánujem
@maciatkolulu To je politické rozhodnutie, určitý kompromis medzi možnými riešeniami zo všetkých pohľadov.
Lebo uzavrieť hranice je nemožné (nie sme Nový Zéland), testovať každú chvíľu všetkých PCR testami po 50 € je ekonomicky nezvládnuteľné, Ag testy majú slabú senzitivitu (t.j. vysokú falošnú negativitu, na Matovičove atómové bomby sa moc nehodia, ale nič použiteľnejšie nebolo), atď. atď. - takže pokiaľ je predpoklad, že trebárs očkovanie znižuje pravdepodobnosť nákazy alebo infekčnosti čo ja viem 5-krát (neviem, aké sú presné čísla, to nevie teraz poriadne nikto), tak sa to riskne, že to nebude spôsobovať masaker v nemocniciach - 100%-né riešenie neexistuje, dokonca ani naozaj tvrdý lockdown už vírus nevyhubí (čo u nás bol len hubou, reálne si každý chodil po návštevách, ako chcel) - to mali spraviť Číňania úplne na začiatku (koniec 2019-ho) ale pravdepodobne úmyselne nezastavili medzinárodné lety, aby to dopadlo na celý svet, nie len na nich.
@lindusss2016
Och pani... Píšete a ani neviete o com. Človek, ktorý sa dá očkovať na chrípku, no áno musí sa každý rok preockovavat lebo vírus sa mení každý rok a vždy sa upravuje/prispôsobuje vakcína podľa predošlého roku....
Známa mi hovorila, že ich očkovaný sused dostal C19 a zomrel. Takže ...

@simsalabim ano, viem, ze proti chripke sa davaju ockovat hlavne rizikove skupiny, ale uz som pocula o par pripadoch, co sa ockuju cela rodina len tak preventivne. Ale prave preto som aj povodne zareagovala na ten koment, kde baba pisala, ze pri chripke nikto neriesi, ze ockovat treba kazdy rok. No neriesi, lebo ockovanych na chripku je proti covidu male percento a navyse to nie je povinne resp."nepovinne" ale vynutene ockovanie.