Omyly pri jazde autom
Aj vy robíte kixy pri šoférovanie?Mne sa to stáva iba vtedy keď ide ako spolujazdec môj manžel alebo občas svokor ale ten nevie navigovať.Dnes sa mi stalo že som skoro vyšla z vedl.cesty na hlavnú a vo vedl.pruhu nie do toho čo som sa mala zaradit mi išlo auto.Chudak len tak uhol do vedl.pruhu.Neskoro som zabrzdila. Následne nato som myslela že stihnem prejsť protiidúce auto ale asi by som to nestihla tak som tak zasmykovala na brzde. Normálne sa nad tým teraz zamýšľam a trápi Ma to.ked idem sama takéto prešľapy nerobím .
@simona20201309 Ano,nikto nie je neomylny a nehodu moze sposobit aj skuseny a dobry vodic.
A to,ze si rozbila 3 auta,tak s tym by som sa ani nechvalila.Ludia,ktori to nemaju v "krvi" by za volant sadat nemali.Ok,ty si to nevzdala a zdokonalila si svoje zrucnosti,ale ty si tiez bohuzial patrila medzi rizikovu skupinu,ktora na ceste nemala co hladat.Ja som na zaciatku soferovania tiez zazila nieco,co na ceste nepatri a z toho som sa poucila a ostala som obozretna ovela viac.Hlavne treba sledovat znacenia a riadit sa podla nich.A ziadna z nas nie je dokanala soferka,kazdej sa moze nieco prihodit,treba sa hlavne zamysliet nad tym preco sa take nieco udialo a nezvalovat to na spolusediaceho...
@simona20201309 rozbiť 3 auta? Tak to si naozaj môžeš s autorkou podať ruku
@simona20201309 a to sa tým chvališ že si 3 auta rozbila ? Nie nikto z nas tu nie je dokonalý šofér, ale pozeram značky, značenia a davam prednosť v jazde... a ked som si neni istá či ide niečo z hlavnej tak sa aj 3x pozriem..
@terezia323 Tiez mi zastal rozum,ked som precitala "rozbila som 3 auta"...
@simona20201309 Absolútne nikto nie je dokonalý a ani jedna sa tu tak neprezentuje. Veľa z nás robí nejakú chybu z času na čas.
Ja mám celú rodinu šoférov, niektorí z povolania, kamionisti, taxikári, niektorí u hasičov, záchranárov, ... A áno, väčšina má nejakú nehodu za sebou, ale nespráva sa, že urobili "kiksík", ktorý nevadí, však stáva sa, a ani si neuvedomuje, že je to život ohrozujúca vec, nie nejaká banalita.
Z týchto kiksíkov som stratila kamoša, keď mal len 16 alebo kolegu, ktorý nemal ani 40 a dve dievčatká doma. Lebo šofér si povie, že ups, nevadí, stáva sa mi, ale však inak som úžasný šofér.
Ja som veľmi odvážna vodička, ale len kde to poznám dokonalo. A ešte aj vtedy si všímam značky, čo tam stoja 30 rokov, ale aj zmeny dopravy.
A tam, kde to nepoznám, idem ako 80 ročná babka s tortou na zadnom sedadle, len aby sa náhodou niečo nestalo.
Nie, nedeje sa mi toto...znie to akoby si vobec nevedela soferovat, alebo nemala ziadny odhad.
Dost hrozne. Ako dlho soferujes?
@karolina196 tak na to sú policajti aby rozhodli ci som si ešte za volant mohla sadnúť, nie?
S takou chybou nepatris na cestu. Aj dnes si mohla skoncit fatalne. Aj nevinni ludia. Vdaka tebe. Ako mozes vyjst z vedlajsej cesty niekomu, kto ide po hlavnej, do jazdnej drahy? To sa nehanbis s tym priznat? Okamzite prestan jazdit a dokup si dalsie jazdy. Ak vie niekto jazdit, je jedno ci ma, alebo nema vedla seba niekoho. To je len ospravedlnenie pred sebou samym, aj nami. 🙉
@simona20201309 Ja neviem za aku dobu si stihla rozbit 3 auta a ako sa to stalo,ale ak ti to pride ok,ze sa to stalo,tak to uz je tvoj problem..
Na kondičné jazdy môžeš ísť HOCIKEDY aj keď máš vodičák 2,4,..35,40 rokov
Ale u teba je to úplne o niečom inom
Ty nepatris na vozovku s autom, nechcem ťa stretnúť, lebo ohrozujes môj život!!!
To, že ohrozujes svoj, je tvoja vec
@simona20201309 pretože ľudia sú omylni? Si robíš srandu...Tebe dali soferak za peniaze či ako?
@klarissa25 prajem ti aby si do konca života nemusela pochopiť, čo je to sekunda
@simona20201309 3x si spoznala co je to sekunda?
@marcellka32 áno si predstav, ze som dostala vodičak. Na prvý krát. V 17r. Jazdila som len príležitostne. Z troch nehôd som len 1x dostala pokutu za nadanie prednosti (tyzden pred tým menili dopravné znacenie)
2x si to odniesli len plechy.
Takže pani dokonalá, ani trošičku sa nehanbím priznať, že mám za sebou pár kolízii.
Co si ty aby si súdila akt som šofér a ci mam mat vodičak? Drž sa svojich kompetencií a tiež ti prajem aby si sa raz neocitla tam, kde dnes tvrdíš ze sa ti to stať nemoze
@karolina196 ďalšia?
😆
Hej 3x....
A navyse ani nechspes, co su kondicne jazdy a na co sluzia 🤦 ako si mohla urobit vodicak s policajtom vedla?
Ani sa nebudem obhajovať pred porotou MK.... ale nie som z tých, čo porušujú rýchlosť a predpisy
Boli to obyčajne zaciatocnicke chyby, pri cuvani ci v zákrute....
Len sa tu nehanbím priznať, že nie som dokonalá a takmer každý jeden človek ktorého poznám ma tiež za sebou nejakú nehodu.
A hoc sa tu nafukujete ropuchy, bohužiaľ na ceste vždy budú jazdiť zodpovední, nezodpovedni, lepší aj horší, opatrní aj riskatni idioti....
Niekomu stačí raz niekomu 3x 🙂
A zas čaša fantázia asi pracuje naplno keď si hneď pod pojmom ,,rozbite auto" presstavite vrak. Niekedy stačí ze oprava auta vyjde viac ako nové a už sa auto považuje za totalku. Pri niektorých autách stačí rozbiť olejovu vanu, alebo len svetlo.
@vkatush a vieš ze taka jazda ako 80r babka tiež nepatrí za volant? Keď máš vodicak máš ovládať dopravné značky a vedieť sa orientovať a nie obmedzovať dopravu.
Nemám pocit aby autorka alebo ja prezentovala kiksik ze je to v pohode. Autorka práve preto založila tému ze jej je z toho zle. Pokiaľ človek nie je psychopat tak každý , kiksik" rozdychava
@simona20201309 To ti kto povedal?Ked si v cudzom meste a nepoznas to,mozes ist pomalsie,ked nieco hladas.V obci je predpisana 50ka,cize ak ides 40,tak sa nic nestane.Zase teraz ty nebud premudrela.Ja ti tvoje nehody nezazlievam,ale to ako o tom pises,tak pochybujem,ze mas v sebe nejaky respekt...
@simona20201309 omg, som ti narušila večer? Čítaj komentáre čo si dostala od ostatných...
A tvoje vyjadrovanie ide úplne mimo mňa...sama sa v tom macas
@lavender94 asi tak....dedko s palickou cupita cez cestu a 100m dalej je priechod a musis zastavit, ked ho nechces nabrat...take ma hneva, ale co s nimi urobim...🤷♀️
Obcas sa kiksy stanu, ze neskoro zbadam auto atd.ale mna to dost rozhadze, ze potom som opatrnejsia.
Nevieme preco s nimi robis take chyby...hucia do Teba, kritizuju ta a si z toho nervozna? Ja som take mala pri bratovi ked som dostala vodicak. Po par rokov bez jazdenia som zacala uz s manzelom a on klidek, pohoda, lepsie mi veci vysvetlil ako v autoskole.
@simona20201309 nič si z toho nerob...ja už nereagujem...ani ty nereaguj.
Nejazdi!!!
Nemavam takéto problemy, mám veľa odjazdeneho, takze mám šoférovanie zautomatizovane a nemusím nad nicim rozmyslat, a preto sa viem 100% venovat sledovaniu situácii naokolo. Ale mame rôznych vodicov. Včera išli policajti so zapnutou sirénou (nevystrelila som na zelenú, lebo by som im skrížila cestu) a ženská za mnou na mna 300x trubila, že čo nejdem a rozhadzovala rukami 😀 som myslela, že vyskocim z auta a jednu jej uz vylepím 😀
keď máš problem so šoférovanim, jazdi mimo premávky, kým nenaberies istotu. Podľa mna ta manzel a svokor stresuju, len ako vodic by si mala byt stále v pohode, aby si v krízových situáciách vedela reagovať s chladnou hlavou. Takze veľa trenuj mimo spicky. Ja som za posledné roky mala par nehôd, nie z mojej viny a ešte take, že som dokonca stala, dávala prednost v jazde iným vozidlám, takze som vzniku nevedela zabrániť a len už sa dívala, ako ide do mna auto naraziť a nie sú to prijemne veci. Aj minuly tyzden bol Zrovna taký, že do mna skoro 3x vodici nabúrali, keď som zastavila pred priechodom, vodicom dnes chyba predvídavosť. Keď sa blizim k priechodu a vidim tam stat elektricku, tak predpokladám, že na ten priechod budú vstupovať chodci vystupujúci z elektricky, preto nemam nalozene a čakám, že auto predo mnou zabrzdí, lebo ich bude pustat, ale veľa vodicov za volantom nerozmýšľa.
Podľa úvodného príspevku si myslím,že autorka ma problém s odhadom situácie,vzdialenosti a rýchlosti.Velmi veľa žien má zlý odhad.Ci na to pomôžu kondičné jazdy,neviem.Vyrok o ohrozovaní cyklistami a chodcami považujem za absurdny
Stava sa nam parkrat do mesiaca, ze stretneme niekoho takeho, ako je autorka, co sa nevie radit do pruhov. Nevie, na co sluzi pripajaci pruh alebo sa len tak z nicoho nic supne rovno pred nas do pruhu...bez smerovky, bez toho, aby sa presvedcil v spatnom zrkadle, ci niekto ide za nim, proste len tak, lebo moze.
Taketo veci ma extremne vytacaju a myslim, ze skor nez za rychlost, by mali byt vysoke pokuty za radenie sa do pruhov. Podla mna je menej nebezpecne to, ak idem po dialnici 150 namiesto 130, nez to, ked sa niekto suka z pruhu do pruhu ako sa mu chce, bez toho, aby pozrel, ci ide niekto za nim a bez smerovky. Alebo experti, ktori si sekaju zakruty cez dva pruhy.. lebo mozu. Len raz im oproti vysoci nejake auto z horizontu a potom budu obvinovat vsetkych ostatnych. Uz xkrat sme sa vdaka pohotovej reakcii vyhli kolizii kvoli nejakemu takemu cloveku, ktory sa nevojde do vlastneho pruhu.
Autorka, toto, co popisujes, su naozaj zavazne veci a bud si zaplat kondicne jazdy alebo nejazdi vobec, lebo ohrozujes nielen ostatnych, ale aj seba.
Este si urazena? Cakala si pochvalu alebo si cakala ze pohoda, to co vystrajas je bezne?
Velmi by som bola za to, aby sa urobil v autoskolach nejaky tvrdy nezavisly audit, lebo co z nich lezie, je nonsens. Nejde o vysivanie, ide o zivoty!

Nič si nerob z tých komentárov. Zišli sa tu dokonale pani soferky, ktoré nikdy v živote neurobili chybu za volantom a dňom, kedy spravili skúšky na vodičak sú z nich neomylne.
Prax ziskavas rokmi, počty najazdených km. Našťastie to teraz dopadlo dobre, ale pouc sa z tejto chyby.
Ja som robila dosť veľká ,,kiksov" keď som začínala jazdiť a rozbila som 3 autá.
Dnes si môžem kľudne povedať, že som naozaj veľmi dobrý, opatrný a pohotový šofér, ale aj teraz sa mi občas stane, že ma obleje studený pot. Napríklad minule som naozaj nevidela prichadzat auto z ľava. Bolo to naozaj o chlp.
Tak nehody sa stávajú a nikto, kto si sadne za volant to nemá v úmysle. Havaruju aj zodpovední a šikovní šoféri. Preto ze ľudia sú OMYLNÍ. Známa zrazila cyklistu. 30r jazdila bez nehod.
Ja keď som začínala jazdiť, neuvedomila som si ze v pravom pruhu kamión púšťa chodcov. Išlo ich asi 10. Neuvedomila som si to. Mala som len obrovské šťastie. To som už nemala nikdy sadnúť za volant?
Bolo to ponaučenie na celý život a dnes každý prechod spomalujem a už zďaleka pozerám ci sa neprinlizuje chodec
Takže nádych výdych, hlavu hore a nabudúce pomalšie a opatrnejsie