Olej na robenie palaciniek
Čaute baby. Na akom oleji sa vám dobre otáčajú palacinky a "volské oči"? Som chcela vyhodiť panvicu, že je stará a preto sa palacinky prilepujú a keď som vyskúšala druhé, tak som zistila, že je chyba v oleji. Mám Klátovský bez vône, inak je podľa mňa super, ale v tomto zlyhal. Aký používate vy? Kým Palma vyrábala Raciol, kupovala som ten, ale odkedy len balia olej z Maďarska tak ho ignorujem. Poraďte, aby som zas nekúpila taký, na ktorom sa neotáčajú 😀
A recept máš aký?
Ja dávam iba na prvú palacinku olej 🤷 a nikdy mi neprihoreli.. dve PL oleja dávam do cesta a to stačí
Mne sa lepia ked je tam viac cukru a nie je roztopeny..
Kvapku olivového, ale mame super panvicu delimano na palacinky a nie je problém 🤷♀️
Ahoj,mám panvicu len na palacinky,je tenšia ako obyčajná panvica, dávam pod ňu ešte takú mriežku (varím na plynovom sporáku). Palacinky robím na masle,pred 1.dávam veľa,potom mastim až keď sa zle otaca. Na cca 14 palaciniek dávam maslo cca 3×. Maslo dávam,lebo nám to viac chutí,je to také fajnovejsie ako na oleji 🥠
palacinky robim na obycajnom repkovom oleji a na obycajnej teflonovej panvici a nikdy sa mi nelepia.
Daj si do Googlu palacinkove cesto adriana Poláková 👍vždy mi víde
@ildiko36 ja nehovorím, že sú maďarské veci horšie, aj moje deti sú napoly maďarské 😉 . To len o ten princíp, že niekto odkúpi roky fungujúcu firmu vyrábajúcu slovenský olej, aby zrušil výrobu a začal len baliť dovozový. Takže nejde o to, že odkiaľ ho vozia, ale že sú to ľudia, ktorí to spravili viacerým firmám a preto už u nás žiadny Raciol. Ale pred Klátobským som používala Venus, veď ten je tiež maďarský 😉 a asi si ho na tie palacinky zas budem musieť kúpiť 🙂
@markaterka recept mám roky rovnaký a až teraz to začalo blbnúť. Skúsim najbližšie urobiť ako baby vyššie píšu na masle, potom s olejom a uvidím 😉 a skúsim aj inú panvicu. Palacinky sú jedno z mála jedál, ktoré ľúbi aj môj prieberčivý muž aj moje najprieberčivejšie dieťa, takže na tom musím popracovať 😁 A prípadne sa vrátim k Venusu, ktorý som používala predtým. Aj keď teda radšej by som podporila domácu výrobu, tak spolieham na to maslo ☺️
@stanulienkat ďakujem za názor. Kokosový som nikdy nemala, keďže väčšinou kupujem veci, ktoré nemusia letieť cez pol sveta. A tiež som o ňom nemala dosť informácií. Ale maslo čo písali dievčatá určite skúsim. Panvica aj cesto je rovnaké. A aj muž strašne nadával, keď robil vajcia, že ako sa mu lepia. Jediné, čo máme iné je olej. Na varenie ho používam dávnejšie, len palacinky som teraz dlho nerobila, lebo sme chodili často k svokrovcom kde boli pravidelne. Ty robíš na klátovskom a v pohode? A panvicu máš akú? Teflónovú?
Mas asi osuchanu vrstvu panvice. Nepouzivat na panvicu kov,neskriabat,nepouzivat silny prasok. Olejom to nebude.
Ja davam kvapku orechoveho oleja pred kazdou palacinkou. Je idealny prave pre palacinky.
Palacinky ked robim,olej dam do cesta a max pred prvou palacinkou potriem panvicu. Pouzivam vzdy repkovy. A kupila by som palacinkarku 😉
@stanulienkat nepoužívam na panvicu ani kov ani prášok. Prášok vlastne nepoužívam vôbec 😉 a keď som tam dala masť tak to išlo super otočiť. No momentálne mám navarené a kopu riadu, tak nechcem pridávať ďalšie a robiť palacinky, ale kúpila som dnes Venusz a budúci týždeň idem skúšať - maslo aj Venusz. A keď to nepôjde tak panvice letia preč...
Ja dávam tiež už olej do cesta a panvicu potriem iba raz na začiatku💜🌼

Kokosovy neskusaj. Je to potravinarsky odpad a uplne nevhodny na tepelnu upravu. Len Slovenskom presla modna vlna kokosoveho tuku. Klatovsky je vyborny a kvalitny. Ja pouzivam tiez bez vone,lebo ta slnecnicova vona mi vadi. Skor mas chybu v panvici,alebo zle cesto-vela muky.