icon

Oplatí sa klíma do auta?

10. jún 2023

Rozmýšľam nad tým,manžel hovorí že je to zbytočne že kopa peňazí to stojí.No keď je teplo všetci sa potíme v aute.Chodime vselikade na výlety autom.Oplati sa dať spraviť klímu do auta?Mám staršie auto ročník 2001 klímu má no ja som to ešte nikdy nepoužívala.Bude treba napustiť a ktovie či to celé ešte bude fungovať.Alebo vykašľať sa na to,možno tento rok nebude také horúce leto.?U nás sú dva týždne v kuse búrky a prší

martina2ve
10. jún 2023

2001 rocnik a nikdy si klimu nepustila..? Btw ja vyuzivam klimu aj v zime na odrosenie a vysusenie okien... neviem si predstavit auto bez klimy, v dnesnej dobe je to priam nevyhnutna vybava auta.

zorkahorka
10. jún 2023

V starom aute som nemala a veru s detmi som v horucavach radsej nikam nechodila...

zmrzlinka2021
10. jún 2023

Autorka,

len tak pomimo, pises - mam v plane, nemam peniaze, musism nasetrit... Ty ako s muzom nie ste rodina? Ved v tomto musite spolocne planovat, setrit si, hladat riesenia, nieze to ostava na tebe. Je to manzel - nie brat, ci kamos....

Auto z roku 2001 predaj hned za par stovak a s muzom si kupte z bazaru za 6-7 tis. EUR - to mate, kedze pises, ze nie ste na tom financne zle.

ankare
10. jún 2023

Určite ano

tanyan
10. jún 2023

Daj klímu vyčistiť a naplniť. Určite sa to oplatí. My sa smejeme, že moju lupačku sme kúpili preto, lebo nemá turbo a sú na nej kvietky... Ma 23, z toho ja ju mám 13 a najradšej by som ju mala naveky. Manuálna klíma mi funguje, akurát si ju dám veru asi aj ja prečistiť a doplniť, lebo v lete dostane opäť zabrať.

autor
10. jún 2023

@martina2ve V zime na odrosenie okien pustím teplý vzduch.V zime kurim teplým vzduchom.
@zmrzlinka2021 Sme rodina s manzelom,no každý máme svoje auto.Auto sme mali ešte pred manželstvom.Kedze je to moje riešim ja čo ďalej,ja chcem novšie auto a budem ho kupovať za svoje peniaze.Mame každý svoj účet a každý chodíme na svojom aute do práce.Potrebujeme dve autá.Manzel mi poradí pôjde so mnou na obhliadku no necháva na mne konečne rozhodnutie.Takisto keď v budúcnosti on si kúpi nové auto bude to on sám platiť.

zmrzlinka2021
10. jún 2023

Autorka
peniaze v manzelstve su spolocne - manzel by sa mal o teba zaujimat a prispiet kolko sa da, si jeho zena, jedina a milovana.
Ked si tvoj manzel v buducnosti kupi auto, kupuje zo spolocnych penazi.

Kladies tu otazky, ako keby si zila s nejakym frajerom, s niekym cudzim...

dadis
10. jún 2023

@zmrzlinka2021 Tiez nechapem

rebrambora
10. jún 2023

Do stareho nie. Dalsie, hoci aj starsie by som bez klimy nekupila.

zuzanockamt
10. jún 2023

@zmrzlinka2021 A prečo by to s financiami nemohli mať takto podelené? Čo je na tom zlé?

maris5
10. jún 2023

Ak clovek jazdi na aute bez klimy ma pocit, ze mu ju netreba. Ak jazdi na aute s klimou a vie ju spravne pouzivat uz inak by nesiel.

misinka0611
10. jún 2023

@zuzanockamt Nemáme klímu v aute, nemáme klímu doma a po prečítaní diskusie sa cítim ako mimozemštan ktorý dokonca ohrozuje vlastné deti 🤭😂😂😂

Autorka, doma s mužom sa porozprávajte a dohodnite sa samo v súkromí, lebo vidíš len si sa zbytočné vytočila. Hádam nepotrebuješ povolenie od diskutujúcich 😊

dadis
10. jún 2023

Do 20r auta by som investiciu 500 eur urcite nerobila, najma, ak sa chystas ho predat. Ja jazdim po meste bez klimy, mam to rada. Zapinam pri vyssej rychlosti - na dialnicnom obchvate a pod., inak ju pouzivam iba pri dlhych cestach

zuzanockamt
10. jún 2023

@misinka0611 Presne 🤭😂 Ale na tomto fóre ma to neprekvapuje. Toto tu ja neberiem za nejakú vzorku ľudstva. Keď tu čítam diskusie, tak mám pocit, že žijem v inom svete 🤷 Internety toho znesú toooooľko 🤭

mikadooo
10. jún 2023

Ahoj, klíma v aute je super. Ja som bola veľký antiklímista, ale máme ju už aj v aute aj v byte, používame veeeeeľmi zľahka, cca na 25 stupňov ju manžel nastavuje, a je to veľká pomoc. Ak to máš v aute zabudované, je fakt dosť možné, že bude stačiť len naplniť, určite by som si zavolala do nejakého servisu a opýtala sa na to. Zadarmo to nebude, ale v lete uvidíš, aký je to super rozdiel, podľa mňa to za tú cenu stojí. Ak bude treba celý nový systém, tak to už závisí od toho, aký máš rozpočet. Ale určite sa popýtaj a ak treba len prečistiť a naplniť, tak určite by som to toho šla a v jedno leto to vyskúšala.

zmrzlinka2021
10. jún 2023

@zuzanockamt Je to smutne, ze clovek musi byt v danom probleme sam a sam si to riesit.
Ja ked mam nejaky problem, moj manzel stoji pri mne a ideme ho spolocne riesit. Ked ma problem moj drahy, sme v tom spolu. Vo dvojici sa taha lepsie, a to vzdy. Peniaze su len prostriedok, nie ciel.

zuzanockamt
10. jún 2023

@zmrzlinka2021 Veď ale ona nepíše, že je na to sama, manžel jej poradí, ide s ňou na obhliadku, no rozhoduje sama a aj si to platí 👍 Manželia predsa nie sú siamské dvojčatá. Treba byť aj samostatný trošku.

autor
10. jún 2023

@zmrzlinka2021 Každý máme svoj účet,nám to takto vyhovuje.Som sebestačná a slobodná,robím si so svojimi peniazmi čo chcem, takisto aj manžel.Ked kúpime niečo drahšie tak si to prebereme poradíme si jeden druhému.

zmrzlinka2021
10. jún 2023

@zuzanockamt áno, poradí, ale ona sa pozrie do penazensky a príde na to, ze sama to nedá... a to je ta tragedia.. Zije zivot zeny, co zije s frajerom, s ktorym kazdy ide sam za seba ale "poradi"...

zmrzlinka2021
10. jún 2023

Autorka,
no nie si sebestacna, ked mas auto z roku 2001 a bez klimy

marca12
10. jún 2023

V servise ti skontroluju klimu a povedia,ci staci naplnit alebo budu musiet nieco vymwnit. Nechapem ako ste doteraz mohli fungovat bez klimu. Ked ju teda mate,ale nie je naoustena. Nech si muz hovorí,co chce. Klimu jednoducho treba a nie to taka strasna polozka,ktora by ta zruinovala.

zuzanockamt
10. jún 2023

@zmrzlinka2021 Prečo by nebola sebestačná, tiež máme také auto,dokonca aj staršie a sme sebestační. Obaja by sme si mohli auto kúpiť. No nám stačí to, čo máme.
Zase malomeštiacky názor a súdenie ľudí podľa zovňajšku. Pre túto socku typické.

marianeta
10. jún 2023

Mali sme Renault Megane z 2001r. a môžem povedať, že tam klíma fungovala lepšie ako na aute čo máme teraz.. Ešte pred koronou som dávala plniť klímu( do súčasného auta) + som ju nechala vyčistiť ozonom a stalo ma to 50€, ale aj tak mám v lete pocit, že sa v Tom aute uvarím, ale to môže byť tým že má panoramatickú strechu. Ja by som dala naplniť, lebo v týchto horúčavách cestovať bez klímy je horor. Ale teplotu treba prispôsobiť, aby dieťa neprechladlo zas, a keďže nebola používaná roky, zvážila by som ten ozón, lebo tam môže byť kopa plesní a podobne.

zmrzlinka2021
10. jún 2023

@zuzanockamt Nepochopila si ma, ako som to myslela.

zuzanockamt
10. jún 2023

Autorka
Nakoniec dopadneš tak, že tu z teba spravia chudobnú neschopnú chuderu so starým autom a ešte aj s katastrofálnym manželstvom. No čistý des.

autor
10. jún 2023

@zmrzlinka2021 Síce mám staršie auto no som s ním spokojná.Mam ho 8 rokov a ide bez problému.Tak som nemala dôvod kupovať nové.Ja nemením auta každé dva roky ako niektorý

misinka0611
10. jún 2023

@zuzanockamt Ja osobne by som sa tu neriadila ohľadom takýchto vecí, keďže často diskusia dopadne tak že na autorovi vďaka svojim domienkam nenechajú nitku suchú 😀

Autorka, nemusíš sa ospravedlňovať ani obranovať. Je super že si s autom spokojná či s klímou alebo bez, najdôležitejšie je aby nebolo každú chvíľu v servise, lebo az to sú potom problémy 😀

skeblicka77
10. jún 2023

@zuzanockamt no neviem, či si šikovný muž opraví sám. Napr v mojom okolí zvára-opravuje hliníkové trubky len jeden pán a chodia k nemu aj automechanici. Možno tak vymení trubky, ak su derave, ale ďalšia vec, pokiaľ nájde,kde je chyba 🤔. Vlani mi to opravovali, preto viem, že až také jednoduché to zas nie je.
Autorka vedia ti naplniť aj za pár eur, 100g stojí 10-15€, pridávajú do toho farbivo a podľa toho vidia,kde je chyba,ak vyfuci. Možno je funkčná

hennyinnsbruck
10. jún 2023

Juj ma napadlo -sli sme zo svk domov,v lete ,na hraniciach zapcha, na slnku sme stali s pokazenou klimou ,sme mysleli ze umreme🤣🤣🤣

Auto bez klimy by som ani zadarmo nechcela

zuzanockamt
10. jún 2023

@skeblicka77 Tak môj muž si zváral sám rúrky na klíme, keď nám to ruplo. Bol to len dať naplniť. My servisy áut nepotrebujeme. Komplet všetko robí sám. Automechanik nie je.