Opatrovateľky v Rakúsku a ich striedanie v čase koronavírusu
Ahojte, mate info, ako sa striedaju opatrovatelky? Moja teta je v AT uz skoro 2 mesiace a jej striedacka sa silou mocou chce dostat do AT. Je mi jasne, ze teta, ked pride na SK, musi do karanteny, ale neviete, ci v AT nemaju karantenu? Moze striedacka len tak ist k starej babe, ked nevedia, ci nie je chora? Ako sa teta dostane na hranicu? Jedine taxikom?
Jeeej a potom ešte sa Slovensko chváli tým, že málo nakazených, nooo, keď sa netestuje, tak sa nevie... A hrdo sa pýšiť titulom, že málo nakazených. Hmmm a zatiaľ 66 anton Galanta umrel na koronu, ale vlastne nie, bolo to srdcové zlyhanie. Ach jaj
@maciatkolulu každý virológ ti povie že nie je dôležitý počet testovaných ale počet ľudí s ťažkým priebehom...ani jeden štát netestuje všetkých ľudí, ale len tých čo majú príznaky, prípadne rizikových ako zdravotníci, policajti....počet s ťažkými príznakmi jednoducho neoklameš.....ťažký priebeh má cca 20% a z toho 5% je na JIS alebo plúcnej ventilácii - to sú údaje čo sa nedajú oklamať
Veď nech idú, prachy sú všetko! Aby potom neplakali na jis, a ich rodiny za mamami a babkami. Boli aj horšie časy a ľudia prežili, to všetko sú len keci aby si obhájili svoju prioritu zarábať.
@evamarek77 presne, tie opatrovateľky sú pre nich nič, lacná pracovná sila a podľa toho sa k nim chovajú a naše ženy sa teraz takto nechajú zneuživať.
@mogaa ale ved u nás sa vraj netestuju ani s tými príznakmi, či ako?
@mogaa včera či predvčerom sa pýtali tých opatrovateliek prečo neostali... Zvyčajne lebo ten čo sa s ňou strieda tam chce už ísť tak musí, inak by ostali....ani jedna nepovedala že chcela ísť späť. Už len kvôli situácii aká je by mali ostať doma, nie sa zbytočne ohrozovať ak bude situácia tak zlá ako nedávno keď viac ako 48 hodín čakali vonku na zime, bez jedla a "spali" v provizórnom stane na lavičkách všetci dohromady. Veď to je pod ľudskú dôstojnosť. Je mi ich ľúto a aj to mi je ľúto ako si vážia seba keď sa napriek tomu rozhodnú ísť tam teraz.
@maciatkolulu nie testujú - ono doteraz boli stanovené presne podmienky čo muselo človeku byť aby bol testovaný....takže zo začiatku musel byť ten človek okrem príznakov aj v styku s niekým nakazeným alebo sa prišiel zo zahraničia a mal príznaky.....potom odtiaľ vyhodili ten návrat alebo styk s niekým pozitívnym ale tých príznakov muselo byť viac , najnovšie to zmiernili čiže ty musíš zavolať svojmu lekárovi a on zhodnotí či to môže byť korona alebo nie a podľa toho ťa pošle na testy....problémom bolo že tie podmienky na testovanie boli prísne čiže musel si mať viac príznakov a ono samotné ochorenie prebieha u každého inak.....jedného bolí len celé telo , iný môže mať horúčku aj kašel, veľa ich malo len bolesť hrdla potom kašel ale chýbala napr.horúčka...tam ide hlavne o to aby sa ťažký stav dostal do nemocnice a začala sa liečba.....a ten ťažký stav sa oklamať nedá lebo má človek problém s dýchaním.....takže ano veľa "ľahších"stavov ani len netestovali pokiaľ nemal človek viac príznakov....najnovšie sa zistilo že príznakom mohli byť aj tráviace problémy a dokonca tí ľudia čo mali aj problémy s trávením mali zväčša ťažší priebeh.....boli aj prípady kde bol príznakom strata čuchu a chuti...osobne si myslím že ťažké prípady sa asi zachytili všetky, lebo ak má človek problém s dýchaním tak lekár to lieči, otázne je či ho zo začiatku dobre diagnostikovali.....ale ano tie ľahšie prípady sa veľa krát ani netestovali, lebo bolo málo testov - teraz by ten problém už nemal byť ale sú presne určené kritéria za akých testovať - čiže zrejme musíš mať viac príznakov....
@maciatkolulu ale určite bolo tých prípadov veľa čo netestovali lebo mali málo príznakov(alebo chýbali testy), ale to je ako s tým že netestovali niekoho bezpríznakového - tých sa odhaduje že je asi 10% a tí to tiež roznášali.....
@lenadka no takých čo ali ostať po návrate v domácej karanténe tu už bolo kopec a tretina tú karanténu nedodržiavala....aj preto je teraz v osadách situácia taká aká je - že je tam pozitívnych cez 30ľudí v troch osadách.....a to bolo len testovanie v podstate rizikových skupín...ale ja medzi bielymi bolo kopec ľudí čo mali mierny priebeh alebo boli bezpríznakoví a roznášali to jedna radosť....veď aj tu na MK už bolo x diskusií či môže ísť do obchodu alebo venčiť psy keď je v karanténe - a zaujímavé že väčšina žienok im povedala že nech idú.....
@orangiiina no.mas sa cim chvalit...teraz mamku financne podpor ty a tvoki surodenci.to ozaj tam musi ist???
@bona69 uplne ako cez kopirak aj moja mamka.. striedacka najprv ochkala,ze prečo tak blbo vyslo,ze ona ostala s Omou,ale je tam uz tiez mesiac,plat jej ide normalne,uz o vymene nechce ani pocut,a.je rada ze je tam,inak by musela do karantény a ked ešte nepatila statna,museli by byť v karanténe.s nou aj jej rodina.. dcéra Omy je ale charakter a poslala mamke 80% z platu,aby mala na odvody...kazdy deň si volajú,a modlime sa nech tato pliaga rýchlo skončí.
Mamka vie,ze sa postarame keby trebalo, sice otec je na invalidnom,ale to je nic...ma nas, pomozeme si,prezijeme.
@maciatkolulu ak som to napísala nejak moc útočne tak sa ospravedlňujem...ja pani predsa neodsudzujem, že tam šla si privyrobiť...práveže obdivujem, že v tomto veku ešte vládze opatrovať...len som chcela povedať, nech je trpezlivá a počká, kým sa s ňou urobí to čo má ...nič viac a nič menej...

@orangiiina keby som nevedela, nepisem.Ved neupisali zmluvu diablovi nech ju odstúpi.Nie su to otroci, aby niekto iný za nich rozhodoval.Tlaci rodina aj agentúra a?veď samozrejme, keď na nej zarobia obidvaja a tvoja mama dostane omrvinky.Rodina sa dá nájsť aj bez agentúry.A to, že má ťažkého pacienta je to jej voľba sú opatrovateľky, ktoré chodia robiť iba spoločnosť sedia s babkou pri TV, navaria, prejdú sa.pravda je často v tom, že ženy tam dru len, aby mali vnúčatá, deti, také tie trpitelky len nech sa majú všetci dobre.