icon

Ospravedlňuje niečo manžela, keď vám vulgárne nadáva?

borka1973
13. feb 2010

Velmi som sa zamilovala do svojho manzela. Kratko po svadbe vsak zacal pouzivat vulgarny slovnik, hlavne, ked soferuje - vsetci jazdia zle, len on je ten super-macher. Netrvalo dlho a aj mna pri nasich hadkach nazval vulgarne, ze to ani nechcem reprodukovat. Samozrejme ho to dalsi den mrzelo, ale podla neho mam na tom aj ja svoj podiel viny, ze vyprovokuvam hadku, ze som panovacna a hadava. Podotykam, nasa hadka vznika z uplne banalnych dovodov ako: umyjem spinavy tanier, ktory si on nezelal, aby som ho umyla, neodsoferujem jeho auto vtedy, ked mal vypite, poznamenam, ze by mi mohol viac pomahat, alebo ze za 2 hod mohol toho spravit viac....Ja dopredu neviem, co ho moze vyprovokovat a preto by som asi najlepsie mala byt vkuse ticho. Mna vychovali tak, ze zenu ani kvetinou chlap neudrie. V takomto vztahu si na to zvykam a zistujem, ze podobne su na tom aj niektore moje kamaratky, ktorych partner castuje slovami ako spina, zumpa....Ked mi povie krava alebo svina, uz sa nad tym ani nepozastavujem. Je to dovod na opustenie partnera?

bibione
14. feb 2010

mne raz povedal v afekte,ze som k...a a taky vyprask dostal,ze na to do smrti nezabudne 😀

babulka
14. feb 2010

Borka, toto bude len a len horsie, mozes mi verit! Prec od neho, v zaujme dietata aj svojom vlastnom. Ak by ti co i len na sekundu prebehla hlavou myslienka typu "co na to ludia" alebo "dieta ma mat otca".... tak, ako to kedysi vnimali nasi rodicia a ich rodicia a mnohe deti tak v zaujme "zachovania stavu v ociach verejnosti" vyrastali v hroznom prostredi... Dnes uz, nastastie, toto nie je a nemal byt dovod. Dieta ma pravo na spokojny a pokojny zivot, bez ohladu na to, ci ma "len" mamu alebo kompletnu rodinu, dieta vnima ovela viac, nez si my dospeli myslime.
Mozno to bude zniet kruto, ale drzim vsetky palce, aby si nasla silu od neho co najskor odist. 😔

anta
14. feb 2010

Borka, to je přesně ale jednání tyranů, snaží se v tobě vyvolat pocit viny, že ty ho provokuješ, ty všechno děláš špatně. Za chvíli by z tebe byla troska - psychická, věř mi. Jsem ráda, že bydlíš ve svém bytě a že on za tebou nechce, aspoň že tak 😉 Já být tebou, tak pracuju na rozvodě 😔

filipal
14. feb 2010

Borka, v podstate mas stastie, ze byvas v dvojdome u rodicov, lebo si aspon takto chranena.
tvoj muz sa zial, nezmeni. je to spravanie, ktore svedci o jeho poruche osobnosti.
skoda, ze si to nezbadala pred svatbou. ale asi, ako sama pises, si sa nekriticky zamilovala.
teraz ti neostava nic ine, len sa rozviest, zastuplovat si usi, lebo tie jeho reci to bude jedna obrovska manipulacia.
bude ta prosit, prehovarat, vyhrazat sa ti, obvinovat.... ☹ ☹
ale ty musis vydrzat. napriklad si v duchu spievaj pesnicku, alebo opakuj nejaku vetu a nepocuvaj ho.
ziadna diskusia v tomto pripade nepomoze. komunikacia o ktorej pisu dievcata, funguje iba u normalnych jedincov.
ber to tak, ze on je chory....ale nebezpecne pre teba a vase dietatko.

pozor je nebezpecny a ked nenaberies dost sil, moze to zle skoncit! 😝 🙄

drzim palce

bambi9__2
14. feb 2010

....paneboze co to tu citam 😕 mna pocas 8rokov priatel nenazval nijak spatne... ani len slova kt.sme pouzivali ako deti - krava, tela ci ine nazvy.... nehovorim ze sme sa nikdy nepohadali ale vulgarne nadavky??
podla mna to bude dalej len horsie, cim dlhsie budete spolu tym viac si dovoli ☹

a to ze ho nejak vyprovokujes tiez nie je ospravedlnenie aby ta takto urazal.... kazdy mame svoje chyby a hadame sa .... ale nemal by ta takto ponizovat.... tak sa prosim neklam a neospravedlnuj ho, nech by si mu povedala cokolvek nema pravo ta urazat....
drz sa

😉

sue
14. feb 2010

Borka... žiadny chlap (ani žena) sa nemá absolútne žiadne právo správať surovo voči svojmu partnerovi ! Vypratať mu kufre čím skôr.

Myslím, že o racionálnom spôsobe ti poradia viac kočky, ktoré radia v sekcii "paragrafy" - aby sa nič nestalo, aby ťa z niečoho neobvinil...ale uteč skôr, než vaše bábo začne vnímať tento podľa mňa chorý vzťah...

grettka
14. feb 2010

no, ked pises, ze ta sacal a triasol tebou, tak koniec! On nie je psychicky v poriadku, a este ked sa vyhraza, ze zabije teba, ci seba... Skutocne je psychicky chory a mal by sa liecit. V tomto nestaci iba pohovor so psychologom, to chce psychiatra a lieky a nech si ide kade lahsie. Zial po tvojich dalsich prispevkoch mi zacina pripominat niekoho, koho poznam, nastastie uz nepatri do nasej rodiny a jeho uz byvala manzelka a deti maju od neho pokoj, ale stalo ich to 5 rokov plnych nervov a slz. Cim skoro toto poriesis, tak lepsie pre teba a dieta, pretoye toot nie su banality, co sa rychle vzriesia, ale vazne veci, co mozu zanechat nasledky. Drzim palce.

popelka
14. feb 2010

ahoj borka,,,,ano je to tak ak ta raz uz nejak napadol alebo ublizil nema vyznam s nim ostavat dalej,,,ver mi je to o nicom a nechapem tie babenky co sa daju dalej ponizovat a ostavaju s nimi tymi tyranmi stale spolu,,ja taky problem nemam ale mam plno kamosiek co tak ziju,,niektore uz nie,ale vacsinou sa ich boja,,,,,kasli mu na hlavu a nechaj ho tak ak nevie co ma doma,tak to nema vyznam ,aby siasa ty tak trapila,,,,papik

frisbee
14. feb 2010

borka...vidíš,že sa všetky absolútne zhodujeme s dievčatami...po tom všetkom nemáš nad čím váhať,to nikdy neskončí 😒

popelka
14. feb 2010

presne tak frisbee,,,len asi keby mala nejaku kamosku co by jej z toho pomohla,,,,,lebo asi sama sa do toho boji ist,,,ale poviem ti jedno borka,,,ver si ved mas zivot pred sebou,,,papik

mywiel
14. feb 2010

Nikdy nie je dovod urazat druhého partnera. 😔

alexandrah
14. feb 2010

ahoj borka, nestihla som precitat vsetky prispevky, ale inak si napisala jednu dobru vec, urcite zavolaj jeho ex, preco sa rozisli, ak tam bolo aj fyzicke napadanie, tak utekaj rychlo prec!!! a samozrejme, ani hovorit nemusim, ze ho nic neospravedlnuje, ani keby si ty cosi 100 krat podla neho vyprovokovala ... veru, je to na tebe, ci sa nechas ako fackovaci panak, ja by som mu jednu vrazila, a vyhodila ho z domu, a minimalne mu oplatila rovnakym, ale asi som ina povaha, urcite si nic nenechaj, lebo ani nevies, a skoncis ako tyrana zena, a nedajboze dieta!!!!! jej, a preco by mu to ex povedala, ked vie, co je zac? ved bude drzat stranu tebe, nemyslis? praveze ta asi bude varovat, aby si od neho sla co najdalej, nemaj s nim zlutovania, predstav si cely zivot - 20,30,40 rokov zivota s takym clovekom, co z teba zostane, troska?? alebo s niekym milym, uzasnym ...vyber si!!! zelam ti vela sil!!!!!!!!

borka1973
autor
14. feb 2010

maly uz spi, tak si citam vase postrehy, Vdaka za vsetky. Dobre teraz je, ze byvam vo svojom, lebo ho odtiato mozem kedykolvek vyhodit. co sa aj stalo. Neoplacam mu jeho spravanie rovnakym spravanim, lebo mam strach, ze by ho to mohlo este viac rozzurit. Asi pred 3 tyzdnami som sa zamkla do kupelne a rozbil na nich dvere len preto, aby som sa pred nim nezamykala. Jemu by som mohla rovnake rovnakym oplacat, keby sa s nim dalo normalne komunikovat. Dnes mi po tyzdni zavolal, ze ako sa ma maly a ze co dalej. Vobec si nepripusta, ze ma tak hlboko ponizil. Mam velku podporu rodiny, ale nikto mi nepovie, ze sa mam s nim rozviest. Nechcu, aby som im cokolvel niekedy vycitala. Naozaj potrebujem kuraz, aby som to spravila. Nie som ani len rok vydata.... 😢

sue
14. feb 2010

Borka,práve preto,že nie si ani rok vydatá...čím dlhšie ostaneš, tým sa ti bude dlhšie odchádzať..a roky pribúdajú, maličký rastie, treba mu láskavéího otca...treba mu ukázať,že vzťah medzi mužom a ženou nie je o tom,že silnešjší nadáva slabšiemu,že ním trasie a rozbíja dvere.... pretože to čo vidí a bude vidieť tvoj syn tak presne to bude kopírovať... a to snáď nechceš...

borka1973
autor
14. feb 2010

nie, vobec to nexcem.Ale ako to mam spravit? Poviem mu, ze uz bolo toho dost a ze najlepsia cesta pre nas dvoch/troch bude, ked sa rozideme? Navrh na rozvod mam uz spisany mesiace.

marianka79
14. feb 2010

cooo? Jednoznacne nie!!! Ja som bola urazana 2roky vsakovakymi vulgarizmami 😠 skoncil az ked som to povedala jeho rodicom a ti cumeli jak puci ze co im to vravim o ich synacikovi tak sa totiz tvarili smutne bolo ze to bolo az tesne po svadbe dovtedy bol tutumutu 😔

maca793
14. feb 2010

borka
poznám človeka ktorý nadáva svojej manželke stále aj za maličkosti v poslednom čase začal študovať obsah smetného koša a keď tam nájde niečo čo je jedlé tak je ohen na streche. tá žena je so silami už úplne na dne ale aj keby ho opustila nemala by kam ísť.
tvoj vzťah nemá ďaľšiu budúcnosť ja by som sa s mužovej strany nedala slovne týrať som taká povaha a opustila by som ho na plnej čiare. aj keby ma to bolelo ale tá bolesť by časom prešla.
drýím ti palce
a ako píše terinda v tej domácnosti padnú aj facky a buchnáty do tela.
prajem veľa šťastia

sue
14. feb 2010

Borka, ja by som ti odporúčala hneď zajtra zájsť na sociálku a tam sa poradiť ako postupovať - aby to nedopadlo tak,že ty mu navrhneš rozvod a on ťa zmláti...

borka1973
autor
14. feb 2010

marianka, ja som to vravela jeho rodicom, a ti mu drzia stranu. Vraj mam byt prezierava a nemam ho provokovat. Pri tom su to jedini ludia, ktori by mi mohli pomoct. Myslim,ze ked mu poviem, ze sa chcem rozviest, nezmlati ma, lebo by si tym este viac zavaril. Dnes su tieto veci dobre pokryte v trestnom zakonniku. Skor si zacne zase sypat popol na hlavu a plakat a ine manipulovanie.

marianka79
14. feb 2010

okamzite od neho odid to je moja rada tak ako hovori sue syn bude kopirovat otca 😒

mimadti
14. feb 2010

Pošli na súd žiadosť o rozvod, to je to jediné čo musíš urobiť.potom to už pôjde samo. Bude ešte horšie ako je teraz ale musíš tento vzťah ukončiť čo najskvor. A hlavne tú žiadosť už nestiahnuť a to chce veľa síl. ALE TY TO MUSIS UROBIT PRE SVOJE DIETA.
Pochádzam z rodiny kde otec mamu ponižoval najskvor len tak zo srandy, potom vážne, raz začas facka, potom prosíkanie, kvety a slzy a všetko sa to opakovalo až kým ju nezačal mlátiť len tak, že sa zle zobudil. Mama mu všetko omlúvala, že nebolo upratane, uvarené, alebo bol unavený z práce a my sme plakali. Ked začal byt aj nás deti mama podala žiadosť o rozvod no po čase ho stiahla pretože otec sekal dobrotu a ,,zmenil sa". No len do času pretože aj tvoj muž to má v sebe a nepomože mu už ani psychológ. Skončilo to ked som mala jedenásť a aj z bratom som v noci ušla z domu, otec mame zasa vysvetloval kde jej jej miesto. Prišli sme na policiu, kde pre nás prišli šťasní a dokonalí rodičia, len mama bola akási farebná. na druhý deň mama zbalila par vecí a odišli sme k jej mame. Mama mesiace plakala ale nie preto že jej bolo luto za otcom ale preto že lutovala, že to nespravila skvor.
Nehladaj podporu u nikoho ty sama to musíš chcieť. Ak si vážiš samú seba a miluješ svoje deťa to je všetko čo potrebuješ k tomu aby si bola šťastná. Mysli na dve veci: jeho nadávky a ponižovanie a potom na krajšiu budúcnosť.

filipal
15. feb 2010

veru Borka, pocuvni Mimadti. vidis, pise ti z vlastnej skusenosti. ☹
tvoji svokrovci, no to je neuveritelne, ako ho ospravedlnuju...nechcu vidiet pravdu.
a naco mu budes cokolvek hovorit. podaj ziadost na sud.
ty s nim uz vobec nemusis komunikovat, vsetko moze ist cez pravnika.
hlavne sa neboj!

darina77
15. feb 2010

Borka, myslím si, že je jednoducho zakomplexovaný. To vysvetluje prečo reaguje na tvoje výčitky agresívne.
V podstate každý tyran má komplexy. Nezarábaš viac ako on, nie si úspešnejšia v práci?

pancake
15. feb 2010

ja viem ze to tie zeny ako ty musia mat tazke, ale na rovinu vam poviem ze by som s takym chlapom nebola ani minutu.ani za nic na svete. ked si nevazi mna, nevazi si celu rodinu. o takeho by som nestala. 😝 😝
ale ako si zivot zariadis, tak ho budes mat. no je na tebe ci chcs trpiet a ako dlho to budes este znasat... 🙄 🙄

alexandrah
15. feb 2010

borka, potrebujes aj pomoc zvonku, urcite podaj navrh na rozvod, a podaj aj navrh na predbezne opatrenie, nejaky advokat ti poradi, povedz, ze je agresivny, tak treba aby sud vydal predbezko na predbezne zverenie do vychovy vylucne tebe ... (aby ti maleho nechodil pytat, a potom uz ho nevratil, to sud vyda co najskor, a je pkatne az do rozvodu, ak sa neodvola - a budu s nim suhlasit - to ako prvy krok). a ked sa bojis - cio ja by som sa takeho cloveka veru bala, nastahuj si k sebe nacas rodicov, mamu, surodenca, alebo kamosku, aby si tam proste nebola sama, ze ti proste dolezie, ked je to tvoj byt, vymen zamky, bol to tvoj byt pred svadbou? tak na neho nema narok, a zamky vymenit mozes!!! proste od neho prec!!! a s tymi jeho rodicmi, no mozno im to fakt povedat?? to neviem ...ako by sa k tomu postavili, ci by ta zachranovali, alebo by ti neverili ...je to hrozna situacia, ale ked nenajdes odvahu teraz, tak to bude uz len tazsie a tazsie, najsi v sebe silu uz len koli malickemu, co ked ublizi aj jemu?? nechod nikam sama, ak by si na teba napr. niekde pockal alebo tak ... prajem ti strasne vela sil, ale nedaj sa, a kocky maju pravdu, to ze si kratko vydata je vyhoda, nech ho maly ani nepozna, prip. si koli rozvodu odkladaj ak mas nejake agresivne smsky, alebo to nahraj, aby o tom nevedel na kazetak, budes to mat jednoduchsie koli styku otca s dietatom, a hlavne rozmyslaj nad vselicim, co mate spolocne, koli dalsiemu majetkovemu vysporiadaniu ...napr. jeho plat, ak chodi na ucet, daj si vypis z uctu, aby sud vedel, z akej sumy mu vyrubi prispevky na deti, a najdi si dobreho advokata, co ho takyto debil nezastrasi (kamoska sa rozvadzala, a najprv mala advokatku, co pomaly jej davala vinu, a potom si nasla taku, co z nej bol ten jej ex cely vysr ...yy, tak hned podpisal dohodu, a vsetko co chcela ...DRZIM MOC PALCE!!!

mamutka
15. feb 2010

jednoducho musis prec od neho natrvalo. nejde o to ci si ty chces nicit zivot, alebo chces krajsiu buducnost, tu uz ide o to, ze musis svoje malicke bezzbranne dietatko drzat v bezpeci a prec od takeho cloveka.
este ked mu aj jeho rodina drzi stranu, to je banda....
precitaj si vzdy, ked zapochybujes, to co napisala mimadti.......ziadna zena nema pravo svoje dieta tomu vystavovat, ked uz dnes existuju v pravnom state prostriedky ako to riesit!
a potom, co som tu o nom citala, je nad slnko jasnejsie, ze sa nezlepsi.........tak sa nenechaj zmanipulovat. keby islo len o teba, mozes sa hrat na obetneho baranka co chce zmenit chlapa a naveky mu odpustat, ale to dieta potrebuje klud a laskum nie hentakeho....
pevne verim, ze sa ti to podari a urobis to co najskor, lebo obcas tu clovek cita vselico od zien ktore donekonecna dotycneho omluvaju a deti placu.....verim, ze ked uz zacnes bojovat, tak neustupis!
a daj vediet ako to ide, len to vyries este kym to drobec zacne viac vnimat......
ale verim, ze ty to dotiahnes, chvala bohu mas kam ist, to je super

mercy
15. feb 2010

Borka, prečítala som si to komplet.Ja som sa pri svojej práci veľakrát stretla s obeťami domáceho násilia, žiaľ väčšinou už prekonali tragédiu, ktorá vôbec nemusela prísť. Napríklad to "zabijem teba a potom seba" nie sú len slová. Existuje tzv.kruh násilia-keď páchateľ prekročí istú hranicu, končí sa to pokusom o vraždu...Máš veľkú výhodu v tom, že máš vlastné bývanie.Možno sa ti to nezdá vážne, toto býva začiatok.Koniec je ale veľmi veľmi tragický, to mi môžeš veriť. Ja som vydatá 5 rokov a nikdy som od muža nepočula ani len výčitku, nie ešte hnusné slovo.

babulka
15. feb 2010

Borka, ak sa pytas "ako to urobit", tak jedina rada je podat na prislusny sud navrh na rozvod manzelstva. Neoznamuj mu to vopred, pretoze su dve moznosti co spravi - bude u neho vzkypi agresivita a bude zle, alebo naopak bude ako "med", a bude este horsie. Pretoze my zeny sme asi take - podlahneme caru okamihu a chceme verit, ze sa zmeni a bude uz len dobre. Ver mi, nebude. Vsetko je len docasne, a tie chvile, kedy bude dobre sa budu skracovat a skracovat...
Podat navrh na rozvod, ak si s tym stotoznena, nie je zlozite, je to v podstate jednoduchy pravny ukon. Samozrejme, plati sa sudny poplatok (neviem presne, kolko je to teraz, kedysi bolo 5 tisic korun, mozno to uz zvysili), ale ak uz ten poplatok zaplatis, lahsie sa bojuje s pripadnymi "demonmi", ktore by to vsetko chceli vziat spat.
Drzim palce. 😔

macka01
15. feb 2010

Borka:len veľmi jenoduchu otázku si polož:skutočne si nevieš predstasviť seba a svoje dieťa žiť šťastným životom?Určite ano,preto to skončí.Človek môže povedať čokoľvek v návale emócií,ale raz potom sa snaží ovládať,aby neublížoval svojm blízkym.Tvoj muž je grobian a hulvat,je násilnícky a to sa bude určite stupňovať.Nenič si svoj mladý život.Ja svojho muža poznám16 rokov,12 sme manželia.Jeden jediný raz mi škaredo nepovedal.Ani celým krstným ménom nie,len pekne zdrobneninou,je to fajn pocit vedieť,že som ľúbená a že si ma váži. 🙂

pipos
15. feb 2010

Žádnej chlap by neměl urážet a nadávat své ženě nebo vůbec matce jeho dětí.žádnej chlap za to nestojí musíte si uvědomit jestli chcete trpět celý život a zůstat sním a nebo trpět jen pár měsícu nebo týdnu než vás to přejde(ta láska)holky mi se bez nich obejdem,ale oni bez nás ne.já jsem sice štastně zamilovaná už 5let a mám perfektního přítele,který jak může tak mi pomůže samozřejmě se taky pohádáme,ale končí to tak že se pošlem tam,ale za 5 min ani jeden nevíme proč to vzniklo