icon

Odopretie peňazí žobrajúcemu dieťaťu: Ako sa s tým vyrovnať?

30. aug 2024

…. a teraz mám výčitky. Som ľahká obeť, vždy za mnou chodia žobranúci a 90% z toho, čo žobrú aj dám … muž mi dobováral, ok…. a dnes dieťa, ciganočka, slušne sa opytala, ci by som jj neprispela na zmrzlinu a ja krava, ze prepac, ale nie moja….
A teraz ju tu na namesti vyzeram, lebo mam vycitky….

Vy davate peniaze zobrajucim? asi som uz sama zmatena z tychto ludi a mrzi ma, ze prave dieta som odmietla :((((

Strana
z6
ajko2011
3. sep 2024

Nikdy nedávam žiadne peniaze....a je mi jedno či je to dospelý alebo dieťa

petracandle
3. sep 2024

@andreatytler mne sa nepáči aké nezmysly píšeš keď nemáš absolútne prehľad čo sa deje vo svete. A pokojne nahlás

janage
3. sep 2024

@andreatytler @andreatytler takto všetky deti s povinnou školskou či predškolskom dochádzkou majú na SR obedy za symbolickú sumu resp. platia iba réžiu. Všetky deti, kde rodina je v hmotnej núdzi resp. preukáže je sociálne slabá majú obedy zadarmo. Plus sú projekty ako daruj obed. Obed pozostáva z polievky, druhého jedla a často k tomu dzusik, jogurt atď.
Takže nie, žiadne rómča nezobre od hladu.
Problém má skôr tzv pracujúca chudoba. Ľudia čo pracujú za málo, ale keď sa to scita vyjde im to pár eur nad limit a už musia platiť. Ak majú viac deti tak pre nich to môže byť záťaž hoci v škole sa platí symbolicky.
Tu je príklad našej školy. Sme bežná rodina

vreckovka2
3. sep 2024

@andreatytler vies ono ja tuto zobracku mafiu povazujem za este dost male zlo. Robia deti aj horsie veci organizovane. A nikto rodicom neklepne po prstoch. Velmi by si sa cudovala, co vsetko sa deje.

baboadel
3. sep 2024

@patka06 Áno súhlasím, tie deti žobrú pre rodičov alebo staršie deti na alkohol a cigarety.

Strana
z6