Oplatí sa investovať do klimatizácie?

annasuchovska
25. apr 2018

Ahojte prave zvazujem s manzelom či investovať do mobilnej klimatizacie alebo tej normalnej na stenu. Doteraz som dlhe roky mala v kazdej izbe ventilator ale už teraz to je málo.. Kamoska mi odporučila mobilnú kvoli cene ktora je o polovicu nižšia ale kolko miestnosti to dokáže reálne schladiť? Trosku som googlila recenzie a vraj tie mobilne sú však viac energeticky náročné tu pisu https://necenzurovane.sk/test-klimatizacii/ tak ja už neviem....Skúste mi poradit ake mate skusenosti vy, pripadne aku znacku. Podla recenzií by som zvažovala za priatelnu cenu značky Toshiba, Daitsu a Daikin. Ak mám však investovať viac penazí nie je lepšie nejaku overenu znacku? Viem ze druha kamoška objednávala cez https://www.eco3energy.sk/klimatizacie/ a kupila panasonic mate skusenosti?
Dakujem babule. 🙏

jeny127
25. apr 2018

Ja mam tu normalnu na stenu.svokrovci si kupili tu mobilnu,ale ja v nej vidim same nevyhody.vychladi len jenu miestnost,a navyse mi dost vadi ten hluk pri chladeni..

simsalabim
25. apr 2018

Urcite normalnu. Nie je hlucna, vychladi, co vychladit ma... Navyse, ta mobilna musi jiekde odvadzat horuci vzduch - kadial? Cez okno? Alebo? Radsej poriadna klima.

ah1234
25. apr 2018

My sme mali ako decka mobilnu klimu a bolo to strasne, lebo sme to na noc kvoli hluku a energii vypinali a podkrovie domu sa pri tropickych ociach rychlo znovu oteplilo. Spavali sme dole s rodicmi, kym nam tam nenamontovali normalnu. Tetu teraz stavala klima vysla do troch miestnosti asi 3 tisic, co nie je az tak vela, vychladene je za chvilu, hluk to az taky nerobi.. Akoze ja urcite som za klimu, ale stavaju, tieto horucavy letne sa uz fakt nedaju vydrzat a osobne si myslim, ze to organizmu skodu. 🙂 takze smelo kupuj, nebudes lutovat..

annasuchovska
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tenerifka
25. apr 2018

Mame novy dom a v kazdej izbe mame uz od stavby zabudovanu klimu v stene, takze ziadne kable ci buranie a pod., dolezite je vybrat si firmu, ktora ti to dobre namontuje, da ti zaruku na pristroj a pracu a ma aj pozarucny servis. Tie znacky su porovnatelne, treba hlavne vyberat taku pod 20 decibelov, aby to nehucalo

hettinka
25. apr 2018

@annasuchovska my mame v podkrovnom byte mobilnú klimatizáciu DeLonghi Pinguino a plne postačuje. Obytný priestor v pohode vychladi, púšťame len cez deň, v noci v našich zemepisných šírkach netreba. Aké aj ta musí mat výduch vonku, my to mame vyvedené pod strechu.

kleopatra114
25. apr 2018

My mame Mitsubushi v 3 izb byte umiestnenú v stene tak , aby vychladila všetky potrebné miestnosti. Vonkajšia jednotka je na balkóne, keďže sám jedna o panelák.

katulienkax
25. apr 2018

Mobilná robi strašný hluk, nezniesla by som ju v byte. A musíš vyviesť tu rúru von niekde cez okno alebo ja neviem jak inak. Nekúpila by som to ani za svet.

lujziana44
25. apr 2018

Jednoznačne len normálnu. Tá je sto krát lepšia ako tá mobilná!!

hettinka
25. apr 2018

@katulienkax rúru mame normálne cez stenu, v zime je na tom krytka. Ale oni to v podstate veľmi mobilne nie je, lebo tym pádom je stále na jednom mieste. Hluk robi podľa nastavenia ventilátora, ja to nejako rušivo nevnímam. A cena je nižšia, inštalácia jednoduchá, netreba žiadne firmy volať.

asia83
25. apr 2018

@annasuchovska My máme zn. Daikin, je perfektná. Odporučil nám ju pán, čo nám ju aj montoval. Robí s klimatizáciami už zo 30 rokov, od začiatku v podstate. Ani nepočujeme, že ide, vychladí perfektne. Je drahšia, no oplatí sa. Určite odporúčam fixnú.

sabca99
25. apr 2018

Ja mám skúsenosť s mobilnou a nevidela som v tom problém. Chladila miestnosť v ktorej bola. Účel akože pár dní bez problémov splnila, ale neviem či by som to chcela v lete ako nejaké kvázi trvalé riešenie 😀

ciola
26. apr 2018

do takýchto vecí sa oplatí investovať a poriadne si aj pozisťovať s ktorými majú ľudia skúsenosti. my klimatizáciu zatiaľ žiadnu nemáme, tak konkrétne značku neviem povedať. iba segra má v dome, tak to ti môžem keď tak zistiť

annasuchovska
autor
26. apr 2018

@jeny127 @simsalabim @ah1234 @tenerifka @hettinka @lujziana44 @hettinka @asia83 @sabca99 @ciola dakujem za kazdu jednu odpoved, ste super! Takze finálna verzia je ze idem do normálnej aj ked bude drahsia ale aspon bude chladno v lete 🙂 podkrovné bývanie nie je moc vyhra 😂

asia83
26. apr 2018

@annasuchovska Nie je za čo. My máme tiež podkrovie, naopak, ja ho milujem, hoci v lete je tam fakt sauna. 😅😅 No od minulého roka je to už pohoda. Máme klimatizačné jednotky v dvoch izbách, vychladí to aj chodbu a aj tretiu-najmenšiu izbu a kúpeľku.

caray
26. apr 2018

počkaj ako tu budeš babám v lete ďakovať za tú radu, že normálnu klímu 😉 😀

lujziana44
7. máj 2018

@annasuchovska dobre ste sa rozhodli 🙂 Prajem nech dlho slúži 🙂

vikamlaka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zzuzana254
22. jún 2019

Zienky co mate pevnu klimu v byte.. a vonkajsiu jednotku na balkone ako odvadzate kondenz z klimy?

leelu
22. jún 2019

@zzuzana254 pri montazi som dala odviest kondenz hadicou, ktoru napojili na kuchynsky odpad (ked uz burali, tak jedna polmetrova ryha v stene k linke navyse nevadila)

kleopatra114
22. jún 2019

@zzuzana254 mam tam bandasku s tenkym hrdlom🙂

elinkaj
14. júl 2020

@annasuchovska Ako sa píše vyššie, hlavnou nevýhodou mobilné klimatizácie je odvod teplého vzduchu, kvôli ktorému sa rovnako nevyhneš stavebným úpravám, ak si ho nechceš nechať fúkať späť do chladenej miestnosti. Oplatí sa, keď vieš, že ju budeš presúvať niekam inam - potom ti možno pomôže s výberom tento článok https://www.arecenze.sk/mobilne-klimatizacie/ . Ak sa ale rozhodneš pre klasickú klimatizáciu, určite si vyber kvalitnú firmu s dobrou reputáciou a dlhou zárukou, oplatí sa to.