Oplatí sa klíma do auta?
Rozmýšľam nad tým,manžel hovorí že je to zbytočne že kopa peňazí to stojí.No keď je teplo všetci sa potíme v aute.Chodime vselikade na výlety autom.Oplati sa dať spraviť klímu do auta?Mám staršie auto ročník 2001 klímu má no ja som to ešte nikdy nepoužívala.Bude treba napustiť a ktovie či to celé ešte bude fungovať.Alebo vykašľať sa na to,možno tento rok nebude také horúce leto.?U nás sú dva týždne v kuse búrky a prší
@mamusa123456789 ja hovorím o tom, keď nemáš na výber, nemáš iné auto ani financie na jazdenku, išla by si radšej peso?
Daj mi peniaze a kúpim si aj lietadlo...
vymenit auto za take, ktore ma klimu. tiez som tak spravila. klima je v dnesnej dobe uz podla mna potrebna, ked byvaju take horucavy. neviem si bez klimy v aute cestu uz ani predstavit. a do 22 rocneho auta urcite neinvestovat. to sa neoplati.
@stanislavao Suhlas
@dadis tak Blava ma takmer pol miliona a tiez zapchy a ten smrad, vyfukove plyny, to staci. Preco by som si mala nicit zdravie priamym vdychovanim, ked sa mozem chranit. Cez filtre tolko neprejde. A ano, zijem v zahranici, ale neviem, ci ty zijes v jaskyni, aj na zapade je stale vela starych aut bez klimy, ktore denno denne na cestach vidis. Nie len na SK. Ked mam na vyber, tak si vyberiem predsa to mensie zlo. Tvoj koment sa nevztahoval LEN na vozidla bez klimy.
@dadis Ekonomicky pohlad chapem. Ale denna situacia v BA su kolony, kde sa vlecies a si rada, ak preradis na dvojku. Pri teplotach nad 30 stupnov je to masaker. To by len boli kolapsy vodicov a zachranari by mali “radost”. Autorka mohla investovat do klimy hned a naklady by sa rozlozili na viacej rokov a este by jazdila aj komfortnejsie. Teraz je to uz otazne, ci sa oplati investovat.
@zuzanaete Ak by pravidelne jazdila v kolonach, tak verim, ze za 8 rokov sa jej niekto na tu klimu pozrie 😉. Ale ozaj, moze to byt len nedostatok plynu a ta oprava spolu s ozonovou dezinfekciou by sa mohla zmestit do 70e, ak by bol problem s kompresoron alebo netesnostou, tam bude asi naklad na opravu vyssi. Tiez suhlasim, najlepsie zajst do servisu a popytat sa na moznosti..
@stevvvka aj keď človek nemá veľa peňazí, dá sa vybrať niečo čo je menej nebezpečné... Proste dacia aj renault za mna určite nie aj keby mi za to platili
Moje prve auto bola favoritka, druhe a tretie tiez bolo to super auticko, teraz mam opel zafiru a klimu som nikdy nemala, aj vylety s detmi som v pohode zvladla, koncom leta ide do srotu a to asi nerozdycham vynikajuce auto. V muzovom aute nemam rada ked zapina klimu furt sa preto hadame, nedbal by chladnicku urobit. Osobne mam radsej otorene okna, aj ked to nie je spravne
Čo sa týka klimatizácie ak ju tam nemáš inštalácia je aj 1000€ záležitosť, nieje to len o tom kúpiť súčiastky ale aj o práci a ako to býva práca tvorí veľkú časť celého.
Ak klimatizáciu máš ale ju nepoužívaš máš 2 možnosti:
1) Zistiť si tesnosť, to napr. v BA stojí ale 100€ a + potom ešte naplnenie ( Zlavomat cca 40€ ) Ak netesní opäť opravá
2) možnosť naplniť to a buď ti vyfucí hneď alebo rýchlejšie a 40€ vo vzduchu, ak ti vyfuci hneď ( doslova 😀 ) ale na druhej strane máš urobenú diagnostiku čo by si dala za to 100€ a vieš na čom si.
@zuzuliennka1 znacka je dolezia, ale aj "azijske" auta su dobre. TU je problem hmotnost auta, neviem o tkory hyundai islo ale napalit to celne do 2+Tonoveho volva alebo mercedesu, ked auto ma 1,2T.. no je jasne kto ma navrch a moze byt nove akokolvek chce. My sme sa zburali s opelom, nabural do nas v plnej rychlosti z boku, na cervenu vyletel.. nam hondu pokrcilo predok, pootacalo, odrazil nas ocelovy ram, ktory to auto ma raidny "sportovy". Vybavene, a jeho auto na srot.
Niekde bolo pred rokmi na nete riesene prave toto, a proste ak chce clovek bezpecnost na ceste, vezme si vacsie a tazsie auto. Teraz v ramci setrenia, paliva atd. sa robia podla mna dost lahke auta aj tie malicke ... (aspon co som jedno dve pozrela.. ved ta dacia sandero napr. na take "velke auto" ma len 1200kg, starsie 1000kg.. to ked sa zrazi s mercedesom tak dovi ).. nie som odbornik teda, ale toto je prva vec co mi bije do oci.. 🙂

@dadis jasne a v meste dýchajte tie výfukové plyny. Bleeee