icon

Odobratie prváčika. Sme vážne ešte ľudia?

jabadaba
18. máj 2016

Po dnesnom vzhliadnuti videa suroveho odobratia malickeho prvacika pocas vyucovacieho procesu uz o tom vazne pochybujem? Menime sa s najvacsou pravdepodobnostou na totalne obludy, ktorym su viac zakony ako city. Posliapavanie malych detskych dusiciek zacina byt trendom hlupych dospelych, ktori si nevedia sami so sebou rady v zivote a deti zneuzivaju na boj, vydieranie a manipulaciu. Tu je video, ja osobne mam z neho otrasny zazitok! Cynizmus zvitazil, konanie a jednanie uradnika zo socialky je ako zly sen! Posudte same....:(((

Tato tema je aj apelom na tzv. rodicov, ktori sa zeru ako prasce medzi sebou a nestitia si k tomu vypomoct deptanim vlastnych deti! Mili dospeli, zamyslite sa nad sebou a nad svojim konanim. Deti potrebuju lasku. Nemozu za to, ze vy to v zivote neviete!

http://www.hlavnespravy.sk/hororove-odoberanie-...

Strana
z7
jabadaba
autor
19. máj 2016

@jhalena podla toho co hlasili vcera, za sudcom skutocne nestane, ma utrum co sa tyka tejto oblasti posobenia.

Apropo jeho motivacny list - som sa dobre pobavila a zasa sa mi potvrdilo, ze motivacne listy su totalne, s prepacenim, odrby a za taketo klamstvo by som si ho podala este ako jeho zamestnavatel, cisto dodatocne, aby si pan najblisie rozmysel ci bude este klamat az sa prasi! Tu sa opat raz potvrdilo zname "papier znesie vsetko"!

karolinka2010
19. máj 2016

@jabadaba sama som bola svedkom v jednom konani na sude v ziari nad hronom,o zvereni dietata... tam je to ziva psychiatria,ked by ste poculi vyjadrenia sudcu na 5rocne dieta,padne vam sanka pod samu zem...a kolizna opatrovnicka,len pritakavala ako taka sliepka. To,co chce dieta,tento sud vobec nezaujima,ani socialku v zarnovici. Totiz to za cely cas sa dietata ani soc.pracovnicka nic neopyta,lebo co uz take male decko moze chciet nie je to podstatne

jabadaba
autor
19. máj 2016

@karolinka2010 to je strasne.... 😢

dominika6
20. máj 2016

http://www.topky.sk/cl/10/1548849/Nocna-mora-Sl...

tak a máme tu další dnešný prípad....hádam ešte horší

vejula
20. máj 2016

@dominika6 ani som to rašej nepozerala. Myslím, že toto sa na Slovensku deje dosť bežne. A vraj v záujme dieťaťa.... PRičom ten je všetkým absolutne ukradnutý. Zalovený otecko hodí sudcovi niečo do kapsy a rozsudok je na svete..

adsumus
20. máj 2016

caute necítala som všetko, ale opet vidno, že naše media siria neoverene info o ludoch, tak treba radšej počkať na vyjadrenia všetkých zučastnených. uradník jednoznačne pochybil vo viacero veciach, ale osud dieťťa snad nebude až taký dramatický.

Matka prváčika Blanka prehovorila pre Nový Čas: 10 odpovedí, ktoré zaujímajú Slovensko!

http://www.cas.sk/clanok/402481/matka-prvacika-...

zuzkaanicka
20. máj 2016

@adsumus vies, ale ani tu nemas ziadnu zaruku, ze je to pravda, co povedala tato maminka. Ak ma taky vyborny vztah so synom, tak preco mal strach ist s nou? ... tazko povedat, kde je pravda 😖

adsumus
20. máj 2016

@zuzkaanicka zaruku nemáš u nikoho, že je dobrý rodič, sud rozhodol ako rozhodol, matka ma podmienky na vychovu, tuším trvalý pobyt v zahraničí, dieťa patrí jej, nie babke, ak sú pochybnosti, mala by ich kontrolovať sociálka, mysím, že uradník pochybil z blbosti, nie že je zver.

vejula
20. máj 2016

@adsumus prečo teda to dieťa plakalo, ked ma s matkou taký dobrý vzťah? NEviem si predstaviť, že byy plakalo moje dieťa, keby som pren prišla do školy. A prečo ho matka na videu klamala, že idu za babkou, ked su taký zohratý tým? A ta fotka v profile na tej hojdačke, velmi maatersky spravená vo fotoshope - ktorá normálna matka by toto urobila, takto sfalšovala fotku?
REakcia chlapca na videu je podla mna výpovednejšia ako rozhovor s matkou, ktorá sa bude pochopitelne obhajovať.... či hovorí pravdu je dosť otázne.

zuzkaanicka
20. máj 2016

@adsumus jasne, ja si ani nemyslim, ze tu na fore sa malo riesit to, komu dieta "patri", ale sposob, akym bol odobrany ... a ten sposob bol hrozny ... ci uz z blbosti, alebo z toho, ze je uradnik monstrum, to nemame asi sancu zistit, v kazdom pripade pochybil velmi.

zuzkaanicka
20. máj 2016

@vejula jedna moznost je aj to, ze chlapec bol z celej tej situacie vystraseny a reagoval skratovo, ale tiez si skor myslim to, co Ty a sice, ze viac verim tomu, ze chlapec s nou nechcel ist. Akurat mame malo info, aby sme toto vedeli zistit.

jhalena
20. máj 2016

@adsumus Je dolezite, aby si chlapec vybudoval normalny vztah s matkou, inak ho to poznaci na cely zivot. Nezatracovala by som ju, mohla si zivot usporiadat aj ked mala pohnutu minulost. Viac sa skor obavam, ze je ine prist navstevu za synom na par dni a ine sa s nim ucit a vychovavat ho, navyse ked ma este rozne poruchy. Keby mala matka nad sebou dozor ci zvlada vychovu a ak vychovu syna zvladne, tak z dlhodobeho hladiska je to pre chlapca lepsie.
Ja som za potrestanie tohto uradnika, ale uz sa to v mediach zacina prehanat. Na tomto pripade je to vidiet ake je to zle u nas v spolocnosti, ludia su tak frustovani, ze sa nijaka kauza nevyriesi, ze ked je raz moznost, tak chcu vidiet krv.

gumimaci
20. máj 2016

Zaujimave, he pani matka pise: Prečo mi nikto, okrem mojej právnej zástupkyne, niekoľko mesiacov nepomohol domôcť sa môjho syna,...
Mna by zas zaujimalo, preci sa dietata domahala niekolko mesiacov? Kde bola 7 rokov???

adsumus
20. máj 2016

@vejula mala som dojem, že mamina s dieťaťom neboli veľmi v kontakte, takže vzťah sa buduje, že sa bálo je normálne, mamina, ktoru takmer nepozná, cudný ujo, teta, ono centrom poplachu. mamina je na fb, ved sa povypytuj, ale ja by som to nerobila, nech si žiju v klude.

vejula
20. máj 2016

@zuzkaanicka myslím si, že ak by si ta matka bola istá, že chlapec nebude mať problem isť s nou preč, tak to urobia celkom inač.
A tou sfalšovanou fotkou tiež chcela verejnosť presvedčiť o tom, ako spolu trávia čas, akí su spolu šťastní. Ako mala by toto zapotreby, pokial by to čo hovorí bola pravda? Upravovať fotky vo fotoshope? Je to proste celé divné.

adsumus
20. máj 2016

@jhalena suhlasim, ale vašne treba krotiť a isť podla faktov, všetci sme len ludia.

zuzkaanicka
20. máj 2016

@vejula ja s Tebou suhlasim, mam na to taky isty nazor, ale nevieme vsetko, takze je tazko napisat, ano tak to bolo, nie bolo to inak.

adsumus
20. máj 2016

@zuzkaanicka on si podla mna myslel, že dieťa pojde rado s mamou, hluposť taka typicka chlapska nedovtipnosť.

stella333
20. máj 2016

Inak deti placu aj ked idu do skolky a predsa ich tam davame. Podla mna najvacsi stres pre dieta bol, ako to bolo urobene, keby sa mozno dohodli s ucitelkami a chlapcovi to normalne vysvetlili, tak by to asi prebehlo pokojnejsie. Ucitelky zaskocene co sa deje,to dieta a deti okolo tiez, potom to tak vyzeralo.

horana
20. máj 2016

Ako to bolo urobene? Ja teda nemam ziadne vzdelanie v tychto socialnych veciach, ale asi len dobre, lebo tusim im makne mozog! Ved dokelu, tak necham dieta dokoncit rocnik, hlavne ked chyba mesiac ked je to ciste, pripravujem na to dieta postupne, ze pojde na dovolenku s mamou cez leto na prazdniny a ked sa mu tam zapaci, moze zostat, rozluci sa a vsetko. Toto nik z "kompetentnych" nenavrhne? Ked bude k tomu nadobudnuta platnost rozsudku aj starki by mohli povedat svoje argumenty atd, ze ako to ze dieta 7 rokov je u nich odlozene, ale OK, ked dieta chce ist s matkou moze, ale neverim tej zenstine ako makke f ze dieta babku nechcelo a ani raz odvtedy od odobrania nespominalo. Klamarka klamarska, klamala mu uz vtedy ze idu za babkou, inak by nechcel. Ruku by som do ohna za to dala, ze mlzi!

Mne sa v tych odpovediach medzi riadkami zda dost nevypovedaneho. Ze sa 7 rokov placala a brala nekonkretizovane podradne prace, ktore nechce menovat, vyzera byt fakt. Na jeden z tych usekov ma alibi ze robila s dalsou nieco ine nez prostituciu, a ostatne?
Syna sa najprv pokusala zbavit interupcoiu, potom ho vraj milovala od prveho okamziku od narodenia, ale aj tak od neho odisla, z kolkej lasky. Potom to dotiahla na predavacku co je isto lepsie platene vo Svaci nez na SK, otazka je ci stratit prvych 7 rokov s vlastnym dietatom za to stoji, nez to iste skusat na SK. Tu by mohla byt predavacka hned a so synom ktoreho miluje. Bars ho navstevovala, obcas, ten vztah tam nie je vytvoreny.
Evidentne zas potvrdzuje ze vdaci starkym za vela, cize nie je to tak, ze oni by jej ho brali, ona si to skor predstavovala ako hracku, ked sa hodi, nech strazia, ale ked si ona zmysli maju ho navalit kedy sa jej zachce lebo to vnima akoby jej patril. Evidentne nechape podstatu priputania postupneho, lasky a vazby. A sud jej na to skocil,nakolko velmi nezdravo nadrza bio matkam, az cez mieru, matka nie je ta co proti svojej voli pocne a proti svojej voli s nevolou donosi, matka je ta co maka cele detstvo!
Navyse, starki spominali ADHD, rutiny, kopec prace s nim, co potvrdil aj starosta obce, plus aj to ako sa mu velmi venuju starki kazdodenne. Toto ani matka nedokaze popriet. Ja pochybujem ze by dieta s tak specialnymi potrebami bolo zrazu len stastne a vysmiate ako cukrikovo tvrdi. Je to ciste falosny imidz z jej strany. Neverim tej zene.

gumimaci
20. máj 2016

@horana Ja jej tiez neverim. Pise, ze ho milovala od prveho okamziku, ale preco teda po porode zalovala nemocnicu za traumu a sposobenu skodu a chcela fin. odskodne? Ja by som im poslala dakovny list 😅

katkabg
20. máj 2016

http://tn.nova.cz/clanek/video-socialka-vytrhla... este teraz mam slzy v ociach!! Ako som ako obarena ;(((( je mi nesmierne luto toho dievcatka

katkabg
20. máj 2016

@vejula
@gumimaci
@horana
@adsumus
@zuzkaanicka
@karolinka2010
@dominika6 ja neverim este stale tomu co som videla,sak som prerevala cele video,ta mala akoby som moju Katku videla,tiez ma tolko rokov http://tn.nova.cz/clanek/video-socialka-vytrhla...

mawka
21. máj 2016

@horana velmi mudro pises.

mawka
21. máj 2016

@horana dost nad tym premyslam, z kazdej strany. sama chodim robit von na turnusy, mam dve deti, rozvedena, atd. ina moznost holt nebola. ked som prec, s detmi su nasi. ale... denno denne si s detmi skypujeme, piseme, volame, vsetky vychovne zalezitosti preberame s nasimi lebo im maimalne doverujem, o vsetkom som informovana a ked aj cokolvek treba, zavolam ucitelke, do skoly, nie je problem. neviem si proste predstavit, ze mesiac o detoch nic neviem. neviem si ani predstavit, ze by som bez nich mala byt o den navyse. ked pridem domov, travime spolu aktivne cas a az nadstandardne aktivne. a z pohladu matky si uz vobec neviem predstavit, ze by som dovolila, aby sa s detmi zaobchadzalo ako na videu. ved ak by k niecomu takemu doslo (a chvalabohu to u nas nehrozi, lebo aj s exom vieme normalne komunikovat a nepouzivame deti ako nastroj pomsty), tak to spravim tak, aby to bolo v klude, v absolutnom. toto su pre deti take vazne situacie, ze na to ich treba proste pripravit a nie hura systemom ich vytrhnut zo zabehanych kolaji. som velmi moderna matka, nema problem, ked deti idu na tyzden k exovi alebo teda, ze som bez nich mesiac, ale neviem, proste si neviem predstavit ich nevidiet dlhsie a nezaujimat sa, prist z nejakej prdele raz za kvartal a hrat sa na super mamu. nech to beriem z akej chcem strany, raz ked zena deti miluje, tak urobi vsetko preto, aby s nimi bola co najcastejsie v kontakte. mna by zaujmalo, ci tato mamicka roka tak kazdy den vola na skype s malym. ked neni schopna ani len vyzivne poslat rodicom, ktori sa jej o dieta starali. a oni asi zrejme dobre vedia, co je dcera zac. ked som mesiac v robote, vyzivne ide nasim. ja si napriklad nechavam len vyzivne v mesiaci, ked som doma. a nadalej napr. oblecenie a podobne veci kupujem ja. takze aj v tomto smere to nasim ulahcujem. a som im nesmierne vdacna, ze ich mam a ze sa spickovo o deti staraju a nie este aby som na nich kydala. bez ich pomoci by som bola v prdeli.
a na margo ze ako si ju vychovali, no mohli vychovavat fajn, ale ked sa raz dospely clovek zvlci, je to uz len jeho zodpovednost ako sa sprava.

mawka
21. máj 2016

a je aj tiez pravda, ze vsetko som si osetrila na socialke, ked som odchadzala pracovat. normalne som zasla tam, povedala aka je situacia, ci mozem, ci mi nieco hrozi, nehrozi, prehlasenia, vyjadrenia, sak clovek co ma trochu chochmesu ho take veci napadnu, aby predisiel pruserom v buducnosti a naletom socialky a podobne.

jabadaba
autor
23. máj 2016

ja len zasnem, ze sa niekto vobec zastane matky tohto druhu. Matky, ktora podla dostupnych informacii mienila dieta potratit ale sa nezadarilo. Nasledne ho opustila vo veku 4 MESIACOV! A opateru nad nim prevzala stara mama! Celych 7 rokov sa o dieta starala a podla dalsich dostupnych informacii, ktore uvadza blogerka, velmi prikladne. Ak by tato "matka" bola normalna, v prvom rade sa civilizovane dohodne so svoju vlastnou matkou a nevedie s nou boj o dieta, na ktore sa vyflakla. Keby bola aspon minimalne inteligentna, tak dieta nevezme zo skoly par tyzdnov pred ukoncenim riadneho skolskeho roka a uz vobec nie uprostred prebiehajucej hodiny! Ak by tato "matka" mala ciste umysly, tymto sposobom to nerobi! Islo by jej najma o klud vlastneho dietata, o jeho psychicku pohodu. Ale to tato "matka" zjavne a preukazatelne neriesila! Ale neprekvapuje ma, ze sa najdu osoby, ktore sa jej zastanu. V poslednej dobe frci prevrateny humanizmus a viac lutosti sa dostava kriminalnikom ako obetiam! Zvlastna to doba....

jabadaba
autor
23. máj 2016

@horana plny suhlas!

Strana
z7